نیاز به فرهنگ‌سازی در زمینه وقف پژوهش داریم

تهران- ایرنا- معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اهمیت راه‌های تامین مالی تحقیقات گفت: نیاز به فرهنگ‌سازی در زمینه وقف در حوزه پژوهش داریم.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از وزارت علوم، اعضای هیات علمی برتر در همکاری با جامعه و صنعت امروز (دوشنبه) با حضور معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری معرفی و تجلیل شدند.

پیمان صالحی در این آیین با یادآوری ضروری بهره‌مندی از ظرفیت پسادکترا به عنوان جهشی برای استفاده بهتر از ظرفیت فارغ‌التحصیلان، از ابلاغ آیین نامه پسادکترا در آینده نزدیک خبر داد.

وی به تدوین «نظام مسائل» در وزارت علوم اشاره کرد و اظهار داشت: این نظام به معنای وصل کردن مسائل کشور به حوزه پایان‌نامه‌ها، رساله‌ها، پژوهش و قرارداد ارتباط با صنعت است و نیازمند آن هستیم که روی آن بیشتر کار کنیم. نیاز به فرهنگ‌سازی در زمینه وقف در حوزه پژوهش داریم.

معاون وزیر علوم همچنین در خصوص قراردادهای ارتباط با جامعه و صنعت عنوان کرد: چهار هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان قرارداد جاری داریم و۶ هزار و ۳۰۰ عضو هیات‌علمی درگیر این قراردادها هستند. اگر چه این ارقام آمار خوبی نیست؛ در این زمینه رشد بسیار خوبی کرده‌ایم ولی صدها برابر می‌توانیم از این ظرفیت‌ها بهره‌مند شویم. ۲۸ هزار عضو هیات علمی در وزارت علوم داریم و بیش از ۸۰ هزار عضو هیات علمی در کشور که اگر ظرفیت آنها به سمت قراردادهای ارتباط با جامعه و صنعت بیاید تحول بزرگی اتفاق می‌افتند.

معاون پژوهشی وزارت علوم در ادامه سخنانش به «قانون رفع موانع پژوهشی» که در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری در حال پیگیری است، اشاره کرد.

تقدیر از ۱۰ عضو هیات‌علمی در ارتباط با صنعت

مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این آیین، تجلیل از فعالیت‌های هدفمند و ارزشمند اعضای هیات علمی را مهم دانست و گفت: سال‌ها بحث اهمیت توسعه فعالیت‌های پژوهشی به صورت مقالات و انتشارات بین‌المللی مطرح بود و خوشبختانه در این راستا فعالیت‌های خوبی صورت گرفته و ظرفیت خوبی در این زمینه در دانشگاه‌ها ایجاد شده است.

محمدسعید سیف افزود: سه سال است که بحث اعضای هیات علمی برتر در جامعه و صنعت را پیگیری می‌کنیم. امسال ۱۴۰ عضو هیات علمی برتر از سوی دانشگاه‌ها معرفی شدند که امروز از ۱۰ نفر به عنوان برگزیده تقدیر و تجلیل خواهد شد.

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان نیز در این آیین اظهار داشت: در بنیاد ملی نخبگان تمرکز روی حل مسائل کشور است و یکی از رویکردهای اصلی ما آن است که مفهوم نخبگی را به حوزه‌های دیگر تسری دهیم و سرآمدان حوزه‌های مختلف را گسترش دهیم.

عباس ابراهیمی افزود: همه افرادی که اعضای هیات علمی برتر در ارتباط با جامعه و صنعت هستند به عنوان اعضای هیات علمی سرآمد در بنیاد ملی نخبگان نیز برگزیده هستند. در پایان این آیین از دانشمندان برتر ارتباط با جامعه و صنعت سال ۱۴۰۱ تجلیل شد.

علی وطنی عضو هیات علمی دانشگاه تهران (مهندسی شیمی «نفت و گاز»)، سید محمد مهدی هادوی عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس (مهندسی مواد)، حسن هاشمی پور عضو هیات علمی دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان (مهندسی شیمی)، مهدی حسینی مزینانی عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری (زیست فناوری کشاورزی)، بهروز مینایی بیدگلی عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت (مهندسی کامپیوتر و هوش مصنوعی)، مرجان السادات نعمتی پور عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی (معماری و شهرسازی)، محمد کریمی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی (مهندسی نقشه‌برداری)، علی عبدالعالی عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران (مهندسی برق)، علی فانیان عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان (امنیت اطلاعات و ارتباطات) و علیرضا اکبرزاده توتونچی عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد (رباتیک) اعضایی بودند که در این مراسم از آنها تقدیر شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha