دستیابی به فناوری ساخت لایه‌های ابرجاذب نور توسط محقق دانشگاه تهران

تهران-ایرنا- استاد دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران که موفق به دستیابی فناوری ساخت لایه‌های ابرجاذب نور شده است برای تجاری‌سازی این دستاورد اعلام آمادگی کرد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، فاطمه راضی آستارایی عضو هیأت علمی گروه انرژی‌های تجدیدپذیر دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران روز یکشنبه در معرفی این فناوری نویافته گفت: این لایه‌ها از طریق به دام انداختن نور قادر هستند تمام طیف مرئی نور را جذب کنند و یک شی سه‌بعدی را به صورت یک صفحه سیاه دوبعدی نمایش دهند.

وی افزود: جذب نور در این لایه‌ها با استفاده از هیچ‌گونه خاصیت شیمیایی یا پلیمری نیست بلکه با بهره‌گیری از نوعی آرایش نانو انجام می‌شود. این ساختار، نور را درون خود اسیر کرده و بازتاب آن را ناممکن می‌کند.

این پژوهشگر حوزه نانوفناوری یادآور شد: عدم بازتاب نور از شی موجب می‌شود فرورفتگی‌ها و برآمدگی‌های آن رؤیت‌ناپدیر شود، از این رو می‌توان این فناوری را برای استتار اشیا به کار گرفت.

به گفته راضی، ساخت این لایه‌ها بر روی سطوح صاف اما انعطاف‌پذیر، بیش از 2 سال زمان برده است. هدف بعدی این پروژه، تهیه این لایه جاذب به صورت مایع است، به نحوی که با اسپری کردن آن بر روی هر سطح سه‌بعدی بتوان آن را استتار کرد.

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران ضمن تأکید بر ماهیت میان‌رشته‌ای پروژه‌های جاری در دانشکده علوم و فنون نوین و ضرورت حمایت از این قبیل پروژه‌ها، ابراز امیدواری کرد که تجاری‌سازی و پیوند این دستاوردهای فناورانه با صنعت، کشور را از واردات کالاها در بسیاری از حوزه‌ها بی‌نیاز کند.

دکتر فاطمه راضی آستارایی عضو هیأت علمی دانشکده علوم و فنون دانشگاه تهران در آبان ماه ۱۳۴۷ در یک خانواده مذهبی و تحصیل‌کرده در تهران به دنیا آمد. این چهره دانشگاهی، دوره دبیرستان را در یک مدرسه نمونه مردمی به پایان رسانده و پس از کسب رتبه سه رقمی در کنکور سراسری، به دلیل علاقه زیاد به رشته فیزیک، تحصیلات دانشگاهی خود را در این رشته در دانشگاه صنعتی شریف آغاز کرد.

در سال ۱۳۸۹ در مقطع دکتری رشته فیزیک کاربردی از دانشگاه صنعتی شریف دانش‌آموخته شد و به عنوان پژوهشگر پسادکترا در آزمایشگاه تحقیقاتی لایه‌های نازک در دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف و زیر نظر دکتر اعظم ایرجی‌زاد، بانوی نانوفناوری ایران، فعالیت کرد. راضی آستارایی از سال ۱۳۹۱ به عضویت هیأت علمی دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران درآمد و به دلیل علاقه به انجام تحقیقات میان‌رشته‌ای، به گروه انرژی‌های نو و محیط زیست پیوست.

این دانشیار دانشگاه تهران از سال ۱۳۹۸ مدیریت گروه انرژی‌های نو و محیط زیست دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران را برعهده دارد و برنامه جامع تحقیقاتی وی، کاربرد نانوفناوری در بخش انرژی و محیط زیست است.

فعالیت های وی طبق اعلام دانشگاه تهران در این زمینه ها بوده است: 

ساخت سلول‌های خورشیدی هیبریدی بر پایه سیلیکون و نانوساختارها (دارای یک ثبت اختراع در این موضوع)

برداشت مستقیم انرژی از منابع اتلاف حرارت مانند اتلاف حرارتی در نیروگاه‌ها با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین (دارای یک ثبت اختراع در این موضوع)

ساخت آند باتری لیتیوم یون، ذخیره‌سازی انرژی الکتریکی با کمک نانوساختارها و ساخت شیشه‌های هوشمند (شیشه‌های فوق‌جاذب در ناحیه مرئی و شیشه‌های شفاف رسانا که هردو کاربردهای متعدد در زمینه انرژی دارند)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha