۳۰ آذر ۱۴۰۱، ۱۶:۳۲
کد خبرنگار: 3049
کد خبر: 84977042
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گردشگریِ جشن ها ترویج و تسهیل شود  

اصفهان - ایرنا - یک فعال میراث فرهنگی در اصفهان گفت: لازم است مقوله‌ای با عنوان «گردشگری جشن‌ها» به عنوان یکی ظرفیت‌های مهم صنعت گردشگری در کشور تعریف، ترویج و تسهیل شود.

شاهین سپنتا روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: رسانه‌ها، سازمان‌های مردم نهاد و وزارت میراث فرهنگی باید در معرفی جلوه‌های زیبای جشن ها و آیین هایی مانند یلدا به مردم دیگر کشورها فعالانه‌تر عمل کنند.
وی تصریح کرد: تا این لحظه به نظر نمی‌رسد که برنامه مدون و مشخصی برای شناساندن این میراث مشترک بشری به دیگر ملت‌ها داشته باشیم.

سپنتا افزود: یلدا به همراه نوروز، سده، مهرگان، تیرگان و اعیاد مذهبی مانند فطر، قربان، غدیر و مبعث می‌توانند در این زمینه نقش‌آفرینی کنند و بی‌گمان «اقتصاد جشن‌ها» می‌تواند جایگاه مهمی در بازتوانی اقتصاد ملی داشته باشد.
وی با اشاره به ثبت جهانی یلدا خاطرنشان کرد: یلدا امروز دیگر فقط یک جشن محلی یا ملی نیست زیرا در هفدهمین نشست کمیته جهانی پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس بشری یونسکو به ثبت جهانی رسید.
وی با بیان اینکه این خبر بسیار خوبی بود که عده ای به آسانی از کنارش گذشتند، تصریح کرد: به همان اندازه که این خبر مهم است چگونگی مواجهه ما با این رویداد نیز اهمیت دوچندان دارد.

این فعال میراث فرهنگی گفت: جشن چله یا یلدا پس از نوروز بزرگترین جشن ایرانیان است و به جز ایران در افغانستان، آذربایجان، تاجیکستان و مناطق کردنشین نیز برگزار می‌شود.
وی، جشن یلدا را ظرفیت خوبی برای همگرایی منطقه‌ای دانست و افزود: همانطور که نوروز به عنوان یک جشن جهانی رسمیت یافته است، یلدا نیز به واسطه ثبت در فهرست میراث ناملموس یونسکو و شمار زیاد افرادی که این سنت را پاس می دارند، می‌تواند در گسترش همگرایی منطقه‌ای سودمند باشد.

وی ادامه داد: تحقق این امر نیازمند یک نگاه ویژه با عنوان «دیپلماسی جشن‌ها» است.
سپنتا با اشاره به اینکه امروز در بین خانواده‌ها، جشن‌هایی مانند یلدا، با شکوه و جذابیت گذشته برگزار نمی‌شود، گفت: شاید یکی از دلایل این باشد که در گذر زمان، سبک و الگوی زندگی مردم از سنت فاصله گرفته است به همین دلیل همچون گذشته از شب‌نشینی در شب یلدا پای کرسی، شاهنامه‌خوانی، حافظ خوانی و قصه‌گویی خبری نیست و گاهی در دورهمی‌های خانوادگی چنین شبی به تماشای تلویزیون و مشغول شدن به تلفن همراه می‌انجامد.
به گفته وی تاثیر دیگری که تغییر سبک زندگی مردم بر چگونگی برپایی یلدا گذاشته است، آسیب پذیری سفره یلدا از نوسانات اقتصاد روز است، در گذشته اکثر خانواده‌ها آنچه بر سر سفره یلدا می‌گذاشتند در خانه تهیه می‌شد و یا از محصولات محلی بود اما امروز الگوی تولید و مصرف تغییر کرده است.

به گزارش ایرنا، شب یلدا به‌عنوان نوزدهمین عنصر میراث‌ فرهنگی ناملموس ایران در هفدهمین نشست کمیته پاسداری از میراث‌فرهنگی ناملموس یونسکو که آذر امسال برگزار شد، در پرونده ای مشترک میان ایران و افغانستان به ثبت جهانی رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha