محمدحسین رجبیدوانی در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار داشت: پیشنهاد دادهایم ایرانشناسی به عنوان یک درس در مقطع ابتدایی و متوسطه متناسب با سطح آگاهیهای دانشآموزان و به عنوان یک درس عمومی حداقل دو واحدی در سطح تکمیلی و بالاتر در دانشگاهها ارائه شود که کارهای مقدماتی در این زمینه انجام شده و امیدواریم در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شود.
وی در صدد انجام پژوهش برای معرفی افتخارات ایران در حوزه های گوناگون در ادوار ایران باستان، دوره اسلامی و انقلاب اسلامی هستیمکه از خرداد امسال به عنوان رئیس جدید بنیاد ایرانشناسی منصوب شده درباره رویکردهای جدید این بنیاد اظهار داشت: در صدد انجام پژوهشها و تحقیقات ارزشمند برای معرفی افتخارات بزرگ ایران در حوزه های گوناگون در ادوار ایران باستان، ایران دوره اسلامی و ایران انقلاب اسلامی هستیم.
محمدحسین رجبیدوانی در نهم خرداد ۱۴۰۱ با حکم رئیس جمهوری به عنوان رئیس بنیاد ایرانشناسی منصوب شد.
وی افزود: قصد داریم این تحقیقات را در قالب ایجاد یک موزه و نمایشگاه بزرگ دائمی به صورت مصور و مجسم عرضه کنیم.
رئیس بنیاد ایرانشناسی همچنین از مذاکره بنیاد با رسانه ملی برای انعقاد تفاهمنامهای مبنی بر تهیه نماهنگهایی کوتاه از این سه دوره تاریخی برای پخش از شبکههای مختلف برای شناساندن عظمتهای ایران خبر داد.
رجبیدوانی به فعالیت شعبههای این بنیاد در ۱۸ استان و یک شهر نیز اشاره کرد و گفت: این شعبهها که با همت استانداران در دهههای گذشته تاسیس شدهاند فعالیتهایی را با هماهنگی و نظارت بنیاد در عرصه شناخت فرهنگ، آداب، رسوم و ارزشهای مربوط به استانها بر عهده دارند.
عدهای بر اثر فعالیتهای فاسد فضای مجازی و دشمنان ایران و کمکاریهای ما و دستگاهها و نهادهای مسوول هویت اصیل خود را گم کردندروسای شعبههای استانی بنیاد ایرانشناسی روز یکشنبه به مناسبت هفته پژوهش در این بنیاد گرد هم آمدند.
وی به پیشینه بنیاد که توسط مرحوم حسن حبیبی تاسیس شد اشاره و خاطرنشان کرد: در آن دوران بیشتر فعالیتهای پژوهشی بنیاد ایرانشناسی متمرکز بر عصر اسلامی در ایران بود که با روی کار آمدن آیتالله سیدمحمد خامنهای با توجه به مشکلات بودجه و امکانات عمدتا فعالیتهایی در خصوص فرهنگ، آداب و رسوم ایران پیش از اسلام انجام شد.
رئیس بنیاد ایرانشناسی، ترویج و شناساندن هویت ارزشمند ایرانی اسلامی در جامعه بویژه برای جوانان را از اولویتهای بنیاد در دوره جدید عنوان کرد.
رجبیدوانی در بخش دیگری از گفت و گوی خود گریزی هم به حوادث اخیر در کشور زد و گفت: این حوادث نشان دهنده آن است که عدهای از جامعه ما هر چند در اقلیت محض بر اثر فعالیتهای فاسد فضای مجازی و دشمنان ایران و کمکاریهای ما و دستگاهها و نهادهای مسوول هویت اصیل خود را گم کردند. لذا تلاش داریم فعالیت گستردهای برای ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی بر مبنای هویت ارزشمند ایرانی اسلامی در حوزههای گوناگون داشته باشیم.
بودجه تحقیقاتی ما تقریبا صفر است
وی در عین حال تصریح کرد: از یک طرف بر اثر کمکاری ما برخی جوانان نسبت به ارزشها و افتخارات فرهنگ خود بیگانه هستند و از طرف دیگر به تعبیر رهبر انقلاب خیلی از جوانان ما اسم فوتبالیستهای فلان کشور را بهتر از افتخارات و مفاخر کشور خود میشناسند. این نشان میدهد که دشمنان توانستهاند به دلیل کم کاری های دستگاههای مسوول و ذیربط یک سری از ارزشهای خود را به جوانان ما قالب کنند.
انگیزهها و اهداف بلندی را در نظر داریم که باید روی اینها سرمایهگذاری شودرجبیدوانی همچنین گفت: گلایهای که از مجلس و دولت داریم این است که بودجه تحقیقاتی ما تقریبا صفر است و انگیزهها و اهداف بلندی را در نظر داریم که باید روی اینها سرمایهگذاری شود.
وی افزود: معتقدم در عرصه فرهنگ و فرهنگسازی و ترویج فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی هر آنچه هزینه کنیم سرمایهگذاری ارزشمند بلند مدت است که امیدوارم دستاندرکاران ما به این درک برسند و فکر نکنند اینجا که سرمایهگذاری کردند بازدهی فوری ندارد و هدر دادن سرمایه است و در جای دیگری غیر از حوزه فرهنگ مصرف کنند به صرفه است؛ این تفکر اشتباه است.
رجبیدوانی گفت: اگر در این عرصه ما را یاری کنند میتوانیم به سبب غنایی که اساسنامه بنیاد ایرانشناسی دارد و اهداف و وظایفی که برای آن لحاظ و تعریف شده بخش مهمی از خلاء موجود و کمکاری دستگاههای مسوول را جبران کنیم.
نظر شما