بیش از نیم میلیارد نفر جمعیت کشورهای منطقه، مشتری محصولات کشاورزی ایران هستند

شیراز-ایرنا-رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: بیش از ۵۰۰ میلیون نفر جمعیت کشورهای منطقه و پیرامون ، مشتری و خواستار محصولات کشاورزی ایران هستند.

محمد جواد عسکری روز یکشنبه در نشست گفتمان صنعت دامپروری استان فارس افزود: استان فارس به عنوان پایلوت در حوزه صادرات محصولات کشاورزی انتخاب شده است.

وی تصریح کرد: به منظور اجرای این طرح ۵۰۰ میلیارد تومان برای یارانه سوخت هواپیما تخصیص داده شده و با مسئولین این بخش نیز رایزنی شده است.

نماینده مردم شهرستان های داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قابلیت های کشور در حوزه کشاورزی از ظرفیت های بسیار خوبی برخوردار است، اظهار کرد: در مسیر امنیت غذایی اگر با نقشه راه حرکت نکنیم حتما آسیب خواهیم دید، برای تولید غذای سالم، کشور باید در قالب یک برنامه زمانبندی شده حرکت کرد.

وی با اشاره به اینکه در برنامه احکام دائمی برنامه پنجم و ششم توسعه کشور آمده که گذاشتن تعرفه بر صادرات محصولات کشاورزی در هر شرایطی ممنوع است، بیان کرد: این مساله در بند "ش " تبصره ۸ بودجه ۱۴۰۱ هم آورده و ممنوعیت آن اعلام شده است.

این نماینده مجلس با بیان اینکه در راستای صادرات نباید تحت هیچ شرایطی ممنوعیت داشته باشد و نباید تصمیمات خلق الساعه در این خصوص گرفت، عنوان کرد: رویکرد این است که به هم کمک کرده تا هم‌افزایی شکل گیرد و مشکلات حل شود و مشکلات و کاستی‌ها نیز وجود دارد که بدون تعارف باید گفت از قبل انباشته شده است.

او ، به طور مثال به نیاز کشور به نهاده‌های دامی به میزان ۲۱ میلیون تن ذرت، سویا و جو اشاره کرد و افزود: یعنی ما نمی‌دانستیم ممکن است اتفاقاتی پیش آید که تامین آن با مشکل مواجه می شود؟ یا در حوزه‌ خشکسالی اطلاعی نداشتیم که با این بحران پیوسته مواجه هستیم؟

این نماینده مجلس با تاکید دوباره بر اینکه برای تولید بهتر و بیشتر و امنیت غذایی اگر در قالب نقشه راه حرکت نکنیم حتما آسیب می بینیم، اضافه کرد: مجلس شورای اسلامی و کمیسیون کشاورزی قوانین کهنه را با توجه به فضای مکانی و زمانی به روز و جدید کرده است.

عسکری با اشاره به اینکه در بخش کشاورزی همه فشارهای مالی بر روی بانک کشاورزی بوده، افزود: بر اساس مصوبه دولت تمام بانک های به غیر از بانک کشاورزی مکلفند ۱۵ درصد اعتبارات شان به بخش کشاورزی تخصیص دهند، مجلس برای کمک به بانک کشاورزی این میزان را به ۲۰ درصد رسانده است.

به گفته وی؛ این اقدام در این راستا بوده تا کشاورزان بتوانند راحت تسهیلات شان را دریافت کنند و فضایی ایجاد شود که نقدینگی بخش کشاورزی تامین و به تولید لطمه ای وارد نشود.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: مصوبه مذکور را در کمیسیون کشاورزی بررسی کردیم و به جز بانک کشاورزی تمام مدیران عامل بانک‌های کشور را به دلیل ترک فعل به دستگاه قضایی و نظارتی معرفی شده اند که به دلیل عدم انجام این مصوبه تولید در بخش کشاورزی آسیب دیده است.

عسکری به نشست خود با رئیس جمهور نیز اشاره کرد و گفت: در این نشست به چالش های جدی در حوزه بیمه محصولات کشاورزی اشاره شد، هم اکنون وزارت اقتصاد مکلف شده تا پایان بهمن از طریق فروش اموال منقول و غیر منقول اعتباری تامین و در اختیار صندوق بیمه محصولات کشاورزی قرار دهد تا کشاورز و تولید کنند آسیب دیده از حوادث غیر مترقبه اقلیمی جبران خسارت و به تولید امیدوار شود.

نماینده مردم شهرستان های داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی به تهیه یک طرح دو فوریتی در مجلس شورای اسلامی نیز اشاره کرد و افزود: بر اساس این طرح وزارت جهاد کشاورزی مکلف می شود که ۳۰ هزار میلیارد تومان از اموال خودش را بفروشد تا از این طریق از تولید پشتیبانی کند.

وی با تاکید بر اینکه اعتقاد دارد در بخش کشاورزی باید یارانه را لحاظ و پرداخت کرد،گفت: ۵ هزار میلیارد تومان به تراکتور سازی تبریز اختصاص داده شده که تا پایان سال ۲۰ هزار دستگاه تراکتور جدید تولید و به بخش کشاورزی کشور وارد شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha