به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا از خبرگزاری اسپوتنیک، اروپا پس از محدود کردن خرید نفت، گاز، زغال سنگ و برق روسیه برای مجازات مسکو به دلیل عملیات نظامیاش در اوکراین، در بحبوحه یک بحران انرژی بیسابقه و عمدتاً خودساخته است. محدودیتها باعث افزایش شدید هزینههای انرژی شده و منطقه را با صنعتی زدایی تهدید میکند.
رسانههای فرانسوی گزارش دادند دولت برای ساکنان خانههایی که خانه خود را با هیزم گرم میکنند شروع به پرداخت حوالههای ۵۰ تا ۲۰۰ یورویی برای کمک به آنها در هزینهها کرده است. مبلغ حواله به درآمد و وضعیت تأهل بستگی دارد، به طوری که حدود ۲.۶ میلیون خانوار از هیزم به عنوان منبع گرمایشی واجد شرایط دریافت کمک هستند.
در ماه سپتامبر پاریس یک برنامه هزینه ۴۵ میلیارد یورویی را برای کمک به محافظت از خانوارها و مشاغل در برابر افزایش چشمگیر قیمت انرژی اعلام کرد. برونو لومر وزیر اقتصاد فرانسه بارها در طول سال اطمینان داد که سقف قیمت برق و سایر اقدامات تضمین میکند که خانوارها از این افزایش قیمت آسیب نخواهند دید. به گزارش خبرگزاریها، با افزایش سرسام آور نرخهای انرژی در اروپا هر روز خانوارهای بیشتری به سمت فقر سوق داده می شوند.
در همین خصوص ژان فیلیپ تانگوی سیاستمدار فرانسوی و عضو حزب رالی ملی فرانسه، عادلانه بودن قرارداد گازی فرانسه و آلمان را زیر سوال برد و گفت که این توافق به اندازه کافی شفاف نیست و هزینه زیادی را برای پاریس به همراه دارد در حالی که هیچ تضمینی در ازای آن وجود ندارد.
تانگوی در درخواست اخیر خود خطاب به اگنس پانیر - روناچر وزیر انتقال انرژی فرانسه، گفت: «این توافق گواه از دست دادن حاکمیت انرژی فرانسه است.»
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: بر اساس توافق اکتبر، فرانسه موظف است روزانه بین ۳۱ تا ۱۰۰ گیگاوات ساعت گاز معادل ۱۰ درصد واردات روزانه فرانسه را از طریق چهار پایانه گاز طبیعی مایع (LNG) خود به آلمان برساند.
تانگوی با درخواست از دولت برای شفافیت، ابراز نگرانی کرد که این توافق فرانسه را مجبور میکند گازی را که برای آن حق بیمه پرداخت کرده است، به یک کشور ثالث یعنی آلمان، به قیمتی بفروشد که اعلام نشده است.
پاریس هیچ جزئیاتی در رابطه با شرایط اقتصادی و مالی این قرارداد به ویژه در مورد قیمت گاز فروشی به آلمان ارائه نکرده است. در مقابل، فرانسه از آلمان برق حاصل از سوختهای فسیلی به ویژه زغال سنگ خریداری خواهد کرد.
این قانونگذار خاطرنشان کرد: این در تضاد با تعهدات فرانسه در مورد انرژی پاک است.
این سیاستمدار تاکید کرد که سیستم انرژی فرانسه با زمستان سختی مواجه است که با اقدامات اعتصابی تشدید شده است و از مقامات خواست تا محتاطانه ذخایر گازی را که در اختیار دارند، برای برآورده کردن تقاضا مدیریت کنند.
او تاکید کرد که برلین در صورت کمبود برق در فرانسه به طور رسمی خود را به هیچ قراردادی متعهد نکرده است و اگر این تعهد مورد انتظار انجام نشود، فرانسه که قبلا گاز خود را به آلمان رسانده است، بدون برق خواهد ماند.
تانگوی ابراز تاسف کرد، بر این اساس قرارداد فعلی مبادله گاز در برابر برق نشان دهنده از دست دادن حاکمیت انرژی فرانسه است و تهدیدی برای تبدیل این کشور به واردکننده خالص برق برای اولین بار در ۴۰ سال گذشته است.
او تاکید کرد که دولت باید مفاد قرارداد فرانسه و آلمان را علنی کند تا این قرارداد بی سابقه انرژی را قابل مشاهده و شفاف کند.
درخواست تانگوی در بحبوحه تداوم بحران انرژی که فرانسه و متحدانش در اتحادیه اروپا را تحت فشار قرار داده، مطرح شده است.
فرانسه به لطف نیروگاههای هستهای خود که تقریباً ۷۰ درصد از برق مورد نیاز کشور را تأمین میکند، تا حدی از بحران انرژی که اکثر همسایگانش را تحت تأثیر قرار میدهد محافظت شده است.
پاریس با وجود پیوستن به شرکای اتحادیه اروپا در اعمال محدودیت بر هیدروکربنهای روسیه، بی سر و صدا به خرید اورانیوم غنی شده از روسیه و قزاقستان برای سوخت نیروگاههای هستهای خود ادامه داده است.
به گفته رسانههای فرانسوی، فرانسه در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۵۳ تن اورانیوم غنی شده از روسیه خریداری کرده است.
نظر شما