سه هزار مگاوات برق تابستانی در استان بوشهر تولید شد

بوشهر - ایرنا - مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر گفت: تابستان امسال سه هزار مگاوات برق در این استان تولید شد که باتوجه به پیک مصرف ۲ تا ۲هزار و ۲۰۰ مگاوات تراز تولید در این استان مثبت بوده است.

غلامرضا حشمتی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: تا سال ۱۳۸۴ برق مورد نیاز استان بوشهر بیشتر وارداتی بود این درحالی است که امروز با توسعه زیرساخت‌ها، استان به میزانی از توانمندی رسیده است که بیشتر برق مورد نیاز خود را تولید می‌کند.

وی بیان کرد: در زمان حاضر یکهزار مگاوات برق از نیروگاه اتمی، یکهزار مگاوات از نیروگاه عسلویه مربوط به شرکت مپنا، ۵۰۰ مگاوات از نیروگاه گناوه و ۵۰۰ مگاوات برق نیز از نیروگاه‌های کنگان و بوشهر تامین می‌شود.

عمر تاسیسات برق در استان بوشهر کمتر از ۱۵ سال است

حشمتی گفت: عمر مفید تاسیسات برق در کشور بالای ۲۵ سال است در حالی که به دلیل گرما، رطوبت، فرسودگی شدید، شوری خاک، خورندگی بالا عمر تاسیسات در استان بوشهر کمتر از ۱۵ سال است.

وی اظهار کرد: عمر مفید ادوات فلزی بویژه تاسیسات برق در منطقه عسلویه به دلیل آلایندگی شرکت‌های نفت و گاز به زیر پنج سال می‌رسد و این مهمترین آسیب در مناطق صنعتی است.

به گفته حشمتی امروز مهمترین چالش پیش روی شرکت برق فرسودگی بالای تاسیسات برق در استان بوشهر است که باید با استفاده از ظرفیت‌های موجود در این استان آسیب‌ها را جبران کرد.

صنایع مستقر در عسلویه ۳۵۰ مگاوات برق به شبکه سراسری تزریق کردند

وی با اشاره به اینکه صنایع انرژی بر مکلف به تامین انرژی مورد نیاز خود هستند گفت: مصرف برق صنایع نفت و گاز مستقر در عسلویه معادل سه هزار مگاوات و این میزان از پیک مصرف استان بوشهر بالاتر است.

حشمتی یادآور شد: در همین ارتباط صنایع مستقر در عسلویه برای تامین انرژی مورد نیاز خود اقدام به راه‌اندازی سه نیروگاه هزار مگاواتی کرده اند و افزون براین نیز در سه نقطه شامل کنگان، عسلویه و بیدخون نیز به شبکه استان بوشهر متصل هستند تا در صورت نیاز و بروز هرگونه مشکلی در نیروگاه‌های خود به شبکه این استان متصل شوند.

وی ادامه داد: نیروگاه‌های مستقر در عسلویه تابستان امسال افزون بر تامین برق مورد نیاز صنایع ۳۰۰ تا ۳۵۰ مگاوات برق به شبکه سراسری تزریق کرده اند.

مدیرعامل شرکت برق استان بوشهر در باره استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان گفت: در زمان حاضر تجهیزات مورد نیاز در بخش توزیع به صورت ۱۰۰ درصد بومی است اما در بخش انتقال بومی سازی تجهیزات مورد نیاز به صورت کامل انجام نشده است.

وی برقدار کردن ۱۷ هزار مشترک جدید، افزوده شدن نزدیک به ۲۳۰ کیلومتر شبکه فشار متوسط به دارایی های استان، نصب نزدیک به ۵۰۰ دستگاه ترانسفورماتور پست هوایی، تعویض بیش از چهار هزار کیلومتر شبکه سیمی فرسوده و تبدیل آن به شبکه روکش دار که ۴۰۰ کیلومتر آن در سال گذشته اتفاق افتاد و ارائه تخفیف به ۵۴ درصد مشترکان برق در سه ماه تابستان به میزان هشت تا ۹ دهم میلیارد تومان، آغاز عملیات بهسازی ۱۱۲ روستای استان بوشهر با ۴۵۰ میلیارد ریال اعتبار را از مهمترین اقدامات انجام شده در مدیریت برق استان بوشهر عنوان کرد.

حشمتی گفت: نوسازی شبکه فرسوده جزیره خارگ با ۱۲۰ میلیارد ریال اعتبار، ظرفیت سازی و افزایش سطح عایقی ۱۱ به ۲۰ کیلوولت محله های جنوبی شهر بوشهر با ۲۵۰ میلیارد ریال، احداث ۳۰ کیلومتر شبکه فشار متوسط برای تقویت برق شهرستان‌های تنگستان و جم با ۳۰۰ میلیارد ریال، احداث پست هوایی و زمینی برای رفع ضعف ولتاژ مشترکان به تعداد ۱۸۰ ترانسفورماتور با ۵۰۰ میلیارد ریال، جابه جایی شبکه های قرار گرفته در معابر با مشارکت شهرداری‌ها دهیاری ها به تعداد یکهزار و ۲۵۰ اصله پایه، شست و شوی مداوم تجهیزات شبکه توزیع برق به طول ۹ هزار کیلومتر از اردیبهشت تا پایان مهرماه و انعقاد قرار داد همکاری با بیش از هشت هزار و ۵۰۰ مشترک دیماندی صنعتی، کشاورزی، اداری و کنترل روزانه از جمله دیگر اقدامات مهم این شرکت در سال جاری بوده است.

به گفته حشمتی، استان بوشهر ۱۲۰ هزار مشترک برق در بخش خانگی، کشاورزی، صنعتی، تجاری و اداری معادل ۱.۳ مشترکان کشور را در اختیار دارد.

وی یادآور شد: این استان دارای حدود ۱۷ هزار کیلومتر شبکه فشار متوسط و ضعیف، ۱۹ هزار ترانسفورماتور و پست هوایی و چهار هزار و ۵۰۰ مگاولت آمپر تجهیزات منصوبه‌ای است که به ترتیب معادل ۲ و سه درصد شبکه‌ها و تجهیزات کشور را دارا است.

حشمتی اظهار کرد: آمارها نشان می‌دهد استان بوشهر هر چند از نظر تعداد مشترکان ۱.۳ درصد مشترکان کشور را دارا است اما از نظر تجهیزات منصوبه سه درصد تجهیزات را دارد و این نشان می‌دهد با توجه به شرایط گرمسیری میزان مصرف در این استان نسبت به دیگر استان‌ها بالاتر و تجهیزات منصوبه بیشتری در راستای پاسخگویی به این نیازها نصب شده است.

وی ۸۰ درصد مصرف برق استان بوشهر را در بخش خانگی و ۲۰ درصد دیگر را در سایر بخش‌ها اعلام کرد و گفت: ۱۴ درصد مشترکین تجاری، یک درصد کشاورزی، یک درصد صنعتی و پنج درصد عمومی-اداری هستند که از حیث مصرف ۷۰ درصد مصرف مربوط به بخش خانگی و تنها چهار درصد صنعتی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha