کهگیلویه و بویراحمد چقدر آمادگی امدادرسانی هنگام زلزله را دارد؟

یاسوج - ایرنا - پنجم دی ماه هر سال که روز ایمنی در برابر زلزله در تقویم نام گذاری شده زمان مناسبی برای بررسی زیرساخت های استانی زلزله خیز مانند کهگیلویه و بویراحمد است تا وضعیت امدادرسانی در این سرزمینی که تجربه زمین لرزه ۵.۶ ریشتری را دارد مشخص شود.

ببه گزارش ایرنا بر اساس نظرات کارشناسان، کهگیلویه و بویراحمد با داشتن بافت های مسکونی غیرایمن و قرار داشتن روی گسل زلزله مستعد تخریب های گسترده هنگام بروز زمین لرزه است به همین دلیل نیاز است تا همه امکانات امداد و نجات در این بخش از کشورمان مانند سایر نقاط فراهم شود که البته استان بخشی از امکانات برای تحقق این مهم را دارد اما از وجود بعضی زیرساخت های دیگر محروم می باشد.

پایگاه های امداد و نجات و مجهز کردن این مراکز به تجهیزات خودرویی ،اختصاص امکانات بیمارستان صحرایی، نیروهای متخصص و برنامه ریزی به منظور آموزش شهروندان از امکانات موجود برای امدادرسانی به هنگام بروز حوادثی چون زلزله در کهگیلویه و بویراحمد است.

اما نبودن سوله های مدیریت بحران در برخی نقاط و آشیانه فرود بالگرد در بیمارستان های بزرگ کهگیلویه و بویراحمد، بی توجهی به ساخت و سازهای مسکونی در برخی موارد از جمله کاستی های امدادرسانی به وقت زلزله در این استان است.

افزایش زیرساخت های امدادرسانی

وجود زیرساخت های امدادرسانی از امکاناتی است که ارزش آن در هنگام وقوع بحران مشخص می شود به همین دلیل دولت سیزدهم تلاش کرده امکانات مذکور در استان را تقویت کند تا شرایط بهتری به منظور امداد و نجات آسیب دیدگان احتمالی فراهم شود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۱۲ پایگاه امداد و نجات ثابت و سیار در استان فعالیت دارد که از این تعداد ۲ پایگاه امداد و نجات در جاده های پاتاوه به کهگیلویه و مارگون به زیلایی امسال بهره برداری شده است.

کهگیلویه و بویراحمد چقدر آمادگی امدادرسانی هنگام زلزله را دارد؟

کاظم فلاح دوست بیان کرد: همچنین پایگاه سیار امداد و نجات منطقه چنار در هفته آینده راه اندازی می شود.

فلاح دوست با اشاره به اهمیت وجود اداره هلال احمر برای خدمات رسانی بهتر هنگام بروز حوادثی چون زلزله در همه مناطق استان خاطرنشان کرد: ۲ شعبه هلال احمر در مناطق مارگون و لنده به زودی فعالیت خود را آغاز می کند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: ۲۵ دستگاه آمبولانس ، ست نجات و ۳۰۰ امدادگر آماده و آموزش دیده در استان برای امدادرسانی به وقت حوادثی مانند زلزله آماده خدمات رسانی است.

وی عنوان کرد:این شعب ظرف یک ماه آینده بهره برداری می شود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد گفت: امسال همچنین با اختصاص پنج دستگاه چادر ویژه بیمارستان صحرایی سیار سریع الاستقرار ، جمعیت هلال احمر این استان به شبکه مجهز امکانات برپایی سریع بیمارستان سیار در شرایط بروز بلایا و بحران های طبیعی و غیرطبیعی کشور پیوست.

وی بیان کرد: این چادرها با ۲۵۰ متر مساحت در شرایط بحرانی مجهز به اتاق تریاژ، اقدامات اولیه پزشکی با حضور پزشک عمومی، جراح، بیهوشی و تکنسین اتاق عمل،پرستار، طب اورژانس است.

فلاحی دوست تصریح کرد: آذر ماه امسال دوره آموزشی نیروهای تخصصی در راستای نصب و برپایی چادرهای بیمارستان صحرایی با حضور ۳۰ نفر از امدادگران و داوطلبان جمعیت هلال احمر استان و شهرستان ها برگزار شد.

کهگیلویه و بویراحمد چقدر آمادگی امدادرسانی هنگام زلزله را دارد؟

فلاحی دوست با اشاره به شرایط خاص و توپوگرافی استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: تیم‌های آموزش دیده و تخصصی BHCU (بهداشت و درمان اضطراری ) و RDH (بیمارستان صحرایی) بصورت آماده باش کامل هستند.

برنامه های آموزشی

از آنجا که در کنار وجود زیرساخت ها آموزش های همگانی برای مواجه با زمان زلزله ضرورت دارد هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد برنامه های آموزشی و آموزشی مختلفی در دستور کار دارد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد از برنامه ریزی برای برگزاری مانور زلزله همزمان با روز پنجم دی ماه در دستگاه های اداری،مدارس، مسکونی خبر داد و افزود: مانور آمادگی در برابر زلزله یاسوج مرکز استان در منطقه مسکن مهر برگزار می شود.

فلاح دوست تاکید کرد:هم اکنون آموزش های امداد و نجات در رشته های مختلف از جمله کمک های اولیه، پیش بیمارستانی،حمایت های روانی،آموزش های تخصصی به متقاضیان آموزش داده می شود.

وی اضافه کرد: علاقه مندان به فراگیری دوره های آموزشی مذکور که زیر ۳۵ سال سن دارند در سامانه جوانان و افراد بالای ۳۵ سال در سامانه داوطلبان نام نویسی کنند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اهمیت آموزش از دوران کودکی گفت: امسال آموزش طرح ملی دادرس (دانش آموزان آماده در روزهای سخت) در ۱۰۰ مدرسه استان برگزار می شود.

کهگیلویه و بویراحمد چقدر آمادگی امدادرسانی هنگام زلزله را دارد؟

فلاح دوست اظهار افزود: هدف از اجرای این طرح ملی آشنایی هر چه بیشتر دانش آموزان برای آمادگی لازم و مقابله بهتر با بحران ها، افزایش سطح ایمنی و کاهش خطرپذیری و پیامدهای ناشی از وقوع انواع حوادث پیش بینی نشده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: دانش آموزان شرکت کننده از کهگیلویه و بویراحمد در این طرح ملی مهارت های هشت گانه شامل پناه گیری و خروج اضطراری، اطفای حریق، حمل مصدوم، احیای قلبی و ریوی، چادر زنی، شکسته بندی و آتل بندی، پانسمان و بانداژ و ارزیابی حیاتی پایه را فرامی گیرند.

وی ابراز داشت: اجرای این طرح ملی در کهگیلویه و بویراحمد و دیگر استان ها در راستای ارتقای روزافزون سطح آگاهی و توان امدادی دانش آموزان پسر و دختر مقطع تحصیلی متوسطه اول و دوم، ترویج فرهنگ ایمنی و نهادینه شدن فرهنگ خودامدادی بین آنان است.

چشم انداز توسعه زیرساخت ها در آینده

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت:پنج سالن مدیریت بحران برای مواقع ضروری در شهرهای کوچک استان در دست ساخت است.

کهگیلویه و بویراحمد چقدر آمادگی امدادرسانی هنگام زلزله را دارد؟

علیرضا نیکروز تاکید کرد: این سالن ها در شهرهای باشت، چرام، سی سخت،دیشموک و مارگون با اعتبار اولیه ۱۰ میلیارد تومان در دست ساخت است.

وی مخاطرات خاص هر منطقه در حال شناسایی و مستندسازی است تا بتوان برای پیشگیری از آن اقدامات لازم را به کار گرفت.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه وبویراحمد تصریح کرد: هم اکنون عملیات اجرایی این طرح ها در شهرستان ها گچساران، سی سخت، کهگیلویه و بهمئی با پیشرفت چشمگیری در دست اجراست .

شهابی نسب بیان کرد: همچنین امسال مجوز ساخت یک باب سالن های چند منظوره مدیریت بحران در استان صادر شده است.

وی گفت: با بهره برداری از این طرح ها تعداد سالن های چند منظوره مدیریت بحران در استان به ۱۳ مورد خواهد رسید.

کمبودهای موجود

تجربه زلزله ۵.۶ ریشتری شهرهای یاسوج و سی سخت در سال ۱۳۹۹ و روز شمار زیادی زلزله در شهرستان نفتخیز گچساران ضرورت نیاز تقویت زیرساخت های به ویژه ساختمان مرکزی فوریت های پزشکی استان را بیشتر کرده است.

کاظم فلاح دوست،مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد اعتقاد دارد ایجاد آشیانه فرود بالگرد در همه بیمارستان های بزرگ استان از ضرورت هایی است که جای آن در برخی مناطق خالی است.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد نیز در خصوص کمبودهای امدادرسانی هنگام حوادثی چون زلزله تاکید کرد: کمبود فضای ستادی از دیگر کمبودهای فوریت های پزشکی استان است.

وحدت نژاد تاکید کرد: ساختمان کنونی ستاد مرکزی فوریت های پزشکی استان که محل استقرار نیروهای اداری،مرکز پیام و سایر بخش های فعال در اورژانس است پاسخگوی نیازهای موجود نیست.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این فضا برای مدیریت زمان بحران باید مورد استفاده قرار گیرد نیاز است تا ساختمان جدیدی احداث شود.

