عاشقان دیار آفتاب در شوق دیدار لاله‌های بی‌نشان

بندرعباس - ایرنا - مشتاقان دیار آفتاب، دریا و شرجی به شوق دیدن پنج تابوت‌ لاله‌های بی‌نشان شرق دجله و شلمچه در بزرگترین بندر مسافری کشور باهم قرار عاشقانه گذاشته‌اند.

به گزارش ایرنا، نیمه دوم آذرماه بود که خبر بازگشت پیکر پاک و مطهر ۱۱۱ شهید هشت سال دفاع مقدس از زبان «سردار سرتیپ پاسدار سید محمد باقرزاده»؛ فرمانده کمیته جستجوی مفقودان ستاد کل نیروهای مسلح در رسانه‌ها اعلام شد؛ خبری که کافی بود تا خیل مشتاقانش نه تنها از اهواز و خوزستانی‌های سلحشور که از سراسر کشور خود را به اروندکنار برسانند.

این روزها که برای جانبازان و یادگاران جبهه‌های عشق و شهادت یادآور روزهای پرخروش و شب‌های پرتلاطم اروند؛ بزرگترین گلزار شهدای آبی دنیا است؛ دی ماه برای غواص‌ها و مادران و پدران جنوبی اما متفاوت‌تر است.

پیکرهای مطهر تفحص شده عملیات‌های والفجر مقدماتی، والفجر یک، خیبر، بدر، کربلای پنج، بیت‌المقدس هفت و تک‌های دشمن در مناطق عملیاتی شرق دجله و شلمچه در سال ۶۷ امروز میهمان مردمانی هستند که اگر روزی رفقایشان در دی ماه ۶۵ و در چنین شب‌ها و روزهایی سرد سال به دل اروند عریض و طویل زدند؛ اما دست منافقانه شب چره‌ها آنان را به قعر دریا فرستادند یا زنده زنده بدن‌های مطهرشان را در خروارها گل ولای از چشم‌ها پنهان کردند، امروز همانند یاران دیروز از قشم تا بندرعباس سرافرازانه بر روی دریای عظیم و نیلگون خلیج همیشه فارس و بر شانه‌های زنان و مردان دریایی قرار می‌گیرند.

مشتاقان تابوت‌های لاله‌های فاطمی قرار است بار دیگر و در روزهایی سوگواری فاطمیه، جلوه‌ای از شکوه و پایداری ققنوس‌های شرق دجله را به ناکسان غرب‌زده به نمایش بگذارند.مشتاقان تابوت‌های لاله‌های فاطمی و حماسه‌آفرینان شرق دجله و شلمچه، قرار است بار دیگر و در روزهایی سوگواری فاطمیه، جلوه‌ای از شکوه و پایداری ققنوس‌های شرق دجله را به ناکسان غرب‌زده به نمایش بگذارند که ایرانی باغیرت دست از شهدایش برنمی‌دارد.

گمنام‌های بی‌نشان این بار نیز با اشک‌های آسمان اسرار دجله را با خود به همراه آورده‌اند؛ آنها تا دیدند غرق می‌شویم از دجله شتابان و با عظمت سر از خاک‌های زمین‌های تخت میسان و رمل‌های فکه تا چزابه را برداشتند و ققنوس‌وار خود را به شهر و روستاها رساندند.

در روزی‌های سوگ فاطمی حالا مشتاقان‍شان آشناییان آسمان گمنام‌زمین که خود را مدیون شهدا می‌دانند به شوق استقبال از رفقای شهیدان جزیره شگفتی‌های ایران چون شهدان دانش‌آموزان حسن ذاکری، محمد رضایی، خلیل عجم که با آمدنشان روح و جان تازه‌ای به این شهر دمیده خود را به بندر شهید حقانی، بزرگترین بندر مسافری ایران رسانده‌اند تا به پنج شهید گمنامی که مهمان شهرشان هستند و با خود بوی خاک کربلا آورده‌اند، سلام کنند.

نوجوانان و جوانان امروز شهر بندرعباس روزهای سخت دهه شصت و پرپرشدن سربازان پیرجماران زیر آتش و موشک صدام بعثی را ندیده‌اند، اما امروز به یاد مادران شهیدان دشت نینوا دل‌هایشان را روانه آن روزها کرده تا با بوییدن تابوت‌های لاله‌های مادران چشم‌انتظار که شاید امروز حتی مادران آنها هم در این دنیا نباشند، به استخوان‌های سال‌ها در خاک خفته درود بگویند.

عاشقان دیار آفتاب در شوق دیدار لاله‌های بی‌نشان

«فاطمه و محمدهادی طاهری‌کُندر» خواهر برادر ۱۷ و ۱۲ ساله شهر بندرعباس که همیشه در مراسم‌های تشییع و تدفین شهدا حضوری پررنگ دارند، معتقدند: محکم نگه داشتن سنگر علم و دانش مهم‌ترین تکلیف نوجوانان به خون شهدا است.

فاطمه که خود را مدیون شهدا می‌داند، در بیان جایگاه شهدای گمنام گفت: شهید گمنام همان قهرمانانی هستند که برای آرامش ما حاضر شدند از خودت حتی نامی هم بجا نگذارند و رفتند تا ما شب و روزهایمان را در آرامش و امنیت بگذرانیم؛ آنها تشبیهی برای معنای واقعی غیرت هستند.

محمدهادی نیز دانش‌آموز مقطع هفتم است و گویا راز شهادت مهدی باکری در عملیات بدر را از زبان پدر شنیده؛ «شهیدی که همچون حضرت ابوالفضل العباس شجاع و نترس بود اما وقتی محاصره شد، قایقی می‌آید که او را به عقب بیاورد اما دشمن آن قایق که می‌توانست تنها راه نجات شهید باکری از دست دشمن باشد را می‌زند و پیکر مهدی به رود دجله می‌افتد و از آنجا به اروند می‌رود و در «خلیج‌فارس» به ابدیت پیوست».

او که بارها به همراه پدر و مادر در مراسم‌های تشییع شهدا شرکت کرده این بار نیز مشتاقانه آماده استقبال از تابوت دردانه‌های مادران شهدایی گمنامی است و به گفته محمدهادی این دسته از شهدا حماسه‌آفرینان خوشنام هستند.

محمدهادی با سلام و درود به روح شهدای دفاع مقدس گفت: «شهدا؛ سربازان شجاع و غیور آقا صاحب الزمان(عج)، ای مردان بامرام‌ جبهه‌ها به هرمزگان، استانی پر از مردم خونگرم و مهمان‌نواز خوش آمدید من از طرف مردم خونگرم هرمزگان و شهرستان بندرعباس ورود شما را به این استان خوش‌آمد می‌گویم و امیدوارم من هم روزی مثل شما سرباز آقا شوم و جانم را فدای این وطن کنم»(دوستدار شما محمدهادی طاهری کندر).

استقبال از شهدای گمنام‌های تجدید پیمان با امام زمان(عج) و حضرت زهرا(س)

صدیقه ارژنگ نیز یکی از بانوان کارمند در بندر شهید رجایی است که بهترین راه سپاس‌گذاری و استقبال از شهدای گمنام را در این می‌داند که امنیت و آسایش امروز خود را مدیون خون شهدایی بدانیم که حتی نام و پلاکی با خود به همراه ندارند اما بهترین درس ولایت‌پذیری را در ایستادگی و مقاومت در برابر دشمنان می‌دانند.

وی با بیان اینکه استقبال از شهدای گمنام‌های قدمی کوچک در تجدید پیمان با امام زمان(عج) و حضرت زهرا(س) است، ارادت خود به این پنج شهید دوران دفاع مقدس را این چنین بیان کرد: « سلام فرزندان ایران، سلام سربازان گمنام و بی نام و نشان امام زمان، ای یاران بی‌ادعا که مطمئن هستم در وقت شهادت ذکر یا زهرا(س) گفتید که همچون مادرتان زهرا بی‌نام و نشان به وصال یار شتافتید. ای شفیعان دنیا و آخرت بعد از خدا و ائمه اطهار همانا شما بهترین شفاعت‌کنندگان هردو دنیای من هستید امید دارم بحق آبروی مادرتان زهرا سلام الله علیها سعادت و لیاقت شفاعت شما در دنیا و آخرت داشته باشم و نکند خدای ناکرده شرمنده خون پاک شما شوم بحق الحسین علیه السلام».

زینب الله پرست خواهر شهید حسین الله پرست (شهید هنرمند و غواص دوران دفاع مقدس) نیز که نشان عاشق را در بی نشانی و گمنامی می‌داند، این چنین سرود:

«حس و حالم خیس شد در هر قدم پشت سرت/ مثل اروندی که شد آن شب تمام کشورت*

مروه رفتی یا صفا در بین سعی آبها/ پیش چشمم کعبه‌ای با پاره‌های پیکرت*

غرق گمنامی شدم من در طواف نام تو/ بس که چون خورشید می‌تابی به جان دلبرت*

باورت گل می‌دهد بر روی سقف باورم/ دل گلستان می‌شود با اعتقاد محشرت*

آمدم تشییع تو همراه موج دست‌ها/گریه کردم زیر تابوتت به جای خواهرت*

خوب می‌دانم دلش چشم انتظار روی تو/مانده حتمأ یاد او لبخند روز آخرت*

ردّ این دلواپسی‌ها قطره قطره می‌چکد/ جای اشکش لاله می‌روید به راه سنگرت*

من که زخمی گشته قلبم در مصاف جبهه‌ها/ پای دستم لنگ شد، در شرح داغ مادرت...»

عاشقان دیار آفتاب در شوق دیدار لاله‌های بی‌نشان

استقبال دریادلان خلیج‌فارس از پنج شهید گمنام در ایام فاطمیه

مراسم استقبال از پنج شهید گمنام ساعت هشت صبح امروز یکشنبه چهارم دی‌ماه باحضور مسئولان و مردم شهرستان قشم از فرودگاه این جزیره آغاز و سپس آیین تشییع دریایی توسط دلاورمردان نیروی دریایی سپاه و بسیج دریایی از جزیره قشم به سمت بندرعباس برگزار و در ساعت ۱۳:۳۰ استقبال عمومی با حضور مردم، مسوولان ارشد دولتی و نظامی استان در اسکله شهید حقانی بندرعباس ادامه می‌یابد.

پیکر مطهر این پنج شهید گمنام هشت سال دفاع مقدس همزمان با سراسر کشور روز سه شنبه ششم دی از ساعت ۹:۳۰ صبح از پارک شهید دباغیان بر روی شانه‌های مردم این شهر قرار می‌گیرد و تا مسجد جامع بندرعباس تشییع می‌شود.

محل تدفین پیکر مطهر این پنج یادگار گمنام هشت سال دفاع مقدس در نقاط مختلف استان هرمزگان از جمله شهرک پیامبراعظم (ص) بندرعباس، شهر درگهان قشم، شهرک شهید توحیدی جاسک، حسینیه امام رضا(ع) کردر رضوی میناب در نظر گرفته‌شده است.

این پنج شهید گمنام هشت ساله دفاع مقدس که در عملیات‌های بدر و تک دشمن در سال ۶۷ به شهادت رسیده‌اند از مناطق عملیاتی شرق دجله و شلمچه تفحص شده‌اند.

در حال حاضر ۱۹۶ شهید گمنام دفاع مقدس در ۷۴ نقطه یادمانی استان هرمزگان تدفین شده‌اند که با حضور پیکرهای این پنج شهید تازه تفحص شده مجموع شهدای گمنام تدفین شده در این استان به ۲۰۱ شهید گمنام در ۷۹ نقطه یادمانی در استان هرمزگان می‌رسد.