به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، لاسلو کووِر (Laszlo Kover) گفت کشورهای غربی با این اشتباه بزرگ، چاره ای جز مداخله برای مسکو باقی نگذاشتند.
وی در مصاحبه با رادیو اینفو (InfoRadio) خاطرنشان کرد: جنگ اوکراین نقشه جغرافیای سیاسی جهان را تغییر داده است.
کوور افزود: هنگامی که غرب تحریم های جدیدی را علیه روسیه اعمال کرد، نخبگان سیاسی در اروپا به دلایلی مشتاق شدند تا روسیه را از لحاظ اقتصادی و سیاسی ویران کرده و در عین حال «آن را با ایجاد پرده آهنین جدیدی» از اتحادیه اروپا جدا کنند.
رئیس پارلمان مجارستان، خاطرنشان کرد که غرب، مسکو را از «مرزهای قدیمی» خود در چند دهه گذشته به عقب رانده است. از دیدگاه مسکو، این برای غرب کافی نبوده زیرا روز به روز به سرزمین اصلی این کشور نزدیک تر می شود.
کوور همچنین اظهار داشت: من فکر می کنم که وقتی غرب تلاش کرد نه تنها اوکراین را از حوزه منافع روسیه خارج کند، بلکه آن را به یک جمعیت بزرگ و پایگاه نظامی علیه روسیه تبدیل کند، یک اشتباه راهبردی بزرگ مرتکب شد. در این وضعیت مسکو احساس کرد که دیگر نمی تواند در برابر چنین تلاش هایی منفعل باشد.
رژیم تحریمی اتحادیه اروپا بیشتر به ضرراتحادیه بود
مقام مجار در ادامه با اشاره به این که «رژیم تحریم ها علیه مسکو بیش از روسیه به اروپا آسیب رسانده است»، تاکید کرد اروپای مرکزی باید تمام تلاش خود را مبذول دارد تا از تبدیل شدن به «حاشیه شرقی امپراتوری آتلانتیک شمالی» جلوگیری کند.
کوور ضمن دعوت به حل مسالمت آمیز مناقشه اوکراین، اعلام کرد که «بهترین سناریو» برای اروپا ایجاد «نظام صلح اروپایی» است که در آن نیازهای امنیتی دو طرف لحاظ می شود.
اظهارات رئیس پارلمان مجارستان پس از آن بیان شد که امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه روز سه شنبه گفت مناقشه اوکراین در نهایت از طریق دیپلماتیک حل و فصل خواهد شد.
مکرون بار دیگر تاکید کرد که غرب باید به نوعی تضمین های امنیتی را نه تنها به کی یف، بلکه برای مسکو ارائه دهد.
پیشتر سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفته بود عملیات نظامی کشورش علیه اوکراین در بحبوحه تلاشهای مکرر غرب برای تبدیل اوکراین به منطقه ای «ضد روسی» «کاملاً ضروری» بوده است.
به گزارش ایرنا، مجارستان همواره از مخالفان جدی تحریم های اتحادیه اروپا علیه روسیه بوده است. پیتر سیارتو وزیر خارجه مجارستان در تازه ترین اظهارات خود گفت تعیین سقف بهای گاز از سوی اتحادیه اروپا به اقتصاد کشورهای این منطقه آسیب بیشتری وارد می کند.
بوداپست پیشتر نیز علیه تعیین سقف قیمت گاز موضع گیری کرده و هشدار داده بود که این اقدام عرضه سوخت در بازار را کاهش داده و به افزایش دوباره قیمت ها منجر می شود. بعلاوه مصرف کنندگان برای تامین هزینه های انرژی، متحمل هزینه بیشتری خواهند شد.
دیمتری پسکوف سخنگوی کرملین در واکنش به تصمیم اروپا برای تعیین سقف قیمت گاز، آن را اقدامی غیرقابل قبول و دست اندازی در بازار توصیف کرده است.
نظر شما