۲۸ آذر ۱۴۰۱، ۱۹:۴۸
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 84974991
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

دبیرکل سازمان ملل: درباره اصلاح حق وتو خوشبین نیستم

نیویورک – ایرنا- آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل اظهار داشت که درخصوص اصلاح حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل خوشبین نیست.

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: جنبه بسیار مهم اصلاحات در سازمان ملل، شورای امنیت و حق وتو و احیای طرح وتو در مجمع عمومی است.

وی تصریح کرد: آمریکا و روسیه برای اولین بار نشانه هایی مبنی بر موافقت خود با گسترش اعضای دائمی شورای امنیت ارائه کرده اند اما من در خصوص اصلاح حق وتو خوشبین نیستم.

گوترش ادامه داد: ما شاهد برخی تحولات در مجمع عمومی هستیم. اکنون هرگونه استفاده از حق وتو در شورای امنیت باید در مجمع عمومی به بررسی گذاشته شود و در مورد استفاده از این حق توضیح داده شود.

دبیر کل سازمان ملل اضافه کرد که فرانسه و انگلیس اخیرا پیشنهاداتی در خصوص محدود کردن استفاده از حق وتو ارائه کرده اند، اما من نبست به مطرح شدن مساله اصلاحات در حق وتو خوشبین نیستم.

گوترش در عین حال گفت که ما به اصلاح شورای امنیت نیاز داریم. اکنون فضای گفتگوی جدی در خصوص اصلاح شورای امنیت وجود دارد.

پیش از این، "روچیرا کامبوج" سفیر و نماینده دائم هند در سازمان ملل تاکید کرد: نیاز به اصلاحات در شورای امنیت غیر قابل انکار است.

"روچیرا کامبوج" سفیر و نماینده دائم هند در سازمان ملل که از امروز اول دسامبر به وقت محلی، کشورش ریاست دوره ای شورای امنیت را برعهده گرفته است، در جمع خبرنگاران افزود: اکثر اعضای شورای امنیت با اصلاحات در این شورا موافق هستند . ما امیدواریم بتوانیم با همکاری کشورهای عضو این اصلاحات را انجام دهیم.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا نیز در رقابت واشنگتن با روسیه و چین بر سر قاره آفریقا، اعلام کرد واشنگتن از اصلاحات شورای امنیت برای نمایندگی دائم آفریقا حمایت می کند.

کشورهای قاره آفریقا خواستار کرسی دائمی در شورای امنیت سازمان ملل هستند.

به گزارش ایرنا، شورای امنیت سازمان ملل پنج عضو دائم و ۱۰ عضو غیردائم دارد که کشورهای ژاپن، سوئیس، مالت، موزامبیک و اکوادور اعضای جدید غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل هستند که دوره دو ساله عضویت آنها از یکم ژانویه ۲۰۲۳ آغاز و جایگزین کشورهای هند، نروژ، ایرلند، کنیا و مکزیک خواهند شد.

ریاست شورای امنیت دوره ای و طول مدت آن یک ماه است و رئیس هیات نمایندگی هر کشور به عنوان رئیس شورای امنیت سازمان ملل شناخته می‌شود.

پنج عضو دائم شورای امنیت شامل روسیه، چین، آمریکا، انگلیس و فرانسه می شوند که دارای حق وتو در این شورا هستند.

وظیفه اصلی این شورا حفظ صلح و امنیت بین‌الملل است که با یکجانبه‌گرایی برخی از این اعضا، از ماموریت اصلی خود دور شده و در موارد متعددی ناکارآمد بوده است.

۱۰ عضو غیر دائم شورای امنیت را مجمع عمومی سازمان ملل متحد با توجه به مشارکت اعضای این سازمان در حفظ صلح و امنیت بین الملل و دیگر اهداف سازمان و همچنین بر مبنای توزیع عادلانه جغرافیایی انتخاب می کند.

در واقع، ۱۰ عضو انتخابی شورای امنیت توسط مجمع عمومی برای یک دوره دو ساله که از اول ژانویه آغاز می‌شود، انتخاب می‌شوند. عضوی که خارج می‌شود بلافاصله قابل تجدید انتخاب نخواهد بود.

هر سال، مجمع عمومی، پنج عضو جدید را انتخاب و جایگزین اعضای قدیمی‌تری که دوره عضویتشان در ۳۱ دسامبر پایان می‌یابد، می‌سازد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha