به گزازش ایرنا، هدف از اجرای سیاستهای بازآفرینی شهری و برنامههای تجدید حیات شهری، ارتقای شرایط کیفی زندگی در سکونتگاهها از طریق ایمنسازی و مقاومسازی ساختمانها، توسعه و بهبود زیرساختهای شهری، تامین خدمات شهری موردنیاز، آموزش ساکنان، ایجاد فرصت های شغلی، تقویت نهادهای مدیریت محلی و دفاتر خدمات محلهای مردم نهاد، الگوسازی و ترویج قواعد و شیوه نامههای کیفی ساخت و ساز است.
همافزایی مدیریتی در انجیراب گرگان با بهرهگیری از الگوی مزبور عملیاتی شده و طی سه ماه با جمعآوری مشکلات این محله، همه دستگاهها و نهادهای مرتبط برای رفع محرومیت آن به تلاش جهادی و شبانهروزی پرداختند.
براساس گزارش دستگاههای مرتبط، بُعد خانوار ساکن در محله محروم انجیراب گرگان ۴.۵ نفر بود که این عده در هزار و ۱۳ خانه سکونت دارند و از دسترسی مناسب به خدمات در حوزههای مختلف محروم هستند.
انجیراب در منطقه جنوب غربی گرگان قرار گرفته و بافت جمعیتی آن را اقوام مهاجر از سایر استانها و روستاهای اطراف تشکیل میدهد.
یکی از معتمدان محله انجیراب گرگان گفت: اهالی این محله سالها است با درد فقر و محرومیت آشنا هستند ولی اجرای طرح بازآفرینی شهری در مدت زمان کوتاه، امید را برای زندگی در این محله، برگردانده است.
محمد پیری افزود: به برکت انقلاب اسلامی و اهتمام دولت سیزدهم، شاهد اجرای طرح رفاهی در حوزههای مختلف از جمله مقاوم سازی مدرسه تخریبی، ایجاد سرای محله، ساخت ورزشگاه روباز، روکش آسفالت معابر و اجرای شبکه گازرسانی و نوسازی شبکه آبرسانی هستیم.
این معتمد محله انجیراب افزود: شتاب در بهرهبرداری از این طرحها از خواستههای اصلی ساکنان محله انجیراب از مسوولان دستگاههای مرتبط محلی و استانی است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گلستان در این رابطه گفت: برای بهرهبرداری از مدرسه محله کمبرخوردار انجیراب گرگان ۱۶۰ میلیارد ریال در نظر گرفته شده و اکنون در مرحله اسکلت بندی قرار دارد.
وحید فراهی افزود: این مدرسه پس از تکمیل، شهریورماه سال ۱۴۰۲ تحویل آموزش و پرورش گرگان خواهد شد.
محمد رعیت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان هم مشارکت در ارتقای فرهنگی محلههای کم برخوردار در قالب طرح بازآفرینی شهری را یکی از برنامههای مهم این اداره کل برشمرد وگفت: برای محله کم برخوردار انجیراب، مراسم متمرکز شادمانی ( سینما سیار ) و تجهیز کتابخانه کانون فرهنگی هنری تدارک اجرا میشود.
شهردار گرگان هم گفت: اجرای طرح رفع محرومیت از محله کم برخوردار انجیراب در بازه زمانی کوتاه، سبب نشاط اجتماعی در میان ساکنان این محله شده و گسترش این اقدام جهادی به سایر محلههای کم برخوردار این شهر در دستور کار قرار دارد.
سیدمحمدرضا سیدالنگی افزود: ۲۱ محله کم برخوردار در گرگان شناسایی شده که این محلهها جمعیتی بیش از ۱۰۰ هزار نفر را در خود جای داده و ۲۷ درصد بافت جمعیت شهر را شامل میشود.
وی پیشنهاد کرد در محلههای کم برخوردار گرگان، زمین موردنیاز برای اجرای طرحها توسط این نهاد تهیه شده و تخصیص اعتبار و افزایش طبقات را ستاد بازآفرینی شهری تامین کند.
وی ادامه داد: با توجه به این که ارزش زمین در شهر گرگان بالا است، از ستاد بازآفرینی شهری خواست برای جذب سرمایهگذار و سرعت دادن به نوسازی مناطق کم برخوردار این شهر، افزایش ۲ طبقه به ضوابط موجود اضافه شود.
وی قول داد: طرح ورزشی روباز محله انجیراب تا سه ماه آینده مورد بهره برداری قرار گیرد.
غلامرضا منتظری نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی هم با تاکید بر توجه ویژه در رفع محرومیت ساکنان محله کم برخوردار شهری از جمله انجیراب گرگان گفت: اقدامی که در قالب طرح بازآفرینی شهری برای رفع محرومیت محله انجیرآب برداشته میشود باید هرچه سریعتر به بهرهبرداری اهالی برسد.
استاندار گلستان هم گفت: رفع محرومیت از محله انجیراب گرگان به عنوان هم افزایی دستگاههای در برچیدن محرومیت از این محله را میتوان به عنوان تجربه موفق به سایر محلههای کم برخوردار استان گلستان گسترش داد.
علیمحمد زنگانه افزود: باید بیش از این از ظرفیت ستاد بازآفرینی شهری در رفع بافت فرسوده استفاده کرد.
وی گفت: شهرداران به همراه فرمانداران باید از این ظرفیت در رفع محرومت محلههای کم برخوردار استفاده کنند تا سرانه محلههای کم برخوردار خود را به میانگین سایر مناطق همان شهر برسانند.
۱۸ شهر در استان گلستان دارای بافت ناکارآمد
مدیرکل راه و شهرسازی گلستان گفت: این استان، ۱۸ شهر دارای بافت ناکارآمد دارد که ۹ شهر بالای ۲۵ هزار نفر جمعیت شامل گرگان، گنبدکاووس، علی آباد کتول، کردکوی، کلاله، مینودشت، آزادشهر، آق قلا و بندرترکمن و ۹ شهر دیگر کمتر از ۲۵ هزار نفر جمعیت شامل گالیکش، رامیان، فاضل آباد، سیمین شهر، گمیشان، بندرگز، جلین، سرخن کلاته و خان ببین وجود دارد.
مهدی ملک افزود: مطابق آخرین برآورد انجام شده در ۱۸ شهر گلستان، ۲ هزار و ۳۴.۷ هکتار بافت نارکارآمد، ۳۳۲ هکتار بافت تاریخی در شهرهای گرگان و گمیشان و ۴۲۸ هکتار سکونتگاه غیر رسمی در شهرهای گرگان و گنبدکاووس وجود دارد.
وی ادامه داد: ۲ هزار و ۸۹۴.۷ هکتار محله های هدف بازآفرینی شهری از مساحت ۱۶هزار و ۷۸.۵ هکتار بافت شهری موجود در ۱۸ نقطه شهری استان، قرار دارد که بیشترین مساحت در بین این تعداد شهر، گرگان ۹۴۵.۴ هکتار و گنبدکاووس ۶۴۷ هکتار، گمیشان ۳۰۸.۷ هکتار و کردکوی ۱۲۵ هکتار به خود اختصاص داده است.
وی در حوزه اقدام انجام شده توسط اداره این کل برای سکونتگاههای غیررسمی گرگان و گنبدکاووس از سال ۹۵ تاکنون،گفت:برای اجرای ۲۱ پروژه در محلههای اوزینه، انجیرآب، کوی محتشم، اسلام آباد و کلیه محلهها شهر گرگان، ۸۸ میلبیارد و ۴۷۴ میلیون ریال تا پایان سال ۱۳۹۹ و در سال ۱۴۰۰ هم ۱۴ میلیارد ریال اعتبار جذب شده است.
وی ادامه داد: علاوه بر این، اعتبار اجرای ۱۰ پروژه در مناطق سکونتگاهی غیررسمی در محلههای هدف گنبدکاووس شامل سیدآباد، بدلجه، افغان آباد و حاشیه رودخانه گرگانرود، ۹۹ میلیارد و ۱۵۴ میلیون ریال تا پایان سال ۱۳۹۹ و در سال ۱۴۰۰ هم ۱۰ میلیارد ریال است.
ملک با اشاره به اقدام انجام شده در بهسازی بافت فرسوده در شهرهای علی آبادکتول، بندرترکمن، انبارالوم و خان ببین، گفت: دراین شهرها با اجرای چهار طرح تا پایان سال ۱۳۹۹، سه میلیارد ریال و در سال ۱۴۰۰، ۱۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال اعتبار جذب شده است.
استان گلستان با یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت دارد که ۵۳ درصد از این جمعیت در ۳۴ نقطه شهری استان سکونت دارند.
معابر خاکی شهری کشور تا سه سال آینده آسفالت میشود
جلوگیری از گسترش حاشیهنشینی گرگان به برنامهریزی کاربردی نیاز دارد
نظر شما