به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت الله رسول فلاحتی روز پنجشنبه در نشست تخصصی آب کشاورزی با محوریت اهمیت اقدامات زیربنایی و مدیریتی در مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی و نقش مدیریت متمرکز دستگاههای متولی در مدیریت بهینه آب کشاورزی در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت با تاکید بر لزوم همکاری همه برای مدیریت آب در استان و مصرف بهینه آن افزود: روشهای نوین آبیاری باید در سطح اراضی توسعه یابد، هنوز اکثر کشاورزان آنطور که باید به اهمیت مکانیزاسیون و روشهای مدرن آبیاری در این بخش پی نبرده و این مهم را نپذیرفتهاند.
وی با بیان اینکه آبیاری غرقابی در دنیای امروز پاسخگو نیست و کشاورزان نباید به این روش آبیاری توجه کنند، بیان داشت: با توجه به وجود منابع انسانی دانش آموخته در این بخش، توسعه کشت و زراعت برنج به دلیل افزایش قیمت باید برای مدیریت بهینه مصرف آب در حوزه کشاورزی با استفاده از شیوه های نوین آبیاری بهره گرفته شود.
امام جمعه رشت با اشاره به اهمیت آب و ضرورت توجه به آن و مدیریت مصرف خاطر نشان کرد: آب این موهبت الهی در حیات تمام پدیدههای نظام هستی ساری و جاری بوده از این رو شایسته است که همه انسانها به این نعمت الهی توجه داشته و در این زمینه و مصرف بهینه آن سرمایهگذاری کنند.
نماینده ولی فقیه در گیلان با اشاره به نقش مهم مردم در مصرف بهینه آب اظهار داشت: بشر عامل عمده آلوده کردن آب، عدم استفاده بهینه، هدردادن آب و کاهش نزولات است.
وی با تاکید بر ضرورت مدیریت آب با همکاری همه بخش ها در سال زراعی آینده همانند سال قبل افزود: سال زراعی گذشته با همکاری همه دستگاه های ذیربط در قرارگاه جهادی مدیریت آب، فرمانداران، کشاورزان و همه مردم سال زراعی خوبی را پشت سرگذاشتیم.
وی اضافه کرد: امسال هم ضروریست تا نقاط پست و بلند زمین های کشاورزی، کانالها و جویهای کوچک رصد شود و اقدامات لازم برای مصرف بهینه و مدیریت آب انجام گردد ضمن اینکه بتنی کردن کانالها و آبراهه های کشاورزی نیز باید توجه جدی شود.
وی با تاکید بر اینکه باید در استفاده از آب در دوران کاشت و داشت نظارت جدی شود، اظهار داشت: در دوران نگهداشت برنج "بعد از کاشت" آب بیشتری نیاز است لذا باید مدیریت شود ضمن اینکه لایروبی آب بندان ها نیز قبل از رهاسازی آب انجام شود.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود، بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، ارقام کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.
نظر شما