وحدت نژاد افزود: ساماندهی تجهیزات مرتبط با بحران، تجهیزات بیمارستان صحرایی و محل امن برای انبار پشتیبانی، از دیگر نیازهای اورژانس استان است.

ضرورت توجه به ساخت و سازهای اصولی

سرپرست معاونت شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد می گوید: کم توجهی به ضوابط و مقررات شهرسازی در مجتمع ها مسکونی از سوی مجریان و مالکان مانند رعایت نکردن سطح اشغال ارتفاع ساختمان نسبت به عرض معبر،رعایت نکردن نسبت فضای باز در آینده علاوه بر اینکه سبب تنزل کیفیت زندگی ساکنان، نقض حقوق شهروندی همچون اشرافیت ، سایه اندازی و محروم شدن از نور طبیعی می شود، امکان انجام عملیات امداد و نجات از سوی دستگاه های خدمات رسان هنگام بروز زلزله را به حداقل می رساند.

کهگیلویه و بویراحمد چقدر آمادگی امدادرسانی هنگام زلزله را دارد؟

صادق امیران تاکید کرد رعایت ارتفاع ساختمان،سطح اشغال و همچنین محل استقرار آن براساس ضوابط طرح تفصیلی مصوب از مهمترین اصول شهرسازی است و باید در ساخت ساختمان های چند طبقه در شهر یاسوج از سوی مجریان مورد توجه باشد اما این مهم به شدت مغفول مانده است.

وی تصریح کرد: رعایت فضای باز در ساختمان بلندمرتبه به میزان ۲۵ مترمربع به ازای هر واحد مسکونی براساس مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری ایران یکی از مهمترین الزاماتی بوده که باید در احداث ساختمان های چند طبقه مورد توجه قرار گیرد اما این مهم در یاسوج رعایت نمی شود.

وی تاکید کرد: گسل های زلزله به طور دقیق در نقشه پهنه بندی تراکمی شهر یاسوج دیده شده و برنامه ریزی لازم جهت پیشگیری از احداث ساختمان های بلند مرتبه در حریم این گسل ها انجام شده است.

معاون مسکن و بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت:یکهزار و ۵۶ هکتار بافت فرسوده در شهرهای مختلف استان تعیین حریم شده که نوسازی این واحدهای مسکونی از برنامه های دولت برای پیشگیری خطرات احتمالی هنگام بروز زلزله است.

بدخشان اضافه کرد: یاسوج ۲۵۶،دوگنبدان ۱۶۴،دهدشت ۱۶۲،چرام ۱۰۶،لیکک ۹۹،لنده۷۰،سی سخت ۳۲،باشت ۳۴ و سوق ۳۷ هکتار بافت فرسوده شهری دارد و همچنین ۸۷۰ هکتار سکونتگاه غیر رسمی در مرکز استان و ۳۰۰ هکتار در شهر دوگنبدان شناسایی شده است.

از آنجا که وجود سازه های ناایمن و ناپایدار بافت های فرسوده از سویی و تنگ بودن معابر این مناطق خدمات رسانی در هنگام وقوع حوادث غیرطبیعی را سخت می کند،دولت با برنامه ریزی برای نوسازی این واحدهای مسکونی در صدد است تا میزان خطرات احتمالی را کاهش دهد که البته تحقق این امر نیازمند تلاش شهروندان ساکنان مناطق مذکور است.

معاون مسکن و بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد در این باره می گوید:احیای بافت های فرسوده در شهرهای بزرگ استان به ویژه یاسوج،دوگنبدان و یاسوج با پرداخت تسهیلات بانکی و اجرای طرح های بازآفرینی شهری در دستور کار است و در شهرهای کوچک نیز وام های بانکی و قیر رایگان اختصاص می یابد.

علی کاظم بدخشان تصریح کرد: برای بازسازی هر یک از واحدهای مسکونی بافت فرسوده مناطق شهری کهگیلویه و بویراحمد ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی پرداخت می شود که ۱۵۰ میلیون تومان از این میزان یک سال بعد باید پرداخت شود و ۱۵۰ میلیون تومان دیگر با سود ۱۸ درصد و دوره بازپرداخت ۱۰ ساله پرداخت می شود.

معاون مسکن و بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: افزایش میزان وام های بافت های فرسوده استان تا سقف ۴۰۰ میلیون تومان و دوره بازپرداخت ۲۰ ساله نیز به شورای پول واعتبار پیشنهاد شده است.

وی بیان کرد: ۲ هزار مورد تسهیلات بانکی نوسازی بافت های مناطق شهری به استان ابلاغ شده و آماده پرداخت این وام ها به متقاضیان هستیم.

بدخشان ابراز داشت: صاحبان ۳۷۰ واحد از خانه های واقع در بافت های فرسوده کهگیلویه و بویراحمد برای نوسازی واحدهای مسکونی به بانک های عامل معرفی شده که تاکنون ۸۴ واحد منجر به قرارداد شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha