اعتبارات طرح بازآفرینی شهری گلستان ۴۰۰ درصد رشد داشته است

گرگان - ایرنا - مدیرکل راه و شهرسازی گلستان گفت: اعتبارات امسال اجرای برنامه‌‎های طرح بازآفرینی شهری برای نوسازی بافت فرسوده شهری این استان نسبت به سال گذشته ۴۰۰ درصد رشد داشته است.

به گزارش ایرنا، مهدی ملک روز دوشنبه در حاشیه نشست بازآفرینی شهری گرگان با موضوع آموزه‌های زلزله بم به مناسبت پنجم دی سالروز وقوع زلزله بم (۱۳۸۲) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: امسال در حوزه بازآفرینی بافت فرسوده شهری ۹۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای استان گلستان تصویب شد که بخشی از این اعتبار ابلاغ و تخصیص داده شد و منتظر هستیم تا بقیه این اعتبار نیز تخصیص داده شود.

وی بیان کرد: از این میزان ۵۰۰ میلیارد ریال برای بازآفرینی و محرومیت‌زدایی مناطق شهری، شهرهای استان در نظر گرفته شده است.

وی تصریح کرد: از محل اعتبارات سال گذشته، مبلغ اعتبارات در نظر گرفته شده برای قیر رایگان استان ۱۷۰ میلیارد ریال بود که با رایزنی‌های انجام شده، این مبلغ به ۲۰۰ میلیارد ریال افزایش یافت.

مدیرکل راه و شهرسازی گلستان گفت: ما در بخش آسفالت ۱۲۰ درصد بیش از برنامه اعلام شده عملکرد داشتیم به‌طوری‌که ۲۰۳ هزار مترمربع آسفالت محلات هدف در استان انجام شد که شهرداری‌های استان برای انجام آسفالت ۳۰۰ هزار مترمربع پای کار آمدند.

ملک ادامه داد: در بازآفرینی شهری، ضمن ارائه خدمات و فعالیت‌هایی که با همکاری بخش‌های مختلف استان صورت می‌گیرد اقداماتی همچون تخصیص قیر رایگان و برگزاری کلاس‌های آموزشی برای ارتقای سطح فرهنگ بومی‌محلی و خدماتی در دستور کار است.

حدود ۵۴ هزار واحد مسکونی استان گلستان در بافت فرسوده قرار دارد

وی اضافه کرد: آنچه در این برنامه‌ها اتفاق خواهد افتاد، ترمیم کاربَلد فرسوده این مناطق است و براساس آخرین آمار رسمی، استان ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار بافت فرسوده دارد که با گذشت زمان اکنون به حدود سه هزار هکتار رسیده و در مجموعه این بافت حدود ۵۴ هزار واحد مسکونی وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: استان گلستان از نظر زمین‌شناسی دارای خاک رسی و در موقعیت گسل‌های خزری، البرز و شاهکوه قرار دارد چنانچه اقدام لازم برای مقاوم‌سازی اماکن و واحدهای مسکونی صورت نگیرد، در هنگام وقوع زمین‌لرزه بالا وضعیت این استان کمتر از وضعیت بم نخواهد بود.

مدیرکل راه و شهرسازی گلستان گفت: تلاش ما باید به سمتی باشد که محل سکونت مردم از نظر ایمنی ارتقا یابد در این راه نقش سازمان نظام مهندسی ساختمان و شهرداری‌ها بسیار اساسی و مهم خواهد بود.

ملک اضافه کرد: در شهر گرگان اقدامات خوبی برای بهسازی بافت قدیم صورت گرفته است، سال گذشته با اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد ریال بهسازی و مرمت ساختمان‌های بافت فرسوده این شهر در دستور کار قرار گرفت.

گلستان و گرگان در معرض حوادث طبیعی قرار دارد

فرماندار گرگان در این جلسه گفت: ایران یکی از ۱۰ کشور بلاخیز دنیاست که از ۴۱ نوع بلای طبیعی شناخته شده در جهان ۳۱ نوع آن در ایران رخ می‌دهد و استان گلستان و گرگان نیز از این قاعده مستثنی نیست و همواره در معرض خطر بلایای طبیعی مختلف از جمله سیل، زلزله، فرونشست، خشکسالی و موارد مشابه قرار دارند.

اعتبارات طرح بازآفرینی شهری گلستان ۴۰۰ درصد رشد داشته است

عیسی پایین‌محلی در ادامه اظهارداشت: گلستان یکی از استان‌های شاخص در حوادث طبیعی به ویژه زمین‌لرزه‌ به همراه استان‌های قزوین، کرمانشاه، آذربایجان شرقی، کهگیلویه و بویراحمد است.

وی با اشاره به اینکه براساس اعلام اداره‌کل راه و شهرسازی استان بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار بافت فرسوده نیازمند نوسازی در استان وجود دارد، تصریح کرد: بیش از ۹۴۵ هکتار از این بافت‌های فرسوده نیازمند نوسازی در شهرهای گرگان، جلین و سرخنکلاته واقع شده است که عمده این بافت‌های آسیب‌پذیر جزو محلات طرح بازآفرینی شهری هستند.

فرماندار گرگان گفت: بیشترین مشکلات و کمبودها در این بافت‌های فرسوده مربوط به فضاهای سبز، ورزشی، آموزشی و تربیتی، بهداشتی و درمانی و موارد دیگر است.

پائین‌محلی از گرگان به عنوان محروم‌ترین شهر استان در زمینه سرانه‌های آموزشی و تربیتی نام برد و اضافه کرد: بیشتر فضاهای آموزشی به ویژه در بخش دولتی به صورت کاملا غیراستاندارد است و بیشتر مدارس این شهرستان دارای قدمت بالا هستند.

وی افزود: ما در مرکز استان با مشکلات تهیه زمین مناسب برای ساخت مدرسه مواجه هستیم و با وجود آمادگی اداره کل توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس و خیران اما زمین در اغلب مناطق شهر برای ساخت واحدهای آموزشی جدید وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: باید اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با آسیب‌ها و تلفات ناشی از وقوع زلزله و بلایای طبیعی انجام دهیم و در این زمینه باید از فناوری‌های نوین برای مقاوم‌سازی ساخت و سازها به ویژه در بخش مسکونی استفاده شود.

شهردار علی‌آبادکتول: ۱۷۰ هکتار از بافت شهر علی‌آبادکتول فرسوده است

مدیرکل راه و شهرسازی گلستان: ۲۵ درصد جمعیت استان گلستان در بافت فرسوده ساکن هستند

مدیرکل راه و شهرسازی گلستان: ۵۴ هزار خانه واقع در بافت فرسوده شهری گلستان ناایمن است

خانه‌های ناایمن؛ پاشنه آشیل گلستان در بلایای طبیعی

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha