به گزارش ایرنا از ستاد مبارزه با مواد مخدر، سردار اسکندر مومنی روز دوشنبه در نشست تخصصی مسئولان مبارزه با موادمخدر با عنوان «نقش جمهوری اسلامی ایران در مبارزه هوشمند و دانشبنیان با موادمخدر در عرصههای ملی، منطقهای و بینالمللی»، افزود: اقدامات ایران در زمینه مبارزه با مواد مخدر شگفتآور است زیرا ایران همه ظرفیتهای خود را در مبارزه با مواد مخدر به میدان آورده و شاید به تنهایی در مقابل این سیل خانمان سوز برای کشور و دنیا ایستاده است.
وی ادامه داد: با وجود اینکه طالبان ممنوعیت کشت خشخاش را اعلام کرده است اما براساس اعلام رسمی سازمان ملل، سطح زیرکشت مواد مخدر در افغانستان حدود ۱۶ درصد افزایش داشته و این نشان میدهد که باید تلاشها گستردهتر شود.
به گفته دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، طبق اعلام رسمی سازمان ملل، ۹۲ درصد کشفیات تریاک جهان، ۵۹ درصد کشفیات مورفین جهان و ۲۷ درصد کشفیات هروئین جهان نیز مربوط به ایران است.
مومنی با بیان اینکه ایران با فاصله رتبه نخست کشفیات مواد مخدر را در دنیا دارد، اظهارداشت: پشت این اعداد، تلاشها و ایثارهای فراوانی نهفته است زیرا فقط در یکسال گذشته ۱۲ شهید و دهها جانباز در راه مبارزه جهانی با مواد مخدر تقدیم شدند.
دبیرکل ستاد بارزه با مواد مخدربا بیان اینکه نیروی انتظامی بیش از ۸۶ درصد از مجموع کشفیات را به خود اختصاص داده است، افزود: ایران نه مبدا تولید و نه تنها مقصد مصرف است؛ ایران مانند بسیاری از کشورهای دیگر در مسیر ترانزیت موادمخدر قرار گرفته که بیش از یکهزار تن مواد مخدر را کشف کرده است.
اکنون نیز بیش از ۷۰ درصد کشفیات در استانهای شرقی و حاشیه شرقی و بیش از ۷۰ درصد کشفیات ناشی از اقدامات اطلاعاتی است
۷۰ درصد کشفیات مواد مخدر مربوط به استانهای شرقی است
مومنی افزود: ایران مبارزه با مواد مخدر را به صورت همه جانبه و هوشمند انجام میدهد و اکنون نیز بیش از ۷۰ درصد کشفیات در استانهای شرقی و حاشیه شرقی و بیش از ۷۰ درصد کشفیات ناشی از اقدامات اطلاعاتی است.
وی گفت: با وجود اینکه طالبان ممنوعیت کشت خشخاش را اعلام کرد اما براساس اعلام رسمی سازمان ملل متحد، سطح زیرکشت مواد مخدر در افغانستان حدود ۱۶ درصد افزایش داشته و این آمار نشان میدهد که باید تلاشها گسترده تر شود همچنین تولید مواد مخدر صنعتی و شیشه در افغانستان افزایش فزاینده داشته و در یک دهه گذشته تولید آن به بیش از پنج برابر رسیده که این امر نه تنها ایران بلکه همه دنیا را در معرض خطر جدی قرار داده است.
کاهش ۷۰ درصدی بازگشت به مصرف با تولید داروهای جدید
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر به موضوع بهبودیافتگان اعتیاد و پیشرفتها در این زمینه اشاره کرد و افزود: با داروهای تولیدی در ایران بیش از ۷۰ درصد، گرایش دوباره به مواد مخدر کاهش پیدا کرده است.
با داروهای تولیدی در ایران بیش از ۷۰ درصد، گرایش دوباره به مواد مخدر کاهش پیدا کرده است.
مومنی به ضعفهای قانونی در حوزه مبارزه با مواد مخدر اشاره و با تاکید بر اینکه در حوزه قانون نیازمند اصلاحات نوین هستیم، افزود: قوانین در حوزه مبارزه با مواد مخدر نیاز به بازنگری است.
اجرای طرح یاریگران زندگی در ۴۰ هزار مدرسه کشور
دبیرکل ستاد با اشاره به طرح یاریگران زندگی گفت: اکنون ۴۰ هزار مدرسه تحت پوشش این برنامه قرار دارند و قرار است که به ۸۰ هزار مدرسه افزایش یابد. ایران در کنار کشوری قرار دارد که اقتصاد خرد آن نابود شده و آنها را به تولید مواد مخدر وابسته کردهاند و چارهای نداریم جز اینکه در کنار مقابله و مبارزه به پیشگیری و بازدارندگی درونی برای ایمنی جامعه بپردازیم.
مومنی اضافه کرد: در حوزه درمان اعتیاد نیز شیوهها و داروهای نوینی تولید و به مدت یکسال در سازمان زندانها آزموده شد که شاهد نتایج خوبی از این شیوه و داروی جدید بودیم؛ یکی از نتایج آن بود که بیش از ۷۰ درصد از رفتارهای پرخطر و گرایش مجدد به مواد مخدر در این شیوه کمتر شد.
تاکید نایب رئیس مجلس به مسئولیتپذیری جامعه جهانی برای مبارزه با مواد مخدر
علی نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در این نشست با تاکید بر اینکه باید خونخواه شهدای مبارزه با مواد مخدر و به ویژه شهدای کشور باشیم، افزود: یکی از مقامهای اروپایی، این قاره را به باغ و سایر مناطق دنیا را به جنگل تشبیه کرده است، آنها باید بدانند که این جنگل نتیجه سالها ظلم و استعمار آنها است و باغ امروز آنها نتیجه مبارزه چهار هزار شهید ما در جهت از بین بردن مواد مخدر و نیز شهدایی است که در مبارزه با داعش جان خود را از دست دادهاند. اگر شهدای عزیز ما نبودند، باغی در اروپا وجود نداشت.
وی ادامه داد: ایران برای زنده ماندن انسانیت در جهان تلاش میکند و جامعه جهانی حداقل باید به صورت مالی هزینه این اقدامات را بپردازد زیرا ایران در مسیر ترانزیت مواد مخدر قرار دارد و بیشترین کشفیات در این حوزه نیز از آن کشورمان است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی به مسئولیتپذیری جامعه جهانی برای مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد و گفت: ما برای زنده ماندن انسانیت در جهان تلاش میکنیم و جامعه جهانی حداقل باید به صورت مالی هزینه اقدامات ما را بپردازد؛ اگر ما در راه مبارزه با مواد مخدر اقدامی نکنیم، اروپاییها باغی در اروپا نخواهند داشت.
نیکزاد با بیان اینکه ایران در مسیر ترانزیت مواد مخدر قرار دارد و آخرین کشفیات در این حوزه نیز از آن کشور ماست، افزود: آمریکا که با نوید آزادی و نوید دموکراسی در کشورهایی از جمله افغانستان حضور پیدا کرد، هنوز بعد از حدود ۲۰ سال اشغال آن کشور، شاهد تولید گسترده مواد مخدر در افغانستان هستیم.
وی اظهار داشت: باید مسئول و متولی اصلی مبارزه با مواد مخدر را مشخص کنیم؛ در زمان بودجهریزی همه دستگاهها اعلاممسئولیت میکنند، اما در زمان مطالبه مسئولیتها، هر دستگاه از پاسخگویی طفره میرود.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در حوزه مقابله با موادمخدر و جمع آوری معتادان متجاهر؛ شهرداری، بهزیستی و نیروی انتظامی هر یک مسئولیتهایی دارند که به نظر من باید ستاد مبارزه با مواد مخدر را متولی اصلی مبارزه با موادمخدر بدانیم.
نیکزاد تاکید کرد: باید اعتبارات کافی در اختیار ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار گیرد و نظارت لازم هم انجام شود.
وی به ضرورت مردمیسازی مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و اظهار داشت: همانند مدرسهسازی و حوزه سلامت، لازم است تا خیران ورود جدی به موضوع درمان معتادان داشته باشند و حتی میتوان گفت که این امر، از مدرسهسازی هم مهمتر است زیرا به هرحال آموزش متوقف نمیشود.
نیکزاد هشدار داد: اگر انسان فقط یک بار از مواد مخدر استفاده کند یا با کسانی که وارد عرصه اعتیاد شدند و از مواد مخدر سنتی به سمت صنعتی رفتهاند، دوستی داشته باشد گرفتار مواد مخدر میشود که در اینصورت برگشت از اعتیاد، سخت است.
نشست تخصصی مسئولان مبارزه با موادمخدر کشور صبح امروز دوشنبه با عنوان «نقش جمهوری اسلامی ایران در مبارزه هوشمند و دانشبنیان با موادمخدر در عرصههای ملی، منطقهای و بینالمللی» با حضور دبیران شوراهای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استانهای سراسر کشور به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.
نظر شما