به گزارش ایرنا، سیدجواد ساداتینژاد دیروز جمعه و پس از شنیدن مشکلات تشکلهای کشاورزی گلستان گفت: اختیارات وزیر برای صدور مجوزها را به استاندار گلستان تفویض میشود و مدیریت با استاندار و اجرای مستقیم مسائل کشاورزی با رییس سازمان جهاد کشاورزی در گلستان خواهد بود.
یکی از مشکلات فعالان بخش کشاورزی گلستان به خصوص علاقمندان به سرمایهگذاری در این بخش، فرایند طولانی، پرپیچ و خم و گاه خستهکننده صدور مجوزها بود که در مواردی، علاقمندان را از دریافت مجوز منصرف کرده و آنها را برای ادامه فعالیت راهی بخش دیگری میکرد.
نگاه مساعد وزیر جهاد کشاورزی برای آسانسازی صدور مجوز با تفویض اختیار به استان، نقطه امیدبخشی برای فعالان این بخش است که با کوتاهتر شدن مسیر رسیدن به مجوزها، به فعالیت خود در مسیر تولید و ارتقای بهرهوری در کشاورزی ادامه دهند.
وزیر جهادکشاورزی در سفر یک روزه خود به گلستان همچنین ضمن دیدار با نماینده ولی فقیه در گلستان و نشست با تشکلهای کشاورزی، از ۲ واحد صنعتی و تولیدی بخش کشاورزی شامل تولید نخ الیاف پنبه و گلخانه محصولات کشاورزی بازدید و از یک خانواده شهید جهادگر محمدعلی نیکبخت در فاضلآباد شهرستان علیآبادکتول دلجویی کرد.
واگذاری اختیارات به استان شتاب دهنده اجرای طرحها
استاندار گلستان گفت: با حمایت وزارت جهادکشاورزی روند اجرای مصوبات بخش کشاورزی سفر اسفند پارسال دولت سیزدهم با شتاب خواهد گرفت.
علیمحمد زنگانه در دیدار وزیر جهاد کشاورزی با نماینده ولی فقیه در گلستان اظهار کرد: در سفر استانی دولت ۳۸ هزار میلیارد ریال برای بخش کشاورزی گلستان مصوب شد که این اعتبارات در حال تخصیص است.
وی بیان کرد: اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری، اصلاح و احیای مراتع، تکمیل و تجهیزات مرکز تشخیص بیماریهای اسب، زهکشی اراضی کشاورزی اولویتدار، لایروبی آببندان، تامین آب برای طرحهای توسعه اراضی شیبدار و توسعه آبیاری نوین از جمله مصوبات بخش کشاورزی سفر استانی دولت به گلستان است.
استاندار گلستان ادامه داد: علاوه بر این، تکمیل زیر ساختهای شهرکهای کشاورزی یکی دیگر از مصوبات این سفر بود که بر مبنای آن در هر شهرستان دستکم یک شهرک کشاورزی راهاندازی خواهد شد.
زنگانه افزود: با توجه به تفویض اختیارات از سوی وزیر جهادکشاورزی به استان، استانداری جلوتر برای شتاب دادن به اجرای طرح ایجاد ۶ هزار هکتاری تولید میگو و ماهیان خاویاری با همکاری اداره کل شیلات و قرارگاه سازندگی تفاهم نامه امضا کرده است.
با این وجود، وزیر جهادکشاورزی با تفویض اختیارات خود به جهادکشاورزی گلستان نگرانی مسوولان ارشد استان را برای عملیاتی شدن نقشه راه توسعه زیرساختهای بخش کشاورزی استان را برای افزایش تولید محصولات کشاورزی و حمایت از پایداری امنیت غذایی کشور تا حد زیادی کاهش داد.
همچنین براساس گزارش مسوولان جهادکشاورزی گلستان، اکنون این دستگاه برای پنج سال آینده نقشه راه افزایش تولید محصولات کشاورزی را برای ۷ میلیون تن هدفگذاری کرده است.
گلستان با بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت و جای دادن هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا در همسایگی سه استان مازندران، خراسانشمالی و سمنان و کشور ترکمنستان قرار دارد و در تولید محصولات کشاورزی از جایگاه ممتازی در کشور برخوردار است به طوری که بخش کشاورزی این استان با ۲۲۰ هزار خانوار بهرهبردار معادل ۳۸ درصد اشتغال خالص را به خود اختصاص داده است.
این استان با داشتن ۶۶۷ هزار هکتار زمین مستعد کشاورزی، وجود ۴۵۲ هزار هکتار عرصه جنگلی و ۸۶۲ هزار هکتار مرتع، پرورش یک میلیون و ۷۰۰ هزار راس دام سبک شامل گوسفند و بز، بیش از ۷۰۰ هزار راس دام سبک عشایر و ۳۰۰ هزار راس دام سنگین، وجود بیش از یک هزار واحد مرغداری با ظرفیت جوجه ریزی ۳۰ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه در هر دوره پرورش، وجود ۳۷۸ واحد صنایع تبدیلی و غذایی با ظرفیت فرآوری سه میلیون و ۴۰۰ هزار تن محصول کشاورزی، از قطبهای مهم تولیدمحصولات کشاورزی برای نقش آفرینی در پایداری امنیت غذایی کشور است.
اکنون مطابق داده های آماری جهادکشاورزی گلستان، این استان در تولید ۱۵ محصول راهبردی کشور شامل دانههای روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک (برنج)، پیلهتر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را دارد.
استان گلستان یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت دارد که اقتصاد اصلی ساکنان آن بر پایه کشاورزی استوار است.
نظر شما