به گزارش ایرنا، در سال تحصیلی جاری حدود ۳۰۵ هزار و ۲۲۴ دانش آموز در ۲ هزار و ۲۱۵ مدرسه و ۱۱ هزار و ۸۵۵ کلاس درس در مدارس مختلف نظری، فنی و حرفهای و کار و دانش در شهر یزد و مناطق و شهرستانهای مختلف استان مشغول به تحصیل هستند.
یکی از رویکردهای مهم و محوری وزارت آموزش و پرورش و به تبع آن در سطح استانها توجه به توسعه و تقویت مدارس فنی و حرفهای و کار دانش برای جذب و آموزش دانش آموزان مستعد و علاقهمند برای ایجاد اشتغال پایدار و مهارت آموزی و کمک به تولیداست.
در این خصوص هرچند تاکنون گامهای خوبی صورت گرفته ولی به دلیل اهمیت موضوع به خصوص برای تربیت نیروی انسانی مجرب در رشتههای مختلف ضروری است تا با همکاری و حمایت مسئولان و همراهی فرهنگیان نسبت به توسعه هرچه بهتر آن اقدام شود .
جمعی از هنرجویان و کارآموزان هنرستانهای فنی و حرفه ای و کار و دانش در گفت و گو با گزارشگر خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران ( ایرنا ) مرکز یزد ضمن قدردانی از توجه خاص دولت به این مراکز آموزشی و فرهنگی بر تقویت و توسعه آن در استان تاکید کردند.
علی منصوری یکی از دانش آموزان هنرستانی در یزد به اهمیت تحصیل در مدارس فنی و حرفهای و کار و دانش اشاره کرد و گفت: ظرفیتها و علاقهمندان زیادی برای ادامه تحصیل در هنرستانها برحسب علاقه در رشتههای مختلف در اکثر مناطق وجود دارد.
وی ادامه داد: یکی از بهترین راهها برای حل معضل بیکاری و برای ایجاد اشتغال پایدار و مولد باید نسبت به تقویت اینگونه هنرستانها بیش از گذشته اقدام شود و تاکنون در استان به همت و همراهی مسئولان آموزش و پرورش کارهای خوبی برای توسعه و ارتقای آنها صورت گرفته است.
دیگر هنرجوی یکی از هنرستانها به اهمیت مهارت آموزی برای کارآفرینی در استان اشاره کرد و گفت: تاکنون در یزد برای گسترش و تقویت این مدارس از لحاط سخت افزاری و نرم افزاری با همت و همکاری مسئولان و هنرآموزان کارهای خوبی صورت گرفته ولی قطعا باید افزایش یابد.
حسین ترابی افزود: زمینههای خوبی رای تحصیل در هنرستانها اعم از فنی و حرفهای و کار دانش با معلمان دلسوزر برای آموزش دانش آموزان وجود دارد که باید نسل جوان از همه امکانات موجود به نحو مناسب استفاده کند و آینده خود را برای داشتن شغلی آبرومند فراهم سازد.
وی اظهار کرد: هم اکنون در هنرستانهای فنی و حرفه ای بر حسب ضرورت هر رشته کارگاههای خوبی تجهیز شده و وسایل و امکانات وجود دارد و قطعا هنوز جای کار فراوان برای تقویت و توسعه آنها وجود دارد که باید خیران دولت و مسئولان را یاری دهند.
برای گسترش و تقویت هنرستانها از لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری با همت و همکاری مسئولان و هنرآموزان کارهای خوبی صورت گرفته استعلی حسینی از هنرجویان یزد هم به اهمیت انجام فعالیتهای عملی در کنار امور علمی و آموزشی در سطح مدارس فنی و حرفهای و کار و دانش اشاره کرد و گفت: دانش آموزان علاقهمند با بهره گیری از امکانات موجود ضمن ادامه تحصیل دارای یک حرفه بر اساس علاقه خود میشوند.
وی اظهار کرد: این دانش آموزان نسبت به سایر دانش آموزان به دلیل تحصیل در هنرستانها قطعا دارای زمینه برای جذب بازار کار هستند و تقویت اینگونه مدارس نقش مهمی در حل معضل بیکاری و داشتن نیروی انسانی مجرب برای آینده کشور دارد.
