علیرضا بدری روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: طبق یک برنامه منسجم برای تولید محصولات سالم از مراحل قبل از کاشت تا زمان برداشت و حتی صادرات کلینیک های گیاه پزشکی درکنار تولید کنندگان استان البرز فعالیت خواهند داشت .
وی ادامه داد: از سال آینده تولید و کاشت محصولات کشاورزی در یک رویه نظارت محور انجام می شود ضمن آنکه امکان صادرات مستقیم محصولات کشاورزی برای بهره برداران فراهم خواهد شد.
بدری گفت: براین اساس کشاورزان البرزی با کمک کلینیک های گیاه پزشکی در کنار تولید محصولات سالم برای صادرات محصولات خود درسامانه سماک نام نویسی نام کرده و کد ویژه (QR ) را دریافت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه اقدامات اولیه در حال انجام است تا یک رویه نظارت محور تولید داشته باشیم، اظهار کرد: کشاورزان بایستی به کلینیک های گیاه پزشکی معرفی شده از سوی جهاد کشاورزی استان قراردادی منعقد کنند تا تمام مراحل تولید که از قبل از کاشت و انتخاب زمین و محصول آغاز می شود و تا زمان صادرات و عرضه ادامه دارد زیر نظر کارشناسان این بخش انجام شود.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان البرز افزود: در این نظارت ها کل مراحل تولید اعم از سمپاشی، کنترل آفات و امراض و علف های هرز زیر نظر کلینیک های گیاه پزشکی البرز انجام می شود و اگر مشکلی در این فرایند پیش بیاید کلینیک ها عهده دار مسوولیت آن هستند.
بدری بیان کرد: در صورت بروز خسارت برای محصولات کشاورزی ، تولید کننده مسوولیتی در قبال خسارت های احتمالی ندارد و باید کلینیک جبران کننده خسارت باشد.
وی افزود: در رویه جدید کشت کیفی در استان البرز، بهره برداران به کلینیک های گیاه پزشکی معرفی می شوند و فرآینده های کاشت ، داشت و برداشت زیر نظر مستقیم این مراکز انجام خواهد گرفت .
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان البرز گفت: در استان البرز ۱۲ کلینیک گیاه پزشکی مجاز فعال است که سه کلینیک مرجع هستند که کار نظارت و موضوعات کلی صادرات و قرنطینه را انجام می دهند.
وی به کشاورزان توصیه کرد که کشاورزی و تولید را فرایند محور انجام دهند زیرا سلامت جامعه به تولید محصول سالم گره خورده و اگر محصول سالم تولید شود در نهایت نفع آن به جامعه و بهره وری اقتصادی تولیدکننده برمی گردد.
بدری بیان کرد: از پایان شهریور ماه سال ۱۴۰۲ تمام محصولات بارگذاری شده در فرآیند ارتقای سلامت محصولات گیاهی، فقط در صورت داشتن کد شناسه (QR Code) سماک برای عرضه به بازارهای داخلی و خارجی مورد تأیید سازمان حفظ نباتات خواهندبود و مجوز صادرات نیز تنها به محصولات دارای این کد اعطا خواهد شد.
استان البرز ۶۸ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغی حاصلخیزدارد.
نظر شما