به گزارش ایرنا، عبدالحمید قربانزاده گوگلانی روز شنبه درجلسه ساخت و سازهای غیرمجاز گنبدکاووس گفت: شهرداریها و پلیس ساختمان این نهاد درحوزه شهری و دهیاران، ناظران فنی، بنیاد مسکن، امور اراضی جهادکشاورزی و منابع طبیعی و آبخیزداری در مناطق روستایی متولی اصلی نظارت برساخت و سازهای مجاز و جلوی گیری از ساخت و سازهای غیرمجاز هستند.
وی بیان کرد: کم توجهی به ساخت و ساز غیرمجاز، مصداق ترک فعل است و مدیران متخلف به مراجع قضایی معرفی میشوند.
وی افزود: ساخت و ساز غیرمجاز مصداق بی عدالتی است و باید با متخلفان آن برابر با قانون برخورد کرد و بنای احداثی نیز قلع و قمع شود.
قربانزاده گوگلانی، ضعف نظارت، برخی خلاهای قانونی و بازدارنده نبودن جرائم، عدم آگاهی مردم از قوانین و تفکیک غیرقانونی اراضی توسط افراد سودجو و بنگاههای معاملات املاک فاقد پروانه کسب را از عوامل اصلی در ساخت و سازها غیرمجاز دانست و اضافه کرد: بهترین نوع نظارت، پیشگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز است که باید اولویت نخست متولیان نظارت باشد.
وی گفت: ساخت و سازهای غیرمجاز در داخل و حومه شهر گنبدکاووس اگرچه امسال کاهشی شده اما کافی نیست و به سبب وسعت بالای این شهر باید پلیس ساختمان با افزایش نیرو و نظارتها مانع این نوع ساخت و سازها شود.
بخشدار مرکزی گنبدکاووس هم در این جلسه گفت که کمیته دهگردشی در این بخش فعال شده و در بازدیدی که از سه روستای "گدم آباد، تقی آباد و تپه نورجان" انجام شد، ۱۸ پرونده تخلف ساختمانی تشکیل شد که تاکنون رای ۱۳ پرونده در کمیسیون ماده ۹۹ صادر شده است.
مرتضی احمدی افزود: چهار پرونده تخریب بنا در مناطق روستایی بخش مرکزی گنبدکاووس که از سالهای قبل حکم آن توسط مرجع قضایی صادر شده، در انتظار صدور دستور دادستان عمومی و انقلاب این شهرستان برای اجرا قرار دارد.
وی، ساخت و سازهای غیرمجاز در بافت روستا و خارج از بافت را از دغدغههای همیشگی بخشداری و دهیاران دانست و با تاکید برضرورت نظارت بیشتر دهیاران و ناظران فنی روستاها برای جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز، خواستار همکاری بیشتر بنیاد مسکن، امور اراضی، منابع طبیعی و دستگاههای خدمات رسان جهت معرفی نماینده خود در کمیته دهگردشی این بخش برای انجام بازدیدهای منظم از روستاها و جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز شد.
نماینده شهرداری گنبدکاووس هم در این جلسه از تشکیل ۶۷۴ پرونده تخلف ساختمانی طی ۶ ماه نخست امسال و ارسال آن به کمیسیون ماده ۱۰۰ خبر داد و گفت: این تعداد پرونده ۱۶۴ فقره کمتر از مدت مشابه سال قبل است.
برخورد با برساخت و سازهای غیرمجاز در بخشی از مجموعه سوارکاری گنبدکاووس که ثبت ملی شده است، تهیه فهرستی از مجتمعهای تجاری فاقد ایمنی در این شهر و اطلاع رسانی به مردم برای خودداری از ساخت بنای فاقد پروانه ساختمانی از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.
شهرستان ۴۱۱ هزار نفری گنبدکاووس که با پنج هزار و ۷۲ کیلومتر مربع وسعت در شرق استان گلستان واقع است، سه نقطه شهری، حدود ۱۷۰ روستای دارای کد شناسایی دارد.
نظر شما