به گزارش خبرنگار ایرنا ،نخستین برداشت گل نرگس مازندران از نرگس زارهای جویبار که بخشی از نیاز گلفروشی های کشور را تامین می کند، شروع شد ،در حال حاضر هر شاخه گل نرگس چهار تا هفت هزار تومان به فروش می رسد.
کشت گل نرگس در مازندران از ماه تیر آغاز می شود و تا اواسط مرداد ادامه می یابد و برداشت آن متناسب با شرایط آب و هوائی از اوایل دی تا اسفند هم به درازا می کشد.
جویبار کانون کشت گل نرگس در مازندران است و بر اساس آمارهای رسمی امسال ۹۰ هکتار از زمین های این شهرستان زیر کشت این گل خوش رنگ و بو قرار گرفت که طبق اظهارات مدیر جهاد کشاورزی این شهرستان امسال سطح کشت گل نرگس ۲۵هکتار بیشتر از سال گذشته شده است.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی جویبار، محمدمهدی عباس زاده از افزایش سطح زیر کشت گل نرگس در این شهرستان خبرداد و گفت که امسال ۹۰هکتار از زمینهای این شهرستان به کشت نرگس اختصاص یافت.
وی افزود: یکی از علل مهم افزایش سطح زیر کشت این گل برگزاری جشنواره های فرهنگی و اقتصادی گل نرگس در شهرستان بوده که سبب انگیزه افزایی کشاورزان شده است.
وی از برگزاری پنجمین جشنواره گل نرگس در روستای کردکلا بخش گیل خوران شهرستان جویبار خبرداد و بیان داشت: پنچمین جشنواره فرهنگی اقتصادی جشنواره گل نرگس در کنار نرگس زارهای روستای تاریخی کردکلا بخش گیل خوران در تاریخ هشتم و نهم هفته جاری برگزار خواهد شد.
وی با اظهار این که تا کنون ۱۵۰ میلیون شاخه گل نرگس در این شهرستان چیده شده است، ابراز امیدواری کرد در کنار تولید و خام فروشی این محصول، بسترهای لازم برای ایجاد ارزش افزوده و استفاده از دیگر بخش های این گل فراهم شود.
مدیر جهاد کشاورزی جویبار تاکید کرد : با رفع مشکلات اراضی مناطق زیر کشت گل نرگس دراین شهرستان ی توان زمینه کاهش هزینه های تولید را فراهم کرد و جایگاه این محصول را در شهرستان ارتقاء داد.
شهرستان جویبار کانون کشت گل نرگس در مازندران است و بر اساس برآوردهای رسمی ۷۰ درصد سطح زیر کشت این گل در جویبار واقع است، قائمشهر و ساری هم دو شهرستان دیگر مازندران هستند که کاشت گل نرگس در آنجا رواج دارد.
مازندران رتبه سوم تولید گل نرگس را در کشور در اختیار دارد. استان های تهران ، گیلان ، گلستان و خراسان بازارهای گل نرگس مازندران هستند.
کشت گل نرگس برای بسیاری از کشاورزان مازندران کشت مکمل و یا دوم محسوب می شود، بر اساس آمارهای جهاد کشاورزی ،کشاورزان نرگس کار علاوه بر فروش شاخه گل ، از راه فروش پیاز گل هم سالانه درآمد کسب می کنند.
سالانه بیش از ۲۰۰ تن پیاز گل نرگس هم در مازندران تولید و روانه بازار می شود، هم اکنون حدود ۵۰۰ بهره بردار در مازندران به کشت گل نرگس اشتغال دارند و هر سال ۲۵ هزار نفر هم در مراحل مختلف تولید این محصول از کاشت تا برداشت فعال هستند.
گل نرگسی که در مازندران کشت می شود به علت رطوبت بالا از نوع درشت است و ماندگاری بیشتری در مقایسه با سایر ارقام دارد.
گیاه شناسان تاکنون ۶۰ گونه گونه گل نرگس را در ۶ رنگ مختلف در جهان شناسائی کرده اند که چهار گونه آن در استان های مازندران ، خوزستان و فارس در ایران کشت می شوند.
نظر شما