به گزارش روز شنبه ایرنا، "عبدالمجید تبون" رئیس جمهور الجزائر در مصاحبه با روزنامه فرانسوی فیگارو گفت: مشکل مربوط به نظام حاکم بر مغرب است؛ نه مردم این کشور. ۸۰ هزار مغربی در الجزایر با عزت زندگی می کنند.
برپایه این گزارش، این درحالی است که مغرب، اتهامات الجزایر را در این زمینه رد می کند.
تبون با رد امکان میانجیگری بین کشورش و مغرب ادامه داد: من تیم ملی مغرب را به خاطر افتخارآفرینی در جام جهانی قطر تشویق و تحسین کردم، زیرا مردم نیز ما را برای کسب تاج آفریقا" در مصر در سال ۲۰۱۹ تشویق کردند.
در روزهای اخیر اخباری در رسانههای بینالمللی از وساطت عبدالله دوم شاه اردن در جریان سفر اوایل دسامبرش به الجزایر برای راهاندازی مجدد خط لوله انتقال گاز که از طریق خاک مغرب به اسپانیا میرسد، خبرداده بودند.
پادشاه مغرب، با توجه به ادامه قطع روابط دیپلماتیک کشورش با الجزایر از شرکت در نشست اخیر سران کشورهای عربی در این کشور خودداری کرد اما از رئیس جمهور الجزایر دعوت کرد تا برای گفتگو به مغرب بیاید. به گفته ناصر بوریطه وزیر امور خارجه مغرب، الجزایر تاکنون پاسخی به این دعوت نداده است.
از سوی دیگر، رمطان لعامره وزیر امور خارجه الجزائر، غیبت پادشاه مغرب در اجلاس سران غرب در کشورش را یک "فرصت از دست رفته" توصیف کرده و گفت: رئیس جمهورالجزایر قصد داشته شخصا به استقبال پادشاه مغرب برود و با رعایت تشریفات کامل از وی در فرودگاه استقبال کند.
روابط الجزائرو فرانسه
رییس جمهور الجزائر در این گفت وگو درباره روابط الجزایر و فرانسه گفت: فرانسه باید نگاه مستعمره و استعمارگر را در رابطه با الجزایر کناربگذارد. اکنون پس از گذشت ۶۰ سال از استقلال از استعمار فرانسه ما باید به مرحله دیگری برویم. گرچه خاطره تاریخی مشترکی داریم اما زمینه های مشترک همکاری بسیاری داریم؛ گرچه ممکن است دیدگاههای متفاوتی دراین باره داشته باشیم.
رئیس جمهور الجزائر از سفر آتی خود به فرانسه در سال ۲۰۲۳ خبر داده است. این اولین سفر وی از زمان به قدرت رسیدن در پایان سال ۲۰۱۹ خواهد بود.
رئیسجمهور الجزائر همچنین با اشاره به آزمایشهای هستهای فرانسه در صحرای الجزائر در سالهای ۱۹۶۰و ۱۹۶۶ میلادی، از فرانسویها خواست زبالههای هستهای خود را در این سایتهای آزمایشی پاکسازی و مسئولیت درمان و پرداخت غرامت به قربانیان این آزمایشها را تقبل کنند.
رئیس جمهور الجزائر همچنین خواستار، بازگشت نرخ اعطای ویزای فرانسه به الجزائری ها به قیمت قبل شد. وی افزود: قراردادهای ۱۹۶۲ میلادی به الجزائری ها در این زمینه اختیار داده است لذا باید این توافق محترم شمرده شود.
نظر شما