مراد فتحی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در مهاباد افزود: در حال حاضر ۶۳۴ محکوم زندانهای آدربایجان غربی با استفاده از پابند الکترونیکی در خانه یا محدوده تعیین شده تردد میکنند.
وی با بیان اینکه این یک فرصت برای کاهش جمعیت کیفری است، اضافه کرد: اقدامات صورت گرفته در مجموعه دادگستری استان در جهت کاهش جمعیت کیفری زندانها و نتایج حاصل از آن مرهون زحمات تمام قضات است.
مدیرکل امور زندانها و اقدامات تامینی، تربیتی و مدیر ستاد مردمی دیه آذربایجانغربی ادامه داد: دادگستری در اجرای برنامه تحولی قوه قضاییه در استفاده از مجازاتهای جایگزین حبس نیز رتبه برتر کشوری را دارد که تمام این موفقیتها مطابق سیاستهای قوه قضاییه در دوره تحول انجام گرفته است.
به گزارش ایرنا، پابندهای الکترونیکی، نه تنها به عنوان مکملی برای برخی جرایم بخصوص استفاده میشوند، بلکه میتوانند به عنوان جایگزین حبس یا جریمههای نقدی نیز در نظر گرفته شوند.
در ایران نیز با توجه به ماده ۶۲ قانون مجازات اسلامی، مرتکبین جرایم درجه پنج تا هشت که محکوم به حبس هستند، میتوانند جزای نقدی معادل یا پابند الکترونیکی را انتخاب کنند.
ردیاب هوشمند زندانیان، پابندهای کوچکی هستند که در انتهای قسمت مچ پا قرار میگیرند.
در تنظیمات اولیه پابند الکترونیکی، مکانهای مشخصی، تحت عنوان «مقصدهای امن» به دستگاه شناسانده میشود.
به این ترتیب با خروج فرد از مناطق معین، حتی برای چند ثانیه، تخلف فرد به اداره پلیس اطلاع داده میشود و ماموران پلیس نزدیکترین پایگاه نیروی انتظامی، به سمت فرد خاطی اعزام شده و وی را دستگیر میکنند.
نظر شما