«حسین جوانشیری» روز دوشنبه به ایرنا افزود: نظام رتبهبندی گرینمتریک از سال ۲۰۱۰ با هدف ارائه چشماندازی جامع از شرایط و سیاستهای مرتبط با محیط زیست و توسعه پایدار در دانشگاههای کشورهای مختلف توسط دانشگاه دولتی اندونزی راهاندازی شده است.
وی با اشاره به اینکه این نظام رتبهبندی دانشگاههای جهان را براساس ۶ شاخص عمده ارزیابی میکند، یادآور شد: این شاخصها عبارتند از محیط و زیرساخت (وزن ۱۵%)؛ انرژی و تغییرات اقلیمی(وزن ۲۱%)؛ مدیریت پسماند (وزن ۱۸%)؛ آب (وزن ۱۰%)؛ حمل و نقل( وزن ۱۸%)؛ آموزش (وزن ۱۸% )
جوانشیری گفت: دانشگاه رازی بالاترین امتیاز را در شاخص آموزش و پایینترین امتیاز را در شاخص مدیریت استفاده از آب، کسب کرده است.
وی افزود: این نظام رتبهبندی علاوه بر فضای سبز و طراحی محوطه دانشگاه، به معیارهایی از قبیل استفاده بهینه از انرژی، تولید انرژی تجدید پذیر، میزان کربن تولیدشده، کاهش تولید و دفع پسماند، مدیریت استفاده از آب، باز چرخانی آب و استفاده از پساب، حمل و نقل سبز، آموزش و پژوهش در راستای حفظ محیط زیست و توسعه پایدار توجه میکند.
مدیر امور پژوهشی دانشگاه رازی کرمانشاه شرط ورود به این نظام رتبهبندی را درخواست ارزیابی توسط مؤسسه و همچنین تکمیل پرسشنامه خوداظهاری توسط مؤسسه دانست.
جوانشیری یادآور شد: دانشگاه رازی از سال ۲۰۱۹ در نظام رتبهبندی گرینمتریک شرکت کرده و مطابق نمودار زیر، هر ساله با بهبود رتبه در این نظام رتبهبندی مواجه شده است.
سال گذشته دانشگاه رازی رتبه ۲۲۲ را در بین ۹۵۶ دانشگاه و رتبه ۶ را در کشور کسب کرده بود.
به گزارش ایرنا، دانشگاه رازی فعالیت خود را از بهمن ماه سال ۱۳۵۱ با عنوان «دانشکده علوم کرمانشاهان» به ریاست مرحوم دکتر «عبدالعلی گویا» آغاز کرد و در سال تحصیلی ۱۳۵۲-۱۳۵۱ برای اولین بار پذیرای ۲۰۰ دانشجو در رشتههای فیزیک، شیمی، زیستشناسی و ریاضی شد.
این مرکز در سال ۱۳۵۳ به «دانشگاه رازی» تغییر نام یافت و در ادامه، با تاسیس «دانشکده پزشکی کرمانشاه»، «تربیت دبیر سنندج» و «دانشکده دامپروری ایلام» توسعه یافت. با گسترش آموزش عالی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، این دانشکدهها استقلال یافته و با عناوین «دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه»، «دانشگاه کردستان» و «دانشگاه ایلام» به فعالیت خود ادامه دادند.
دانشگاه رازی به عنوان دانشگاه معین استان، هم اینک از وجود بیش از ۴۶۵ عضو هیات علمی و ۴۸۷ کارمند پرتلاش بهره می برد و بیش از ۱۱ هزار دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای عمومی و دکترای تخصصی مشغول به تحصیل هستند.
نظر شما