دولت چگونه از نفت و گاز برای توسعه کهگیلویه و بویراحمد استفاده می‌کند؟

یاسوج- ایرنا- کهگیلویه و بویراحمد دارای ذخایر مهم نفت و گاز است و از این رو توسعه صنایع مربوط به آن از جمله پتروشیمی توجیه اقتصادی دارد و اکنون تعدادی کارخانه پتروشیمی در استان در دست ساخت است و دولت سیزدهم نیز برای تکمیل و بهره برداری از آنها مصمم است.

به گزارش ایرنا، موقعیت ویژه کهگیلویه و بویراحمد، زمینه توسعه صنایع پتروشیمی را فراهم کرده به گونه ای که این استان دومین تولید کننده نفت کشور پس از خوزستان است و بالای ۹۰ درصد نفت کشور در خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر تولید می شود.

نقش مهم صنایع نفت، گاز و پتروشیمی کهگیلویه و بویراحمد در راستای شکوفایی اقتصادی کشور، توسعه پایدار، توسعه صنایع پایین دستی، صادرات غیرنفتی، ایجاد ارزش افزوده و اشتغال آفرینی بر کسی پوشیده نیست و در دولت سیزدهم توسعه این صنایع شتاب چشمگیری یافته است.

موقعیت ویژه کهگیلویه و بویراحمد، زمینه توسعه صنعت نفت و صنایع وابسته به آن را فراهم نموده به گونه ای که استان کهگیلویه و بویراحمد دومین تولید کننده نفت کشور پس از خوزستان است و بالای ۹۰ درصد نفت کشور در خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر تولید می شود.

نرخ بالای بیکاری در کهگیلویه و بویراحمد آن هم در شرایطی که ۲۵ درصد نفت و گاز، ۱۰ درصد آب‌های سطحی، ۲۰ درصد جنگل‌های حوزه زاگرس، بیش از ۳۰۰ جاذبه کم نظیر گردشگری در این استان قرار دارد انکار نشدنی است.

صنعت پتروشیمی به عنوان یکی از بخش‌های اصلی صنعت کشور در برنامه‌های توسعه‌ای در دولت سیزدهم از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

مهم ترین هدف از ایجاد پتروشیمی در تمامی کشورها خلق ثروت است و بر اساس آخرین آمارها ایران ۲.۵ درصد کل تولید پتروشیمی و ۴ دهم درصد بازاریابی دنیا را در اختیار دارد.

این صنعت همواره به‌ عنوان یک موضوع ارزش‌ آفرین در اقتصاد ملی مطرح است و توسعه آن پیشرفت منطقه را در حوزه های مختلف به دنبال دارد.

دولت چگونه از نفت و گاز برای توسعه کهگیلویه و بویراحمد استفاده می‌کند؟

پتروشیمی گچساران

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: میزان کل سرمایه گذاری (ریالی و ارزی) پتروشیمی گچساران ۱۰۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ریالی و ۵۹۴ میلیون یورو تسهیلات ارزی است.

احمدزاده افزود: اشتغال موجود ۲۷۰۰ نفر در حین اجرای پروژه و میزان اشتغال در زمان بهره برداری ۵۰۰ نفر است.

وی تصریح کرد: محصولات شرکت و ظرفیت اسمی(سالیانه) تولید یک میلیون تن اتیلن، ۱۸۴ هزار تن سیتری پلاس است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: این پروژه یکی از طرح های مهم صنعتی استان می باشد که بر اساس ظرفیت های بالقوه استان و در راستای سیاست های کلان اقتصادی کشور به منظور افزایش محصولات پتروشیمی و همچنین به عنوان پیشران توسعه صنعتی و اقتصادی استان در حال احداث می باشد.

احمدزاده ادامه داد: علاوه بر این محصولات تولیدی این کارخانه بعنوان مواد اولیه صنایع پتروشیمی دهدشت و صنایع پلیمر گچساران مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

وی عنوان کرد: می توان از مازاد تولید این واحد که در حدود ۴۰۰ هزارتن در سال می باشد، بعنوان مواد اولیه برای دیگر طرح های پتروشیمی در سایر شهرستان ها استفاده نمود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: هم اکنون با هزینه کرد ۴۶۰۰ میلیارد تومان (ریالی) و ۴۳۱ میلیون یورو (ارزی) پیشرفت فیزیکی طرح به ۹۳.۴ درصد رسیده است.

دولت چگونه از نفت و گاز برای توسعه کهگیلویه و بویراحمد استفاده می‌کند؟

پتروشیمی دهدشت

عملیات اجرایی پتروشیمی دهدشت از زمان کلنگ زنی آن در سال ۸۶ به دلایل مختلف روند اجرایی کندی داشته که طی ۲ سال اخیر در دولت سیزدهم روند اجرایی آن شتاب بیشتری گرفته است.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: پتروشیمی دهدشت (پلی اتیلن) ۳۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و به طور نسبی از پیشرفت خوبی برخوردار است و همه مقامات استانی، مجلس و دولت پیگیر اجرایی طرح های پتروشیمی به ویژه دهدشت هستند.

سید احسان عسکری افزود: ۱۲۲ میلیون ارزش سرمایه گذاری این طرح است که تاکنون ۸۰۰ میلیارد هزینه شده است و پیش بینی می شود این طرح در سال ۱۴۰۳ راه اندازی و تولید تجاری داشته باشد.

پروژه پتروشیمی دهدشت یکی از زنجیره‌های با ارزش هلدینگ خلیج فارس است که به خاطر طولانی شدن روند اجرا ، ادامه طرح نیاز به توسعه و کمک همه جانبه دارد.

پتروشیمی دهدشت به شرکت‌های پایین‌دستی بیدبلند و پتروشیمی گچساران مرتبط می باشد و در این چرخه بسیار با اهمیت است و در حال حاضر ۵۰۰ نفر در این مجموعه مشغول به کار هستند که ۷۰ درصد آنها را نیروهای بومی تشکیل می‌دهند.

عملیات اجرایی ساختمان‌های صنعتی و دیوارهای حائل پتروشیمی دهدشت اجرا شده و روند اجرایی طرح با سرعت خوبی در حال اجرا است.

عملیات اجرایی پتروشیمی دهدشت در سال ۱۳۸۶ در زمینی به مساحت ۱۱۰ هکتار در دشت کلاچوی دهدشت به زمین زده شد.

پتروشیمی دهدشت با ظرفیت تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن مواد پتروشیمی و اشتغالزایی ۲۴۰ نفر قرار بود پس از یک هزار روز به بهره برداری برسد.

ساخت پتروشیمی دهدشت در کهگیلویه و بویراحمد در سه فاز پیش بینی شده است.

کارخانه پتروشیمی دهدشت در دشت چهار هزار و ۵۰۰ هکتاری «کلاچو» در پنج کیلومتری دهدشت مرکز شهرستان ۱۳۲ هزار نفری کهگیلویه در استان کهگیلویه و بویراحمد احداث می‌شود.

دولت چگونه از نفت و گاز برای توسعه کهگیلویه و بویراحمد استفاده می‌کند؟

موافقت وزارت نفت با احداث پتروپالایشگاه گچساران

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: موافقت احداث پتروپالایشگاه گچساران با اعتبار ۶ میلیارد دلار صادر شده است و در سفر دوم دولت رسماً احداث پتروپالایشگاه گچساران با مجوز خوراک ۱۰۵ هزار بشکه در روز اعلام می‌شود.

سیدعلی احمدزاده اظهار کرد: در دیدار اخیر با وزیر نفت، کارهای بزرگی از جمله آغاز عملیات گاز مختار در یاسوج نهایی و به تصویب رسید که پس از استخراج تاسیسات گازشیرین کننده احداث و بخشی به شبکه سراسری گاز تزریق می‌شود.

وی افزود: همچنین اعتباراتی برای مناطق نفت‌خیز دیده و قول یک‌هزار میلیارد تومان از محل اعتبارات مسئولیت های اجتماعی برای استان گرفته شد.

دستور رئیس جمهور مبنی بر فعال کردن صنایع از جمله صنعت نفت،گاز و پتروشیمی

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با ایرنا در خصوص دستور رئیس جمهور مبنی بر فعال کردن صنایع از جمله صنعت نفت،گاز و پتروشیمی برای صنایع پایین دستی، تاکید کرد: صنایع پتروشیمی از جمله پتروشیمی های گچساران و دهدشت کاملاً فعال شده اند.

احمدزاده بیان کرد: طبق برنامه ریزی صورت گرفته پتروشیمی گچساران با ظرفیت یک میلیون تن اتیلن در اواخر سال جاری یا ابتدای سال ۱۴۰۲ به بهره برداری خواهد رسید.

وی ابراز داشت: مشکلات کارخانه پلی اتیلن گچساران هم مرتفع شده و عملیات اجرایی آن سرعت می گیرد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: تاکنون چندین بار با رئیس و معاونین هلدینگ خلیج فارس دیدارهایی توسط استاندار صورت گرفته و در این خصوص همکاری های خیلی خوبی وجود دارد و پروژه های این حوزه با سرعت در حال انجام است.

احمدزاده عنوان کرد: با انتخاب سرمایه گذار توانمند از کنسرسیومی از شرکت های مختلف مجوز احداث پترو پالایشگاه گچساران با خوراک روزانه ۱۰۵ هزار بشکه نفت صادر شده است. با توجه به آماده شدن زیرساخت ها امید است در سفر دوم دولت اعلام کلنگ زنی گردد،

همچنین وزیر نفت با بهره برداری از معادن گاز مختار در نزدیکی شهر یاسوج موافقت نمودند که امید است در سفر دوم دولت اعلام کلنگ زنی شود.

پیشنهاد استان در سفر دوم دولت این است که شهرستان نفت و گاز خیز گچساران به شهرستان ویژه انرژی (بندر خشک) تبدیل شود .

دولت چگونه از نفت و گاز برای توسعه کهگیلویه و بویراحمد استفاده می‌کند؟

راه اندازی میدان گازی مختار از مطالبات به حق مردم استان

نماینده مردم شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی خواستار شناسایی و ایجاد ظرفیت‌ها در توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی در این استان شده است.

مهدی روشنفکر افزوده که ایجاد و راه اندازی میدان گازی مختار از مطالبات و خواسته‌های به حق مردم از مجموعه وزارت نفت است.

میدان گازی مختار یاسوج با تولید بیش از ۲۰ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی ذخیره شده یکی از ظرفیت های مهم اقتصادی در استان محسوب می شود.

طبق گفته کارشناسان گاز ذخیره شده در این میدان گازی می تواند گاز طبیعی مورد نیاز استان های فارس، کهگیلویه و بویراحمد و بخشی از استان های همجوار از جمله اصفهان و چهارمحال و بختیاری را تا ۱۰۰ سال آینده تامین کند.

دولت چگونه از نفت و گاز برای توسعه کهگیلویه و بویراحمد استفاده می‌کند؟

یک پیشنهاد نفتی برای شهرستان محروم بهمئی

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: در شهرستان بهمئی از ۸۶ حلقه چاه تعداد ۵۶ حلقه فعال و در حال بهره برداری است و این شهرستان کوچک از محروم ترین شهرستان های استان و کشور است،

احمدزاده افزود: بهر نحو ممکن لازم است در خصوص صنایع نفت و گاز در آن سرمایه گذاری های ملی انجام شود. مردم باید از این نعمت سرشار بهره مند گردند.

وی تاکید کرد: متأسفانه نیروهای انسانی این منطقه در دیگر شهرستان ها غیر بومی تلقی و در صنایع نفت و گاز به کار گرفته نمی شوند و نارضایتی زیادی وجود دارد.

شهرستان بهمئی واقع در جنوب غربی کهگیلویه وبویراحمد با دارا بودن ۸۶ حلقه چاه نفتی یک منطقه نفتخیز محسوب می شود ولی مردم این منطقه معتقدند که سهمی جز آلودگی زیست محیطی از این طلای سیاه ندارند.

این شهرستان توسعه نیافته به رغم خدمات گسترده پس از انقلاب اسلامی از درآمدهای چشمگیر حاصله از نفت بویژه در حوزه اشتغال، عمران و توسعه شهری بی نصیب مانده است.

بیکاری یکی از مشکلات جوانان جویای کار و تحصیلکرده دانشگاهی این شهرستان است که از ایجاد نشدن صنایع پایین دستی نفت برای توسعه این منطقه گله مندند.

ایجاد و راه اندازی صنایع پایین دستی در ریشه کنی بیکاری استان کهگیلویه و بویراحمد بسیار موثر است، این سال ها با وجود ظرفیت عظیم سرمایه گذاری حجم سرمایه گذاری در این حوزه کم بوده است.

امسال نرخ بیکاری استان در سه ماهه نخست ۹.۸ درصد، در سه ماهه دوم ۸.۷ درصد بوده است.

نرخ مشارکت استان کهگیلویه و بویراحمد در سه ماهه نخست ۳۵.۷ درصد و در سه ماهه دوم ۳۴ درصد بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha