به گزارش ایرنا محمدعلی شفیعینیا روز یکشنبه در سومین نشست شورای سلامت و امنیت غذایی دزفول در سالن جلسات فرمانداری ویژه این شهرستان افزود: بیماریهای قلبی و عروقی ناشی از ریزفاکتورهایی چون مصرف بیش از اندازه نمک، الکل، روغن ترانس و دخانیات هستند که باید کنترل شوند تا شاهد مرگ و میر ناشی از چنین بیماریهایی نباشیم.
وی علت ۷۶ درصد بیماریها که موجب ناتوانی و مرگ میشوند را بیماریهای غیرواگیر دانست و ادامه داد: متاسفانه این روند روز به روز در حال افزایش است و اگر تداوم یابد سالهای آینده وضعیت بدتر میشود.
رییس مرکز بهداشت شهرستان دزفول بیان کرد: بخش دیالیز بیمارستان بزرگ دزفول در سالهای گذشته ۲ شیفت بود که اکنون با وجود چهارشیفت شدن و اضافه کردن تخت جوابگو نبوده و برای ارائه خدمات به بیماران دیالیزی دست به دامان بیمارستان خیریه امام حسن مجتبی(ع) شدهایم.
وی چنین آماری را نشانه افزایش نارسایی کلیه ناشی از فشار خون و دیابت دانست و افزود: سال ۹۴ سند ملی بیماریهای غیرواگیر توسط دولت تدوین و اصلاح و طبق آن برنامه ۱۰ سالهای تدوین شد تا شاهد کاهش ۲۵ درصدی مرگ و میر ناشی از این بیماریها در کشور باشیم.
شفیعینیا با بیان اینکه طبق این سند باید تا سال ۲۰۲۵، میزان مصرف الکل باید ۱۰ درصد و فعالیت فیزیکی نامطلوب ۲۰ درصد کاهش یابد، گفت: متاسفانه مردم ما به علت مشغله زیاد و کمبود فضای ورزشی از فعالیت فیزیکی غافل هستند که باید ضمن در اختیار قراردادن فضای ورزشی برای آنها، زمانی نیز برای ورزش کارکنان درنظر گرفته شود.
وی همچنین بر ضرورت کاهش مصرف نمک و روغنهای ترانس در رستورانها و بیرونبرها تاکید کرد و افزود: اصناف باید بر مصرف نمک در رستورانها نظارت کنند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان دزفول اظهارکرد: مصرف دخانیات نیز باید بررسی شود؛ با وجود تذکرهای داده شده در شورای سلامت دزفول مصوبات اجرا نشده و کماکان دخانیات به ویژه سیگار در فروشگاههای موادغذایی تبلیغ میشوند.
وی به افزایش روزافزون آمار بیماران دیابتی و فشار خون اشاره کرد و افزود: شیوع کرونا ما را از برنامه ۱۰ ساله دولت عقب انداخت از این رو برنامهها باید با شدت بیشتری تداوم یابند و مراقبت دورهای سالانه انجام شود.
برخورد قضایی درخصوص کشتار دام زنده در دزفول بازدارنده نیست
رییس اداره دامپزشکی شهرستان دزفول گفت: کشتاردام زنده پیش از این در مناطقی چون ورودی اسلام آباد، ورودی خیبر، چهارراه آوج، سه راه بنوت و قبل از چهارراه منتظری انجام میشد که به علت مشکلات بهداشتی که برای دام پیش میآمد چندین بار در این خصوص تذکر داده شد و موارد به دادگاه معرفی شدند.
محسن ورجاوند افزود: معرفی این واحدهای متخلف به دادگاه در حالی بود که قاضی پرونده فقط به جریمه ۲ میلیون ریالی اکتفا کرد همین امر باعث شد عملا برخورد درستی صورت نگیرد و کشتار دام زنده تداوم یابد.
وی با بیان اینکه حکم دادگاه در این خصوص بازدارنده نبوده است، افزود: قرار است با رئیس دادگستری صحبت شود تا قاضی توجیه و احکامی سنگین تر برای این موارد صادر شود زیرا عرضه چنین گوشتهایی بدون نظارت بهداشت ممکن است سلامت شهروندان را تهدید کند.
اختصاص پنج هزار متر زمین برای بازارچه آبزیان دزفول
معاون امور شهری شهرداری دزفول نیز در این نشست درخصوص احداث بازارچه آبزیان در این شهرستان گفت: حدود هشت سال پیش زمینی به وسعت سه هزار و ۲۰۰ مترمربع جنب جایگاه سی ان جی واقع در بلوار شهید کمیلی برای احداث بازارچه آبزیان در نظر گرفته و با تعیین سرمایه گذار کلنگ زنی شد ولی به علت همجواری با جایگاه سی ان جی و مشکلاتی که بعدا برای پارکینگ این بازارچه پیش میآمد سرمایه گذار تمایل به ادامه کار نداشت.
محمد ابوالحلاج افزود: پیگیریهایی برای در نظر گرفتن زمین بهتری انجام و این موضوع در کمیسیون سرمایه گذاری مطرح و قرار شد زمینی به وسعت پنج هزار مترمربع در انتهای بلوار ۱۵ خرداد و تقاطع کمربندی شهید دانش برای احداث این بازارچه اختصاص یابد.
وی ادامه داد: زمین موردنظر دیوارکشی و فراخوان نیز داده شده و یک نفر برای سرمایه گذاری اعلام آمادگی کرده است؛ این زمین دسترسی مناسبی دارد و میتواند به بازارچه آبزیان تبدیل شود.
فرماندار ویژه دزفول نیز در این نشست گفت: در پی ارائه خدمات به جنوب شهر هستیم تا شهروندان این منطقه نیز بتوانند از خدمات مانند هایپرمارکت و بازارچه آبزیان استفاده کنند.
علی فرهمندپور افزود: اقدامات قانونی برای پیگیری زمین بازارچه آبزیان توسط شهرداری انجام و نتیجه پیگیریها در شورای سلامت ارایه شود.
نظر شما