به گزارش ایرنا، «فرزاد مخلص الائمه» روز پنجشنبه در نشست شورای اداری استان مرکزی در محل استانداری این استان، افزود: هفته فرهنگی خمین با هدف گسترش سیره رفتاری امام راحل و با همکاری موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) با محوریت خمین در نقاط مختلف استان برگزار میشود.
وی ادامه داد: برای تمامی دستگاههای اجرایی در برگزاری هفته فرهنگی خمین برنامههای مختلفی دیده شده و در شرایطی که کشور نیازمند الگوگیری از سیره رفتاری امام راحل است، گسترش افکار امام امت در عرصههای فرهنگی، هنری، سیاسی و اجتماعی، ضامن تداوم انقلاب با وجود تمامی دسیسههای استکبار جهانی است.
استاندار مرکزی بیان کرد: براساس فرمایشات مقام معظم رهبری برگزاری بزرگداشتهای بزرگان باید بر ۲ محور "یاد و پیام" افراد همراه باشد که این ۲ محور اساسی باید در هفته فرهنگی خمین و بزرگداشت امام راحل همراه باشد.
مخلص الائمه اظهار داشت: بیش از دو ماه و نیم کشور با حوادثی مواجه بود که در نوع خود کم نظیر بود و البته شباهتهایی زیادی با فتنههای گذشته دارد و شفافیت تقابل حق و باطل در سطح بسیار خاصی قرار گرفته بود.
وی بیان کرد: همراهی و همکاری برون دستگاهی و حضور مقتدرانه مجموع نیروهای مسلح باعث شد که استان مرکزی در جریان اغتشاشات از استانهای آرام باشد که باید قدردان زحمات نیروهای مسلح و بسیج بود.
استاندار مرکزی گفت: گزارشهایی مبنی بر عدم همکاری برخی مدیران نهادهای اجرایی و واحدهای تولیدی با نیروهای بسیجی برای همکاری در مقابله با اغتشاشات رسیده و انتظار است این روند اصلاح و مدیران با نیروهای بسیجی همکاری لازم را داشته باشند.
مخلص الائمه خاطرنشان کرد: موضوع جمعیت و فرزندآوری یک مبحث راهبردی و کلان است که در کل کشور درگیر آن هستیم و بسیاری از روندهای عادی کشور را تحت تاثیر خود قرار داده و تا سالهای بسیار دور تحت تاثیر این مهم قرار داریم و تمام دستگاههای اجرایی ذیربط استان مرکزی نیز بدون تردید تحت تاثیر این وضعیت هستند.
وی گفت: نماینده ولی فقیه در استان مرکزی به زوایای مهم این بحث اشرافیت کامل دارند که همیشه تاکید کردند و این مهم را با جدیت پیگیر بودند.
استاندار مرکزی گفت: در صورت تعطیلی روزهای پنحشنبه ادارات، ساعت کاری دستگاههای اجرایی در طول هفته تا ساعت ۱۶ افزایش مییابد که مکاتبات لازم در خصوص کاهش یک و نیم تا ۲ ساعته فعالیت زنان متاهل و دارای فرزند از سوی استان در حال انجام است که انتظار می رود از سوی دفتر زنان و خانواده وزارت کشور نیز این مهم مورد پیگیری قرار گیرد.
استان مرکزی رتبه بیست و ششم باروری کشور را دارد
مدیر کل دفتر خانواده و زنان استانداری مرکزی با بیان اینکه این استان رتبه بیست و ششم باروری کشور را دارد، گفت: جمعیت زیر ۵ سال پنج و ۶۲ صدم درصد، جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال ۶۷ و ۳۴ صدم درصد، جمعیت ۶۵ سال به بالا هفت و ۴۹ صدم درصد و میزان باروری کل استان یک و ۲۳ صدم درصد است.
«پروین مفتحزاده» افزود: استان مرکزی در شاخصهایی نظیر طلاق و سالمندی کاهش چشمگیری داشته به طوری که در آمار طلاق از ۲ و یک دهم درصد در سال ۹۵ به ۲ و پنج دهم درصد در سال ۱۴۰۰ رسیده و این شاخص در سال ۱۴۰۱ به ۳ و هفت دهم درصد رسیده است.
مدیرکل دفتر زنان و خانواده استانداری مرکزی تصریح کرد: سال ۹۵ جمعیت سالمند استان مرکزی در سال ۱۵ و یک دهم درصد بوده که در سال ۱۴۰۰ به ۱۶ و هشت دهم درصد رسیده و این آمار نسبت به میانگین کشوری بسیار نگران کننده است.
مفتحزاده عنوان کرد: میزان ازدواج در استان مرکزی نیز روند نزولی داشته به طوری که در سال ۹۵ میزان ازدواج هفت و سه دهم درصد بوده و در سال ۱۴۰۰ به پنج و هفت دهم درصد کاهش یافته است و این در حالی است که میانگین ازدواج در کشور ۶ و هفت دهم درصد است.
وی ادامه داد: سن ازدواج در مردان ۳۱ سال و در زنان ۲۶ سال است که این میزان در کشور در مردان ۲۷ و در زنان ۲۴ سال است.
مدیرکل دفتر زنان و خانواده استانداری مرکزی بیان کرد: نرخ باروری در استان روند کاهشی دارد به طوری که در سال ۹۵ این میزان یک و ۷۶ صدم درصد بوده و در سال ۱۴۰۰ به یک و ۳۴ صدم درصد رسیده است، در صورتی که نرخ باروری در کشور یک و ۶ دهم درصد است.
مفتحزاده با اشاره به مهمترین چالشهای فرزندآوری گفت: ضعف ورود جدی دستگاههای اجرایی به ویژه دستگاههای متولی در این زمینه، کمرنگ بودن نقش فرهنگ سازی برای اقناع خانوادهها در زمینه فرزند آوری با توجه به شرایط کنونی اقتصادی حاکم بر جامعه، بالا بودن هزینه درمان برای مادران باردار و سنگین بودن هزینههای درمان ناباروری برای زوجین متقاضی، افزایش طلاق، افزایش سن ازدواج، باروری غیر علمی در مورد ازدواج و فرزندآوری، گسترش شهرنشینی و افزایش آپارتمان نشینی و تغییر سبک زندگی و القای سبک غربی، اصالت لذت و رفاه فردی از جمله چالشهای حوزه فرزندآوری است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۳۶ هزار زوج نابارور در استان وجود دارد که ۱۰ هزار نفر به دنبال درمان هستند و یکی از مشکلات آنها تامین هزینههای بسیار سنگین است.
نظر شما