دانش و دریا، رونق ساخت شناورهای سنتی در هرمزگان

بندرعباس - ایرنا - افزایش ساخت شناور به خصوص شناورهای سنتی همچنان در هرمزگان در حال شتاب بوده و این، حاکی از ورود دانش به حوزه دریانوردی ایران اسلامی است.

هرمزگان با داشتن قابلیت‌های مهم دریایی فرصت مناسبی را برای سرمایه‌گذارانی که دانش و توانمندی لازم در ایجاد طرح‌های صنایع دریایی دارند، ایجاد کرده است.

این استان با برخورداری بیش از ۶۰ کارگاه و کارخانه شناورسازی مستقر در بنادر و جزایر، مهم‌ترین کانون تعمیر و ساخت انواع شناورهای چوبی، فایبرگلاس، فلزی و آلومینیومی در کشور قلمداد می‌شود.

هرمزگان علاوه بر درخواست سفارش ساخت از دیگر استان‌های جنوبی، سالانه سفارش‌های متعددی از کشورهای حاشیه خلیج فارس را نیز پذیرا است.

مطابق با آمار سال ۹۵ نیز سفارش‌های ساخت ۱۱۷ فروند به شناورسازی استان بوده و از سال ۹۷ تا پایان شهریور سال گذشته، یکهزار و ۴۰۹ مجوز ساخت شناور اعم از قایق تا شناورهای فلزی زیر سه هزار GT صادر شده که تاکنون ۷۲۰ فروند از مجوزهای صادر شده تکمیل و به ثبت رسیده است.

۲۱۱ فروند شناور نیز در سال ۹۹ در کارخانه‌های شناورسازی هرمزگان ساخته شد که پس از دریافت گواهینامه ثبت، وارد ناوگان ملی شده است که این عدد در مقایسه با سال ۹۸ رشد حدود ۳۷٫۵ درصدی داشته است.۲۱۱ فروند شناور نیز در سال ۹۹ در کارخانه‌های شناورسازی هرمزگان ساخته شد که پس از دریافت گواهینامه ثبت، وارد ناوگان ملی شده است که این عدد در مقایسه با سال ۹۸ رشد حدود ۳۷٫۵ درصدی داشته است.

اسماعیل مکی‌زاده معاون امور دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان در این رابطه گفت: همچنین ۱۳۰ فروند شناور ساخته شده در سال ۹۵ بوده است درحالی که در ۹ ماهه سال جاری به ۵۸۷ فروند رسیده است.

وی روز شنبه در گفت‎‎‌وگو با ایرنا افزود: مطابق با آمار سال ۹۵ سفارش‌های ساخت شناور به شناورسازی‌های استان هرمزگان ۱۱۷ فروند بوده درحالی که تنها در ۹ ماهه سال جاری این تعداد ۵۶۶ فروند است.

وی ادامه داد: همچنین تعداد کارگاه‌ها و کارخانه‌های مجاز شناور سازی استان با نظارت اداره مرکزی بازرسی و ثبت شناورها از ۵۲ باب کارگاه در سال ۹۵ به ۶۵ باب در سال جاری رسیده است.

معاون امور دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: همچنین ۱۳۰ فروند شناور ساخته شده مربوط به سال ۹۵ بوده درحالی که در ۹ ماهه سال جاری این تعداد به ۵۸۷ فروند رسیده است.

مکی‌زاده بیان کرد: موسسه‌های رده‌بندی معتبر فعال در استان طی ۹ ماهه سال جاری تا کنون از ۲ هزار و ۵۱۹ شناور ثبتی استان بازدید کردند و برای آنها گواهینامه ایمنی صادر شده است.

صدور بیش از ۲ هزار گواهینامه دریایی

وی در بخش دیگری اظهار کرد: در راستای واگذاری امور ثبتی از طرف سازمان بنادر و دریانوردی به بنادر زیرمجموعه و به منظور تمرکززدایی این امور، تنها سه نوع گواهینامه ثبتی شامل گواهینامه‌های ثبت موقت، دائم و حداقل نفرات ایمن بر روی شناورهای این اداره کل صادر می‌کرد درحالی که در حال حاضر ۱۱ نوع انواع گواهینامه دریایی رسیده است.

معاون امور دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان افزود: در حال حاضر ۱۱ نوع انواع گواهینامه دریایی صادر شده که می‌توان به گواهینامه‎های ثبت جدید، صدور گواهینامه‌های حداقل خدمه، ثبت موقت، بین‌المللی امنیت، امنیت موقت، ابطال ثبت، گواهینامه‌های تاییدیه کارگاه و شناورسازی‌های (ساخت و تعمیر شناورها) و موارد دیگر اشاره کرد.

مکی‌زاده میزان صدور گواهینامه در ۹ ماهه سال جاری را ۲ هزار و ۲۷۴ فقره اعلام کرد که این تعداد در مقایسه با سال گذشته که یکهزار و ۵۸۷ فقره بوده به ۲۳ درصد افزایش یافته است.

وی اضافه کرد: همچنین در ۹ ماهه سال جاری، ۲۸۶ گواهینامه ثبتی شناورهایی که بدنه آنها از نظر انتفاع (قابلیت بهره‌برداری) خارج شده بود، ابطال شد.

همانطور که در این چکیده مطالعه کردیم؛ ورود دانش و تخصص در حوزه دریانوردی باعث رونق در صنعت کشتی‌سازی و موارد مرتبط با دریا شده است و امید می‌رود با ورود شرکت‌های بیشتر دانش‌بنیان بتوانیم در عرصه دریا به طور کامل خودکفا شده و حتی نیازهای سایر کشورها را براورده سازیم و این موضوعی است که در توان جوانان ایران اسلامی وجود دارد و آن را به خوبی اثبات کرده‌اند.

اخبار مرتبط