همچنین علی غفوری یکی از دبیران مدارس فنی و حرفهای و کار و دانش از پیگیری مسئولان برای تقویت و توسعه این مراکز قدردانی کرد و گفت: در این مدارس فراگیری علم و دانش با انجام امو ر عملی در رشتههای مختلف همراه شده و این نقش مهمی در مهارت آموزی و کمک به اشتغال دارد.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین نیازهای کشور ایجاد اشتغال جوانان است اظهار کرد: دانش آموزانی که در مدارس فنی و حرفهای و کار و دانش تحصیل میکنند چون حداقل در یک رشته تبحر و تخصص دارند نسبت به سایر دانشآموزان زودتر جذب بازار کار میشوند و این یک برگ برنده است.
همچنین یکی از مدیران با سابقه مدارس فنی و حرفهای و کار دانش یزد گفت: توسعه و تقویت این نوع مدارس در استان جزو برنامههای مهم و محوری است که تاکنون با همت و پیگیری مسئولان اقدامات خوبی صورت گرفته و این روند ورد نیاز و پسندیده ادامه دارد.
عباسعلی پاکزبان افزود: تحصیل دانش آموزان علاقهمند در رشته های مختلف بر حسب نیاز و امکاناتی که وجود دارد نقش مهمی در ایجاد زمینه برای جذب شدن آنها به بازار کار و اشتغال دارد و میتوانند بعد از مدتی به استقلال اقتصادی برسند.
وی اظهار کرد: در هنرستانها ۵۰ تا ۶ درصد امور عملی در کنار فراگیری آموزشهای نظری با همکاری فرهنگیان و کارآموزان طبق برنامه در قالب کارگاههای عملی صورت میگیرد و در آینده موجب بی نیازی دانش آموختگان هنرستانی برای استخدام است.
همچنین استاندار یزد در ابتدای سال تحصیلی جاری گفته بود: راه اندازی هنرستانهای مهارت باعث میشود تا دانش آموزان از همان بدو تحصیل در کنار دانشی که فرا میگیرند، با مهارت آموزی در محیطهای فنی، مشغول به کار شوند.
مهران فاطمی از صدور مجوز چند هنرستان مهارتی دیگر در استان یزد خبر داد و تصریح کرد: به زودی هنرستان شبانه روزی چادرملوی اردکان هم در محل این واحد تولیدی آغاز به کار خواهد کرد و مسیر ما حرکت کردن به سمت دانشگاههای کارآفرین و مدارس کارآفرین و مهارت افزا است.
استاندار یزد افزود: در دانشگاه، بورسیه تحصیلی انجام شده که مستعدان را از طریق آزمون جذب بخش صنعت می کنیم و تا بتوانند دانش را در کنار فن یاد بگیرند و در حوزه آمزوش و پرورش هم راه اندازی هنرستان های جوار صنعت را دنبال کردیم که یک مورد آن افتتاح شده و بقیه هم میشود.
فاطمی وی خطاب به خانواده های هنرآموزان استان یزد نیز گفت: الان در موقعیتی هستیم که فرصت ها محدود اما تقاضا زیاد است لذا آنهایی پیش هستند که در چیزی از دیگران بیش باشند و و این بیش بودن ارتباط مستقیم با مهارت و تخصص دارد.
فاطمی یادآور شد: امروز هیچ فردی که صاحب مهارت و تخصص فنی و فردی و تکنسین باشد بیکار نیست؛ افرادی که بیکار هستند و جزو آمار بیکاری ما محسوب می شوند عمدتا کسانی هستند که فاقد مهارت هستند .
در دانشگاه یزد، بورسیه تحصیلی انجام شده که مستعدان را از طریق آزمون جذب بخش صنعت کند تا بتوانند دانش را در کنار فن یاد بگیرنداستاندار یزد تاکید کرد: ما استانی صنعتی و معدنی هستیم و منابع انسانی توانمند داریم، این هنرستانها باعث می شود در آغاز تحصیل بتوانند در کنار دانش، تخصص هم یاد بگیرند و در همان محیط یا محیط مشابه مشغوب به کار شوند .
استان یزد با ۱۱ شهرستان یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۷ درصد در ۲۴ شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها زندگی می کنند و از مجموع جمعیت روستایی حدود ۹ هزار نفر عشایر هستند که عمدتا در شهرستان ها ی خاتم و ابرکوه زندگی می کنند.
نظر شما