به گزارش خبرنگار ایرنا، از حدود یکسال قبل مرکز کاشت حلزون شنوایی شمال کشور در بیمارستان آیت الله روحانی مستقر در بابل فعالیت خود را شروع کرد و این مرکز جزو یکی از مجموعه های درمانی دانشگاه علوم پزشکی بابل به شمار می رود.
بنا به اعلام دانشگاه علوم پزشکی بابل، مرکز کاشت حلزون شنوایی این دانشگاه ارائه دهنده خدمات به بیماران استان های مازندران، خراسان شمالی، سمنان و گلستان است و افرادی که کاندید دریافت این پروتز هستند با طی کردن مراحل کار معاینه و درمان در این مرکز توسط تیم جراحی مورد جراحی قرار می گیرند.
سرپرست تیم جراحی حلزون شنوایی کلینیک تخصصی شنوایی دانشگاه علوم پزشکی بابل روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت : کلینیک مرکز کاشت حلزون در بیمارستان آیت الله روحانی مستقر است و بیماران برای انجام کارهای درمانی می بایست به درمانگاه شماره سه این بیمارستان مراجعه کنند.
کیوان کیاکجوری افزود: افرادی که به مشکلاتی در شنوایی مبتلا هستند برای انجام کارهای کاشت حلزون شنوایی مورد معاینه قرار می گیرند و در صورت نیاز به کاشت حلزون در نوبت دریافت پروتز قرار می گیرند.
وی ادامه داد :پروتزهای حلزون گوش توسط دولت تامین و به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار می گیرد و جراحی در این کلینیک تخصصی انجام می شود.
متخصص گوش، حلق و بینی و فلوشیپ اتولوژی و نورو اتولوژی دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه هزینه تامین پروتز حلزون گوش و جراحی آن گزاف است، افزود: با ورود دولت و تامین هزینه این کار درمانی به صورت رایگان در این کلینیک تخصصی انجام می شود.
وی تیم جراحی کاشت حلزون گوش این بیمارستان را شامل شنواییشناس، گفتاردرمان، روانشناس بالینی، روانپزشک، متخصص اعصاب کودک، متخصص قلب اطفال، متخصص بیهوشی اعلام کرد و گفت: کاشت حلزون شنوایی در ۲ گروه از بیماران انجام میشود شامل افرادی که به صورت مادرزادی ناشنوا متولد می شوند و یا افراد دارای تکلم که به علت مسائل ژنتیکی دیررس و یا سایر بیماریهای دیگر که میتوانند اختلال شنوایی ایجاد کند از این مشکل رنج می برند.
کیاکجوری در تشریح روند جراحی کاشت حلزون شنوایی در بیماران گفت:این جراحی شامل ۲ بخش، کارگزاری پروتز در جمجمه و بخش حلزون گوش است و در مرحله بعدی که حدود ۶ هفته بعد از عمل جراحی شنواییشناس کارگزاری و تنظیم می شود.
وی با تاکید بر اینکه تشخیص زودهنگام مهمترین عامل برای موفقیت جراحی کاشت حلزون گوش به شمار می رود، افزود: مناسب ترین سن درمان برای این بیماری و کاشت حلزون گوش یک تا سه سالگی ۳ سالگی است وچنانچه بعد از ۶ سالگی بیماران مراجعه کنند به علت آتروفی مرکز تکلم در مغز امکان جراحی وجود ندارد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل در خصوص چهل و دومین عمل کاشت حلزون در این مرکز گفت: این کودک ۲ ساله اهل بندر ترکمن دچار اختلال در رشد بود و همین مورد کار جراحی را بسیار پیچیده کرده بود.
وی افزود: حدود ۴ ماه پیش برای کاشت حلزون در گوش راست این کودک اهل بندر ترکمن استان گلستان اقدام شد اما به دلیل عدم تکامل و وجود توده مادرزادی در مسیر جراحی عمل با موفقیت انجام نشد و اما با جراحی کاشت حلزون در گوش چپ خوشبختانه عمل با موفقیت انجام شد و شنوایی این کودک بازگشت.
بنا به آمار ارائه شده از سوی اداره کل بهزیستی مازندران، هشت هزار و ۳۰۴ ناشنوا و کمشنوا زیر پوشش این نهاد هستند که به لحاظ شدت معلولیت، یکهزارو ۱۴ نفر دارای اختلالات خفیف، ۲ هزار و ۲۹۸ نفر متوسط، ۲ هزار و ۸۴۶ نفر دارای معلولیت شدید و ۲ هزار و ۱۴۳ نفر نیز دارای ناشنوائی خیلی شدید هستند.
نظر شما