ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

تهران-ایرنا- گسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا، حضور ۷۰ اندیشمند از ۳۶ کشور در سومین مجمع گفت‌وگوی تهران، رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین، قطع برق ده‌ها هزار نفر در شمال شرق آمریکا و پایان جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، شادی در بوینس آیرس و آشوب در پاریس؛ مهمترین عناوین خبری بین الملل ایرنا درچندساعت گذشته است.

**گسترش بازارهای صادراتی مرکبات مازندران در اورآسیا

فعالیت سیستم حمل‌ونقلی مناسب، پایین بودن نرخ تعرفه گمرگی، توسعه روابط تجاری و اخذ مجوزهای لازم با دیپلماسی اقتصادی فعال دولت سیزدهم این روزها زمینه صادرات ۶۰ کانتینری مرکبات از مازندران به کشورهای اورآسیا را فراهم کرده است.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

مرکبات مازندران پس از برنج دومین محصول مهم اقتصادی و منبع درآمد کشاورزی استان است؛ محصولی که تولید مازاد بر مصرف داخلی با نگاه اقتصادی دولت سیزدهم و با تعیین استانداردهای صادراتی از سوی طرف مقابل این روزها تاییدیه کشورهای اوراسیا و حتی چین را هم اخذ کرده و تولیدکنندگان و تجار مازندرانی برای تحقق این امر به صف شدند.

صادرات محور کردن محصولات کشاورزی مازندران دستکم طی یکسال گذشته ترجیع بند اظهارات کارشناسان و مسوولان در سطوح مختلف بود و به همین دلیل در ماه های گذشته اصلاح و بازسازی باغ های مرکبات برای دستیابی به محصولی بازار پسند در آن سوی مرزها در دستور کار قرار گرفت و در کنار آن تعداد سورتینگ ها و مراکز بسته بندی نیز از ۲۰۰ به ۸۰۰ واحد افزایش یافت تا زنجیره صادرات پس از باغ هم تکمیل شود. ظرفیت انبارداری محصولات کشاورزی مازندران هم بر همین مبنا از ۸۰۰ هزار تن با توسعه سردخانه ها به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسید.

همه این اتفاقات خوشایند و مثبت برای صادرات محور کردن محصولات کشاورزی مازندران به ویژه مرکبات که دستکم نیمی از تولید حدود سه میلیون تنی آن مازاد بر مصرف داخلی است، فراهم شد، و اکنون مسوولان ارشد استان مازندران معتقدند که مرکبات مازندران توان رقابت در بازارهای جهانی را دارد و در کنار صادرات به کشورهای همسایه مانند روسیه، عراق و افغانستان به بازار هدف جدید بنام کشور چین و همچنین اوراسیا دست یافتند.

در این ارتباط رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: از هفته‌های گذشته تاکنون روزانه ۴۰ تا ۶۰ کانتینر نارنگی ژاپنی و اقلام دیگر مرکبات مانند پرتقال تامسون از مازندران به کشورهای منطقه صادر می شود که به طور حتم این روند در ماه های آینده هم ادامه می یابد.

عبدالله مهاجر دارابی افزود: اکنون در کنار روسیه نارنگی ژاپنی، نارنگی محلی و پرتقال خونی و تامسون مازندران به کشور ازبکستان و دیگر کشورهای منطقه صادر می شود و کشورهای حاشیه خلیج فارس هم خواستار واردات این میوه استان هستند.

وی با بیان این که، در سال‌های گذشته به طور متوسط ۲۵۰ تا ۲۷۰ هزار تن انواع مرکبات از مازندران به کشورهای مختلف جهان صادر شده است، گفت: پیش بینی می شود که در سال جاری جهش قابل توجه تری در صادرات این قلم میوه داشته باشیم.

رئیس اتاق بازرگانی مازندران با اشاره به فراهم شدن زیرساخت ها برای صادرات مرکبات استان تا سقف یک میلیارد دلار به کشور چین، بیان کرد: صادرکنندگان استان با پشتیبانی وزارت جهاد کشاورزی خود را برای اجرای این ماموریت مهم صادراتی کشور آماده کنند.

طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
برداشت مرکبات مازندران با ارقام زودرس نارنگی از هفته آینده آغاز خواهد شد و اکنون باغداران در حال آماده شدن برداشت نارنگی های زود رس در سطح حدود۱۱ هزار هکتار هستند.
مازندران با دارا بودن ۱.۵ درصد از اراضی کشور و ۲.۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش از هفت میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می کند که ۱۰ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
به طور متوسط در یک هکتار باغ مرکبات ۳۰ تن محصول برداشت می شود.
به گزارش ایرنا از دفتر معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران، صادرات کالاهای غیرنفتی استان در چهار ماهه امسال با ۳۴ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۳۰۰ میلیون دلار رسید.

https://irna.ir/xjLhbz

**جزئیات سومین مجمع گفت‌وگوی تهران؛ حضور ۷۰ اندیشمند از ۳۶ کشور

سومین مجمع گفت‌گوی تهران در حالی از دقایقی پیش در مرکز مطالعات وزارت امور خارجه آغاز به کار کرده است که «سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران، رهیافتی به دوستی و اعتماد سازی» مهم‌ترین محور مجمع امسال است.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

در سومین مجمع گفت‌وگوی تهران نزدیک به ۷۰ اندیشمند و فعال سیاسی از ۳۶ کشور حضور یافته‌اند که در میان آنها مقامات سیاسی، مدیران اندیشکده‌ها و موسسه‌های پژوهشی، اندیشمندان و پژوهشگران دیده می شوند.

پس از مراسم افتتاحیه که حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران سخنران اصلی آن است، نشست‌های جنبی برای بیان دیدگاهها و نظرات اندیشمندان آغاز می شود و چهار نشست تخصصی در این رابطه برگزار خواهد شد.

از جمله میهمانان ویژه این نشست می توان به وزیر خارجه نیکاراگوئه، عادل عبدالمهدی نخست وزیر سابق عراق و کمال خرازی وزیر اسبق خارجه کشورمان اشاره کرد.

«سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران، رهیافتی به دوستی و اعتماد سازی» محور اصلی اجلاس امسال است؛ محوری که برای این کنفرانس انتخاب شده در واقع همان رویکردی بوده که مورد تاکید دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی قرار گرفته است.

وزیر امور خارجه کشورمان پس از این کنفرانس راهی امان پایتخت اردن می شود تا به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس امان که با حضور مقامات ارشد منطقه و کشورهای فرامنطقه‌ در پایتخت اردن برگزار می شود، شرکت کند.

https://irna.ir/xjLhd۲

**قاچاق روز افزون سلاح در آمریکا

اداره امنیت حمل و نقل آمریکا که وظیفه غربالگری مسافران را قبل از سوار شدن به هواپیما دارد، اعلام کرد که نیروهای این اداره در سال‌جاری تعداد زیادی اسلحه‌ از مسافرانی که قصد عبور از پست‌های بازرسی امنیتی فرودگاه را داشتند، ضبط کرده‌اند.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

نیوزلند هرالد یکشنبه شب نوشت، اداره امنیت حمل و نقل آمریکا در خبرنامه‌ای اعلام کرد که افسران این کشور ۶هزارو ۳۰۱ قبضه سلاح گرم را از ابتدای سال‌جاری میلادی تا کنون از مسافران هوایی کشف و ضبط کرده‌اند و پیش بینی می‌شود که این تعداد تا پایان سال به ۶ هزارو ۶۰۰ قبضه برسد.

براساس این گزارش، این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته تقریباً ۱۰ درصد افزایش نشان می‌دهد که در نوع خود یک رکورد محسوب می‌شود.

اداره امنیت حمل و نقل آمریکا افزود، نزدیک به ۹۰ درصد از سلاح‌های ضبط شده تا کنون مسلح بوده است.

از نظر این اداره در صورتی که مسافر همزمان دارای اسلحه و مهمات باشد، اسلحه، مسلح تلقی می‌شود.

حداکثر مجازات برای حمل سلاح گرم در آمریکا ۱۴ هزارو ۹۵۰ دلار جریمه است.

به گفته مسئولان اداره امنیت حمل و نقل آمریکا، مسافرانی که اسلحه داشته باشند وضعیت TSA PreCheck خود را از دست می‌دهند.

برنامه‌ای امنیتی وضعیت TSA PreCheck به مسافران اجازه می‌دهد تا از برخی اقدامات امنیتی فرودگاه مانند درآوردن کفش‌ دستکم برای پنج سال معاف باشند.

دیوید پکوسکه، مدیر TSA گفت: ورود مسافر با اسلحه گرم به ایست بازرسی تهدیدی بالقوه برای امنیت حمل و نقل محسوب شده و این کار برای مسافر بسیار گران تمام می‌شود.

این اداره افزود، به استثنای سال ۲۰۲۰ ( دوره‌ای که همه‌گیری ویروس کرونا موجب کاهش شدید ترافیک هوایی شد) تعداد اسلحه‌هایی که در ایست‌های بازرسی فرودگاه‌ها رهگیری می‌شوند به طور پیوسته از سال ۲۰۱۰ به بعد هر سال افزایش یافته است.

به گفته مسئولان اداره امنیت حمل و نقل آمریکا، افرادی که با اسلحه در کیف دستی خود دستگیر شوند بسته به ایالتی که در آن زندگی می‌کنند، ممکن است با اتهامات جنایی روبه رو شوند.

https://irna.ir/xjLh۷v

**قطر: تحقیقات پارلمان اروپا درباره فساد به همکاری ما در حوزه انرژی آسیب می‌زند

منابع خبری یکشنبه شب گزارش دادند، یک دیپلمات قطری در بیانیه‌ای در واکنش به تعلیق دسترسی این کشور به پارلمان اروپا و تحقیقات پلیس بلژیک درباره پرونده فساد پارلمان اروپا، نسبت به احتمال قطع همکاری‌ها در زمینه انرژی هشدار داد.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

یک دیپلمات قطری در بیانیه‌ای اعلام کرد، تصمیم برای اعمال چنین محدودیت تبعیض‌آمیزی که گفت‌ وگو و همکاری با قطر را پیش از پایان مراحل قانونی محدود می‌کند، بر همکاری‌های امنیتی منطقه‌ای و جهانی و همچنین مباحث جاری درباره کمبود انرژی و امنیت جهانی تاثیر منفی خواهد داشت.

این دیپلمات که نامش ذکر نشده، افزوده است: ما قاطعانه اتهاماتی که دولتمان را با رفتار نادرست مرتبط می‌کند، رد می‌کنیم. قطر تنها طرفی نبود که در این تحقیقات از آن نام برده شد اما کشور ما منحصراً مورد انتقاد و حمله قرار گرفته است.

در این بیانیه آمده است: ما در این هفته محکومیت گزینشی کشورمان را با احتیاط زیاد دنبال کردیم. کاملاً ناامیدکننده است که دولت بلژیک تلاشی برای تعامل با دولت ما برای مشخص شدن حقایق بعد از آگاهی از اتهامات انجام نداد.

دیپلمات قطری در این بیانیه با تاکید بر روابط نزدیک دوحه با بلژیک، گفت: کشورهای ما در دوران همه‌گیری کووید-۱۹ همکاری نزدیکی با یکدیگر داشتند و حالا قطر تامین‌کننده مهم گاز ال‌ان‌جی برای بلژیک است.

رسانه‌های بلژیک سه‌شنبه گذشته نوشتند که نیروهای پلیس در عملیات جستجوی اسناد و مدارک وقوع احتمالی جرم و فساد در پارلمان اروپا، بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار یورو (یک میلیون و ۵۹۰ هزار دلار) نقد در خانه‌های آنتونیو پانتزری نماینده پیشین ایتالیا در این نهاد و همچنین اوا کایلی و همسرش یافته‌اند.

رسوایی بازداشت چهار عضو پارلمان اروپا از جمله نایب رئیس این نهاد به اتهام فساد، پولشویی و دریافت رشوه که با نام «قطرگیت» مشهور شده است، عمق پایبندی رهبران و سیاستمداران غربی به شعار شفافیت و مبارزه با فساد را آشکار می‌کند.

تحقیقات اخیر پلیس بلژیک نشان می‌دهد که برخی از سیاستمداران، رشوه‌های غیرقانونی و خارج از ضابطه را از قطر و مراکش دریافت کرده‌اند. قطر این اتهامات را رد کرده است.

https://irna.ir/xjLh۷L

**پایان جام جهانی ۲۰۲۲ قطر؛ شادی در بوینس آیرس و آشوب در پاریس

درحالیکه پس از پیروزی یکشنبه شب تیم ملی فوتبال آرژانتین مقابل فرانسه در دیدار نهایی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، مردم در بوینس آیرس به خیابان‌ها آمدند و به شادمانی پرداختند اما در مقابل شهرهای مهم فرانسه از جمله پاریس شاهد آشوب خیابانی بود.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

پلیس در شهرهای پاریس، لیون و گرینوبل شمار زیادی از آشوبگران را بازداشت کرده است.

آشوبگران در پاریس یکشنبه شب و پس از باخت تیم ملی فوتبال این کشور مقابل آرژانین به سمت کاخ الیزه در حرکت بودند که با انبوهی از نیروهای ضد شورش پلیس روبرو شدند و زد و خورد شدیدی بین آنها در گرفت.

پلیس ضد شورش پاریس برای پراکنده کردن آشوبگران از گاز اشک آور و خودروهای آب پاش استفاده کرد.

همچنین ده‌ها آشوبگر نیز توسط نیروهای پلیس بازداشت شدند.

در شهرهای لیون و گرینوبل، پلیس به آشوبگرانی که قصد خسارت زدن به اماکن عمومی و مراکز تجاری را داشتند حمله ور شد و شمار زیادی را بازداشت کرد.

تیم ملی فوتبال فرانسه پس از کسب نتیجه تساوی، در ضربات پنالتی به آرژانتین باخت تا به نائب قهرمانی جام جهانی قطر بسنده کند.

https://irna.ir/xjLh۷Y

**قطع برق ده‌ها هزار نفر در شمال شرق آمریکا در پی برف و کولاک شدید

برف و کولاک شدید در مناطق شمال شرق ایالات متحده آمریکا، ضمن خسارت سنگین به شبکه برق رسانی، منازل ده‌ها هزار نفر را از صبح یکشنبه به وقت محلی در خاموشی فرو برده است.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

در ایالت مین Maine حدود ۶۶ هزار مشترک خانگی برق ندارند.

همچنین در نیوهمپشایر و ورمونت نیز به ترتیب ۸۵۰۰ و ۶۲۰۰ مشترک از شبکه برق رسانی خارج شده‌اند.

بنابر اعلام رسانه‌های آمریکا، در منطقه نیو اینگلند بیش از ۵۰ سانتی متر برف به زمین نشسته است و در برخی از مناطق نیویورک نیز بارش سنگین برف عبور و مرور خودروها و عابران پیاده را در خیابان ها مختل کرده است.

https://irna.ir/xjLh۸۳

**برگزاری رزمایش دریایی مشترک مصر و روسیه

ارتش مصر عصر یکشنبه از برگزاری رزمایش دریایی مشترک با روسیه در آب‌های سرزمینی این کشور خبر داد.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

ارتش مصر از برگزاری رزمایش دریایی با نیروهای روسیه در قالب یک طرح آموزشی مشترک خبر داد که به صورت دوره‌ای برگزار می‌شود.

سرهنگ غریب عبدالحافظ سخنگوی ارتش مصر گفت: نیروی دریایی مصر و روسیه رزمایش مشترک دریایی «پل دوستی - ۵» را برگزار کردند.

وی بدون ذکر تاریخ شروع و شمار نیروهای شرکت کننده در این رزمایش، افزود: فعالیت‌های رزمایش مشترک دریایی پل دوستی ۵ که توسط یگان‌های نیروی دریایی مصر و روسیه طی چند روز در آب‌های سرزمینی مصر انجام شد، به پایان رسید.

سخنگوی ارتش مصر اضافه کرد، این رزمایش در چارچوب برنامه آموزشی مشترک نیروهای مسلح مصر به صورت منظم در ارتباط با روابط نظامی مشترک و تبادل تجربیات با همتایان خود در همه کشورها انجام شده است.

رزمایش نظامی «پل دوستی» بین مسکو و قاهره در سال ۲۰۱۵ در آب‌های سرزمینی مصر آغاز شد. دومین دوره آن در دسامبر ۲۰۱۹، سومین دوره در نوامبر ۲۰۲۰ در نووروسیسک و پایگاه آموزشی نیروی ناوگان دریایی دریای سیاه و چهارمین دوره آن نیز در دسامبر ۲۰۲۱ در آب‌های سرزمینی مصر انجام شد.
https://irna.ir/xjLh۷Z

**مشکلات اقتصادی رکورد جستجوی اینترنتی «هزینه زندگی» در آمریکا را شکست

با توجه به اینکه بسیاری از آمریکایی‌ها در حال حاضر از مشکلات مالی رنج می‌برند، جستجوی عبارت «هزینه زندگی» از سوی کاربران آمریکایی در مرورگر «گوگل» به بالاترین میزان در یک دهه اخیر رسیده است.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

طبق گزارشی که توسط گوگل منتشر شده، جستجوهای کاربران آمریکایی در مورد «هزینه زندگی» و «کمک‌های مالی» در مرورگر گوگل در سال ۲۰۲۲ به بالاترین حد خود در ۱۰ سال اخیر رسیده است.

در این گزارش آمده است، آخرین داده‌های گوگل ترندز (Google Trends) نشان می‌دهد که سرچ عبارت «رکود اقتصادی برای من چه معنایی دارد؟» در سال ۲۰۲۲، زمانی که آمریکایی‌ها برای بدتر شدن اوضاع اقتصادی آماده می‌شدند نیز یک جستجوی فراگیر بود.

وال استریت ژورنال نوشت: رسیدن تورم به بالاترین حد خود در ۴۰ سال گذشته، افزایش قیمت‌ها و ترس از رکود، امسال بر چرخه اخبار و گپ و گفت‌های خانواده‌های آمریکایی بر سر میز شام‌شان غالب شده است.

این روزنامه افزود، در حالی که ممکن است اقتصاددانان و سیاست‌گذاران در مورد اینکه آیا ایالات متحده در رکود است یا خیر اختلاف نظر داشته باشند، اما سوال‌های کاربران آمریکایی در قالب «جستجوی اینترنتی» که امسال در گوگل افزایش یافت، نشان داد که بسیاری از آمریکایی‌ها در حال حاضر از مشکلات مالی رنج می‌برند.

گوگل ترند همچنین نشان داد که جستجوها برای «من فوراً به کمک مالی نیاز دارم» نیز در این ماه به بالاترین حد خود در ۱۰ سال گذشته رسیده است.

وال استریت ژورنال با اشاره به ناامنی غذایی در آمریکا نوشت: قیمت مواد غذایی در ماه گذشته در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۰.۶ درصد افزایش یافته است.

این روزنامه افزود، ژورنال گوگل ترند مشخص می‌کندکه در طول سال گذشته، جستجو برای «برنامه توزیع بانک غذا» (غذای خیریه) در ایالات متحده بیش از ۲ برابر شده است.

بر اساس این مقاله، هِما بوداراجو مدیر جستجوی گوگل در یک پست وبلاگی نوشت: افزایش هزینه‌ها و اختلال ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا، بسیاری از آمریکایی‌ها را با مشکلات مالی مواجه کرده است و مردم برای یافتن کمک و پشتیبانی برای عبور از مشکلی به نام «عدم اطمینان از آینده» به اینترنت روی می‌آورند.

بودارجو خاطرنشان کرد: از جمله سوالات مهم مرتبط با کمک مالی که در سال ۲۰۲۲ در آمریکا جستجو شد، عبارت بودند از: «چگونه کمک مالی دریافت کنیم»، «کمک مالی برای (پرداخت) صورتحساب‌های پزشکی» و «کمک مالی برای معلولیت چیست؟»

وال استریت ژورنال با طرح این سوال که این درخواست کمک‌های مالی برای چه گروهی از جامعه مطرح شده است نوشت: طبق گزارش گوگل، بیشترین جستجوی «کمک مالی برای ...» در سال ۲۰۲۲ شامل کمک به بیماران سرطانی، پرداخت صورتحساب‌های پزشکی، کهنه سربازان، بیماران سرطان سینه و زندانیان آزاد شده است.

https://irna.ir/xjLh۸۵

**تظاهرات سودانی‌ها علیه دخالت خارجی

هزاران نفر از مردم سودان عصر یکشنبه در خارطوم علیه دخالت کشورهای خارجی در امور داخلی این کشور و همچنین توافق صورت گرفته بین نظامیان و تعدادی از احزاب سیاسی تظاهرات کردند.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

هزاران نفر در خارطوم، پایتخت، علیه توافقنامه امضا شده بین ارتش و غیرنظامیان و دخالت خارجی در امور داخلی تظاهرات کردند.

بر اساس این گزارش، معترضان در این تظاهرات شعارهایی از جمله «نه به انحلال نیروهای مسلح» و «نه به خلق بحران جدید» سردادند.

تظاهرکنندگان همچنین پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: «نه به توافق استبداد خارجی»، «نه به توافق دوجانبه»، «نه به دخالت خارجی»، «مردم قیمومیت را نمی‌پذیرند».

هزاران شهروند از هفته گذشته در اعتراض به توافق اخیر بین گروه‌های غیرنظامی و ارتش موسوم به «توافق چارچوب» با هدف یافتن راه حلی برای بحران سیاسی در این کشور در خارطوم، پایتخت و شهرهای «ام درمان» و «بحری» به خیابان‌ها آمدند.

منابع رسانه‌ای دوشنبه ۱۴ آذرماه از امضای توافقی میان گروه‌های مدنی و شورای حاکمیتی نظامی سودان برای حل و فصل بحران سیاسی این کشور خبر داده بودند.

خبرگزاری رسمی سودان در این باره اعلام کرد که این توافق که مبنای حل بحران سیاسی کنونی سودان قرار می‌گیرد، در خارطوم و با حضور مقامات داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی میان گروه‌های مدنی و شورای حاکمیتی انتقالی سودان امضا شد.

این گروه‌ها بر سر یک دوره انتقالی ۲۴ ماهه توافق کردند که از زمان انتخاب نخست وزیر انتقالی آغاز خواهد شد. طبق توافق صورت گرفته، این قدرت انتقالی کاملا مدنی و دموکراتیک و بدون مشارکت نظامیان خواهد بود.

همچنین در این توافق آمده که نیروهای واکنش سریع باید در یک دوره زمانی معین با نیروهای مسلح سودان ادغام شده و هیچ گروه شبه نظامی در این کشور تشکیل نشود.

نشست امضای توافق سیاسی در سودان با حضور نمایندگانی از سازمان ملل، اتحادیه آفریقا، آمریکا، انگلیس، عربستان، امارات و اتحادیه اروپا برگزار شد.

توافق گروه‌های سودانی برای حل و فصل بحران سیاسی این کشور، استقبال طرف‌های بین‌المللی حاضر در این نشست و در رأس آنها نمایندگان آمریکا عربستان و امارات را به همراه داشت.

سودان که یکی از فقیرترین کشورهای جهان است، از سال گذشته در پی کودتای نظامی گرفتار بحران سیاسی نیز شده است.

https://irna.ir/xjLh۸f

**سیا: نگرانی چین و هند بر رویکرد غیرهسته‌ای روسیه در جنگ موثر بود

ویلیام برنز رئیس سیا گفت: نگرانی‌های شی جین پینگ رئیس جمهور چین و نارندرا مودی نخست‌وزیر هند در مورد خودداری روسیه در استفاده از سلاح هسته‌ای در جنگ اوکراین تأثیر گذاشته است.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

ویلیام برنز رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) یکشنبه شب در مصاحبه با شبکه خبری پی بی اس (PBS) تصریح کرد: امروز هیچ مدرک روشنی از برنامه‌های روسیه برای استفاده از سلاح‌های هسته‌ای در دست نیست.

وی افزود: تهدیدهای ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه فقط برای ارعاب است.

پوتین پیشتر اذعان کرده بود که درگیری در اوکراین مدتی طول خواهد کشید و نسبت به افزایش خطر جنگ هسته‌ای هشدار داده بود.

از آغاز جنگ اوکراین بارها بازیگران درگیر در بحران از احتمال جنگ هسته‌ای سخن به میان آورده‌اند و به تازگی «ولادیمیر پوتین» رئیس‌ جمهوری روسیه در گفت و گو با خبرنگاران در بیشکک پایتخت قرقیزستان به این موضوع پرداخته بود.

وی افزود، در حالی که دکترین ایالات متحده حمله هسته‌ای پیشگیرانه را پیش‌ بینی می‌کند، دکترین روسیه در مورد انتقام گیری است. اگر سیستم هشدار اولیه روسیه یک حمله موشکی را تشخیص دهد، صدها موشک ما پرواز خواهند کرد و متوقف کردن آنها غیرممکن خواهد بود.

پوتین هشدار داد، اگر برخی از موشک‌های تهاجمی، روسیه را مورد حمله قرار دهند، «از دشمن چیزی باقی نمی‌ماند» و بازدارندگی هسته‌ای اینگونه عمل می‌کند.

https://irna.ir/xjLh۸b

**شمار جانباختگان حادثه انفجار تانکر سوخت در شمال کابل به ۱۹ نفر رسید

شمار جانباختگان حادثه انفجار شنبه شب یک دستگاه تانکر حامل مواد سوختی در تونلی در شمال کابل پایتخت افغانستان به ۱۹ نفر رسید، همچنین ۳۲ نفر دیگر در این حادثه مصدوم شدند که حال برخی از آنها وخیم است.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

تونل سالنگ در ۱۳۰ کیلومتری شمال کابل در دهه ۱۹۶۰ میلادی احداث شده و یکی از راه‌های مواصلاتی مهم کریدور شمال- جنوب افغانستان است.

همت الله شمیم سخنگوی استانداری پروان گفت ۵ زن و دو کودک در میان کشته‌های این حادثه هستند.

وی افزود: شدت انفجار به حدی بوده است که بخشی از تونل ریزش کرده و شماری در آن گیر افتاده‌اند.

شمیم گفت که احتمال افزایش کشته‌های این حادثه وجود دارد.

در این حال دکتر عبدالله افغان از کادر درمان بیمارستان پروان نیز گفت برخی از کشته‌ها به علت سوختگی شدید، فعلا قابل شناسایی نیستند.

تونل سالنگ تا اطلاع بعدی بسته شده است.

شبکه خبری "الجزیره" قطر شنبه شب در خبری فوری گزارش داد که در انفجار یک تانکر گاز در جنوب کابل؛ پایتخت افغانستان چند تن کشته و زخمی شدند.

https://irna.ir/xjLh۸j

**زلنسکی از قصد روسیه برای حمله بزرگ به اوکراین خبر داد

ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین گفت: روسیه می‌خواهد سال آینده میلادی حمله بزرگ جدیدی به اوکراین انجام دهد.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین در مصاحبه‌ با شبکه‌های تلویزیونی TF۱ و LCI فرانسه که ۲۷ آذر پخش شد، در پاسخ به این سوال که آیا نشانه‌هایی از آماده شدن روسیه برای انجام دومین حمله گسترده در سال ۲۰۲۳ وجود دارد یا خیر، پاسخ مثبت داد و افزود: «آنها به طور دائم می‌خواهند دولت ما را غصب کنند، کشور ما را اشغال کنند. من فکر می کنم آنها هنوز چنین افکاری را رها نکرده‌اند.»

ژنرال والری زالوژنی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین، پیشتر گفته بود که روسیه می‌تواند در فوریه ( بهمن) حمله جدیدی را آغاز کند.

وی تاکید کرد: «در بهترین حالت این حمله در ماه مارس (اسفند) و در بدترین حالت در پایان ژانویه (اوایل بهمن) رخ می‌دهد».

زالوژنی گفت، این حمله ممکن است نه از دونباس که در حال حاضر درگیری در آن جریان دارد، بلکه از سمت بلاروس به سمت کی‌یف انجام شود. وی همچنین احتمال حمله از جنوب را رد نکرد.

از سوی دیگر، الکسی رزنیکوف وزیر دفاع اوکراین نیز ادعا کرد که ارتش روسیه سربازان وظیفه را برای حمله جدید آماده می‌کند و ممکن است در ماه فوریه دوباره حمله کند.

وی گفت: حدود ۱۵۰ هزار نفر از بخش دوم سربازان وظیفه دوره‌های آموزشی خود را در اردوهای مختلف آغاز کرده‌اند و این دوره آموزشی دستکم سه ماه طول خواهد کشید.

خرید پاتریوت

زلنسکی در گفت و گو با رسانه دیگر فرانسوی اظهار داشت: اوکراین در حال خرید سامانه دفاع هوایی پاتریوت از آمریکا است. این سامانه برای ما بسیار ضروری و مهم است.

وی ادعا کرد که به دلیل روابط شخصی خود با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا، وی مستقیماً در این موضوع دخالت دارد.

زلنسکی اضافه کرد که با امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه نیز درباره سامانه‌های موشکی کروتال که اوکراین ماه گذشته از این کشور دریافت کرد، گفت وگو کرده است.

وی گفت، همچنین منتظر تصمیم ایتالیا و فرانسه در مورد تحویل سامانه‌های دفاع هوایی SAMP/T Mamba هستیم.

رئیس جمهور اوکراین در مورد وضعیت نیروگاه اتمی زاپروژیا نیز گفت که ۵۰۰ سرباز روسیه در این منطقه مستقر هستند.

از سوی دیگر، شرکت ملی انرژی اوکراین (اوکرن انرژو) اعلام کرد، به جز نیروگاه زاپروژیا که همچنان خاموش است، تمام نیروگاه‌های هسته‌ای در این کشور با حداکثر ظرفیت کار می‌کنند.

اوپراتور دولتی هسته‌ای روسیه (روس انرژواتم) نیز روز شنبه از آغاز ساخت یک "بالشتک ایمنی" برای محافظت از سایت ذخیره سازی زباله‌های هسته‌ای در زاپروژیا خبر داد.

زاپروژیا بزرگترین نیروگاه هسته‌ای اروپا و یکی از ۱۰ نیروگاه بزرگ هسته‌ای جهان، از ماه فروردین، بلافاصله پس از شروع جنگ اوکراین، تحت کنترل روسیه درآمد. بیم از یک فاجعه هسته‌ای در بحبوحه گزارش‌ها از گلوله‌باران اطراف منطقه توسط دو طرف وجود دارد.

سرگئی ورشینین معاون وزیر امورخارجه روسیه روز جمعه گفت، دور جدید مذاکرات با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره وضعیت زاپروژیا به زودی در مسکو برگزار می‌شود.

https://irna.ir/xjLh۸d

**نماینده دموکرات: اسناد کافی برای اعلام جرم کیفری علیه ترامپ وجود دارد

آدام شیف نماینده دموکرات کنگره آمریکا می‌گوید اسناد و مدارک کافی برای اعلام جرم کیفری علیه دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق ایالات متحده در ارتباط با حمله به ساختمان کنگره وجود دارد.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

آدام شیف این مطلب را در حالی عنوان کرد که قرار است کمیته ویژه رسیدگی به حادثه حمله طرفداران افراطی ترامپ به ساختمان کنگره آمریکا در تاریخ ششم ژانویه ۲۰۲۱، روز سه‌شنبه گزارش تحقیقات خود را منتشر کند.

پیش بینی می‌شود این کمیته، خواستار ارجاع پرونده ترامپ به دستگاه قضایی آمریکا و احضار او و عده‌ای دیگر به وزارت دادگستری ایالات متحده شود.

همچنین گفته می‌شود این کمیته ضمن ارائه توصیه‌های حقوقی و قانونی خود، رای خود را نیز صادر کند.

آدام شیف نماینده حوزه انتخابیه کالیفرنیا در کنگره آمریکا و یکی از اعضای این کمیته، در مصاحبه با سی ان ان بدون ذکر نام افراد دیگر، گفت: من فکر می‌کنم اسناد و مدارک نشان می‌دهد که ترامپ به علت تلاش برای ابطال نتایج انتخابات ریاست جمهور ی۲۰۲۰ ایالات متحده، مرتکب جرائم کیفری شده است.

پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ ایالات متحده آمریکا، ترامپ با تحریک طرفداران افراطی خود آنها را به حمله به ساختمان کنگره آمریکا فراخواند که در نتیجه این آشوب سیاسی، چند نفر کشته شدند.

https://irna.ir/xjLh۸n

**اوکراین طرح صلح کیسینجر را رد کرد

دولت اوکراین اظهارات هنری کیسینجر وزیر امورخارجه پیشین آمریکا مبنی بر اینکه زمان حل مناقشه اوکراین از طریق گفت‌ وگو فرا رسیده است را «مماشات با متجاوز» خواند و آن را رد کرد و گفت، هیچ توافقی شامل واگذاری قلمرو کشور نمی‌شود.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

کیسینجر ۹۹ ساله و معمار سیاست تنش زدایی جنگ سرد در قبال اتحاد جماهیر شوروی به عنوان وزیر امورخارجه در زمان روسای جمهور جمهوری خواه ریچارد نیکسون و جرالد فورد، از زمانی که ولادیمیر پوتین برای اولین بار در سال ۲۰۰۰ رئیس جمهور روسیه شد، بارها با وی ملاقات کرده است.

کیسینجر یکشنبه در مقاله‌ای در مجله اسپکتیتور با تاکید بر اینکه نتیجه جنگ روسیه و اوکراین نباید تضعیف مسکو باشد، نوشت: «زمان ایجاد تغییرات راهبردی که قبلاً انجام شده و ادغام آنها در ساختار جدیدی برای دستیابی به صلح از طریق مذاکره نزدیک است.»

وی افزود: "فرایند صلح باید اوکراین را با ناتو مرتبط کند، هر طور که بشود. بی طرفی دیگر معنی ندارد. "

کیسینجر تاکید کرد که در ماه خرداد آتش بسی را پیشنهاد کرده بود که بر اساس آن روسیه باید به خطوط قبل از تهاجم اسفند عقب نشینی کند. همچنین کریمه موضوع "مذاکره" خواهد بود.

میخائیلو پودولیاک، دستیار رئیس جمهور اوکراین در پاسخ به اظهارات کیسینجر در تلگرام خود نوشت: «آقای کیسینجر هنوز قضیه را نفهمیده است... نه ماهیت این جنگ را و نه تأثیر آن بر نظم جهانی را. نسخه‌ای که وزیر خارجه پیشین خواستار آن است، اما می‌ترسد با صدای بلند بگوید، ساده است: با قربانی کردن بخش‌هایی از اوکراین و تضمین عدم تجاوز علیه سایر کشورهای اروپای شرقی، با متجاوز مماشات کنید.».

وی افزود: "همه حامیان راه حل‌های ساده باید این نکته را به خاطر بسپارند: هرگونه توافق با شیطان - صلح بدی که به قیمت از دست رفتن سرزمین‌های اوکراین صورت گیرد - پیروزی برای پوتین و نوعی موفقیت برای خودکامگان در سراسر جهان خواهد بود."

آرون دیوید میلر، یکی از اعضای ارشد اندیشکده کارنگی، نیز پیشنهاد کیسینجر را رد کرد و در توییتر نوشت: «هنری کیسینجر خواستار آتش‌بس در امتداد مرزهای قبل از جنگ اسفندماه است. چیزی که کیسینجر متوجه نیست این است که سیاست هر دو طرف این ایده را اکنون غیرممکن می‌کند، شاید بشود گفت این دیدگاه هیچ وقت عملی نیست».

ویلیام برنز رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا ( سیا) نیز، در مصاحبه‌ای که روز شنبه منتشر شد، اذعان کرد ارزیابی سیا این است که روسیه هنوز در مورد مذاکره واقعی برای پایان دادن به جنگ جدی نیست.

کیسینجر هشدار داده بود که تمایل به "ناتوان کردن" روسیه، یا حتی تلاش برای انحلال روسیه، می‌تواند هرج و مرج ایجاد کند. نه اوکراین و نه هیچ کشور غربی از هیچ یک از این راه حل‌های وی حمایت نکردند.

روسیه اکنون حدود یک پنجم اوکراین را تحت کنترل دارد.

کرملین مدعی است، کی‌یف باید الحاق مناطق جنوبی و شرقی به مسکو را بپذیرد. اما اوکراین می‌گوید همه سربازان روسی باید قلمرو کشورش را ترک کنند، از جمله کریمه، که روسیه در سال ۲۰۱۴ آن را ضمیمه کرد.

https://irna.ir/xjLh۸r

**کره شمالی آزمایشی برای توسعه یک ماهواره جاسوسی انجام داد

منابع خبری بامداد دوشنبه گزارش دادند، کره شمالی یک آزمایش در رابطه با پرتاب ماهواره جاسوسی انجام داده است.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

خبرگزاری کره شمالی اعلام کرد، اداره ملی توسعه هوافضای پیونگ یانگ (NADA) آزمایش مهمی در ارتباط با پرتاب ماهواره جاسوسی را در ایستگاه پرتاب ماهواره «سوهائه» در شمال غربی این کشور انجام داده است.

بر اساس این گزارش، آزمایش پیونگ یانگ برای ارزیابی توانایی در تصویربرداری ماهواره‌ای، انتقال داده و سیستم‌های کنترل است.

این گزارش افزوده است: یک موشک حامل ماهواره شامل تعدادی دوربین، فرستنده و گیرنده تصاویر و یک دستگاه کنترل و یک باتری ذخیره ساز در زاویه بالای ۵۰۰ کیلومتر شلیک شد.

در این گزارش همچنین آمده است: ما در این آزمایش شاخص‌های فنی مهم مانند فناوری عملکرد دوربین در محیط فضا، پردازش داده‌ها و توانایی انتقال دستگاه‌های ارتباطی، دقت ردیابی و کنترل سیستم زمینی را با موفقیت تست کردیم.

خبرگزاری کره شمالی این آزمایش را دروازه ورود به فاز نهایی پرتاب یک ماهواره شناسایی خوانده که تا ماه آوریل ۲۰۲۳ تکمیل می‌شود.

این در حالی است که بامداد یکشنبه گارد ساحلی ژاپن اعلام کرد، کره شمالی ۲ موشک بالستیک به سمت دریای ژاپن شلیک کرده است.

شلیک این دو موشک بالستیک سه روز پس از آن انجام شد که کره شمالی اعلام کرد یک «موتور سوخت جامد با رانش بالا» برای یک سلاح راهبردی جدید آزمایش کرد.

کارشناسان معتقدند که این موتور به کره شمالی امکان می‌دهد تا موشک‌های بالستیک را با سرعت بیشتری شلیک کند.

آزمایش این موتور هفته گذشته در مرکز پرتاب ماهواره‌ای «سوهائه» و تحت نظر کیم جونگ اون رهبر کره شمالی انجام شد.

کره شمالی در یک سال گذشته آزمایش‌های موشکی زیادی از جمله موشک بالستیک قاره‌پیما انجام داده است. این موشک قادر است به آمریکا برسد.

برخی کارشناسان معتقدند که کره شمالی موشک‌های دارای کلاهک هسته‌ای دارد که می‌تواند به آمریکا برسد اما برخی دیگر می‌گویند که این کشور چند سال با دستیابی به چنین تسلیحاتی فاصله دارد.

آمریکا و کره جنوبی برای مقابله با کره شمالی همواره رزمایش‌های مشترکی انجام می‌دهند و تحریم‌های بین‌الملی گسترده‌ای علیه پیونگ یانگ وضع شده است.

https://irna.ir/xjLh۸C

**اندونزی و استرالیا توافقنامه اقتصادی امضا کردند

اندونزی و استرالیا توافقنامه توسعه اقتصادی امضا کردند که تا سال ۲۰۲۶ اجرایی خواهد شد.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

به گزارش از خبرگزاری محلی آنتارا، این توافقنامه یکشنبه (به وقت محلی) توسط ادی پریو پامبودی، از مقامات وزارت هماهنگی امور اقتصادی اندونزی، و میشل چان، معاون وزیر استرالیا در آسیای جنوب شرقی و گروه شرکای جهانی، وزارت امور خارجه و تجارت (DFAT) امضا شد.

هدف این توافقنامه که تشویق رشد اقتصادی قوی و پایدار دو کشور است شامل مسائل مالیاتی، اصلاح نظام سلامت، بازیابی جامعه پس از کرونا، شتاب اقتصاد دیجیتال، برنامه فراگیر برای معلولان و آب و هوا و انرژی است.

پامبودی در بیانیه‌ای در این باره گفت، اندونزی و مالزی علاوه بر این توافقنامه می‌توانند در زمینه اصلاح سیاست‌های اقتصادی خود تبادل تجربه کنند.

چان نیز گفت، فراتر از چالش‌های کوتاه‌مدت، مانند بهبود اقتصادی پس از همه‌گیری کرونا، اندونزی در آینده فرصت اقتصادی بسیار بزرگی دارد که این توافقنامه می‌تواند به حمایت از سیاست‌گذاران کمک کند.

https://irna.ir/xjLh۸z

**۲ کشته و چندین زخمی در ادامه گروگانگیری یک مرکز امنیتی در پاکستان

حادثه گروگانگیری توسط عناصر تروریستی در یک مرکز امنیتی واقع در شمال غرب پاکستان همچنان ادامه دارد و گزارش‌ها حاکی از کشته شدن ۲ مامور امنیتی و زخمی شدن تعدادی دیگر است.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

رسانه‌های پاکستانی صبح امروز به نقل از منابع نظامی از استان خیبرپختونخوا اعلام کردند که وضعیت در مرکز پلیس ضدتروریسم(CTD) همچنان نگران کننده است و گروگانگیران ده‌ها نفر از نیروهای امنیتی در داخل این مرکز را به اسارت گرفته‌اند.

مقام ارشد پلیس شهر «بنو» به رسانه‌های محلی گفت: هیچ حمله ای از بیرون صورت نگرفته است و یکی از تروریست‌ها دربند در حین بازجویی تفنگ پلیس را ربود و ماموران مستقر در ساختمان را خلع سلاح کرد.

تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این گروگانگیری را برعهده نگرفته است با این حال منابع آگاه به رسانه‌های پاکستان گفتند که عناصر گروه تروریستی تحریک طالبان (تی‌پی‌پی) پیش تر بازداشت و به مرکز امنیتی مذکور منتقل شده بودند.

«ثمر هارون بلور» یک نماینده مجلس ایالتی در واکنش به گروگانگیری در شهر بنو گفت که وضعیت امنیتی ایالت خیبرپختونخوا از کنترل خارج شده و دولت ایالتی در انجام وظایت خود ناتوان است.

گروگانگیری در مرکز نیروهای پلیس ضدتروریسم در ایالت خیبرپختونخوا پاکستان درحالی صورت می‌گیرد که روز گذشته درپی حمله مهاجمان ناشناس به پلیس در شهر لاکی مروات واقع در همین استان چهار نفر از نیروهای امنیتی کشته شدند.

منابع خبری گفتند: یک گروه ۳۰ نفره از تروریست‌های بازداشتی در مرکز پلیس ضدتروریسم در شهر بنو در حین یک بازجویی با نیروهای امنیتی درگیر و پس از خلع سلاح کردن نیروها اقدام به گروگانگیری کرده و مطالبه آنان آزادی همدستان باقی مانده خود و خروج امن از محل حادثه و منتقل شدن به داخل خاک افغانستان اعلام شده است.

https://irna.ir/xjLh۹C

**نتیجه جنگ فرسایشی اوکراین؛ بحران در اروپا، منفعت برای آمریکا

تشدید حملات نظامی روسیه، ارسال انبوهی از کمک‌های مالی و نظامی غرب به کی‌یف، رنگ باختن روند مذاکرات صلح و سودجویی آمریکا از شرایط حاکم با هدف سلطه‌گری بر حوزه انرژی، از طولانی و فرسایشی شدن فرایند جنگ در اوکراین حکایت دارد.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

بسیاری از تحلیلگران سیاسی معتقدند که آمریکا در مناقشه اوکراین سه هدف اصلی از جمله تضعیف همه جانبه روسیه، ایجاد ثبات در اوکراین و تحت فشار قرار دادن اروپا برای پیروی از سیاست‌های واشنگتن را دنبال می‌کند.

در همین ارتباط شماری از کارشناسان و محققان امور خارجه چین در کنفرانس سالانه گلوبال تایمز هشدار دادند که طولانی شدن جنگ میان روسیه و اوکراین می‌تواند صدمات جبران‌ناپذیری به جهان وارد کند و خطر از کنترل خارج شدن بحران هسته‌ای را افزایش دهد و حتی اکثر شهروندان اتحادیه اروپا متوجه شده‌اند که درخصوص مساله اوکراین در دام آمریکا گرفتار هستند.

به تعبیری ادامه شرایط فعلی، حکم آتشی دارد که شعله‌های آن اوکراین را خاکستر می‌کند، دود آن به چشم اروپا می‌رود و در این بین آمریکا از گرمای آن لذت می‌برد.

در همین پیوند پایگاه خبری پولیتیکو اوایل ماه دسامبر گزارش داد که مقام های ارشد اروپایی از دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا خشمگین هستند و ایالات متحده را به سود بردن از بحران اوکراین با فروش گاز با قیمت‌های هنگفت و فروش تسلیحات متهم کرده‌اند.

موضوعی که گروه دیگری از تحلیلگران حوزه بین‌الملل آن را تعمیق نقش آمریکا در تامین امنیت اروپا و گسترش سلطه این کشور بر حوزه انرژی در جهان ارزیابی می‌کنند.

شاید از همین منظر است که به تازگی گروهی از قانونگذاران دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکایی خواستار حمایت نظامی بیشتر از تایوان و اوکراین در قالب بسته‌های بودجه کنگره شدند.

نشریه هیل در این زمینه نوشت: باب منندز رئیس کمیته روابط خارجی و جیمز ریچ قانون‌گذار ارشد مجلس سنا، خواستار اختصاص ۵۰۰ میلیون دلار برای حمایت از نیروهای اوکراینی و ۲۵۰ میلیون دلار دیگر برای حمایت از متحدان اوکراین علاوه بر بودجه تصویب شده در مجلس نمایندگان آمریکا شدند.

این درخواست در حالی مطرح شده است که سنای آمریکا بودجه نظامی ۸۵۸ میلیارد دلاری این کشور را بامداد جمعه گذشته تصویب کرد و برای امضای رئیس دولت، به کاخ سفید فرستاد؛ لایحه‌ای که بر اساس آن آمریکا قرار است ۸۰۰ میلیون دلار کمک امنیتی به اوکراین و میلیاردها دلار کمک نظامی و تسلیحاتی به تایوان ارائه دهد.

آمریکا از زمان آغاز جنگ در اوکراین که حدود ۱۰ ماه از آن می‌گذرد، میلیاردها دلار کمک مالی و نظامی در اختیار کی‌یف قرار داده است و حال با روشن شدن نفع اقتصادی ایالات متحده از فروش گاز به کشورهای به اصطلاح دوست، پرده از دلایل اصلی حمایت واشنگتن از اوکراین برداشته شده است.

آمریکا بر طبل جنگ می‌کوبد

مشاور امنیت ملی کاخ سفید با نشان دادن چراغ سبز به ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین اعلام کرد که کی‌یف حق حمله به کریمه را دارد.

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا جمعه گذشته در سخنانی گفت: کی‌یف حق دارد در کریمه عملیات نظامی انجام دهد زیرا آمریکا آن را بخشی از خاک اوکراین می‌داند.

این مقام ارشد آمریکایی افزود: اوکراین باید تصمیم بگیرد چگونه مناطق اشغال شده توسط روسیه را آزاد کند.

مشاور امنیت ملی دولت بایدن اظهار داشت: اوکراین باید به صورت مستقل تصمیم بگیرد چگونه و چه زمانی می‌خواهد مناطق اشغال شده خود در استان های دونستک و لوهانسک و همچنین کریمه را از کنترل روسیه خارج کند.

سالیوان همچنین گفته است: کاخ سفید معتقد است که هنوز زمان برای مذاکرات صلح در ارتباط با اوکراین فرا نرسیده است.

این مقام ارشد کاخ سفید افزود: در آغاز جنگ، من هیچگاه فکر نمی‌کردم، اوکراین در مقاومت مقابل روسیه در این موقعیت قرار داشته باشد.

کاخ سفید اعلام کرد: بسته بعدی کمک‌های امنیتی برای اوکراین در راه است و انتظار می‌رود این بسته شامل سیستم‌های دفاع هوایی بیشتری برای کی‌یف باشد.

جان کربی هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا در این رابطه به خبرنگاران گفت: مانند بسته‌های امنیتی پیشین، می‌توانید انتظار قابلیت‌های دفاع هوایی بیشتری را در این بسته داشته باشید.

پاتریک رایدر سخنگوی پنتاگون نیز پیش از این اعلام کرده بود: ایالات متحده در حال جنگ با روسیه و به دنبال درگیری با آن نیست، اما تا زمانی که جنگ اوکراین طول بکشد به اوکراین تسلیحات خواهد داد.

این مقام پنتاگون اظهار داشت: ما بر ارائه کمک‌های امنیتی به اوکراین برای دفاع از خود متمرکز شده‌ایم. ما گفتیم که این کار را خیلی قبل از تصمیم روسیه برای حمله انجام خواهیم داد.

آتش توپخانه روسیه داغ‌تر از گذشته

رسانه‌های اوکراینی روز شنبه از به صدا درآمدن آژیر حملات هوایی در چهار منطقه این کشور همزمان با افزایش حملات موشکی روسیه خبر دادند.

خبرگزاری تاس نیز بر اساس داده‌های پایگاه "حملات هوایی اوکراین" اعلام کرد که آژیر حمله هوایی شنبه شب در مناطق دنپروپتروفسک، پولتاوا، سومی و خارکف این کشور به صدا درآمده است و همچنین هشدار حملات هوایی در مناطق زاپوروژیا و دونتسک که در کنترل کی‌یف قرار دارند نیز صادر شده‌اند.

به گفته مقام های اوکراینی، روسیه روز جمعه گذشته در یکی از بزرگترین حملات خود به اوکراین از زمان آغاز جنگ، بیش از ۷۰ موشک به سمت مناطق مختلف این کشور شلیک کرد.

این حملات باعث قطع برق در دومین شهر بزرگ اوکراین شد و دولت این کشور را مجبور کرد تا خاموشی‌های اضطراری را در سراسر کشور اجرا کند.

زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین در یک سخنرانی ویدئویی که عصر همان روز منتشر شد، اعلام کرد که روسیه می‌تواند حملات گسترده موشکی به اوکراین انجام دهد.

گام به گام با استراتژی کرملین

وزارت دفاع انگلیس روز یکشنبه مدعی شد که مسکو به دلیل نگرانی‌ها از آسیب‌پذیری موقعیت کریمه در برابر حملات احتمالی کی‌یف، پایگاه حملات پهپادی خود به تاسیسات انرژی اوکراین را از این شبه جزیره به منطقه کراسنودار تغییر داده است.

تارنمای روزنامه اکسپرس انگلیس روز یکشنبه اعلام کرد که این وزارتخانه همچنین مدعی است که تغییر موقعیت مکانی یاد شده، حمل و نقل سلاح به منظور تامین ذخایر اسلحه را نیز برای مسکو آسان می‌کند.

وزارت دفاع انگلیس در آخرین گزارش اطلاعاتی خود از جنگ اوکراین افزود: در آخرین موج از حملات هوایی روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین، پهپادهای انتحاری استفاده شده از منطقه کراسنودار به پرواز در آمدند، این درحالی است که در حملات پیشین هواپیماهای بدون سرنشین روسیه از شبه جزیره کریمه آغاز به حرکت می‌کردند.

از طرف دیگر کرملین روز شنبه اعلام کرد که ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه از فرماندهان نیروهای مسلح خود در مورد چگونگی ادامه عملیات ویژه روسیه در اوکراین نظرخواهی کرده است.

در همین حال، ویدئویی که روز شنبه از سوی کرملین منتشر شد، پوتین را در حالی نشان می‌داد که ریاست جلسه‌ای را با حضور فرماندهان نظامی برعهده داشت که در میان آنها، چهره‌هایی چون سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه و والری گراسیموف رئیس ستاد کل ارتش دیده می‌شدند که هر دو از سوی مفسران جنگ‌طلب به شدت مورد انتقاد هستند.

https://irna.ir/xjLh۴H

**ابراز نگرانی پاپ از وضعیت مردم محاصره شده قره‌باغ

خبرگزاری رسمی واتیکان نوشت که پاپ فرانسیس با ابراز نگرانی از شرایط مردم محاصره شده قره باغ، از ارمنستان و جمهوری آذربایجان خواست تا به دنبال «راه حلی مسالمت آمیز» برای مناقشه گذرگاه لاچین باشند.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

با گذشت یک هفته از انسداد تنها راه ارتباطی منطقه ناگورنو – قره باغ به جهان خارج به دست «حامیان محیط زیست» جمهوری آذربایجان، تارنمای واتیکان نیوز دیروز (۲۷ آذر) نوشت که رهبر کاتولیک های جهان ضمن ابراز نگرانی از وضعیت پیش آمده در گذرگاه لاچین گفت: من از شرایط پرمخاطره مردم (قره باغ) که در فصل زمستان در معرض وخامت بیشتری می‌یابد، نگرانم.

گذرگاه لاچین تنها جاده میان منطقه ارمنی نشین ناگورنو - قره باغ جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان است و بر اساس توافقنامه سه جانبه سال ۲۰۲۰ میان سه کشور ارمنستان، روسیه و جمهوری آذربایجان، صلح بانان روس بر آزادی رفت و آمد از این مسیر و دسترسی ساکنان قره باغ به ارمنستان نظارت می کنند.

چندی پیش تارنمای آمریکایی اوراسیانت به نقل از یک مقام ارشد دولت آذربایجان که نام وی را فاش نساخت، نوشت که باکو تا ابد منتظر اجابت خواسته اش در زمینه تحویل گذرگاه زنگزور و خلع سلاح ارامنه قره باغ نمی ماند.

وی افزود: گزینه های دیپلماتیک تقریباً بی نتیجه بوده اند. اگر ما یک پست مرزی در ورودی لاچین احداث کنیم و تمامی این جریان را خاتمه دهیم چه رخ خواهد داد؟ بدون هوا چگونه می توان نفس کشید؟

دبیرکل سازمان ملل، چین، روسیه، اتحادیه اروپا و آمریکا در واکنش به انسداد این گذرگاه از باکو خواسته اند تا آزادی تردد در جاده لاچین را تضمین کند.

ساکنان این منطقه ارمنی‌نشین با کمبود بنزین، گازوئیل و گاز مایع مواجه شده و وادار به صرفه جویی در مصرف سوخت شده اند. همچنین مسئولان این منطقه به منظور اجتناب از وقوع بحران با صاحبان مشاغل و کسب و کار در زمینه صرفه جویی در مصرف سوخت به توافق رسیده اند.

در این راستا، پمپ بنزین ها اولویت را به سوخت‌گیری آمبولانس ها، وسایل نقلیه عمومی و خودروهای خدمات ویژه خواهند داد.

۲۶ آذر جمعی از اعضای دو حزب کنگره در نامه ای به جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، از وی خواستند تا ضمن ارسال کمک های بشردوستانه به مردم محاصره شده قره باغ، جمهوری آذربایجانرا تحریم و کمک های نظامی به این کشور را قطع کند.

https://irna.ir/xjLhbF

**بایدن در تنگنای سیاست مهاجرتی ترامپ

در آستانه پایان محدودیت‌های دوران کرونا و همزمان با هجوم مهاجران در مرز مکزیک با آمریکا، نمایندگان از هر دو حزب با تحت فشار قرار دادن جو بایدن از وی خواستند سیاست مهاجرتی دوران ترامپ را کنار نگذارد.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

نمایندگان هر دو حزب دموکرات و جمهوری خواه «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا را تحت فشار قرار داده اند تا برای مدیریت موج جدید پناهجویان در مرز جنوبی آمریکا پیش از پایان محدودیت های دوران کرونایی در این هفته اقدام کند.

به نظر می رسد این اقدام قانونگذاران در پی تصمیم یک قاضی آمریکایی در ماه نوامبر باشد که برای مقابله با سیاست مهاجرتی سال ۲۰۲۰ دولت ترامپ وضع شد. براساس قانون جدید مهاجرتی، شهرهای مرزی آمریکا خود را آماده موج جدیدی از پناهجویان می کنند. براساس سیاست مهاجرتی قبلی معروف به عنوان ۴۲ که در تاریخ ۲۱ دسامبر (۳۰ آذر) به پایان می رسد، هزاران پناهجو از چند روز پیش و قبل از پایان محدودیت های کرونایی در مرز آمریکا و مکزیک صف کشیده اند.

روز شنبه، شهر مرزی ال پاسو در غرب تگزاس وضعیت اضطراری اعلام و مقام های این شهر خاطرنشان کردند که صدها مهاجر در سرمای هوا در خیابان ها شب را به صبح می رسانند.

«تونی گونزالس» نماینده جمهوری خواه ایالت تگزاس در گفت و گو با شبکه خبری "سی بی اس"، وضعیت این ایالت را "بسیار وحشتناک" توصیف کرد و از بایدن خواست سیاست های گذشته درخصوص تسریع بررسی روند پناهندگی و اخراج آنها را از سر گیرد.

«هنری کولر» نماینده دموکرات تگزاس در مجلس نمایندگان هم از بایدن خواست تا سیاستی وضع کند که افراد را ملزم کند فقط در گذرگاه های مرزی رسمی درخواست پناهندگی کنند.

«گرگ ابوت» فرماندار تگزاس و یکی از چهره های شناخته شده جمهوری‌خواه و مخالف سرسخت بایدن در امور مهاجرتی دیروز یکشنبه در مصاحبه ای با شبکه خبری "ای بی سی نیوز"، پایان سیاست عنوان ۴۲ را همراه با آشوب کامل دانست.

اما دولت بایدن انتقادهای مطرح شده از هر دو حزب درخصوص پایان سیاست عنوان ۴۲ را رد می کند.

«کیشا لنس باتمز» یکی از دستیاران کاخ سفید ضمن حضور در یک برنامه تلویزیونی تاکید کرد: این مردم نیستند که قصد عبور غیرقانونی از مرز را دارند. اینها افرادی هستند که می خواهند براساس قوانین آمریکا به مساله آنها رسیدگی شود.

اما فشارها بر بایدن حتی از سوی حزب دموکرات هم افزایش یافته است. «جو منشن» سناتور دموکرات آمریکایی نیز در یک برنامه تلویزیونی از رئیس جمهوری آمریکا خواست سیاست عنوان ۴۲ را تمدید کند. وی سپس افزود: رئیس جمهوری باید برای حل این مشکل راهی پیدا کند.

https://irna.ir/xjLhc۵

**اعلام حمایت ژاپن از عضویت اتحادیه آفریقا در گروه ۲۰

نخست وزیر ژاپن روز دوشنبه اعلام کرد این کشور از ورود اتحادیه افریقا به گروه ۲۰ متشکل از بزرگترین اقتصادهای جهان حمایت می کند.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

فومیو کیشیدا می گوید کیشیدا پیوستن اتحادیه آفریقا به گروه ۲۰ "با توجه به نقش فزاینده کشورهای افریقایی در جامعه بین المللی" از اهمیت فراوانی برخوردار است.

کیشیدا همچنین افزود: ژاپن با افزایش سرمایه گذاری و همکاری شرکتهای ژاپنی در سنگال موافقت کرده است.

نخست وزیر ژاپن در حالی این اظهارات را بیان کرد که سه روز گذشته جو بایدن رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا با حضور در آخرین روز اجلاس سه روزه سران آمریکا و آفریقا در واشنگتن خواستار عضویت اتحادیه آفریقا به گروه ۲۰ شد.

به گفته بایدن رهبری و نوآوری آفریقا برای حل مسائل جهانی حیاتی است. آفریقا باید در هر اتاقی که در آن مسائل جهانی مورد بحث قرار گیرد، حضور یابد.

گفته می‌شود دولت بایدن در تلاش برای احیای روابط خود با آفریقا است. قاره‌ای که ترکیه٬ چین، روسیه و ژاپن در ۲۰ سال گذشته روابط سیاسی، نظامی و تجاری خود را با آن عمیق‌تر کرده‌اند.

https://irna.ir/xjLhcf

**تیراندازی در کانادا ۶ کشته بر جای گذاشت

ساعاتی پیش و در جریان تیراندازی در یکی از برج های مسکونی شهر وان (Vaughan) کانادا، ۶ تن از جمله فرد مظنون به تیراندازی کشته شدند.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

تارنمای شبکه سی بی سی کانادا به نقل از پلیس محلی نوشت که یکی از مصدومان روانه بیمارستان شده و پیش بینی می شود که زنده بماند. مرد مظنون به تیراندازی نیز در درگیری با پلیس کشته شده است.

سی بی سی نوشت که فرد مجروح یک خانم است که هنگام انتقال به آمبولانس هوشیار به نظر می رسید.

هنوز از انگیزه قاتل و جزئیات بیشتر این تیراندازی خبری منتشر نشده است.

شهر وان در شمال تورنتو است و بر اساس نتایج سرشماری سال ۲۰۲۱، ۳۲۳ هزار نفر جمعیت دارد.

https://irna.ir/xjLhch

**کمیسر حقوق بشر سازمان ملل خطاب به ایلان ماسک: به آزادی بیان احترام بگذار

«فولکر تُرک» کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از ایلان ماسک مالک توئیتر خواست به آزادی بیان کاربران این پلتفرم اجتماعی احترام بگذارد.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

تارنمای هیل با انتشار این خبر، نوشت: این درخواست مقام سازمان ملل در واکنش به تعلیق حساب کاربری تعدادی از روزنامه نگاران برجسته مطرح شده است.

ماسک همچنین حساب کاربری را که از آن برای به اشتراک گذاشتن اطلاعاتی درباره جت خصوصی این میلیاردر استفاده می شد، تعلیق کرده است.

اظهارات فولکر ترک بعد از نظرسنجی ماسک از کاربران توئیتر و اعلام لغو تعلیق حساب کاربری روزنامه نگاران در این رسانه مطرح شده است.

کمیسر حقوق بشر سازمان ملل در توئیتی ضمن استقبال از این خبر نوشت: این که حساب کاربری روزنامه نگاران رفع تعلیق شده خبر خوبی است اما همچنان نگرانی های جدی وجود دارد. توئیتر باید به حقوق بشر احترام بگذارد.

فولکر تورک ماه گذشته نیز در نامه ای سرگشاده به ماسک از وی خواسته بود رعایت حقوق بشر را سرلوحه مدیریت توئیتر قرار دهد.

وی با استفاده از هشتگ ایلان ماسک، نوشت: ماسک باید تصمیماتش را بر پایه سیاست هایی که به حقوق بشر از جمله حق آزادی بیان احترام می گذارد، اتخاذ کند.

ماسک در زمان خرید توئیتر مدعی شده بود که می خواهد به حق آزادی بیان احترام بگذارد که اقدامش در تعلیق حساب کاربری روزنامه نگاران باعث شد به ریاکاری متهم شود.

وی روز یکشنبه اعلام کرد که سیاست جدید توئیتر اجازه نمی دهد که کاربرانش برخی از لینک ها را در پلتفرم های شبکه های اجتماعی دیگر به اشتراک بگذارند.

خرید توئیتر از سوی ماسک در اکتبر گذشته به ارزش ۴۴میلیارد دلار جنجال هایی را برانگیخت. ماسک بلافاصله پس از خرید توئیتر صدها نفر از کارمندان این مجموعه را اخراج کرده که شامل مدیران اجرایی این شبکه اجتماعی می شود. همچنین هیات مدیره این پلتفرم اجتماعی را منحل کرد

مالک جدید توئیتر بعلاوه حساب‌های کاربری بسیاری از چهره‌های راست‌گرا را که به دلیل نقض سیاست‌های مقابله با سوء استفاده و سخنان نفرت‌انگیز منع شده بودند، بازیابی کرده است.

نظرسنجی از کاربران توئیتر درباره کناره گیری ایلان ماسک

ایلان ماسک همچنین در یک نظرسنجی که روز یکشنبه انجام شد، از کاربران این رسانه اجتماعی پرسید آیا به نظر آنها او باید از مدیریت اجرایی توئیتر کناره گیری کند؟

تا روز یکشنبه حدود ۵۸ درصد از کاربران توئیتر گفتند که ماسک باید از این پست کناره گیری کند، اما ۴۲ درصد همچنان معتقد بودند که او باید به فعالیت خود ادامه دهد.

مدیرعامل ۵۱ ساله توئیتر همچنین در توییتی عنوان کرده که نظرسنجی ها برای تصمیم گیری در مورد سیاست های اصلی شرکت در آینده ادامه خواهد یافت.

https://irna.ir/xjLhc۷

**رکوردشکنی بودجه ۲۰۲۳ دولت ژاپن

بودجه دولتی ژاپن برای سال مالیاتی آینده از ماه آوریل(فروردین/اردیبهشت) با رکوردشکنی دیگری به حدود ۱۱۴ تریلیون ین معادل ۸۳۴ میلیارد دلار خواهد رسید.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

دولت ژاپن با تصویب قانونی بودجه نظامی خود را به بالاترین سطح رسانده و هزینه های امنیت اجتماعی نیز همچنان درحال افزایش است،

با تاکید بر مشکلات بدهی های سنگینی که ژاپن با آن برای بازیابی سلامت سال مالیاتی آینده خود با آن مواجه بوده، قرار است بودجه حساب عمومی کشور به بالای ۱۰۰ تریلیون ین برای پنجمین سال برسد که شکستن رکوردی را برای یازدهمین سال است. بودجه ابتدایی برای سال مالیاتی ۲۰۲۲، ۱۰۷.۶۰ تریلیون ین بوده است.

«فومیو کشیدا» نخست وزیر ژاپن پس از تصویب کابینه برای اسناد امنیتی و دفاعی جدید با هدف تقویت ظرفیت های دفاعی کشور برای مقابله با تهدیدهای فزاینده از سوی چین و کره شمالی به دنبال تقویت هزینه های دفاعی به ۴۳ تریلیون ین در ۵ سال آینده است.

انتظار می رود بودجه سالانه نیز با توجه به برنامه های دولت به حدود ۴.۶ تریلیون ین به عنوان منابع مالی که بتواند برای مسائل نظامی و دفاعی طی چندین سال تخصیص داده شود. بودجه مالیاتی دفاعی ۲۰۲۳ از ۵.۴ تریلیون ین به حدود ۶.۸ تریلیون ین افزایش می یابد برای سال جاری اختصاص پیدا کرد. این ارقام شامل هزینه های مرتبط با تنظیم مجدد نیروهای آمریکایی در ژاپن است.

هزینه های امنیت اجتماعی و خدمات وام حدود نیمی از بودجه کشور را جبران می کند. به نظر می رسد روز جمعه کابینه دولت ژاپن پیشنویس بودجه سال آینده را تصویب کند.

https://irna.ir/xjLhcc

**نجات ۳۰ زائر در آتش سوزی در هتلی در نجف اشرف

اداره آتش نشانی شهر نجف اشرف از نجات ۳۰ زائر از جمله چند شهروند عربستانی که در آتش سوزی در هتلی در این شهر گرفتار شده بودند، خبر داد.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

آتش نشانی شهر نجف امروز دوشنبه در بیانیه‌ای افزود: در جریان آتش سوزی در داخل هتل «قصر الضیافه» در نجف اشرف ۳۰ زائر که در بین آن‌ها افراد نیازمند کمک های ویژه ( احتمالا" معلولان) و چند عربستانی حضور داشتند، نجات یافتند.

بر اساس این گزارش، روند تخلیه زائران از هتل یاد شده با نظارت فرماندهی آتش نشانی شهر نجف اشرف انجام شد و کمیته تحقیق برای بررسی علل حادثه تشکیل شد.

رسانه‌های عراقی تاکنون به جزئیات بیشتری از این آتش سوزی اشاره‌ای نکرده اند.

https://irna.ir/xjLhcW

**دنیایی متفاوت زیر پوست عربستان

ولیعهد سعودی از زمان به قدرت رسیدن تلاش کرده تا به شیوه های مختلف تصویری متفاوت از عربستان به جهان مخابره و خود را پرچمدار اصلاحات، مدرنیزاسیون و حقوق بشر معرفی کند اما واقعیت پشت پرده از رژیمی سرکوبگر حکایت دارد که مخالفان و فعالان سیاسی و عقیدتی را به بند کشیده و شکنجه و قتل عام می کند.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

گزارش ها و مستندات حکایت از گسترش بازداشت ها، احکام صادره علیه فعالان سعودی، آزار و شکنجه زندانیان و محدودیت های مدنی در عربستان دارد؛ موضوعی که آل سعود بدون توجه به آن، در تلاش برای مخفی نگه داشتن چهره واقعی خود است.

دکتر «مضاوی الرشید» از مخالفان سرشناس عربستانی در سومین کنفرانس سالانه سازمان عربستانی - اروپایی حقوق بشر با اشاره به تلاش های آل سعود برای حفظ قدرت و تغییر وجهه خود در غرب بویژه پس از ترور «جمال خاشقچی» روزنامه نگار منتقد عربستانی، به تبیین چهره واقعی مقامات عربستان پرداخت.

به نوشته پایگاه خبری العهد، الرشید گفت: محمد بن سلمان (ولیعهد سعودی) تلاش می کند، وجهه فرهنگی عربستان را تغییر دهد، مروری بر مطالبی که محققان مراکز غربی درباره عربستان اخیرا ارائه داده اند، گویای این واقعیت است که زمانی که این افراد برای تحقیقات و مطالعات به عربستان می آیند، به سوی مصاحبه با افراد خاص از میان مقامات هدایت می شوند، از این رو پس از بازگشت از این کشور، گزارش های خود را به نحوی ارائه می دهند که خلاف افراط گرایی و تروریسم موجود در عربستان است.

به گفته الرشید، از آنجا که گاهی مقالات و کتاب‌ها با حمایت های مالی دولت سعودی منتشر می شود، گفتمان دانشگاهی نیز به طور مستقیم تحت تاثیر این نوع حمایت ها قرار می گیرد.

وی اظهار داشت که در دانشگاه محل تحصیلش، تالاری به نام «بن زاید» وجود دارد که وقتی در آن مباحثی بخصوص در حوزه دموکراسی مطرح می شود، دستمایه شوخی قرار می گیرد. در دانشگاه ها از بودجه دولتی استفاده می شود تا وجهه واقعی تامین کنندگان آن تغییر کند، هرچند این مراکز به مخاطبان خود اطمینان می‌دهند که با وجود برخورداری از کمک‌های مالی عربستان سعودی، آنها تعهد خود را به بی طرفی در کارهای تحقیقاتی حفظ کنند، اما واقعیت این است که کمک مالی بر مواضع دانشگاهیان تاثیرگذار است.

الرشید معتقد است عربستان همچنین در تلاش است تا از چهره های دانشگاهی فعال در فضای مجازی بهره برداری کند، همانگونه که این رویکرد را در ارتباط با فعالان فضای مجازی حوزه گردشگری دارد.

به گفته الرشید، رژیم سعودی می‌خواهد با تکیه بر قدرت نرم، در جامعه مدنی غرب نفوذ کرده و افکار عمومی بین‌المللی را فریب دهد، زیرا بسیاری در غرب در سال‌های اخیر مخالف سیاست های این کشور شده اند با این وجود، بن سلمان می خواهد به دنیا بگوید که با ادامه قدرت در عربستان، می توان انتظار آینده بهتری را داشت.

الرشید تأکید کرد که با این وجود نباید امید خود را نسبت به تأثیر فعالان حقوق بشری بر آگاهی بخشی افکار عمومی و مقابله با فریبکاری رژیم سعودی که با تکیه بر مطبوعات، دانشگاه ها و فعالان فضای مجازی برای پوشاندن نقض حقوق بشر و اعدام مخالفان در این کشور صورت می گیرد، از دست دهیم.

«نضال المرزوقی» برادر «مهدیه مرزوقی» پرستار تونسی نیز - که به خاطر یک توییت که به مذاق سردمداران عربستان خوش نیامد، به ۱۵ سال زندان محکوم شد- در سخنان خود در سومین کنفرانس سالانه سازمان عربستانی - اروپایی حقوق بشر درباره روند پرونده خواهر خود گفت که وی در سال ۲۰۱۷ بازداشت و با حکم غیرمنطقی و ناعادلانه به ۱۵ سال حبس محکوم شد.

نضال تاکید کرد که اگر تلاش‌ سازمان‌ها و مدافعان حقوق بشری برای علنی شدن موضوع نبود، هیچ کسی از مسئولان دولت تونس در خصوص این پرونده مداخله نمی کرد.

«میثم التمار» یک پاکستانی و زندانی سابق عربستان سعودی نیز به بیان تجربیات خود در زمان بازداشت در عربستان پرداخت و با اشاره به پرونده «سعود الفرج» از فعالان عربستانی که در زمان بازداشت با او در یک سلول بوده، توضیحاتی ارائه کرد.

وی گفت که بارها شاهد شکنجه، محرومیت از درمان و تجاوز به حقوق هم سلولی خود بوده که فقط به دلیل مطالبه حقوق طبیعی خود در زندان با خشم زندانبانان و مسئولان و شکنجه آنها رو به رو می شد و وقتی این زندانی اقدام به ارائه شکایت رسمی در این باره کرد، هدف انتقام‌جویی قرار گرفت و در حال حاضر با خطر اعدام مواجه است اما همچنان به مطالبه حقوق خود ادامه می‌دهد

«علی الاشتر» از فعالان اجتماعی نیز با قرائت نامه خانواده یک محکوم به اعدام در عربستان نقل کرد که این کشور صحبت درباره تخلفات، بازداشت شدگان و شرح حال آنها را به مثابه جرم می داند و خانواده های زندانیان را به انتقام بیشتر تهدید می کند تا آنها را تحت فشار بیشتر قرار دهد.

در این نامه اشاره شده که پسر این خانواده به خاطر یک اتهام غیرخشونت آمیز مربوط به فعالیت مسالمت آمیز برادرش، با خطر اعدام رو به رو است، ضمن اینکه این فرد در زندان تحت شکنجه قرار گرفته است.

خانواده این زندانی در این نامه تایید کرده اند که عربستان سعودی میلیاردها دلار برای مخابره تصویری غیر واقعی از رویدادهای داخل کشور به جهان هزینه می کند.

https://irna.ir/xjLgfR

**افزایش بی‌سابقه هزینه‌های نظامی آمریکا/ واشنگتن همچنان در مسیر رویکرد نظامی‌گری

هزینه‌های نظامی آمریکا در میانه جنگ اوکراین و آنچه واشنگتن تهدید از جانب چین و روسیه می‌داند، به شدت نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته است.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی عنوان کرد: چشم‌انداز افزایش تهدیدهای نظامی از جانب چین و روسیه حمایت دو حزبی در آمریکا را برای افزایش هزینه‌های نظامی پنتاگون برانگیخته است. از همین رو انتظار می‌رود که ساخت تسلیحات ورای آنچه برای جنگ اوکراین نیاز است، افزایش پیدا کند.

به نوشته این روزنامه آمریکایی، کنگره در هفته‌های پیش رو به دنبال تایید نهایی بودجه نظامی ملی برای سال مالی جاری است که تقریبا ۸۵۸ میلیارد دلار برآورد شده است. این میزان ۴۵ میلیارد دلار بیشتر از چیزی است که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا درخواست کرده بود.

طبق این گزارش، هزینه خرید نظامی در سال آینده به شدت افزایش پیدا می‌کند که از جمله آن می‌توان به رشد ۵۵ درصدی بودجه ارتش برای خرید موشک‌های جدید و ۴۷ درصد افزایش برای خرید سلاح‌های نیروی دریایی می‌شود.

نیویورک تایمز همچنین اضافه کرد: شرکت لاکهید مارتین بیش از ۹۵۰ میلیون دلار سفارش موشک از جانب پنتاگون دریافت کرده تا انبارهای تسلیحات مورد استفاده برای اوکراین را پر کند. در این راستا ارتش آمریکا نیز سفارش بیش از ۲ میلیارد دلار برای دریافت سامانه‌های موشکی به شرکت ریتیان تکنولوژی داده است.

در این میان متحدان واشنگتن در اروپا و آسیا نیز سفارش‌های بیشتری را به شرکت‌های دفاعی آمریکایی دادند تا خودشان را در مقابل تهدیدهای فزاینده جهانی مسلح کنند. ژاپن در ماه جاری هزینه دفاعی خود را در ۵ سال آینده دو برابر کرد و به نظر موضع صلح طلبی که عمدتا از سال ۱۹۴۵ حفظ کرده بود را کنار گذاشته است.

ترکیب جنگ اوکراین و ظهور یک دوره جدید از تقابل ابرقدرت‌ها، تلاش‌ها را برانگیخته تا صنعت نظامی تسلیحات را به ارتش‌ها تزریق کند. این مساله در برخی موارد به یک فوریت تبدیل شده و آمریکا و متحدان ناتو همچنان به دنبال سرازیر کردن تسلیحات به سمت اوکراین هستند.

https://irna.ir/xjLhb۲

**وقوع انفجارهای متعدد در کی‌یف/ اوکراین: زیرساخت‌های حیاتی هدف حملات امروز

مقام‌های اوکراینی روز دوشنبه اعلام کردند که به دنبال حملات هوایی امروز روسیه، به زیرساخت‌های حیاتی این کشور در منطقه کی‌یف آسیب وارد شده است. در این میان همچنین گزارش هایی از وقوع چند انفجار در کی‌یف مخابره شده است.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

صبح امروز انفجارهای مهیبی در کی‌یف پایتخت اوکراین و مناطق اطراف آن شنیده شد.

بر این اساس، در گزارش‌های اولیه مشخص نبوده که آیا این انفجارها ناشی از برخورد پهپادها به اهدافشان بوده و یا صدای انفجار نابودی آن‌ها بر اثر سامانه‌های پدافند هوایی.

اداره نظامی کی‌یف ساعاتی پیش در تلگرام نوشت: پایتخت در مقابل چندین موج حملات پهپادی مقاومت کرده و از بیش از ۲۰ پهپادی که صبح امروز در حریم هوایی کی‌یف ثبت شد. پدافند هوایی حدود ۱۵ فروند را منهدم کرده است.

گزارش دیگری از شبکه خبری نکستا (NEXTA)، با تایید وقوع انفجارها و آسیب به زیرساخت‌های حیاتی در منطقه کی‌یف، شمار پهپادهای شناسایی شده را ۳۵ اعلام کرده است.

در این میان گزارش‌ها از برگزاری رزمایش نظامی روسیه در بلاروس حکایت دارند اما هنوز مشخص نیست این رزمایش که با هدف ارزیابی آمادگی و ظرفیت این نیروها که پیشتر به این منطقه اعزام شده بودند برگزار می‌شود، در چه زمان و مکانی در بلاروس انجام خواهد شد.

شبکه خبری سی‌ان‌ان به تازگی گزارش داد که برگزاری رزمایش نیروهای روسی در بلاروس، اوکراینی‌ها را نسبت به یک حمله قریب الوقوع نگران کرده است.

این درحالی است که وزارت دفاع بلاروس در ماه اکتبر (مهر/آبان) اعلام کرده بود ۹ هزار سرباز روسی به عنوان بخشی از یک گروه‌بندی منطقه‌ای از نیروها برای محافظت از مرزهای خود به این کشور اعزام شده‌اند.

روسیه ۲ روز پس از حمله به پل ارتباطی شبه جزیره کریمه، در ۱۰ اکتبر (۱۸ مهر) عملیاتی را علیه زیرساخت‌های تاسیساتی اوکراین آغاز کرد. از زمان آغاز حملات هوایی روسیه به تاسیسات انرژی اوکراین، آژیر هشدار حمله هوایی را می‌توان هر روز در بخشی از این کشور شنید.

این حملات به مراکز انرژی، دفاع، فرماندهی نظامی و ارتباطات در تمام اوکراین انجام می شود که موجب قطعی وسیع برق در این کشور شده است.

هفته گذشته، دنیس شمیگال نخست وزیر اوکراین با اعلام اینکه در پی حملات موشکی روسیه، تمام نیروگاه‌های برق‌آبی و حرارتی اوکراین دچار آسیب شده و حدود ۴۰ درصد از تاسیسات شبکه ولتاژ بالای این کشور نیز خسارت دیده‌اند، نسبت به اعمال محدودیت‌های قابل توجه برای مصرف برق در زمستان به شهروندان اوکراینی هشدار داد.

https://irna.ir/xjLhcK

**نخست وزیر مکلف لیبی خواهان موضع واحد کشورش در برابر آمریکا شد

نخست وزیر مکلف لیبی از مردم این کشور خواست تا یک موضع ملی در مخالفت با استرداد «ابو عجیلة مسعود المریمی» تبعه لیبیایی به آمریکا که از سوی واشنگتن به دست داشتن در بمب گذاری هواپیمای «لاکربی» متهم شده است، اتخاذ کنند.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

«فتحی پاشاغا» که از سوی مجلس لیبی به عنوان نخست وزیر مکلف این کشور تعیین شده، در سخنانی که از شبکه «المسار» پخش شد، اظهار داشت که لیبی از تحویل ابو عجیلة به آمریکا در چارچوب پرونده بمب‌گذاری هواپیمای لاکربی راضی نیست.

وی با بیان اینکه تحویل ابو عجیله بدون حق قانونی و کاملا غیرقابل قبول است، دولت وحدت ملی لیبی به ریاست «عبدالحمید الدبیبه» را مسئول کامل پرونده المریمی دانست.

"عبدالحمید الدبیبه" رئیس دولت وحدت ملی لیبی برآمده از توافقنامه‌های سیاسی زیر نظر سازمان ملل در بیش از یکسال پیش است و در آن سو، پارلمان لیبی که در منطقه طبرق در شرق لیبی مستقر است، به "فتحی پاشاغا" به عنوان نخست وزیر در ماه مارس گذشته رای اعتماد داده است. الدبیبه تحویل قدرت به پاشاغا را نمی‌پذیرد و می‌گوید که قدرت را تنها از طریق برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی، به یک دولت منتخب تحویل خواهد داد. شهر طرابلس تاکنون چند دور شاهد درگیری مسلحانه بین دوطرف بوده است.

در لیبی انتقادهایی علیه دولت وحدت ملی به ریاست «عبدالحمید الدبیبه» که مسئول تحویل ابوعجیله به آمریکا است، مطرح شده است.

پاشاغا نخست وزیر مکلف لیبی در ادامه گفت وگوی خود با شبکه المسار، در راستای جنگ قدرت با دولت وحدت ملی به ریاست الدبیبه، از وزرای این دولت خواست که یک موضع ملی اتخاذ و دولت خود را که به گفته وی، نامشروع است، ترک کنند.

پاشاغا همچنین با بیان اینکه قراردادهایی که لیبی (دولت وحدت ملی) با برخی کشورها امضا کرده غیررسمی است، گفت که امضای این قراردها در شرایط استثنایی انجام شده و دولت وی آماده مذاکره با کشورهای همسایه برای تعیین مرزهای دریایی است.

وی اظهار داشت: برخی کشورها در امور سیاسی لیبی دخالت می‌کنند و تلاش دارند تا دولت را از کارهای مشروعش باز دارند.

مجلس نمایندگان لیبی در طبرق و دولت برخاسته از آن (دولت پاغاشا) از «الصدیق الصور» دادستان کل خواستند تا علیه همه کسانی که در ربودن ابو عجیلة و تحویل او به واشنگتن دست داشته اند، پرونده جنایی تشکیل دهد.

پیش از این الدبیبه در واکنش به انتقال ابوعجیله به آمریکا گفته بود: باید میان دو پرونده بشدت تمایز قائل شد، پرونده نخست که پرونده لاکربی است و مسؤولیت آن برعهده دولت لیبی بوده و دومین پرونده روند کیفری فردی این پرونده است، چرا که مسؤولیت دولت لیبی در این باره به صورت کامل تمام شده است.

الدبیبه افزوده بود: هرگز اجازه بازگشایی دوباره پرونده لاکربی و نیز مطرح شدن مسأله غرامت ها و مسؤولیت کشور ثالثی را نخواهم داد.

رئیس دولت وحدت ملی لیبی در عین حال از ابوعجیله به عنوان تروریستی نام برده بود که عامل قتل بیگناهان بوده است.

«ابوعقیله محمد مسعود خیر المریمی» نزدیک به ۳۴ سال پس از انفجار این بمب در هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ در دادگاه واشنگتن حضور یافت؛ بمب گذاری که در پی آن علاوه بر ۲۷۰ مسافر این پرواز ۱۱ نفر دیگر هم روی زمین در اثر برخورد قطعات هواپیما کشته شدند.

وی روز سه شنبه گذشته در دادگاه فدرال واشنگتن گفت که حاضر نیست بدون حضور وکیل حرف بزند. این مظنون لیبیایی در سپتامبر ۲۰۱۲ (۱۳۹۱) به جنایات خود در لیبی اعتراف کرده بود.

«اریک کنرسن» دادستان دادگاه فدرال واشنگتن در این جلسه به مسعود گفت: خانواده‌های بی‌شماری پس از این حادثه هرگز به حالت عادی بازنگشتند.

وی افزود: دولت به دنبال مجازات اعدام نیست، اما فرجام مسعود حبس ابد خواهد بود.

در سال ۱۹۹۱، دو عامل دیگر اطلاعاتی لیبی به نام‌های «عبدالباسط علی المقرحی» و «لامن خلیفه فهیمه» در این بمب‌گذاری متهم شدند.

مقرحی در سال ۲۰۰۱ در دادگاهی در هلند مجرم شناخته و به حبس ابد محکوم شد، اما بعدها به دلیل ابتلا به سرطان آزاد شد و در سال ۲۰۱۲ در خانه خود در طرابلس درگذشت. فهیمه اگرچه از همه اتهامات تبرئه شد، اما دادستان های اسکاتلند معتقد هستند که المقرحی نمی توانست به تنهایی این اقدام را انجام دهد.

مسعود پس از قیام لیبی با پشتیبانی ناتو در سال ۲۰۱۱ علیه «معمر قذافی» دیکتاتور سابق لیبی به دلیل حضور در دولت سابق زندانی شد.
https://irna.ir/xjLh۹N

**مقام ارشد آمریکایی: با برجام یا بی برجام، دیپلماسی با ایران ادامه دارد

خبرگزاری رویترز امروز به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی نوشت که حتی اگر نتوان برجام را احیا کرد، باب دیپلماسی با ایران گشوده خواهد ماند.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

رویترز در تحلیلی از شرایط فعلی مذاکرات رفع تحریم ها در وین نوشت: نزدیک به دو سال است که آمریکا تلاش کرده و نتوانسته که توافق هسته ای ۲۰۱۵ را احیا کند. با این حال واشنگتن و متحدان اروپایی اش از بستن باب دیپلماسی با ایران امتناع می کنند.

رویترز به نقل از مقام های غربی نوشت که رویکردهای جایگزین دیپلماسی مخاطرات خاص خود را دارد. از یک سو پیامدهای حمله نظامی به ایران غیرقابل پیش بینی است و از سوی دیگر ایران هنوز مواد هسته‌ای و فناوری لازم برای ساخت بمب هسته ای را در اختیار ندارد و کماکان زمان برای تغییر مسیر تهران وجود دارد.

در ادامه این مطلب رویترز آمده است: ایران هم اکنون مشغول غنی سازی ۶۰ درصدی اورانیوم در اماکن هسته ای خود از جمله فردو است که داخل کوهستان بنا شده و تخریب آن از طریق بمباران دشوارتر است.

تعدادی از دیپلمات های غربی با رد بررسی اقدام نظامی علیه ایران به رویترز گفتند که چنین حمله ای تمایل ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای را تقویت کرده و خطر تلافی ایران را به همراه دارد.

یک دیپلمات غربی به رویترز گفت: فکر نمی کنم که در کوتاه مدت کسی گزینه نظامی را در نظر داشته باشد. راه حل (مسئله هسته ای) نظامی نیست.

به گفته یک دیپلمات دیگر، «اسرائیل محال است که بتواند بدون حمایت غرب، ایران را بمباران کند».

دیپلمات ها به رویترز گفتند که غنی سازی ۹۰ درصدی خط قرمز غرب است و ایران هنوز به چنین اقدامی دست نزده است.

یک دیپلمات غربی به رویترز گفت: اگر ایران بخواهد آشکارا برنامه نظامی خود را از سرگرفته و غنی سازی ۹۰ درصدی را انجام دهد، کل رایزنی ها در آمریکا، اروپا و اسرائیل تغییر می‌کند. به گفته این دیپلمات، راه دیپلماسی مادامی که غنی سازی ۹۰ درصدی آغاز نشود، باز خواهد بود.

به نوشته رویترز، ایران احیای توافق هسته ای را به خاتمه تحقیقات آژانس در مورد ذرات اورانیوم در سه مکان منوط کرده است. آمریکا و متحدانش با این شرط موافقت نکرده اند.

یکی از مقام های ارشد دولت بایدن که خواست نامش فاش نشود گفت که با وجود متوقف ماندن مذاکرات هسته ای، انریکه مورا، دیپلمات اسپانیایی هماهنگ کننده مذاکرات، «گفت و گو با تمامی طرف‌ها را ادامه می دهد».

مقام ارشد دولت بایدن گفت که حتی اگر توافق هسته ای را نتوان احیا کرد، شاید دیگر راه حل های دیپلماتیک میسر باشند.

وی افزود: تعیین زمان و نحوه احیای برجام دشوار است. حتی اگر زمانی برجام از بین برود، بدان معنا نخواهد بود که دیپلماسی مدفون خواهد شد.

وزارت امور خارجه ایران به تازگی بیانیه ای ۱۱ ماده ای منتشر کرده و خطاب به کشورهای اروپایی نوشته بود: در جریان مذاکرات برای از سرگیری اجرای کامل و موثر برجام، مطالبات جمهوری اسلامی ایران همواره در چارچوب برجام و مذاکرات وین بوده است. اما فهرست بلند نقض‌های فاحش طرف‌های اروپایی و آمریکایی در زمان اجرای برجام، ایران را ناگزیر می سازد که برای آینده واقع بین باشد.

هدف جمهوری اسلامی ایران، انعقاد یک توافق پایدار و باثبات است، توافقی که در آن اولاً انتفاع عملی ایران از لغو تحریم ها تضمین شود؛ و ثانیاً، تحت تاثیر سیاست داخلی دولت‌ها بسادگی نقض نگردد. جمهوری اسلامی ایران، بر اساس پیش نویس مذاکرات وین که نتیجه ماه‌ها مذاکرات سخت و فشرده بود، آماده جمعبندی مذاکرات است. اکنون طرف‌های غربی مقابل هستند که با اتخاذ سیاست‌های غیرواقع‌بینانه و محاسبات اشتباه، دچار سردرگمی هستند.

جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک عضو مسئولیت پذیر معاهده عدم اشاعه، همواره با آژانس بین المللی انرژی اتمی بر اساس تعهدات بین المللی خود، و متناسب با شأن و جایگاه تخصصی و فنی آژانس همکاری داشته و مصمم به ادامه این همکاری هاست. به کشورهای غربی نیز توصیه می کنیم که با پرهیز از سیاسی کاری، فضای همکاری‌های فنی بین ایران و آژانس را تخریب نکنند.

https://irna.ir/xjLhfx

**جزئیات دیدار هیات سازمان ملل با آیت الله سیستانی

مشاور ویژه و رئیس تیم تحقیقات بین المللی درباره جنایت های گروه تروریستی داعش جزئیات دیدار امروز دوشنبه هیات سازمان ملل با آیت الله سیستانی مرجع عالیقدر شیعیان در عراق را تشریح کرد.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

کریستین ریچارد مشاور ویژه و رئیس تیم تحقیقات درباره جنایت های گروه تروریستی در عراق (UNITAD) پس از دیدار با آیت الله سیستانی در منزل ایشان در نجف اشرف تصریح کرد: من و تیم همراهم افتخار بزرگی داشتیم که به محضر آیت الله سیستانی شرفیاب شویم.

وی افزود: از زمان تاسیس این تیم، از حکمت و درایت آیت الله سیستانی بهره گرفته ایم. دعوت ایشان به صلح و عدالت بوده است.

ریچارد درباره قربانیان گروه تروریستی داعش تصریح کرد: تیم من بر این باور است که همه قربانیان حق دارند که جنایتکاران را بدون تسلسل هرمی محاکمه کنند.

وی گفت: امیدواریم با کار خود بتوانیم کار آیت الله سیستانی را در نفی خشونت و جنایات نسل کشی پیش ببریم.

مشاور ویژه و رئیس تیم تحقیقات بین المللی درباره جنایت های گروه تروریستی داعش تاکید کرد: ما نمی توانیم تمام جوامعی را که به خاطر جنایات داعش تروریستی متحمل رنج و عذاب شدند، فراموش کنیم.

وی افزود: جنایات گروه داعش می خواست فرهنگ عراق و تنوع بافت اجتماعی را از بین ببرد.

عراق در سال ۲۰۱۷ میلادی پس از سه سال نبرد، پیروزی بر گروه تروریستی داعش را اعلام کرد.

عناصر گروه تروریستی داعش در طول اشغالگری خود در عراق جنایت‌های ضد بشری بسیاری مرتکب شدند. بسیاری از شهروندان عراقی جان خود را در جریان حملات این گروه تروریستی از دست دادند و عده‌ای مفقود و عده ای آواره شدند و شمار دیگر نیز در گورهای جمعی این داعش دفن شدند، اما در نهایت با فتوای مرجعیت دینی عالی عراق و تشکیل سازمان «الحشد الشعبی»، ورق برگشت و نیروهای این سازمان و سایر دستگاههای امنیتی و نظامی عراق پس از سه سال نبرد بی امان، خاک این کشور را از دست این گروه تروریستی آزاد کردند.
https://irna.ir/xjLhgJ

**قطرگیت، اروپا را با دردسری بزرگ برای تامین گاز مواجه کرد

در شرایطی که اتحادیه اروپا از انتقال گاز روسیه ناامید شده و به دنبال جایگزینی برای واردات این محصول است، رسوایی ناشی از فساد در پارلمان اروپا مشهور به «قطرگیت»، نشان می‌دهد اروپا برای تامین گاز طبیعی خود با گزینه‌های دشواری مواجه است.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

تارنمای پولیتیکو افزود: رسوایی ناشی از اتهام فساد که اتحادیه اروپا را در برگرفته، در شرایط نامناسبی برای کشورهای اتحادیه اروپا و به ویژه آلمان که با کمبود گاز مواجه هستند، بروز کرده است.

قطر به عنوان یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس اکنون در کانون اتهام رشوه برای اعمال نفوذ در اتحادیه اروپا قرار دارد که بنیاد دموکراسی در این اتحادیه را به لرزه در آورده است. این در حالیست که قطر به عنوان صادر کننده اصلی گاز طبیعی مایع (ال ان جی) همچنین نقشی کلیدی را در طرح های اروپا برای مقابله با بحران انرژی ایفا می کند.

به نظر می رسد نقش قطر به عنوان منبع قابل اعتماد تامین گاز اتحادیه اروپا، در ماه های آینده پر رنگ تر خواهد شد و در صورتی که مقامات بلژیکی، رسما دوحه را به تحقیقات کنونی خود درباره فساد در پارلمان اروپا اضافه کنند، به پیچیدگی ها در معاملات دیپلماتیک کشورهای اتحادیه اروپا خواهد افزود.

این موضوع به ویژه در رابطه با کشوری مانند آلمان -که با ناامیدی برای یافتن جایگزینی برای واردات گاز خود از منبعی به غیر از روسیه تلاش می کند- نشان می دهد که در جهان ژئوپلتیک انرژی، به ندرت گزینه های آسانی می‌تواند یافت.

بر اساس آمار کمیسیون اروپا، تا این مقطع از سال جاری میلادی در کل واردات گاز طبیعی این اتحادیه از قطر تنها زیر ۵ درصد بوده است اما به نظر می رسد اهمیت قطر برای امنیت انرژی اروپا افزایش خواهد یافت. دلیل این امر گسترش قابل توجه ظرفیت تولید گاز طبیعی در قطر اعلام می‌شود و قرار است دو طرح بزرگ در این کشور تا سالهای ۲۰۲۶ و ۲۰۲۷ تکمیل شوند.

برلین، یکی از پایتخت‌های اتحادیه اروپا است که سخت برای تأمین منابع جایگزین گاز طبیعی تلاش می کند، زیرا قبل از جنگ اوکراین، این کشور برای کمتر از ۵۵ درصد از گاز خود به روسیه وابسته بود.

ماه گذشته، شرکت های آلمانی قرارداد گازی ۱۵ ساله ای را با شرکت دولتی قطر انرژی و شرکت چند ملیتی «کونوکو فیلیپس» امضا کردند. این قرارداد انتقال سالانه ۲ میلیون تن گاز طبیعی به آلمان را از سال ۲۰۲۶ تضمین می کند. این همان سالی است که فاز اول پروژه توسعه ظرفیت قطر اجرایی می شود.

«سینزیا بیانکو» (Cinzia Bianco)، پژوهشگر حوزه اروپا و خلیج فارس در اندیشکده شورای روابط خارجی اروپا، گفت: چندین کشور اتحادیه اروپا – از جمله ایتالیا - علاقه بیشتری به گاز طبیعی مایع قطر پیدا کرده‌اند، اما اکثر آنها به دنبال معاملاتی هستند که گاز را بلافاصله تامین می‌کند. آلمان تنها کشور اتحادیه اروپاست که توافق بلندمدت انرژی با قطر را امضا کرده است.

این معامله گازی هر چند که برای امنیت انرژی آلمان مفید است اما خطر کابوس های اخلاقی را برای برلین دارد. «روبرت هابک» وزیر اقتصاد آلمان روز پنجشنبه پس از نشست وزیران انرژی اتحادیه اروپا با این سوال مواجه شد که «اگر قطر نمایندگان پارلمان اروپا را با پول می خرد، آیا درست است که شما از این کشور گاز بخرید؟»

وی در پاسخ گفت: این دو موضوع را باید از هم جدا کرد.

هابک توضیح داد: رشوه یک جرم محسوب می شود. تجارت با کشورهای دیگر را باید بر اساس تبعات اخلاقی ورود به چنین معاملاتی سنجید و همزمان باید دید آیا می توان امنیت انرژی را تامین کرد. در این مورد، مساله بر سر خرید گاز است و اروپا و آلمان علاقه‌مند به جبران خسارات ناشی از حذف گاز روسیه هستند. بنابراین به نظر من باید این دو را موضوعی مجزا از یکدیگر دانست.

پولیتیکو نوشت: بنابراین امنیت انرژی مهم تر از آن است که با رسوایی فساد در پارلمان اروپا ادغام شود. دولت قطر هر گونه خطایی در این زمینه را تکذیب کرده است.

این رسانه افزود: رسوایی اخیر همچنین می‌تواند فشار بیشتری بر ائتلاف حاکم آلمان وارد کند. حزب سبز آلمان به دلیل این که مجبور شده قراردهای مهم جدیدی را در زمینه استفاده از انرژی فسیلی تایید کند در موقعیت ناخوشایندی قرار دارد. «راسموس آندرسن»، نماینده پارلمان اروپا و سخنگوی سبزهای آلمان در پارلمان اروپا، در پاسخ به این سوال که آیا برلین باید در توافق گازی خود با قطر را بازنگری کند، پاسخ داد: «در حال حاضر همه چیز در رابطه با قطر را باید در چارچوب پارلمان اروپا بررسی کنیم و دیگران نیز باید این کار را انجام دهند».

«هنریکه هان» (Henrike Hahn)، عضو حزب سبز آلمان نیز گفت: واردات گاز قطر «راه حلی بلندمدت» برای امنیت انرژی آلمان نیست، اما در حال حاضر واردات این محصول از دوحه بدتر از وارد کردن آن از روسیه نیست.

آلمان تنها کشور اتحادیه اروپا نیست که روابط عمیقی در زمینه انرژی با قطر دارد. شرکت «توتال انرژی» (TotalEnergies) غول بزرگ انرژی فرانسه در توسعه بزرگترین طرح بهره‌برداری انرژی قطر نقش دارد. همچنین در طرح عملیاتی دیگری در قطر نیز سهام قابل توجهی را در اختیار دارد. شرکت انرژی «انی» ایتالیا نیز در پروژه توسعه میادین گازی قطر دارای سهم است.

بیانکو پژوهشگر حوزه اروپا و خلیج فارس در اندیشکده شورای روابط خارجی اروپا در این زمینه گفت: اگر مقامات بلژیکی علناً قطر را در رسوایی فساد بروکسل دخالت دهند، احتمال می رود که برخی از کشورهای اتحادیه اروپا رسما از این کشور شکایت کنند.

وی پیش‌بینی کرد که این رسوایی می‌تواند هر گونه حرکت به سمت مشارکت در حوزه انرژی بین اتحادیه اروپا و قطر را در آینده به تاخیر بیندازد.

https://irna.ir/xjLhfg

**برگزاری رزمایش دریایی مشترک چین و روسیه

وزارت دفاع روسیه امروز دوشنبه اعلام کرد روسیه و چین رزمایش مشترک دریایی از ۲۱ تا ۲۷ دسامبر (۳۰ آذر تا ۶ دی) برگزار خواهند کرد.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد رزمایش مشترک دریایی روسیه و چین که سالانه و از سال ۲۰۱۲ برگزار می شود، امسال از تاریخ ۲۱ تا ۲۷ دسامبر (۳۰ آذر تا ۶ دی) در دریای چین شرقی و با حضور موشک‌ها و توپخانه‌های هر دو طرف انجام خواهد شد.

هدف اصلی این رزمایش تقویت همکاری دریایی میان چین و روسیه و حفظ صلح و ثبات در منطقه آسیا-اقیانوسیه است.

روسیه اعلام کرده است ۴ شناور شامل شناور وریاگ که توانایی حمل موشک کروز دارد در این رزمایش مشترک با چین شرکت می کند. این درحالی است که ۶ شناور از سوی چین حضور خواهد داشت. به علاوه هواپیماها و بالگردهایی نیز از هر دو طرف در این رزمایش شرکت خواهند کرد.

از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین در ماه فوریه مسکو به دنبال افزایش روابط سیاسی، امنیتی و اقتصادی با پکن است و «شی جینپینگ» رئیس جمهوری چین را متحدی کلیدی در میان ائتلاف ضد غربی می داند.

هر دو کشور چندین روز پیش از شروع حمله روسیه به اوکراین که بزرگترین حمله از زمان جنگ جهانی دوم به حساب می آید شراکت استراتژیک بدون محدودیت با یکدیگر امضا کردند. اما چین همچنان درباره اقدامات روسیه در اوکراین ابراز نگرانی می کند.

ناوهای روسی از امروز دوشنبه بندر شرقی ولادیوستوک را برای شرکت در این رزمایش یک هفته ای که از روز چهارشنبه آغاز می شود، ترک کردند.

https://irna.ir/xjLhgQ

**ابراز ناامیدی لیبرمن از آینده رژیم صهیونیستی

وزیر دارایی رژیم صهیونیستی برنامه‌های کابینه جدید این رژیم را نابخردانه ارزیابی و آینده را تاریک توصیف کرد.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

آویگدور لیبرمن با ابراز نارضایتی از واگذاری وزارتخانه دارایی به بزالل اسموتریچ رهبر حزب «صهیونیسم دینی»، گفت: "من برای اسرائیل آرزوی توسعه و شکوفایی دارم اما وقتی به توافقات انجام شده برای تشکیل کابینه نگاه می کنم از نظر اقتصادی، آینده را تاریک می بینم."

وی، حضور صهیونیست های دینی و حریدی در کابینه جدید رژیم صهیونیستی و توجه آنها به آموزش های خاص خودشان به جای آموزش های عمومی در مدارس را یادآور شد و گفت: دیوانگی محض است که به جای سرمایه گذاری در حوزه فناوری و تحقیق و توسعه، کابینه جدید قصد دارد ۶ میلیون شکل (ارز رایج در سرزمین‌های اشغالی) را در یک برنامه آموزشی صرف کند که در آن دروس اصلی آموزش داده نمی شود.

احزاب راستگرا متشکل از احزاب صهیونیسم دینی و حریدی در این دور از انتخابات در سرزمین های اشغالی پیروز شدند و با هم برای تشکیل کابینه توافق کردند.

گسترش شهرک های صهیونیست نشین، معافیت دانش آموزان حریدی از خدمت سربازی و اختصاص بودجه و امکانات بیشتر به یهودیان ارتدکس از جمله خواسته های احزاب پیروز در انتخابات است.

تشدید قوانین مهاجرت و سخت‌گیری درباره پایبندی مهاجران به قوانین یهودیت یکی دیگر از خواسته های صهیونیست های دینی است.

براساس توافق حزب لیکود با دیگر احزاب پیروز در انتخابات، وزارت دارایی رژیم صهیونیستی به صورت گردشی در اختیار دو حزب دینی «صهیونیسم دینی» و «شاس» خواهد بود و به این ترتیب، بعد از لبیرمن، اسموتریچ تا سال ۲۰۲۵ در راس این وزارتخانه خواهد بود.

https://irna.ir/xjLhhY

**نگرانی از تداوم مسدود بودن گذرگاه لاچین/ پاشینیان: مردم قره‌باغ در جاده‌های سرد گرفتار هستند

نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان در پی انسداد گذرگاه لاچین که منطقه ناگورنو- قره باغ را به خاک ارمنستان متصل می‌کند اعلام کرد مردم این منطقه در جاده‌های سرد گرفتار شده‌اند.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

نیکول پاشینیان امروز دوشنبه در حساب توئیتری خود نوشت: گذرگاه لاچین به مدت هشت روز از سوی جمهوری آذربایجان بسته شده و مردم ناگورنو قره باغ در جاده‌ها در سرما گرفتار شدند.

نخست وزیر ارمنستان همچنین نوشت: اعضای خانواده‌ها در دو سوی متفاوت از محاصره این گذرگاه قرار دارند.

پاشینیان با توجه به اینکه نگرانی‌های بین المللی بسیاری نسبت به پیامدهای بشردوستانه این محاصره وجود دارد، تاکید کرد که شهروندان با مشکلات سلامتی وخیم نیازمند دارو و خدمات بهداشتی هستند.

روز گذشته کاترین کلارک مشاور رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در واکنش به انسداد گذرگاه لاچین اعلام کرد که محاصره این منطقه در حال شکل دادن به یک بحران انسانی است.

این قانونگذار ارشد کنگره آمریکا تاکید کرد که اگر دسترسی به غذا، دارو و گرما مجدد امکان پذیر نشود، زندگی هزاران ارمنی به ویژه کودکان و سالمندان در خطر خواهد بود.

پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان هم ضمن ابراز نگرانی از وضعیت پیش آمده در این خصوص گفت: من از شرایط پرمخاطره مردم (قره باغ) که در فصل زمستان در معرض وخامت بیشتری قرار می‌گیرند، نگرانم.

دبیرکل سازمان ملل، چین، روسیه، اتحادیه اروپا و آمریکا در واکنش به انسداد این گذرگاه از باکو خواسته اند تا آزادی تردد در جاده لاچین را تضمین کند.

ساکنان این منطقه ارمنی‌نشین با کمبود بنزین، گازوئیل و گاز مایع مواجه شده و وادار به صرفه جویی در مصرف سوخت شده اند. همچنین مسئولان این منطقه به منظور اجتناب از وقوع بحران با صاحبان مشاغل و کسب و کار در زمینه صرفه‌جویی در مصرف سوخت به توافق رسیده اند.

از روز ۱۲ دسامبر(۲۱ آذر)، باکو گذرگاه لاچین را بست و یک روز بعد از آن عرضه گاز به منطقه قره باغ را قطع کرد اما ۳ روز بعد عرضه گاز مجددا از سر گرفته شد.

https://irna.ir/xjLhh۳

**نماینده پارلمان اروپا از وابستگی به آمریکا انتقاد کرد

یکی از نمایندگان پارلمان اروپا با اشاره به کمبود سوخت در این قاره، از وابستگی به آمریکا انتقاد کرد و گفت: آمریکا ما را به انرژی خود وابسته کرده و چهار برابر گران تر می فروشد.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

کلر دالی نماینده چپ گرای ایرلند در پارلمان اروپا امروز سخنان اخیر خود در این نهاد قانونگذاری را توییت کرد.

این نماینده پارلمان اروپا، گفت: میلیون ها اروپایی در زمستان امسال مجبورند میان غذا و گرمایش یکی را انتخاب کنند. مردم لهستان برای گرم ماندن زباله سوزی می کنند و چراغ های صنایع آلمان خاموش می شوند.

دالی افزود: روسیه و آمریکا به ما می خندند و من از آنان خرده نمی گیرم چرا که وقتی اروپا عزم جنگ کرد، گلوی خود را برید. آمریکا ما را به انرژی خود وابسته کرده و چهار برابر گران تر می فروشد. تنها برنده جنگ مدرن، سرمایه داری جهانی است. مردم عادی همیشه بازنده اند.

وی به تازگی نیز زبان به انتقاد از رسانه ها گشوده و آنها را متهم کرده بود که در خدمت سرمایه داری و قدرت های سیاسی و اقتصادی هستند.

دالی، رسانه ها را مقهور پول دانست که به جای حساب کشی از قدرت در پی دسترسی به آن هستند.

https://irna.ir/xjLhkf

**تنش‌ مرزی میان پاکستان و افغانستان؛ هیات پاکستانی به کابل سفر می‌کند

به دنبال افزایش تنش‌های مرزی میان پاکستان و طالبان، قرار است یک هیات ۴ نفره از علمای پاکستانی، در سفری به کابل و قندهار، با مقامات کلیدی طالبان درباره راه‌های کاهش تنش‌های مرزی بین دو طرف گفتگو کنند.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

امروز دوشنبه (۲۸ آذر) به نقل از رسانه های پاکستانی یک هیات ۴ نفری از علمای پاکستانی قرار است در سفری به کابل و قندهار، با مقامات طالبان درباره درگیری‌ های مرزی اخیر رایزنی و گفتگو کنند.

یک مقام محلی در شهر مرزی چمن پاکستان گفته قرار است که این هیات با مقام‌ های کلیدی طالبان در کابل و قندهار درباره کاهش تنش‌ های مرزی بین دو طرف گفتگو کند.

به گفته این مقام، گفتگوهای مرزی معمول نیروهای امنیتی پاکستان و طالبان به‌دلیل سفر این هیات به افغانستان به تعویق افتاده است.

با این حال، ‌ او افزوده که فعالیت عادی در مناطق غیرنظامی در هر دو سوی مرز از اسپین‌بولدک-چمن از سر گرفته شده است.

اسلام آباد می گوید که در دو درگیری اخیر در گذرگاه اسپین‌بولدک – چمن، ‌ دست‌کم ۹ غیرنظامی پاکستانی کشته و ۴۵ تن دیگر زخمی شدند.

روز گذشته سفیر افغانستان در اسلام آباد از ایجاد یک کمیته برای تنش‌ های مرزی میان دو کشور خبر داده بود.
https://irna.ir/xjLhkS

**اخراج از حزب کمونیست چین مجازات رشوه‌خواری وزیر سابق صنعت

«شیائو یاکینگ» وزیر صنعت و فناوری اطلاعات سابق چین به دلیل رشوه خواری از حزب کمونیست اخراج و از مناصب دولتی کنار گذاشته شد.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

بررسی های کمیسیون مرکزی بازرسی انضباطی که برترین نهاد ضد اختلاس در چین است، نشان می دهد که شیائو ماموریت اصلی خود را ترک کرده، روح قوانین هشت ماده ای و قوانین انضباطی را نادیده گرفته و به طور غیرقانونی مقادیر زیادی پول از دیگران دریافت کرده است.

وی به طور جدی انضباط سیاسی، انضباط سازمانی و انضباط تمامیت حزب را نقض کرده است.

این مقام چینی پس از هجدهمین کنگره ملی حزب کمونیست چین، خود را محدود نکرده یا تخلفات را متوقف نکرده است.

با توجه به اینکه شیائو به اشتباهات خود اذعان و از این بابت اظهار پشیمانی کرده، تصمیم گرفته شده است با وی با مدارا و ملایمت رفتار شود.

به همین جهت، تصمیم بر آن شد که شیائو از حزب کمونیست چین اخراج شود و به او مجازات عزل از پست های دولتی داده شد.

وزارت صنعت و فناوری اطلاعات بر بخش وسیعی از اقتصاد از نسل بعدی مخابرات گرفته تا نیمه هادی ها، تولید واکسن و وسایل نقلیه الکتریکی نظارت دارد.

https://irna.ir/xjLhmY

**برخورد دو هواپیمای مسافربری در کره جنوبی

مسئولان فرودگاه اینچئون در کره جنوبی از برخورد ۲ هواپیمای مسافربری در این فرودگاه بین المللی واقع در غرب سئول باهم خبر داد.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

در حادثه برخورد ۲ هواپیمای مسافربری در این فرودگاه بین المللی اینچئون واقع در غرب سئول باهم هیچ مجروحی گزارش نشده است.

براساس گزارش گروه فرودگاه بین المللی اینچئون که بزرگترین فرودگاه بین المللی کره جنوبی است، ساعت ۹:۴۵ صبح به وقت محلی انتهای بال هواپیمای شرکت هوایی لائو که در انتظار بلند شدن از زمین بود با بال اصلی سمت راست هواپیمای شرکت هوایی پریمیا ایر برخورد کرد.

هواپیمای شرکت هوایی لائو حامل ۱۱۸ مسافر بوده است اما تاکنون مجروحی گزارش نشده است.

مقامات فرودگاه اعلام کردند پرواز «کیو وی ۹۲۴» به مقصد وینتیان نیز لغو شده است.

کمیته بازجویی هوایی در حال بررسی علت دقیق این حادثه است.

https://irna.ir/xjLhqc

**هشدار مجارستان درمورد عواقب تعیین سقف قیمت گاز

«پیتر سیارتو» وزیرخارجه و تجارت مجارستان هشدار داد تعیین سقف قیمت گاز از سوی اتحادیه اروپا، به اقتصاد کشورهای اروپایی آسیب می رساند.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

خبرگزاری تاس ضمن اعلام این خبر نوشت: این دیپلمات ارشد مجار بر این باور است که وزیران انرژی اتحادیه اروپا در نشست دوشنبه (امروز) خود بعد از مدتها انتظار، درباره تعیین سقف قیمت برای گاز توافق خواهند کرد. اما وی هشدار داد که چنین اقدامی به اقتصاد اروپا لطمه خواهد زد.

سیارتو در مسیر حرکت به بروکسل محل برگزاری این نشست گفت که انتظار دارد در این نشست بحث های داغی بر سر این موضوع درگیرد.

سیارتو در شبکه اجتماعی فیسبوک -که دسترسی به آن در روسیه ممنوع است- نوشت: شورای وزیران انرژی اتحادیه اروپا هرگز به این اندازه به صورت مکرر تشکیل جلسه نداده است اما بحران انرژی در اروپا برگزاری این نشست را توجیه می کند. طرح پیشنهادی تعیین سقف قیمت برای گاز طبیعی اشتباه، مضر و خطرناک است اما به نظر می رسد ممکن است این طرح مطرح شود. نبرد دیگری امروز در بروکسل رخ خواهد داد.

بوداپست پیشتر نیز علیه تعیین سقف قیمت گاز موضع گیری کرده و هشدار داده بود که تعیین سقف قیمت برای گاز طبیعی عرضه سوخت در بازار را کاهش و باعث افزایش دوباره قیمت ها می شود. بعلاوه مصرف کنندگان برای تامین هزینه های انرژی، متحمل هزینه بیشتری خواهند شد.

تاس نوشت: انتظار می رود وزیران انرژی اتحادیه اروپا در نشست روز دوشنبه در بروکسل برای دستیابی توافق بر سر سقف قیمت گاز تلاش تازه ای را انجام دهند. آنها در نشست قبلی خود نتوانستند بر سر این موضوع توافق کنند. سیارتو به نمایندگی از مجارستان در این رویداد شرکت می کند، زیرا او مسئول مسائل مربوط به همکاری های بیین المللی دولت مجارستان در بخش انرژی است.

خبرگزاری رویترز در تحلیلی درباره تلاش های اتحادیه اروپا برای تحریم روسیه نوشت: اقتصاد متزلزل تلاش های کشورهای این اتحادیه برای تحریم روسیه را تضعیف کرده است.

رهبران اتحادیه اروپا روز پنجشنبه با نهمین بسته تحریم‌ها موافقت کردند، اما مذاکرات سختی در جریان بود و در حالی که لهستان و کشورهای عضو منطقه بالتیک (استونی، لتونی و لیتوانی) برای اقدامات سختگیرانه تری تلاش می‌کردند، کشورهایی مانند آلمان، مردد بودند.

رویترز نوشت: دیپلمات های اتحادیه اروپا به این خبرگزاری گفته اند برخی کشورها مانند بلژیک، یونان و مجارستان که هنوز هم بشدت به واردات انرژی روسیه وابسته هستند با اقدامات بیشتری در این زمینه مخالفت کرده اند.

وزیر خارجه لیتوانی و از موافقان اقدامات سختگیرانه در تحریم روسیه گفت: ناامید کننده است که کشورهای اتحادیه اروپا به جای این که درباره اقدامات سختگیرانه تر علیه روسیه صحبت کنند، بیشتر وقت خود را صرف معافیت از تحریم ها می کنند.

به گفته منابع آگاه ، لیتوانی و برخی از دیگر کشورها، با اقداماتی که برای معافیت تعداد انگشت شماری از الیگارش های روس دخیل در بخش کشاورزی و کودهای شیمیایی انجام می شود مخالف هستند.

لهستان و کشورهای منطقه بالتیک در هفته های اخیر پیشنهادی را برای تحریم های گسترده تر مسکو، از جمله علیه صنایع گاز و هسته ای این کشور ارائه داده و با معافیت هایی در بخش فروش فولاد و الماس مخالفت کرده اند.

یک فرد مطلع از مذاکرات داخلی اتحادیه اروپا در این باره گفت برخی از کشورها خواستار هدف قرار گرفتن «گازپروم بانک»، شرکت خدمات مالی و بانکدارای روسیه هستند که نقش کلیدی در پرداخت پول انرژی به روسیه دارد.

وی گفت بسیاری از کشورها تمایلی ندارند این بانک به فهرست تحریم ها افزوده شود اما درباره این مسائل در نشست سال ۲۰۲۳ بحث خواهد شد.

اتحادیه اروپا در تازه ترین تلاش خود برای تحریم مسکو، نهادهای مرتبط با ارتش روسیه را هدف قرار داد. این اتحادیه دسترسی این کشور به هواپیماهای بدون سرنشین را محدود و دارایی‌های دو بانک روسی را مسدود کرد.

به گفته مقام های روسی، تحریم ها تاثیری معکوس داشته و به اقتصاد غرب آسیب رسانده اند و با افزایش قیمت انرژی، تورم را افزایش داده است. مسکو همچنین می گوید اقتصاد این کشور مقاوم است.

https://irna.ir/xjLhnC

**شهادت یک رزمنده مقاومت در جنین

یک مبارز فلسطین امروز دوشنبه در اردوگاه جنین در کرانه باختری رود اردن به شهادت رسید.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

«تامر نشرتی» یکی از مبارزان یگان مهندسی گردان جنین وابسته به سرایا القدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین بود که چند روز پیش در درگیری مسلحانه با اشغالگران اسرائیلی در اردوگاه جنین زخمی شده بود و در نهایت امروز بر اثر شدت جراحات وارده به شهادت رسید.

نشرتی طی روزهای گذشته بارها تحت عمل جراحی قرار گرفت.

وی یکی از فعالان مقاومت در کرانه باختری بود که بارها در مقابله با حملات اشغالگران اسرائیلی به ویژه به جنین مشارکت داشت.

در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی در مناطق مختلف کرانه باختری رود اردن عملیات ضد صهیونیستی در طول ماه‌های اخیر به شدت افزایش یافته است؛ به گونه‌ای که سران سیاسی و نهادهای نظامی و امنیتی این رژیم به ناتوانی خود در مقابله با این عملیات‌ها اذغان کرده و درباره گسترش آن هشدار می‌دهند.

تا پیش از این صهیونیست‌ها فقط در جنوب سرزمین‌های اشغالی و در منطقه غزه با فلسطینی‌ها درگیر بودند ولی هم اکنون کرانه باختری در شرق فلسطین به دلیل مسلح شدن جوانان آن به کمینگاهی برای صهیونیست‌های بزدل تبدیل شده و خواب راحت را از چشمان آنها گرفته است.
https://irna.ir/xjLhqm

**حزب‌الله: با وجود اختلافات، فرصتی برای انتخاب رئیس جمهور فراهم نمی‌شود
معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان با اشاره به کلاف سردرگم انتخاب رئیس جمهوری این کشور گفت که ادامه اختلافات در این زمینه مانع از فراهم شدن فرصت مناسب برای انتخاب رئیس جمهور توسط لبنانی‌ها شده است.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

شیخ نعیم قاسم معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان طی توییتی در این باره نوشت: هیچ یک از نمایندگان پارلمان در جایگاهی قرار ندارند که بتوانند نمایندگان دیگر را بازخواست کنند و همه نمایندگان و فراکسیون‌های پارلمان در پرونده انتخاب رئیس جمهور مسئول هستند.

وی اظهار داشت: از آنجایی که هیچ اکثریت موافقی برای انتخاب رئیس جمهور وجود ندارد، بنابراین حل و فصل این پرونده نیاز به توافق دارد.

شیخ نعیم قاسم در ادامه این توییت خطاب به برخی طرف‌ها خاطرنشان کرد: بنشینید و مخالفت کنید شاید فرصتی پیش بیاید، اما در سایه اختلاف نظر و عدم مسئولیت پذیری، فرصتی دست نخواهد داد. انسان حریص و آزمند همواره در تلاش است.

پارلمان لبنان در جلسه پنجشنبه گذشته خود به دلیل نبود توافق بین گروه‌های سیاسی برای بار دهم در انتخاب رئیس جمهور جدید این کشور ناکام ماند.

در این جلسه که با حضور اغلب نمایندگان پارلمان لبنان برگزار شد، همانند جلسات گذشته انتخابات ریاست جمهوری بی نتیجه پایان یافت.

نبیه بری رئیس پارلمان لبنان پیشتر اعلام کرده بود که این کشور چند هفته بیشتر نمی‌تواند وضعیت کنونی را تحمل کند و اصلی‌ترین اولویت در کشور انتخاب رئیس جمهوری است.

دوران ریاست جمهوری ۶ ساله میشل عون بر لبنان ۹ آبان به پایان رسید. پارلمان لبنان با وجود برگزاری ۹ جلسه در انتخاب رئیس جمهوری جدید ناکام مانده است تا شرایط سیاسی با توجه به پایان دوره ریاست جمهوری "میشل عون" پیچیده‌تر شود.

https://irna.ir/xjLhqn

**آلمان در یک قدمی کمبود گاز در سال جدید میلادی

رئیس آژانس انرژی شبکه آلمان در اظهاراتی نسبت به احتمال مواجه این کشور با کمبود گاز در ماه‌های نخست سال جدید میلادی هشدار داد.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

کلاوس مولر در گفت‌وگو با روزنامه آلمانی «زود دویچه تسایتونگ»، افزود: شاید در یکی دو هفته آینده نیازی به اعلام وضعیت هشدار نباشد اما محدودیت‌های فعلی مصرف انرژی به احتمال زیاد برای تامین نیاز در ماه‌های نخست ۲۰۲۳، کافی نیست.

به گفته مولر، آلمانی‌ها در حال حاضر ۵ درصد مصرف خود را در مقایسه با سال گذشته کاهش داده‌اند، اما به اعتقاد او با ادامه این روند، این کشور در ماه‌های ژانویه و فوریه ۲۰۲۳ (دی/ بهمن/ نیمه نخست اسفند) با کمبود گاز مواجه خواهد شد.

رئیس آژانس انرژی شبکه آلمان تاکید کرد: به منظور جلوگیری از وقوع چنین شرایطی باید خانوارها و کسب‌وکارها در ماه‌های آتی مصرف خود را تا ۲۰ درصد کاهش دهند.

این گزارش می‌افزاید: اگرچه آلمان هفته گذشته توانست ذخیره‌ گاز خود را به ۹۰ درصد ظرفیت برساند، اما کارشناسان همچنان نسبت به احتمال نیاز به سهمیه بندی گاز و قطعی برق در ماه‌های سرد زمستان هشدار می‌دهند.

این درحالی است که تاسیسات ذخیره گاز آلمان نیز باید به طور مداوم و به منظور حفظ فشار در خطوط انتقال، جریان تامین گاز را حفظ کنند.

نگرانی‌ها از احتمال کمبود گاز در ماه‌های آتی برای آلمان در حالی مطرح می‌شود که «پیتر سیارتو» وزیرخارجه و تجارت مجارستان بر این باور است که وزیران انرژی اتحادیه اروپا در نشست دوشنبه (امروز) خود بعد از مدتها انتظار، درباره تعیین سقف قیمت برای گاز توافق خواهند کرد.

بوداپست پیشتر نیز علیه تعیین سقف قیمت گاز موضع گیری کرده و هشدار داده بود که تعیین سقف قیمت برای گاز طبیعی عرضه سوخت در بازار را کاهش و باعث افزایش دوباره قیمت ها می شود. بعلاوه مصرف کنندگان برای تامین بهای انرژی، متحمل هزینه بیشتری خواهند شد.

در این میان، روسیه نیز هشدار داده است به کشورهایی که سقف قیمت اعمال کرده‌اند، نفت نمی‌فروشد و چنین اقدامی تنها بحران جاری در بازارهای جهانی انرژی را عمیق‌تر می‌کند.

آلمان به عنوان بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپا، به دلیل جنگ اوکراین و تحریم‌های این اتحادیه علیه مسکو از جمله تحریم نفت و گاز روسیه، مانند بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی با بحران شدید انرژی مواجه است.

بنابراین گزارش، از زمان وقوع انفجار در خطوط لوله انتقال نورد استریم در ماه سپتامبر (شهریور/ مهر)، واردات گاز آلمان از روسیه متوقف شده است. برلین در تلاش است که با خرید گاز از نروژ و افزایش واردات از طریق خطوط لوله از بلژیک و هلند، منابع تامین گاز طبیعی خود را تنوع بخشد.

گفتنی است تا ۱۰ ماه پیش و قبل از آغاز جنگ در اوکراین، روسیه نزدیک به ۵۵ درصد از گاز طبیعی مورد نیاز آلمان را تامین می‌کرد.

در تاریخ ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۲ (۴ مهر ۱۴۰۱) در سه رشته از خطوط لوله گاز دریایی نورد استریم یک و دو (خطوط لوله انتقال گاز از روسیه به اروپا) نشت گاز در دریای بالتیک کشف شد. به تازگی یک مقام قضایی سوئد با اعلام خبر یافته شدن آثار مواد منفجره در مکان آسیب دیدگی خطوط لوله زیردریایی نورداستریم، بر فرضیه خرابکاری عمدی در این تاسیسات انتقال گاز طبیعی روسیه به اروپا و به ویژه آلمان، مهر تایید زد. اگرچه وزارت دفاع روسیه پیشتر اعلام کرده بود که اطلاعاتی در دست دارد که نشان می‌دهد نیروی دریایی سلطنتی انگلیس در این خرابکاری دست داشته‌ است.

https://irna.ir/xjLhqb

**اردن: در برخورد با برهم زنندگان امنیت مماشات نمی کنیم

هیات وزیران اردن اعلام کرد که دولت در اجرای قانون درباره کسانی امنیت کشور را برهم بزنند، مماشات نمی کند.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

هیات وزیران اردن امروز دوشنبه در بیانیه ای اعلام کرد که با کسانی که امنیت کشور را مختل و به نیروهای امنیتی حمله و به املاک و اماکن عمومی و خصوصی دست اندازی کنند، مماشات نمی شود.

دولت اردن تاکید کرد که کسانی که از شرایط کنونی کشور به منظور ایجاد هرج و مرج و دهشت افکنی میان شهروندان سوء استفاده کنند، برخورد می شود.

هیات وزیران اردن این بیانیه را در راستای عملیات نیروهای امنیتی علیه فرد مظنون به قتل «عبدالرزاق عبدالحافظ الدلابیح» معاون رئیس پلیس استان معان در شهرک الحسینیه این استان صادر کرد.

در این عملیات فرد مظنون که به گفته مقامات اردنی، از عناصر تکفیری بود، کشته شد. ۹ نفر دیگر از جمله چهار برادر این فرد و سه نفر از فرزندان آنها نیز بازداشت شدند. سه نیروی امنیتی اردن نیز در این عملیات کشته و پنج نیروی امنیتی دیگر زخمی شدند.

«عبدالرزاق عبدالحافظ الدلابیح» معاون رئیس پلیس استان معان طی یک تیراندازی در جریان اعتراضات اخیر در اردن کشته شد. این افسر عالی رتبه اردنی درحال مقابله با اقدامات تخریبی تجمع کنندگان در منطقه الحسینیه در استان معان بود که با شلیک گلوله به ناحیه سر کشته ‌شد.

منابع خبری امروز دوشنبه از بازگشت آرامش نسبی به اردن درپی اعتراضات اخیر و استقرار نیروهای امنیتی برای حفظ امنیت و آرامش و اقدامات پیشگیرانه آنها در این زمینه خبر دادند.

سازمان امنیت عمومی اردن همچنین تدابیر امنیتی و گشت زنی ها در استان های مختلف این کشور را افزایش داد و هدف از آن را مقابله با اقدامات خرابکارانه، تضمین اجرای قانون و محافظت از امنیت شهروندان عنوان کرد.

احمد الصفدی رئیس پارلمان اردن به نوبه خود تاکید کرد: ملت اردن، ارتش، سرویس‌های امنیتی و نهادهای مختلف آن، بر سر امنیت داخلی، ثبات کشور، حاکمیت قانون و جایگاه اجماع نظر دارند و اجازه تجاوز به آن داده نخواهد شد.

https://irna.ir/xjLhqP

**کسب رای اعتماد پارلمان مالزی از سوی انور ابراهیم

«انور ابراهیم » نخست وزیر مالزی در نخستین جلسه پارلمان این کشور رای اعتماد مجلس را کسب کرد و با این شرایط یکپارچگی رهبری و دولت تائید شد.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

جوهری عبدل سخنگوی جدید پارلمان مالزی امروز اعلام کرد اکثریت اعضای این پارلمان به انور ابراهیم نخست وزیر این کشور رای اعتماد دادند. جمعه گذشته رهبران ۵ ائتلاف و حزب سیاسی در دولت انور ابراهیم تفاهمنامه ای امضا کردند تا از دولت وی حمایت کنند.

براساس این توافق تمامی احزاب و ائتلاف ها باید به نخست وزیر رای دهند. رای اعتماد اکثریت با ۱۴۸ رای یعنی دو سوم از ۲۲۲ کرسی بدست می آید.

هفته گذشته نخست وزیر مالزی گفت رای اعتماد به او اجازه خواهد داد تا رهبری کشور را به شکلی موثر و شفاف در دست بگیرد و با وجود اینکه وی در خانه عوام پارلمان مالزی اکثریت رای را داشت چنین رای اعتمادی لازم نبود اما انجام شد.

او در نخستین کنفرانس خبری پس از رسیدن به مقام نخست وزیری مالزی در تاریخ ۲۴ نوامبر سال جاری میلادی اعلام کرد رای اعتماد در پارلمان برای پایان دادن به شک و تردیدها درباره مشروعیت دولتش انجام خواهد شد. این موضوع پس از آن اتفاق افتاد که در پانزدهمین انتخابات عمومی در تاریخ ۱۹ نوامبر برنده قطعی از بین انور ابراهیم و محیدین یاسین معرفی نشده بود.

پس از احضار هر دو طرف از سوی پادشاه مالزی برای یافتن برون رفت از این بن بست در روز ۲۴ نوامبر کار به جلسه ویژه با قانونگذاران مالزیایی انجامید که انور ابراهیم به عنوان نخست وزیر آینده مالزی معرفی شد.

https://irna.ir/xjLhqJ

**نگرانی نسبت به وضعیت تورم هلند در سالهای آتی

بانک مرکزی هلند روز دوشنبه اعلام کرد که تورم در این کشور قرار است در دو سال آینده در سطح نسبتا بالای حدود ۵ درصد باقی بماند، زیرا هزینه های رو به رشد انرژی، هزینه های سایر کالاها و خدمات را تحت الشعاع قرار می دهد.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

انتظار می رود تورم در پنجمین اقتصاد بزرگ منطقه یورو در سال ۲۰۲۳ به ۴.۹ درصد برسد، پس از آنکه در سال جاری در نتیجه حمله روسیه به اوکراین و بحران انرژی جهانی به ۱۱.۵ درصد جهش پیدا کرد.

بانک مرکزی هلند اعلام کرد که تورم در این کشور احتمالا در سال ۲۰۲۴ روی رقم ۵ درصد می ماند، زیرا قبوض بالای انرژی، قیمت ها را در کل افزایش می دهد و بازار کار در تنگنا همچنان باعث افزایش دستمزدها می شود.

براساس این گزارش، بانک مرکزی اروپا هفته گذشته خبر داد که انتظار دارد تورم در کل منطقه یورو به طور متوسط تا سال ۲۰۲۴ به ۳.۴ درصد کاهش یابد.

بانک مرکزی هلند در عین حال گزارش داد که تورم بالا و ضعف تجارت جهانی، رشد اقتصادی در هلند را به ۸ دهم درصد در سال ۲۰۲۳ می رساند قبل از آنکه در سال ۲۰۲۴ به ۱.۶ درصد برسد.

انتظار می رود اقتصاد هلند در سال جاری تا ۴.۲ درصد رشد داشته باشد که دلیل اصلی آن بهبودی از وضعیت رکود ناشی از شیوع کووید – ۱۹ است.

به نظر می رسد باوجود کاهش قیمت برخی کالاها در کشورهای توسعه‌یافته، افزایش تورم همچنان چالش اساسی دولت‌های غربی بشمار می رود.

هفته گذشته، بانک مرکزی آمریکا، بانک مرکزی اروپا و بانک انگلیس همگی تصمیم گرفتند راهبرد مبارزه با تورم را در مقایسه با الگوی اخیر اندکی تغییر دهند و نرخ بهره را به جای ۰.۷۵ واحد، نیم واحد افزایش دهند.

افزایش شدید قیمت انرژی و کالا که در نتیجه جنگ در اوکراین و اختلالات شدید در زنجیره تامین در طول همه‌گیری ویروس کرونا بروز پیدا کرده به تورم بی سابقه ای در سطح جهانی دامن زده است.

https://irna.ir/xjLhrN

**حزب الله: پروژه آمریکا برای آشوب و اغتشاش در ایران شکست خورد

عضو شورای مرکزی حزب الله لبنان گفت که پروژه آمریکا برای ایجاد آشوب و اغتشاش در جمهوری اسلامی ایران شکست خورد.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

شیخ حسن البغدادی عضو شورای مرکزی حزب الله لبنان در سخنانی که یک نسخه آن در اختیار ایرنا قرار گرفت، اظهار داشت: سرنوشت پروژه آمریکا ناکامی و شکست است. ما این امر (شکست پروژه های آمریکایی) را در همه اقدامات آمریکایی ها در منطقه از افغانستان تا یمن، عراق، سوریه و لبنان شاهد بودیم.

وی افزود: همه پروژه های اغتشاش و آشوب آفرینی در منطقه با شکست مواجه شد؛ بویژه آنچه آمریکایی ها اخیرا علیه جمهوری اسلامی انجام دادند. آمریکایی ها دستاوردی جز ناامیدی و شکست بدست نیاورند.

شیخ البغدادی ادامه داد: آمریکایی ها تا این لحظه از این شکست ها درس نگرفته اند و خود و اذناب فاسد آنها همچنان بر پروژه های ناکارآمد و سست خود از قبیل اعمال محاصره اقتصادی پافشاری می کنند ولی آینده نشان خواهد داد که نتیجه ای جز شکست عایدشان نخواهد شد.

البغدادی درباره برخی از افراد در داخل لبنان که با آمریکایی ها و همدستان آنها همراهی می کنند، گفت: گویا هدف این است که این مردم (مردم لبنان) را به خاطر صبر و جهاد آنها مجازات کنند، این نشان می دهد که طبقه حاکم برخاسته از میان مردم نیست و شباهتی هم به آنها ندارد. این وضعیت ایجاب می کند که اقشار مختلف مردم لبنان در قبال توطئه این طبقه فاسد که سرنوشت کشور را با منافع آمریکایی ها و متحدان آنها گره می زند، آگاه و هوشیار باشند.

https://irna.ir/xjLhq۸

**حماس: جامعه جهانی سیاست یک بام و دو هوا را کنار بگذارد

منابع رسانه‌ای امروز دوشنبه از دیدار و گفت‌وگوی هیاتی از جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) با هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل متحد در روند صلح خاورمیانه درباره تجاوزات روزافزون صهیونیست‌ها خبر دادند.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

هیاتی از رهبری جنبش حماس در نوار غزه به ریاست خلیل الحیه مسئول روابط عربی و اسلامی این جنبش با "تور وینسلند" فرستاده ویژه سازمان ملل در روند صلح خاورمیانه دیدار کرد.

اعضای هیئت حماس و وینسلند در این دیدار درباره موضوعات مختلف و در رأس آنها پیامدهای خطرناکی که فلسطینی‌ها، قدس و مسجدالاقصی در سایه کابینه جدید رژیم صهیونیستی و برنامه‌های نژادپرستانه و فاشیستی در معرض آن هستند، بحث و تبادل نظر کردند.

هیات حماس در این دیدار بر حق مردم و احزاب فلسطین برای مقاومت در برابر رژیم اشغالگر تاکید و بیان کرد که سیاست‌ها و اقدامات تحریک آمیز در قدس و مسجد الاقصی، وضعیت را به سمت خارج شدن از کنترل پیش می‌برد.

هیئت حماس همچنین تاکید کرد: غزه و اهالی آن بخشی از سرزمین بزرگ فلسطین هستند و با خشم فراوان اتفاقات تمام مناطق فلسطین و به ویژه قدس، کرانه باختری اشغالی و سرزمین‌های اشغالی ۴۸ را زیر نظر دارند و علی‌رغم محاصره و تجاوزات مداوم علیه نوار غزه، از نقش تاریخی خود در حمایت از فلسطینی‌ها در هر مکانی دست نخواهند کشید.

رهبری جنبش حماس همچنین از طریق فرستاده ویژه سازمان ملل، از جامعه جهانی خواست تا سیاست «یک بام و دو هوا» را کنار گذاشته و اقدامات عملی را برای توقف تجاوزات صهیونیست‌ها به ملت فلسطین و مقدسات آنها انجام دهد.

https://irna.ir/xjLhrj

**کار بافت روپوش جدید قبر مطهر حضرت ابالفضل(ع) پس از سه سال در سوریه پایان یافت

کار بافت روپوش جدید قبر مطهر حضرت اباالفضل العباس (ع) پس از سه سال تلاش انجام شده در کشورهای مصر، لبنان، سوریه، فرانسه و کویت پایان یافت و به زودی بر روی سنگ قبر آن حضرت قرار خواهد گرفت.

ازگسترش صادرات مرکبات مازندران در اورآسیا تا رد طرح صلح کیسینجر از سوی اوکراین

کار بافت روپوش جدید قبر مطهر حضرت ابالفضل العباس (ع) پس از سه سال تلاش انجام شده در کشورهای مصر، لبنان، سوریه، فرانسه و کویت پایان یافت و مقدمات گسترده‌ای برای نصب آن بر روی مضجع مطهر باب الحوائج حضرت عباس (ع) در حال انجام است.

«سید عباس هاشم آل بوشقة الموسوی» رئیس کمیته اباالفضل العباس (ع) از کویت متخصص پوشش عتبات عالیات و اهدا کننده روپوش در این زمینه گفت: کار اولی که برای بافت روکش حرم حضرت عباس (ع) انجام دادیم در سال ۱۴۲۵ هجری قمری مصادف با سال ۲۰۰۵ میلادی پس از کسب موافقت تولیت آستان حرم مطهر بود.

وی اظهار داشت: ظرف دو سال این کار به پایان رسید و مفتخر شدیم که در سال ۱۴۲۷ هجری قمری مصادف با سال ۲۰۰۷ میلادی آن را بر روی قبر حضرت قرار دهیم تا اولین روپوش قبر حضرت ابا الفضل (ع) منقش به کتیبه‌های زیبا باشد.

رئیس کمیته اباالفضل العباس (ع) از کویت متخصص پوشش عتبات عالیات و اهدا کننده روپوش قبر حضرت عباس (ع) افزود: پس از ۱۵ سال بار دیگر مفتخر شدیم تا روپوش جدیدی که در روزهای آینده بر روی قبر مطهر آن حضرت نصب می‌شود را تکمیل کنیم.

الموسوی گفت که کار بافت این روپوش با پارچه ابریشم در سال ۱۴۴۱ هجری قمری مطابق با سال ۲۰۱۹ میلادی در سوریه آغاز شد و بافت کتیبه‌هایی با عناوین عباس (ع) ۶ ماه بطول انجامید و در بافت آیات قرآن از نخ فرانسوی استفاده شده است.

وی افزود: کار بافت این روپوش پس از سه سال کار مستمر هنرمندانی که خود را نذر خدمت به اهل بیت (ع) کردند چند روز پیش تکمیل شد و طبق توضیحاتی که توسط تولیت آستان مقدس حضرت ابالفضل العباس (ع) بیان خواهد شد، در روزهای آینده بر روی قبر آن حضرت قرار خواهد گرفت.

https://irna.ir/xjLhrL

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha