به گزارش خبرنگار ایرنا، جواد حمیدی راوری روز دوشنبه در نشست آموزه های زلزله بم در بجنورد اظهار کرد: ۱۰۰ هزار نفر از شهروندان بجنورد معادل ۳۰ درصد از جمعیت این شهر در بافت ناکارآمد سکونت دارند.
وی افزود: شهر بجنورد با حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت از شهرهای لرزه خیز و با خطر بسیار زیاد است که باید تدابیر لازم برای ایمن سازی منازل مسکونی شهروندان ساکن در بافت ناکارآمد شهری اندیشیده شود.
شهردار بجنورد عنوان کرد: جمعیت ساکن در بافت ناکارآمد شهری بجنورد از جمعیت سایر شهرهای استان بیشتر است و این بیانگر حد وخامت خطر وقوع بحران در مرکز استان است و سکونت مردم در منازل غیرمقاوم و غیر مستحکم و مشکل امداد رسانی به حادثه دیدگان در کوچه ها و معابر تنگ و کم عرض از دغدغه ها و چالش های مهم است.
وی با بیان اینکه توجه به نوسازی بافت فرسوده و بازگشایی معابر برای امداد رسانی در زمان حادثه و بحران ضروری است افزود: با توجه به محرومیت های موجود در بافت ناکارآمد شهری تلاش می شود تا اقدامات عمرانی از جمله ایجاد بوستان و بازگشایی معابر در محلات هدف بازآفرینی شهر بجنورد توسعه یابد.
شهردار بجنورد گفت: علاوه بر آن برای سرعت دادن به امداد رسانی ها، تامین تجهیزات مورد نیاز از جمله تجهیزات آواربرداری، نردبان بلند مرتبه در دست پیگیری است.
حمیدی راوری افزود: برای پیشگیری از خسارت های احتمالی حادثه ها، باید به نوسازی بافت فرسوده سرعت داده شود و در این زمینه مشوق های لازم برای نوسازی بابت فرسوده در نظر گرفته شود.
وی خاطرنشان کرد: در ۲ سال اخیر شهرداری مرکز استان برای انجام اقدامات زیربنایی در ۳۱ هزار مترمربع از بافت فرسوده و ۲۸ هزار مترمربع از محلات حاشیه ای و سکونتگاه غیر رسمی این شهر اقدام کرده است.
شهردار بجنورد گفت: امید می رود دولت هم در زمینه سرعت دادن به نوسازی بافت فرسوده و اجرای پروژه ها در محلات هدف بازآفرینی شهری، حمایت های لازم را از شهرداری بجنورد داشته باشد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، طبق آمار رسمی اداره کل راه و شهرسازی خراسان شمالی؛ ۷۱۴ هکتار سکونتگاه غیررسمی و ۵۹۰ هکتار بافت فرسوده شهری وجود دارد که ساکنان آن از توسعه نامتعادل و توزیع نابرابر خدمات و پایین بودن تاب آوری شهرها در مواجهه با بلایا و مخاطراتی از جمله سیل و زلزله رنج می برند.
کارشناسان بر این باورند که نبود همسویی سیاستها و اقدامات دستگاهها موجب شده تا انجام کارها برای اجرای پروژه های مختلف در محلات بازآفرینی شهری در این استان به خوبی پیش نرود و رشد قارچ گونه این پدیده در ۳۶ محله شامل سکونتگاه های غیر رسمی و ۴۵ محله شامل بافت فرسوده پدیدار شود.
بجنورد مرکز خراسان شمالی در بین هشت شهرستان استان شرایط بدتری دارد و تمرکز ۳۰ درصدی جمعیت در این شهر در مناطق حاشیه ای امروزه به معضلی اساسی برای این شهر تبدیل شده است.
فارغ از آسیب های اجتماعی که در زیر پوست بجنورد و در مناطق حاشیه نشین نمایان می شود این شهروندان با بسیاری از شاخص های رفاهی و فرهنگی فاصله زیاد دارند.
کم عرض بودن معابر، سکونت در منازل غیرمقاوم، فقر درآمدی، نبود زیر ساخت های بهداشتی و آموزشی و خدمات اجتماعی تنها بخشی از مشکلات شهروندانی است که در این مناطق زندگی می کنند.
گرچه مسوولان استانی در این باره دغدغه مند هستند و در این مواقع کمبود اعتبارات در نوک هرم این مشکلات قرار می گیرد ولی طرح های مختلفی در قالب بازآفرینی شهری بجنورد در دست اجراست و نبود انسجام در میان مدیران و جزیره ای کار شدن به عنوان مشکل اصلی عنوان می شود.
شهر بجنورد مرکز خراسان شمالی است و حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
استان یک میلیون نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از این جمعیت در روستاها ساکن هستند.
نظر شما