بهبود معاشکار روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تشریح کرد: آموزشهای ارایه شده به گروههای هدف شامل افراد دارای معلولیت به میزان ۵۹۵ نفر-ساعت، دانشآموختگان دانشگاهی ۹ هزار و ۲۶۵ نفر-ساعت، سه هزار و ۵۲۲ نفر-ساعت دانشجویان و ۴۰۰ نفر-ساعت دانشآموزان بود.
وی افزود: همچنین ۲ هزار و ۲۵۹ نفر-ساعت زنان خانهدار، پنج هزار و ۸۳۱ نفر-ساعت زندانیان، ۹ هزار و ۳۸۶ نفر-ساعت ساکنان نقاط روستایی، ۲ هزار و ۹۴۰ نفر-ساعت ساکنان نقاط محروم مرزی، ۷۵ هزار و ۵۵۸ نفر-ساعت سربازان وظیفه، ۶ هزار و ۴۷۶ نفر-ساعت شاغلین بنگاههای اقتصادی، ۹۰ هزار و ۸۳۴ نفر-ساعت متقاضیان مهارتآموزی و ۹۷۵ نفر-ساعت معتادان بهبودیافته از آموزشهای لازم برخوردار شدند.
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفهای شهید اشجعی آستارا بیان کرد: این مرکز آموزشی با استناد به اسناد بالادستی از جمله سیاستهای کلی اشتغال، اقتصاد مقاومتی، سند چشمانداز ۱۴۰۴، برنامه ششم توسعه، نتایج مطالعات طرح تکاپو، سیاستهای کلی نظام اداری و قانون کار با رویکرد جامعهپذیری مهارتها، انطباق آموزشها با نیاز بازار کار، دسترسی آسان ذینفعان به آموزشها و قابلیت اشتغالزایی آموزشها سند آموزشی اجرایی شهرستان در سال جاری را بر اساس چهار راهبرد، ۱۶ سیاست و ۵۷ برنامه تدوین کرد.
وی اضافه کرد: راهبرد اول ترویج مهارت با توسعه آموزشهای مهارتی اشتغالزا شامل طراحی و تدوین برنامههای آموزشی متناسب با نیاز کارجویان و شاغلین، هدفمند کردن اجرای آموزشهای مهارتی، استانداردسازی فضاهای آموزشی و مدرسان دورههای مهارتی، تولید محتوای آموزش مهارتی اثربخش، بهرهگیری از فناوری اطلاعات و ارتقای خدمات الکترونیکی در ارایه آموزشهای مهارتی، توسعه مشاوره آموزشی و شغلی و رهگیری اشتغال مهارتآموزان، توسعه مشارکت ذینفعان در اجرای برنامههای آموزش مهارتی و توسعه برنامههای توانمندسازی مهارتی دانشجویان و دانشآموختگان دانشگاهی بود.
معاشکار اظهار کرد: راهبرد دوم توسعه مشارکت ذینفعان و بخش خصوصی در ارایه آموزشهای مهارتی با بهرهگیری از ظرفیت خیرین مهارتی در توسعه آموزشهای مهارتی در جامعه، استفاده حداکثری از ظرفیت آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای در ارایه آموزشهای مهارتی و فراهمسازی بستر مناسب جهت گسترش حضور بخش غیردولتی در ارایه آموزشهای مهارتی بود.
وی ادامه داد: راهبرد سوم توسعه و ترویج فرهنگ کارآفرینی و ارزشهای توسعه پایدار روستایی با توسعه آموزشهای روستایی با هدف ایجاد و توسعه اشتغال پایدار روستایی و ارتقای فرهنگ مهارتآموزی در جوامع محلی روستایی تعیین شد.
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفهای شهید اشجعی آستارا راهبرد چهارم را نیز توسعه مهارتهای دانشبنیان با رویکرد تقویت تولید و اشتغال در قالب راهاندازی مرکز آموزش کارآفرینی و مهارتهای کسب و کار، توسعه همکاری آموزشی با مراکز متولی حمایت از کسب و کارهای دانشبنیان و فناور و تربیت سرمایه انسانی مورد نیاز جهت ارتقای تولید دانشبنیان عنوان کرد.
وی عنوان کرد: در این راستا ارایه آموزشهای مهارتی به ۲ گروه شاغلین بنگاههای اقتصادی، اتحادیه و اصناف و کارجویان در قالب استانداردهای شغل و شایستگی به میزان سه هزار و ۲۹۳ استاندارد آموزش شغل یا توانمندیهای مورد نیاز برای احراز شغل و سه هزار و ۲۲۶ سند حرفه آموزش شایستگی در قالب آموزشهای کوتاه مدت برای ایجاد توانایی انجام کار در محیط کار و سنجش مهارت و صلاحیت حرفهای مهارتآموختگان، متقاضیان معرفی شده از سوی دستگاههای طرف قرارداد، شورای نظام صنفی و متقاضیان پروانه مهارت فنی صنعت ساختمان انجام شد.
معاشکار گفت: رویکردهای برنامه آموزشی-اجرایی این مرکز شامل ارتقای بهرهوری کارگاههای آموزشی و توانمندسازی مربیان از طریق کاربینی و تجربهاندوزی در صنایع پیشرو، توسعه آموزشهای دوگانه، اقدام مشترک، محیط واقعی کار و تفاهمنامههای سازمانی، نیازسنجی و نیازآفرینی آموزشی براساس نیاز بازار کار، حمایت از آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای، توسعه حرف مشاغل خانگی، فناوریهای نوین و دانشبنیان، تولید محتوای الکترونیکی فاخر آموزشی و مشارکت در توانمندسازی محلات کمتر برخوردار تعیین شد.
وی افزود: به منظور هدایت، برنامهریزی و اجرای پیوست مهارتی طرحهای توسعه و حمایت از توسعه اشتغال آستارا نیز شورای مهارت شهرستان تشکیل شد که مهمترین وظایف آن دریافت نیازهای آموزشی سایر دستگاهها، بررسی و تصویب اولویتهای برنامههای آموزشی براساس نیازسنجی صورت گرفته، تهیه تقویم آموزش مهارتی مورد نیاز دستگاههای اجرایی و هماهنگی با سایر سازمانها به منظور بسیج امکانات آموزشی، ارزیابی و نظارت بر حسن اجرای برنامههای آموزش مهارتی است.
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفهای شهید اشجعی آستارا یادآور شد: مرکز آموزش فنی و حرفهای شهرستان آستارا شامل هشت کارگاه ثابت آموزشی در بخش دولتی، ۲۵ آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای فعال و هفت تیم سیار آموزش بخش دولتی با ۳۰ کارگاه آموزشی با ۵۲ نفر شاغل در بخش آموزشگاههای آزاد و ۱۶ نفر شاغل در بخش دولتی میباشد.
به گفته وی، ۵۳ حرفه آموزش مهارتی اجرا شده در مراکز در یک سال گذشته شامل ۱۷ حرفه در بخش صنعت، چهار حرفه در بخش کشاورزی، ۲ حرفه در بخش فرهنگ و هنر و ۳۰ حرفه در بخش خدمات است.
شهرستان آستارا با جمعیت حدود ۹۵ هزار نفر در منتهی الیه غرب استان گیلان، در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت و همجوار با کشور جمهوری آذربایجان قرار دارد.
نظر شما