افزایش تعداد خودروها و روند رو به رشد جمعیت در شهرها معضلات متعددی برای کلانشهرها به ارمغان آورده است که ترافیک طاقت فرسا در معابر شهری نمونهای از این معضلات است.
شهرداری تبریز با هدف محرومیت زدایی و نیز توسعه متوازن شهری، پروژههای مسیرگشایی را در دستور کار قرار داده است، مسیرگشایی هایی که در کلانشهری چون تبریز را می توان به باز کردن رگهای بسته شهر تمثیل کرد.
مسیرگشاییها علاوه بر اینکه راههای دسترسی ساکنان نقاط مختلف شهر به نقاط مرکزی شهر را فراهم میسازد و از وقوع ترافیک جلوگیری میکند، مقدمات توجه به مناطق محروم و کم برخوردار را هم فراهم میکند.
بزرگترین طرح مسیرگشایی تبریز نقش مهمی در ساماندهی حاشیه نشینی دارد
یعقوب هوشیار شهردار تبریز با اشاره به اجرای پروژه های مسیرگشایی در نقاط مختلف شهر میگوید: تلاش داریم تا پایان سال بودجه کامل در حوزه مسیرگشایی محقق کنیم و مناطق دهگانه نیز ملکف هستند حداقل یک پروژه مسیرگشایی را تا پایان سال جاری به اتمام برسانند.
وی ادامه میدهد: پروژههای مسیرگشایی متعدد چهره شهر را متحول میکنند که این موضوع در مناطق کم برخوردار شهری نمود عینی تر مییابد.
هوشیار اعلام میکند: بزرگترین پروژه مسیرگشایی حال حاضر شهر تبریز از نظر حجم ریالی و میزان تملک املاک، امتداد ۴۵ متری انقلاب بوده و برآورد هزینه این مسیرگشایی بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان جهت آزادسازی و تملک است.
به گفته وی پروژه مسیرگشایی امتداد ۴۵ متری انقلاب به پاسداران به طول ۱۴۰۰ متر و عرض ۴۵ متر در حوزه شهرداری منطقه ۱۰ تبریز آغاز به کار کرده و از مجموع ۳۳۰ واحد مسکونی در این مسیر، تاکنون ۸۰ واحد مسکونی توافق، تملک و تخریب شده است.
شهردار تبریز اظهار می کند: این پروژه عظیم مسیرگشایی با همکاری مناطق ۱، ۲ و ۵ در حال انجام است و با اتمام هرچه سریعتر عملیات آزادسازی و تخریب املاک باقی مانده در مسیرگشاییهای این منطقه، شاهد تسهیل تردد وسائل نقلیه و کاهش بار ترافیکی در این منطقه کم برخوردار خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه اجرای این طرح جزو مهمترین طرحهای عمرانی کلانشهر تبریز به لحاظ ساماندهی مناطق حاشیهنشین محسوب میشود، خاطرنشان می کند: این طرح بازگشایی اجرای یکی از طرح های بازافرینی این شهر را تسهیل می کند.
هوشیار با اشاره به اینکه از طرح بازگشایی ۴۵ متری انقلاب به لحاظ اهمیت ساماندهی حاشیه نشینی با عنوان طرح نجات تبریز یاد می شود، می گوید: این پروژه به لحاظ اهمیت استراتژیک طرح و خروج حاشیه شهر از بن بست موجود ، ساماندهی حاشیه نشینی و جلو گیری از بروز خطرات جانی و مالی در حوادث غیرمترقبه از اهمیت خاصی برخوردار است.
پروژه مسیرگشایی علی بقال در یکی از مناطق کم برخوردار تبریز
شهردار تبریز همچنین از پروژه مسیرگشایی علیبقال، به عنوان یکی دیگر از پروژههای عمرانی شهرداری منطقه ۱۰ در مناطق کمبرخوردار شهر یاد کرده و می افزاید: این طرح با ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی علاوه بر روان سازی عبور و مرور شهری، موجب اتصال این مسیر به خیابانهای سعدآباد، کوثر و خیابان ۴۵ متری میشود.
شهردار تبریز تکمیل پروژه بازآفرینی ۲۴۰ واحدی اسدگلی را اولویت دیگر شهرداری در محدوده شهرداری منطقه ۱۰ عنوان کرده و می گوید: ۹۴ ملک در اسد گؤلی وجود داشت که پس از تملک هشت ملک، اکنون ۸۶ ملک در این محدوده باقیمانده است.
مسیرگشاییها از ملزومات مهم کلانشهرها برای تسهیل تردد در معابر است که در کنار کاهش ترافیک و تسهیل خدمت رسانی در مواقع بحرانی، موجب افزایش ارزش افزوده املاک و ارتقای سطح رفاه مردم منطقه می شود.
کلان شهر ۲ میلیون نفری تبریز دارای ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار بافت فرسوده است و در حدود ۲۵ درصد جمعیت این شهر در سکونتگاه های غیر رسمی و حاشیه شهر زندگی می کنند.
نظر شما