گروه هفت خواستار پایان فوری جنگ در اوکراین و بازگشت روسیه به مرزهای بین‌المللی شد

لندن – ایرنا – وزرای امور خارجه کشورهای عضو گروه هفت روز جمعه با صدور بیانیه‌ای مشترک به تکرار مواضع درباره جنگ اوکراین پرداخته و عنوان کردند: روسیه باید با توقف حملات علیه اوکراین، خروج کامل نیروها و تجهیزات خود از کل خاک اوکراین و بازگشت به مرزهای بین المللی، به این جنگ پایان دهد.

به گزارش ایرنا، در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای دولت انگلیس منتشر شد؛ آمده است: وزرای امور خارجه کشورهای کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا، ایالات متحده آمریکا و نماینده عالی اتحادیه اروپا امروز در دوازدهمین نشست خود در سال جاری، بار دیگر به شدیدترین وجه ممکن جنگ تجاوزکارانه غیرقانونی، غیرقابل توجیه و غیرقابل تحریک روسیه علیه اوکراین را محکوم و همبستگی کامل و حمایت تزلزل ناپذیر خود از اوکراین و مردم آن تا زمانی که طول بکشد را اعلام کردند. آنها بر تعهد استوار خود به استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین در داخل مرزهای شناخته شده بین‌المللی تأکید کردند.

این بیانیه می‌افزاید:" آنها با یادآوری اظهارات قبلی وزرای خارجه گروه هفت، محکومیت شدید خود را در مورد تلاش غیرقانونی روسیه برای الحاق سرزمین مستقل اوکراین که هرگز به رسمیت شناخته نخواهد شد، تکرار کردند. اعضای گروه هفت تاکید کردند که هیچ مصونیتی برای جنایات جنگی و سایر جنایات وجود ندارد. آنها ولادیمیر پوتین و افراد مسئول را مطابق با قوانین بین المللی مورد بازخواست قرار خواهند داد. آن‌ها تاکید کردند که استفاده تسلیحاتی روسیه از انرژی و غذا آسیب پذیرترین قشر جهان را تحت تأثیر قرار می دهد و انتشار اطلاعات نادرست و اتهامات نادرست، لفاظی های غیرمسئولانه هسته ای روسیه و تصرف و نظامی کردن نیروگاه هسته ای زاپوریژژیا (ZNPP) توسط روسیه غیرقابل قبول است. اعضای گروه هفت بار دیگر بر حمایت کامل خود از کار آژانس بین المللی انرژی اتمی برای ایجاد منطقه ایمن در نیروگاه هسته ای زاپوریژژیا تاکید کردند".

بیانیه یادشده می‌افزاید: گروه هفت همچنان از مقامات بلاروس می خواهند تا امکان جنگ تجاوزکارانه روسیه را متوقف کنند. هرگونه مشارکت فعال بیشتر در جنگ تجاوزکارانه غیرقانونی روسیه در تضاد با اراده مردم بلاروس است. اگر مقامات بلاروس مستقیماً این کشور را در جنگ روسیه دخالت دهند، گروه هفت هزینه های اضافی زیادی را بر این کشور تحمیل خواهد کرد.

دیپلمات‌های ارشد گروه هفت در ادامه با تکرار ادعای بی‌اساس مشارکت نظامی ایران با روسیه در جنگ اوکراین مدعی شدند: حملات گسترده و عمدی روسیه به زیرساخت های حیاتی اوکراین به ویژه تأسیسات انرژی، گرمایش و آب، با استفاده از موشک و پهپادهای ایرانی، میلیون ها اوکراینی را در تاریکی و سرمای زمستان قرار داده است. روسیه از طریق این حملات وحشیانه تلاش می کند تا مردم غیرنظامی را به وحشت بیاندازد. اعضای گروه ۷ یادآور می‌شوند که حملات بی‌رویه و همچنین حمله به مردم غیرنظامی جنایت جنگی محسوب می شود. آنها بر تلاش‌های فزاینده برای کمک به مردم اوکراین در طول زمستان امسال، تأکید کردند.

بیانیه یادشده می‌افزاید: اعضای گروه هفت به تقویت و هماهنگی نزدیک تلاش‌ها برای برآوردن نیازهای فوری اوکراین در جهت تجهیزات نظامی و دفاعی، به‌ویژه دفاع هوایی متعهد هستند. آنها تأکید کردند که این امر برای نجات جان افراد و جلوگیری از رنج بیشتر غیرنظامیان ضروری است.

وزرای امور خارجه گروه در ادامه بیانیه اعلام کردند که به وضع تحریم های هماهنگ شده «در پاسخ به جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین متعهد هستند. اعضای گروه هفت فشار اقتصادی را بر روسیه حفظ کرده و تشدید خواهند کرد. آنها کشورهای ثالث را تشویق می‌کنند که به تلاش‌های گروه هفت بپیوندند است. آنها تعهد خود را برای محافظت از کشورهای آسیب پذیری که تحت تأثیر عواقب جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین و تسلیح روسیه از انرژی و مواد غذایی قرار گرفته اند، تکرار کردند.

در بخش دیگری از این بیانیه به تحولات افغانستان هم اشاره شده و آمده است: اعضای گروه هفت تصمیم اخیر طالبان برای ممنوعیت ورود زنان به دانشگاه ها، ادامه ممنوعیت تحصیل دختران در مدارس متوسطه و اعمال محدودیت‌های شدید دیگر بر توانایی زنان و دختران در افغانستان را به شدت محکوم کردند. آنها از طالبان خواستند که ممنوعیت تحصیلات دانشگاهی برای زنان را کنار بگذارند و بدون تأخیر تصمیم موجود برای ممنوعیت دسترسی دختران به مدارس متوسطه را لغو کنند. اقدامات اخیر طالبان بسیار نگران کننده است و به نظر می رسد یک سیاست سیستماتیک باشد. وزرای امور خارجه گروه هفت عنوان کردند: سیاست‌های طالبان که برای حذف زنان از زندگی عمومی طراحی شده، پیامدهایی بر نحوه تعامل کشورهای ما با طالبان خواهد داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha