وجود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناپایدار بدون هرگونه سازه در کشور

زنجان - ایرنا - نماینده شرکت بازآفرینی ایران گفت: ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناپایدار فاقد هرگونه سازه در سطح کشور وجود دارد که با کوچک‌ترین زلزله‌ای همچون زلزله بم خسارت جانی و مالی سنگینی را به دنبال خواهد داشت.

موسی لواسانی روز یکشنبه در جلسه نشست‌های تخصصی با عنوان آموزه‌های زلزله بم همزمان با فرارسیدن هفته ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی در استان زنجان، با اشاره به وجود ۱۶۶ هزار هکتار بافت فرسوده شهری در سطح کشور افزود: از این میزان ۷۴ هزار هکتار بافت فرسوده میانی، ۳۲ هزار هکتار بافت فرسوده تاریخی و ۵۹ هزار هکتار بافت حاشیه‌ای است.

وی با بیان اینکه ۹۰ درصد خاک ایران بر روی نوار زلزله قرار دارد، اظهار داشت: طبق آمار هر ۱۰ سال یک بار یک زلزله با درجه ریشتر بالا در این مناطق به وقوع پیوسته است.

لواسانی افزود: طبق تاکیدات رهبر معظم انقلاب باید مسوولان و سرمایه گذاران نسبت به نوسازی بافت‌های فرسوده ورود جدی داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه ساماندهی حوزه مسکن یکی از اولویت‌های اساسی دولت مردمی بوده و روند اجرایی آن با شتاب خوبی در حال اجرا است، گفت: بخشودگی بخشی از هزینه‌های صدور پروانه و اعطای تسهیلات ارزان قیمت از مهمترین حمایت‌های دولت به ساکنین بافت‌های فرسوده است.

نماینده شرکت بازآفرینی ایران با بیان اینکه نوسازی بافت‌های فرسوده شهری یکی از چالش‌های اصلی دولت است، یادآورشد: دولت سیزدهم با ارائه برنامه‌های تشویقی روند نوسازی بافت‌های فرسوده را شتاب بخشیده است.

لواسانی تصریح کرد: ورود انبوه‌سازان و سازندگان به نوسازی بافت‌های فرسوده باید تقویت شود و در این راستا سازندگان در کنار مردم قرار گیرند تا واحدهای مستحکم و با کیفیت برای مردم ساخته شود.

سفیر مقاوم سازی و بازسازی از شهرستان بم نیز گفت: بافت‌های فرسوده و ریز دانه‌های موجود در بافت شهری با کمک مردم به یک خانه مقاوم تبدیل شود که در غیر این صورت و در زمان نامعلومی خسارت جبران ناپذیری برای مردم و دولت پیش می‌آید.

مصطفی زینت بخش، با بیان اینکه در سال ۸۲ بر اثر زلزله، شهر بم تخریب شد، افزود: برای اولین بار بعد از ۱۹ سال این نشست برای تبادل تجارب و انتقال مشکلاتی که بعد از زلزله مدیران شهرستان بم کسب کردند به استان‌های مختلف انتقال داده شود و این نشست برگزار می‌شود.

وی اظهار داشت: هدف از برگزاری این نشست انتقال تجارب و دادن هشدار و آلارم هایی است که هزینه تخریب و بازسازی قبل از زلزله خیلی ارزان‌تر بوده و تبعات کمتری داشته و به نوعی حوادث جانی کمتری خواهد داشت.

سفیر مقاوم سازی و بازسازی از شهرستان بم، با بیان اینکه بافت‌های فرسوده باید به خانه مقاوم تبدیل شوند، گفت: اگر نتوانیم بافت‌های فرسوده و ریز دانه‌های موجود در بافت شهری را با کمک مردم به یک خانه مقاوم تبدیل کنیم به طور قطع در زمان نامعلومی خسارت جبران ناپذیری برای مردم و دولت پیش می‌آید.

زینت بخش با اشاره به اینکه سفیران شهر بم به ۳۱ استان کشور سفر کردند و در شهرهای جامع هدف از امروز حضور دارند، اظهار داشت: سفیران بم با هماهنگی اداره کل راه و شهرسازی استان‌ها حامل پیام مقاوم ساز ایران قوی هستند و از طرف فرمانداری شهر بم، مجموعه شهرداری و شورای شهر و نمایندگان مردم بم در مجلس شورای اسلامی ترتیبی اتخاذ شده این تجارب به مدیران وقت انتقال داده شود و با استفاده از بسته‌های تشویقی که در ستاد بازآفرینی است بازسازی واحدهای مسکونی در بافت فرسوده تسریع شود.

سفیر مقاوم سازی و بازسازی از شهرستان بم، برلزوم مدیریت در مواقع بحرانی تاکید کرد و گفت: باید مدیران به این مهم تاکید جدی داشته باشند.

زینت بخش، سفیر نوسازی، رویدادی که در ۱۰۰ شهر و در استان زنجان در شهرستان خرمدره در حال برگزاری بود، تصریح کرد: بعد از ۱۹ سال مجموعه مدیریت شهری بم تدابیری اتخاذ کردند تا در ۳۱ استان این نشست برگزار شود.

وی اظهار داشت: حادثه برای همه ماست و باید آمادگی در برابر حوادث مد نظر ارگان‌های خدمات رسان باشد.

سفیر مقاوم سازی و بازسازی از شهرستان بم گفت: باید ساخت واحدهای مسکن با کیفیت و مقاوم برای مردم ساخته شود و احساس مسئولیت در ساخت مسکن داشته باشیم.

زینت بخش با بیان اینکه درشهرستان خرمدره در مواقع بحرانی و حوادث آیا اسکان اضطراری پیش بینی شده است و مدیران آگاهی مدیریت لازم را دارند، ابراز کرد: باید سناریو و برنامه کارشناسی شده در مواقع زلزله پیش بینی شود.

وی بر لزوم مدیریت در مواقع بحرانی تاکید کرد و ادامه داد: مدیریت حرف اول را در حوادث می‌زند و باید مدیران به این مهم تاکید جدی داشته باشند.

سفیر مقاوم سازی و بازسازی از شهرستان بم تصریح کرد: امروز شهر بم به یک شهر پایدار و زنده تبدیل شده است و امروز بسته‌های تشویقی و معافیت‌ها مورد تاکید رئیس جمهور است که در این راستا اطلاع رسانی لازم صورت گیرد.

زینت بخش تاکید کرد: همراهی مردم با دولت باعث موفقیت در کارها می‌شود و در این راستا اطلاع رسانی معافیت‌ها و بسته‌های تشویقی و جذب اعتبارات فرصت است و باید مدیران شهرستانی از این فرصت استفاده کنند.

معاون مسکن و ساختمان اداره‌ کل راه و شهرسازی استان زنجان نیز گفت: کار در حوزه بازآفرینی شهری، نیازمند همیاری همه اعضای ستاد بازآفرینی استان است و اعتباراتی که به ستاد بازآفرینی استان زنجان اختصاص می‌یابد، بسیار محدود است.

سعید شاهین‌فر با بیان اینکه شرکت بازآفرینی شهری ایران در ۱۰۰ شهر مهم کشور که بحث بازآفرینی در آن‌ها مطرح است، جلساتی در همین راستا به صورت همزمان طی سه روز برگزار می کند، گفت: یکی از اهداف مهم این جلسه، اهمیت بخشیدن به موضوع بازآفرینی و نیز اینکه مقوله بازآفرینی در شهرهای کشور چه ظرفیت‌هایی می‌تواند داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه مسئولیت طرح‌های بازآفرینی از سال ۸۲ بر عهده وزارت راه و شهرسازی بوده اما در استان‌ها ستاد بازآفرینی استان این مسئولیت را عهده‌دار است، تصریح کرد: در این ستاد پروژه‌ها و نیازمندی‌ها احصا می‌شود، چرا که در موضوع بازآفرینی، مواد قانونی زیادی داریم که مهم‌ترین آن مربوط به درآمدهای مالیاتی ارزش‌افزوده است که به شهرداری‌ها اعطا می‌شود.

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان زنجان با یادآوری اینکه دستگاه‌های اجرایی غیردولتی از جمله کمیته امداد امام خمینی (ره)، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، بهزیستی و ... عضو ستاد بازآفرینی هستند، خاطرنشان کرد: طی چند سال گذشته اولویت‌هایی را با حضور نمایندگان ستاد بازآفرینی استان داشتیم که در همین راستا ۹۶ پروژه تعریف شده است که در زمان تعریف این پروژه‌ها که به سال ۹۶ باز می‌گردد، حدود ۱۲۰ میلیارد تومان ارزش ریالی این پروژه‌ها بوده است.

شاهین فر با تاکید بر اینکه همه اعضای ستاد بازآفرینی استان باید دست به دست هم دهند و اداره‌ کل راه و شهرسازی را که به عنوان سامان‌ده و سیاست‌گذار این بخش تلقی می‌شود، یاری کنند، افزود: اعتباراتی که به ستاد بازآفرینی استان اختصاص پیدا می‌کند، اعتباراتی نیست که بتوان بر روی آن برنامه‌ریزی کرد.

وی با بیان این نکته که برای اینکه بتوان در عرصه بازآفرینی کارهای ارزشمندی فارغ از اعتباراتی که به این بخش اختصاص پیدا می‌کند، انجام داد، ابتدا به ساکن می‌توان مشوق‌های را برای کسانی که قصد دارند در این زمینه ورود کنند، در نظر گرفت، بیان داشت: اهالی محله‌های بافت فرسوده می‌توانند به صورت تجمیعی از تسهیلات بانکی در راستای احیای بافت فرسوده استفاده کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha