به گزارش روز پنجشنبه ایرنا و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری کرمان، محمدمهدی فداکار در نشست شورای معادن استان کرمان با اشاره به قانون تخصیص یک درصد از فروش معادن به مناطق تحت تاثیر و همجوار افزود: در صورت اجرا نشدن این قانون به امور مالیاتی اعلام میکنیم یک درصد از فروش را از حسابشان کسر کند.
وی عنوان کرد: ما مدافع تولید هستیم و از آنها حمایت میکنیم، اما شرکتها هم باید به تعهدات خود عمل کنند. برای حل مشکل صنایع و جبران کسری گاز، دستورات لازم را ابلاغ کردهایم.
استاندار کرمان با اشاره به بودجه سه هزار میلیارد تومانی این استان اظهار داشت: کرمان با مشکل منابع مالی مواجه است، در حالی که ظرفیت معادن از استان خارج شده و چیزی عاید استان نمیشود.
خروج ۱۰۰ هزار میلیارد تومان سود شرکت های معدنی از کرمان
وی گفت: بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان سود شرکتهای معدنی از کرمان خارج میشود، ۴۵ هزار میلیارد تومان مالیات و حقوق دولتی آنها از این استان میرود و تمام عایدی که از معادن به استان میرسد مسئولیتهای اجتماعی است که حدود ۱۵۰ میلیارد تومان میشود.
فداکار با بیان اینکه کرمان در حوزه منابع مالی با مشکل مواجه است، به خسارت ۳۰ هزار میلیارد تومانی محصول پسته این استان در سال گذشته اشاره داشت و خاطرنشان کرد: پژوهشکده پسته و علوم گیاهی دانشگاه شهید باهنر پنج میلیارد تومان لازم دارد تا راهکاری برای جلوگیری از سرمازدگی محصول ارائه دهد، لذا اخذ این عوارض برای کمک به آنها و توسعه استان کرمان است.
واریز بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان حقوق دولتی معادن کرمان به خزانه کشور
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت شمال کرمان نیز گفت: به لحاظ قانونی مصوبات شورای معادن لازم الاجرا است و در مواردی که به دلیل بهرهبرداری معادن خسارتهایی به ساکنان منطقه و بخش کشاورزی وارد شود، علاوه بر عوارض آلایندگی، با تصویب شورای معادن تا یک درصد از فروش پس از واریز به خزانه، برای جبران خسارت های مذکور و در صورت وارد شدن آسیبهای عمومی به فعالیتهای بهداشتی، عمرانی و ... در منطقه اختصاص مییابد.
مهدی حسینینژاد افزود: براساس مصوبه امسال شورای معان استان کرمان، تاکنون ۱۲ واحد براساس شکایت دستگاهها (راه، محیط زیست، منابع طبیعی و ...) مبلغ ۲۲۷ میلیارد تومان از محل یک درصد فروش خود را واریز کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: طی سال جاری تاکنون ۱۱ هزار و ۲۵۷ میلیارد تومان وصولی حقوق دولتی معادن کرمان بوده و ۲۰۸ میلیارد تومان به این استان برگشت داشته است.
۴۰ درصد از فعالیت معدنی کشور در استان کرمان به عنوان بهشت معادن ایران انجام می شود اما این استان تاکنون نتوانسته درآمدهای قانونی خود را از معادن جذب کند.
براساس قانون بایستی میزان یک درصد فروش معادن، ۱۵ درصد حقوق دولتی معادن و ۲۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده باید به استان های معدنی تخصیص یابد.
نظر شما