به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، رشید قانعی امروز در حاشیه مراسم بهره برداری از نخستین و پیشرفتهترین پروژه تصفیه پساب شیمیایی کشور (zld) با اشاره به اینکه چندین سال است که موضوع ورود پساب به صنایع بزرگ کشور از جمله صنعت پتروشیمی مطرح شده است. تا کنون اقدامات مهمی هم در این زمینه رقم خورده با این حال یک کملطفی اساسی در این حوزه رقم خورده است.
وی ادامه داد: تقریباً غالب کشورهای دنیا نیاز به منابع آبی خود را از داخل فرایند صنعتی خود استخراج میکنند، در کشور ما نیز اتفاقات و اقدامی در این زمینه انجام شده است. اما این اقدامات نیازمند سرمایهگذاری و توجه بیشتر صاحبان این صنعت است.
قانعی با اشاره به اینکه همه میدانند که حفاظت از محیط زیست یک امر لازم برای تمام افراد است، تاکید کرد: دانستن این موضوع به تنهایی کافی نیست.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر به دلیل رشد جمعیت و توسعه شهرنشینی و صنایع، مصرف سرانه آب و به تبع آن تولید فاضلاب افزایش چشمگیری یافته است و به همین دلیل استفاده از فاضلاب تصفیهشده به عنوان یک منبع آب پایدار بیش از پیش مورد توجه مدیران صنعتی قرار گرفته است.
به گفته قانعی، استفاده از پساب تصفیهخانههای فاضلاب در صنعت پتروشیمی مزایای متعددی از قبیل فراهم کردن یک منبع آب ارزان و دائمی، کاهش هزینههای تصفیه، آزادسازی بخشی از منابع آب با کیفیت خوب برای سایر مصارف و کاهش اثرات زیست محیطی دفع پساب را به دنبال دارد. از فاضلاب شهری با جمعیت یک میلیون نفر بعد از تصفیه (معادل سالانه ۴ میلیون مترمکعب) میتوان به عنوان مثال برای تامین آب ۷ پتروشیمی ایلام استفاده کرد.
وی با بیان اینکه کشور ما به دلیل کمبودن ریزشهای موجود و نامناسببودن پراکنش زمانی و مکانی آن در زمره کشورهای خشک و نیمهخشک جهان قرار دارد، گفت: روشهای تصفیه فاضلاب شامل فرآیندهای هوازی، بیهوازی، آنوکسیک و ادغام فرآیندهای هوازی - بیهوازی - آنوکسیک و سیستم برکهای است.
مدیرعامل پترول افزود: افتتاح پروژه ZLD پتروشیمی ایلام با هدف تامین بخشی از آب مورد نیاز پتروشیمی به بهرهبرداری رسید. وی گفت: بوی آزاردهندهای که مجاورین پتروشیمی ایلام را اذیت میکند با نصب ZLD برطرف میشود. با اجرای این طرح، خروجی پساب تصفیهخانه پتروشیمی ایلام به صفر میرسد. پروژه ZLD یک فرآیند تصفیه آب است که برای حذف تمام زبالههای مایع از یک سیستم طراحی شده است.
قانعی تصریح کرد: تمرکز ZLD تولید آب تمیز مناسب برای استفاده مجدد است و در نتیجه در هزینه، صرفهجویی میشود و برای محیط زیست مفید است.
وی ادامه داد: سیستمهای ZLD از فناوریهای پیشرفته تصفیه فاضلاب برای بازیافت تقریباً تمام فاضلاب تولیدشده استفاده میکنند.
به گفته قانعی، یک سیستم ZLD معمولاً از دو مرحله تشکیل شده است که مرحله اول آن پیش تمرکز است. بر این اساس پیش تغلیظ آب نمک معمولاً با غشای آب نمک یا الکترودیالیز (ED) انجام میشود و میتوان ۶۰ تا ۸۰ درصد آب را بازیابی کرد.
وی مرحله دوم را تبخیر یا تبلور دانست و گفت: مرحله بعدی با فرآیندهای حرارتی یا تبخیر، تمام آب باقیمانده را تبخیر و برای استفاده مجدد هدایت میکند. ضایعاتی که باقی میماند سپس به یک کریستالایزر میرود که تمام آب را میجوشاند تا تمام ناخالصیها کریستال شوند و به صورت جامد فیلتر شوند.
نظر شما