**واکنش سرکرده تروریستهای جبهه النصره به مذاکره دمشق و آنکارا در روسیه
ابومحمد الجولانی سرکرده گروهک تروریستی هیأت تحریر الشام (جبهه النصره سابق) با ابراز ترس و واهمه از مذاکره دمشق و آنکارا با نظارت روسیه، آن را "انحرافی بسیار خطرناک" دانست.
الجولانی از گروههای مسلح در شمال سوریه خواست که برای مقابله با چالش موجود با هیأت تحریر الشام متحد شوند.
شهر مسکو هفته گذشته میزبان نشست وزرای دفاع روسیه، سوریه و ترکیه بود. این اولین نشست رسمی بین مقامات دمشق و آنکارا به میزبانی روسیه در ۱۱ سال گذشته بود و سه طرف نتایج آن را مثبت ارزیابی کردند که به گفته شبکه تلویزیون ترکیه، نشانگر از حصول توافقی بین آنها است.
"خلوصی آکار" وزیر دفاع و "هاکان فیدان" رئیس دستگاه اطلاعات ترکیه با "سرگئی شویگو"، وزیر دفاع روسیه و "علی محمود عباس" وزیر دفاع سوریه و رؤسای سرویس های اطلاعاتی روسیه و سوریه در مسکو دیدار و طی آن، بحران دمشق و مشکل پناهجویان و تلاشهای مشترک برای مبارزه با گروه های تروریستی در سوریه بررسی شد.
منابع ترکیه ای نیز در این باره اعلام کرده اند که شرکت کنندگان در نشست مسکو بر سر چند مساله به توافق رسیدند و منافع و شروط دمشق در نشستهای پیشین در نظر گرفته شده و آنکارا با خروج کامل و احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه موافقت کرده است.
هزاران نظامی ترکیه با ورود غیرقانونی و به بهانه مقابله با گروه های تروریست کُرد، سال ها است بخش هایی از خاک سوریه را اشغال و عملا حامی گروه های تروریستی در شمال غرب سوریه بوده اند.
وزارت دفاع سوریه نیز چهارشنبه شب در بیانیهای، دیدار وزیران دفاع این کشور و ترکیه در مسکو را مثبت ارزیابی و اعلام کرد: امروز دیداری بین وزیر دفاع و مدیر اداره کل اطلاعات سوریه و همتایان ترکیهای آنها با مشارکت طرف روسی در مسکو برگزار شد و دو طرف به موضوعات زیادی پرداختند و این دیدار مثبت بود.
روزنامه الوطن سوریه هم جمعه شب در گزارشی درباره نتایج نشست مسکو، اعلام کرد که «ترکیه در نشست سه جانبه اخیر وزرای دفاع آنکارا ، دمشق و مسکو با خروج کامل نیروهایش از خاک سوریه موافقت کرده است».
به نوشته الوطن، دیدار سهجانبهای که در مسکو با میانجیگری روسیه برگزار شد، حاصل چند نشست بوده که پیشتر بین دستگاههای اطلاعاتی ترکیه و سوریه برگزار شده است.
منابع خبری اعلام کرده اند که آنکارا و دمشق همچنین درباره اجرای توافقی که در سال ۲۰۲۰ درباره بازگشایی جاده "ام۴" منعقد شد، بحث و تبادل نظر کردند.
این منابع تصریح کرده اند که طرفهای شرکت کننده در این نشست تأکید کردند که گروه تروریستی "پ. ک. ک" دست نشانده آمریکا و رژیم صهیونیستی است و بزرگترین خطر برای سوریه و ترکیه به شمار میآید.
همچنین اعلام شده که موضوعات مورد توافق در این نشست، توسط چند کمیته تخصصی به منظور تضیمن اجرا و پیگری درست دنبال می شود و چند نشست دیگر برای هماهنگیهای بیشتر میان دو طرف در آینده برگزار خواهد شد.
**زلنسکی: روسیه به حملات پهپادی ادامه میدهد
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین مدعی شد که روسیه قصد دارد به حملات پهپادی ادامه دهد.
زلنسکی دوشنبه شب در یک نطق ویدیویی گفت: ما اطلاعاتی داریم که نشان میدهد برای حملات ادامهدار با پهپادها برنامهریزی میکند. شاید هدف این کار خسته کردن مردم، فرسوده کردن دفاع ضدهوایی و هدر دادن انرژی ماست.
وی افزود: اوکراین باید هر کاری انجام دهد تا تروریستهای به هدفشان نرسند.
رسانههای اوکراینی ادعا کردند که روسیه در نخستین ساعات سال نو، حملات هوایی و پهپادی خود را علیه زیرساختهای اوکراین را ادامه داد.
رییس پلیس کییف نیز در پیامی در تلگرام، تصویری از بقایای یک پهپاد منتشر کرد که روی آن دستخط تبریک سال نو به زبان روسی دیده میشد.
زلنسکی نیز با تکرار ادعاها درباره حملات پهپادی روسیه اظهار کرد: نیروهای اوکراینی در نخستین شب سال نو ۴۵ پهپاد را مورد هدف قرار دادند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. نیروهای روسیه سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) طی فرمانی از سوی پوتین موسوم به «عملیات ویژه» به اوکراین حمله کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو-کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
**رسانه مقاومت: آژیر خطر در نزدیکی سفارت آمریکا به صدا درآمد
کانال تلگرامی "صابرین نیوز" وابسته به نیروهای مقاومت بامداد سه شنبه از به صدا درآمدن آژیر خطر در پایگاه سوم "التوحید" در نزدیکی سفارت آمریکا در منطقه سبز بغداد خبر داد.
همچنین سطح هشدار و احتیاط در پایگاه سوم "التوحید" در نزدیکی سفارت آمریکا نیز گسترش یافته است.
تاکنون مقامات آمریکایی و ستاد اطلاع رسانی ارتش عراق به این خبر واکنشی نشان نداده اند.
این خبر درحالی منتشر شد که عراق درحال برگزاری آیین گرامیداشت سالگرد ترور فرمانده پیشین سپاه قدس ایران و همراهانش به فرمان آمریکا است.
سپهبد سردار حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حاج «ابومهدی المهندس» معاون پیشین سازمان الحشد الشعبی عراق و همرزمان آنها در ۳ ژانویه ۲۰۲۰ (۱۳ دی ماه ۱۳۹۸) به دستور دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا با حمله موشکی پهپاد آمریکایی در فرودگاه بغداد ترور شدند و چند روز پس از آن ترامپ به اجرای این جنایت تروریستی اعتراف کرد.
**اکثریت ساکنان سرزمین اشغالی دولت نتانیاهو را قبول ندارند
نتیجه تازه ترین نظرسنجی در سرزمینهای اشغالی نشان می دهد که اردوگاه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر کنونی رژیم صهیونیستی در صورت برگزاری مجدد انتخابات، میزان کرسیهای خود در کنست را از دست خواهد داد.
در این نظرسنجی که شبکه ۱۳ این رژیم منتشر کرده است، اکثریت ساکنان سرزمینهای اشغالی بر این باورند که دولت کنونیشان خوب نیست.
براساس این نظرسنجی، میزان نارضایتی از کابینه حکایت از کاهش کرسیهای اردوگاه راستگرا به ریاست نتانیاهو دارد، بطوری که در این نظرسنجی کرسیهای این اردوگاه در صورت برگزاری مجدد انتخابات، از ۶۴ کرسی به ۵۸ کرسی کاهش خواهد یافت.
حزب لیکود به ریاست نتانیاهو ، یک کرسی خود را از دست خواهد داد و کرسیهای آن از ۳۲ به ۳۱ کاهش خواهد یافت.
در مقابل کرسیهای حزب "یش عتید" به ریاست "یائیر لاپید" نخست وزیر و وزیر امورخارجه پیشین از ۲۴ کرسی به ۲۶ کرسی خواهد رسید.
همچنین کرسیهای حزب صهیونیسم دینی به ریاست بتزلل اسموتریچ و ایتمار بن گویر دو عضو افراطی کابینه نتانیاهو نیز از ۱۴ کرسی به ۱۲ کرسی کاهش خواهد یافت، درحالی که حزب شاس که در انتخابات ۱۱ کرسی به دست آورده بود، در صورت برگزاری انتخابات مجدد، تنها حائز هشت کرسی خواهد شد.
حزب یهدوت هتوراه که در اردوگاه نتانیاهو قرار دارد، توانسته هفت کرسی خود را حفظ کند، همچنان که حزب "کشور" به ریاست بنی گانتس نیز همان ۱۲ کرسی را به دست خواهد آورد که در انتخابات کسب کرده بود.
این درحالی است که یسرائیل بیتنو به ریاست آویگدور لیبرمن ۶ کرسی، حزب کارگر، ۴ کرسی و حزب میرتس نیز خواهد توانست ۴ کرسی به دست بیاورد.
فهرست یکپارچه به ریاست منصور عباس نیز کرسیهایش به عدد ۶ افزایش خواهد یافت، در حالی که جبهه عربی تغییر کرسیهایش به ۴ عدد کاهش یافت و حزب "تجمع" نیز حدنصاب برای ورود به کنست را در این نظرسنجی کسب نخواهد کرد.
براساس این نظرسنجی نتانیاهو به تنهایی نخواهد توانست کابینه تشکیل دهد.
پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) هشتم دی ماه در جریان رای اعتماد به کابینه معرفی و بنیامین نتانیاهو به عنوان نخست وزیر مکلف با اعتراض نش و تشنج شد.
گزارش ها حکایت از آن داشت که شماری از نمایندگان کنست علیه نتانیاهو شعار دادند.
یک روز پیش از آن نیز یکصد نفر از سفرای سابق رژیم صهیونیستی در نامهای به نخستوزیر این رژیم درباره روی کار آمدن دولت او به عنوان دولتی راستگرا و افراطی ابراز نگرانی کردند.
به عقیده تحلیلگران سیاسی، حضور راست افراطی و احزاب دینی صهیونیستی و حریدی در قدرت از یک سو باعث تشدید بحران و شکاف های داخلی می شود و ائتلاف حاکم به ریاست نتانیاهو رویکرد و سیاستهای بسیار افراطی و فاشیستی را علیه فلسطینیها در داخل سرزمینهای اشغالی و در کرانه باختری و قدس و نوار غزه در پیش می گیرد و از سوی دیگر موجب افزایش تنش های منطقه ای می شود.
تعیین چهره های بسیار افراطی و تندرو از جمله «ایتامار بن گویر» به عنوان وزیر امنیت داخلی در کابینه رژیم صهیونیستی صدای خود صهیونیست ها را هم درآورده است. آنها بن گویر را جزئی از «اراذل و اوباش آشوبگر» و خطری برای این رژیم قلمداد می کنند.
**قراردادهای گازی ترکیه ؛ بلغارستان روز سه شنبه عمان بزودی
فاتح دونماز وزیر انرژی ترکیه دوشنبه شب گفت که شرکت ملی گاز این کشور (بوتاش) روز سهشنبه با همتای بلغاری خود قرارداد گاز میبندد.
به گزارش از خبرگزاری "رویترز"، دونماز به ایستگاه "تی وی نت"، همچنین از امضای قراداد گاز طبیعی مایع با عمان به زودی خبر داد، اما به جزییات اشاره نکرد.
وی البته گفت که امروز سه شنبه راهی بلغارستان خواهد شد.
بلغارستان به دنبال آن است که تا سال ۲۰۳۶ در بنادر ترکیه جایی پیدا کند و بتواند تا آن زمان سالانه یک میلیارد متر مکعب گاز طبیعی مایع وارد کند.
وزیر انرژی مؤقت بلغارستان و مقامات شرکت ملی گاز این کشور ماه گذشته به استانبول رفته بودند تا در خصوص تتوافق احتمالی برای منابع انرژی جدید برای کشورشان با مقامات آنکارا گفت وگو کنند.
شرکت انرژی "گازپروم" روسیه به عنوان بزرگ ترین شرکت روسی صادر کننده گاز، ماه آوریل و پس از آن که لهستان و بلغارستان نپذیرفتند که هزینه گاز را به روپل روسیه پرداخت کنند، صادرات گاز را به این کشورها قطع کرد.
روسیه بیش از ۹۵ درصد از نیاز گازی بلغارستان را تأمین می کرده است.
فاتح دونماز وزیر انرژی ترکیه دوشنبه شب گفت که شرکت ملی گاز این کشور (بوتاش) روز سهشنبه با همتای بلغاری خود قرارداد گاز میبندد.
به گزارش از خبرگزاری "رویترز"، دونماز به ایستگاه "تی وی نت"، همچنین از امضای قراداد گاز طبیعی مایع با عمان به زودی خبر داد، اما به جزییات اشاره نکرد.
وی البته گفت که امروز سه شنبه راهی بلغارستان خواهد شد.
بلغارستان به دنبال آن است که تا سال ۲۰۳۶ در بنادر ترکیه جایی پیدا کند و بتواند تا آن زمان سالانه یک میلیارد متر مکعب گاز طبیعی مایع وارد کند.
وزیر انرژی مؤقت بلغارستان و مقامات شرکت ملی گاز این کشور ماه گذشته به استانبول رفته بودند تا در خصوص تتوافق احتمالی برای منابع انرژی جدید برای کشورشان با مقامات آنکارا گفت وگو کنند.
شرکت انرژی "گازپروم" روسیه به عنوان بزرگ ترین شرکت روسی صادر کننده گاز، ماه آوریل و پس از آن که لهستان و بلغارستان نپذیرفتند که هزینه گاز را به روپل روسیه پرداخت کنند، صادرات گاز را به این کشورها قطع کرد.
روسیه بیش از ۹۵ درصد از نیاز گازی بلغارستان را تأمین می کرده است.
**داسیلوا: با قدرت از حق مردم فلسطین دفاع خواهیم کرد
لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا رئیس جمهوری برزیل اعلام کرد که کشورش با قدرت همراه و حامی فلسطینیان خواهد بود و برای پس گرفتن آزادی و استقلال فلسطین به عنوان یک کشور مستقل و با حاکمیت در مرزهای ۱۹۶۷ تلاش خواهد کرد.
داسیلوا این سخنان را در دیدار با ریاض المالکی وزیر امورخارجه تشکیلات خودگردان فلسطین و فرستاده ویژه محمود عباس به مراسم تحلیف ریاست جمهوریاش بیان کرده است.
رئیس جمهوری برزیل بار دیگر بر تعهد اصولی کشورش برای حمایت از آرمان ملت فلسطین تأکید کرد و گفت که برازیلا پشتیبان تلاش کشور فلسطین در تمام میادین بین المللی خواهد بود.
وی بار دیگر گفت که تعهد مستحکم برزیل همچنان حمایت از حقوق ملت فلسطین است و کشورش همچنان به عنوان یاری گر فلسطین باقی خواهد ماند.
این سیاستمدار کهنه کار برزیلی پیش از این از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۰ نیز ریاست جمهوری این کشور را بر عهده داشت.
تحلیلگران سیاسی میگویند بعید است ریاست جمهوری لولا مانند دو دوره قبلی او باشد. تصدی این دوره وی پس از فشردهترین رقابت ریاست جمهوری در بیش از سه دهه اخیر در برزیل و مقاومت برخی از مخالفانش در برابر روی کار آمدن او صورت میگیرد.
این سیاستمدار جناح چپ، بولسونارو نماینده جناح راست افراطی برزیل را در رای گیری ۸ آبان با اختلاف کمتر از ۲ درصد شکست داد.
**بورکینافاسو سفیر فرانسه را اخراج کرد
بورکینافاسو در بحبوحه تنش با پاریس اعلام کرد که از «لوک آلاد» سفیر فرانسه خواسته است این کشور را ترک کند.
«ژان امانوئل اودروگو» سخنگوی دولت بورکینافاسو دوشنبه شب در گفت وگو با آسوشیتدپرس این خبر را تایید کرد اما دلیل اخراج آلاد را ذکر نکرد.
اخراج آلاد دو هفته پس از آن صورت گرفت که باربارا مانزیی هماهنگکننده فعالیتهای بشردوستانه سازمان ملل در بورکینافاسو عنصر نامطلوب معرفی و اخراج شد.
پیش از آن دولت نظامی بورکینافاسو با صدور بیانیهای اعلام کرده بود پخش رادیو بینالمللی فرانسه (RFI) را در این کشور به حالت تعلیق درآورده است. علت این اقدام پخش گزارشهای نادرست و پخش بیانیه گروههای مخالف رئیس جمهوری اعلام شد.
بورکینافاسو به محل تاخت و تاز القاعده و داعش تبدیل شده است. این گروههای تروریستی هزاران نفر را در این کشور به قتل رسانده و حدود ۲ میلیون نفر را نیز آواره کردهاند.
ارتش چند ماه پیش دولت غیرنظامی را به ناتوانی برای کنترل بر اوضاع متهم و کودتا کرد. در ماه سپتامبر نیز ابراهیم ترائوره بعنوان رهبر جدید دولت کودتا بر سر کار آمد.
بورکینافاسو مستعمره سابق فرانسه است و ترائوره از زمانی که بر سر کار آمده احساسات ضدفرانسوی خود را کتمان نکرده و به گسترش روابط با کشورهای دیگر از جمله روسیه روی آورده است.
سال گذشته، کشور مالی نیز سفیر فرانسه را اخراج کرد. تحلیلگران میگویند از آنجایی که بورکینافاسو با مالی هماهنگ است اخراج سفیر فرانسه دور از انتظار نبود.
**روسیه: آماده اقدام متقابل برای جلوگیری از تهدیدهای نظامی ژاپن هستیم
آندری رودنکو معاون وزیر خارجه روسیه با انتقاد از «رویکرد ضدروسی» توکیو گفت که مسکو آماده اتخاذ اقدمات متقابل برای جلوگیری تهدیدهای نظامی ژاپن است.
رودنکو سهشنبه گفت: امضای سند پیمان صلح با کشوری که آشکار موضع غیردوستانه میگیرد و آزادانه تهدیدهای مستقیم خود را علیه کشور ما بیان میکند، غیرممکن است.
وی افزود: ما نشانهای از تجدیدنظر توکیو در سیاست ضدروسی خود یا هر تلاشی برای اصلاح وضعیت موجود نمیبینیم.
رودنکو یادآوری کرد که روسیه در حال مذاکرات جامعی در مورد پیمان صلح با ژاپن بود که «اصول توسعه سریع تمام بخشهای روابط مسکو و توکیو را تعیین میکرد.»
وی افزود: با آغاز عملیات نظامی ویژه در اوکراین، دولت فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن فعالانه به کارزار روسهراسی غرب پیوست و دستاوردهای همکاری سودمندی را که در مدت سالهای گذشته حاصل شده بود، از بین برد.
رودنکو از رزمایشهای نظامی گسترده ژاپن با شرکای غیرمنطقهای در مرزهای روسیه و بازنگری در اسناد نظامی و امنیتی و «افزایش بیسابقه پتانسیل تهاجمی» و قرار گرفتن آن کشور در «مسیر نظامیگری» انتقاد کرد.
وی اظهار کرد: ما این اقدامات را چالشی جدی علیه امنیت کشور خودمان و منطقه آسیاپاسفیک میدانیم. هشدار میدهیم که اگر این رویکرد ادامه پیدا کند مجبور خواهیم شد اقدامات متقابل متناسبی برای جلوگیری از تهدیدهای نظامی علیه روسیه اتخاذ کنیم.
روسیه و ژاپن به دلیل اختلاف بر سر جزایر مورد منازعه هنوز رسما به خصومتهای دوره جنگ جهانی دوم پایان ندادهاند.
به نوشته رویترز، این اختلافات بر سر جزایری است که اتحاد جماهیر شوروی در اواخر جنگ جهانی دوم تصرف کرد. روسیه این جزایر را کوریل مینامد و در ژاپن به آنها «سرزمینهای شمالی» گفته میشود.
پس از آنکه ژاپن از تحریمهای غرب علیه روسیه بدلیل جنگ اوکراین حمایت کرد، مسکو در ماه مارس از مذاکرات به توکیو کنار کشید.
ژاپن این تصمیم روسیه را «غیرمنصفانه» و «کاملا غیرقابل قبول» توصیف کرد.
**جبهه النصره آتش بس در شمال غرب سوریه را نقض کرد
یک مقام نظامی بلندپایه روسی بامداد سه شنبه از هفت مورد حمله عناصر گروه تروریستی "جبهه النصره" به منطقه کاهش تنش در شمال سوریه خبر داده است.
اولیگ ایگوروف معاون رئیس مرکز آشتی روسیه در سوریه در بیانیهای اعلام کرد که هفت نوبت نقض آتش بس از گروه جبهه النصره را ثبت کرده که پنج مورد آن در استان ادلب و ۲ حمله در استان لاذقیه انجام شده است.
وی گفت که این مرکز هفت حمله راکتی از پایگاههای گروهک تروریستی جبهه النصره در منطقه کاهش تنش در ادلب را در روز گذشته ثبت کرده است.
مرکز آشتی میان گروه های متخاصم و کنترل بر تحرک پناهجویان در سوریه وابسته به وزارت دفاع روسیه در فوریه ۲۰۱۶ تأسیس شد.
سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد، اما منطقه چهارم که ادلب استانی در شمال غربی سوریه و مناطقی چون لاذقیه، حما و حلب را در بر می گیرد، هنوز در دست گروه های تروریستی قرار دارد و گفته می شود کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی جبهه النصره است.
اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران مسکو و آنکارا در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد بدون خونریزی تروریستهای مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که تا به امروز رخ نداده است و تروریست ها در این منطقه هر از چندگاهی به نیروهای نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله می کنند.
**کویت ۳۰ هزار کارگر خارجی را اخراج کرد
رسانههای کویتی دوشنبه شب گزارش دادند که این کشور در سال ۲۰۲۲، قرارداد کاری ۳۰ هزار نفر از خارجیها را لغو کرده است.
منابع امنیتی کویتی اعلام کردند که وزارت کشور کویت این ۳۰ هزار نفر را به دلایل مختلف از جمله قضایی و اداری اخراج کرده است.
براساس این گزارش، جرم خارجیهای اخراجی از کویت شامل مصرف مواد مخدر، مشاجره، سرقت، ساخت شراب، پایان مدت اقامت و عدم رعایت قوانین کویت اعلام شده است.
ملیتهای اخراجی از کویت شامل ۶ هزار و ۴۰۰ هندی، ۳ هزار و ۵۰۰ بنگلادشی، سه هزار مصری بودهاند.
براساس این گزارش اکثریت زنان خارجی اخراجی از کویت را اتباع فیلیپین (۳ هزار)؛ سریلانکا (۲ هزار و ۶۰۰)؛ هند (یکهزار و۷۰۰) و اتیوپی (یکهزار و۴۰۰) نفر تشکیل میدادند.
**بولتون: پوتین میتواند با استفاده از ضعف غرب پیروز شود
جان بولتون مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا گفت که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه هنوز میتواند با استفاده از ضعف غرب پیروزی را از آن خود کند.
بولتون در یادداشتی که بامداد سهشنبه در روزنامه تلگراف انگلیس منتشر شد، نوشت: سال ۲۰۲۳ برای اوکراین و نشان دادن قدرت و عزم غرب به روسیه، چین و ایران تعیین کننده است.
وی افزود: اگر واشنگتن و لندن در ۱۲ ماه آینده به اوکراین کمک نکنند تبعات منفی آن در ورای میدان نبرد کنونی احساس خواهد شد.
مشاور امنیت ملی دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا مدعی شد: در حالی که بلندپروازیهای هستهای تهران و پیونگ یانگ بسیار تهدیدکننده است و تهدید وجودی چین به چالش بزرگی برای غرب در قرن حاضر تبدیل میشود، نباید لزوم پرداختن به سرنوشت اوکراین را نادیده گرفت.
این سیاستمدار افراطی آمریکایی گفت: به رغم امتیازات قابل توجهی مانند روحیه مبارز جمعیت اوکراین، کمکهای تسلیحاتی و اطلاعاتی زیاد لندن و واشنگتن و کشورهای پیشرو اروپای شرقی و عملکرد ضعیف نیروهای روسیه در هوا، زمین و دریا، اقتصاد اوکراین در بدترین وضع قرار دارد و بخش زیادی از کییف به تلی از خاک تبدیل شده است.
وی افزود: فنلاند و سوئد در تصمیمی شگفتآور خواهان پیوستن به ناتو هستند، اما شرکای نظامی و تجاری روسیه ، مسکو را ترک نکردهاند. متاسفانه کشوری مثل ترکیه از آن جمله است. اگر رجب طیب اردوغان بار دیگر (احتمال با تقلب) به ریاست جمهوری انتخاب شود پیوستن ترکیه به ناتو در سال ۲۰۲۳ به یک مساله مهمی تبدیل خواهد شد.
بولتون با اشاره به اختلافات و ضعفهایی که در مورد رویکرد اروپاییها در قبال اوکراین دارند، تاکید کرد: مساله واقعی اتحادیه و عزم غرب است.
وی افزود: آمریکا هم مشکلاتی دارد. رسانههای آمریکایی بیشتر از انتقاد کردن از اختلافات سیاسی داخلی میان جمهوریخواهان لذت میبرند. در گزارشهای مخالفت گروه کوچکی از انزواطلبان جناح راست سیاسی با کمک مداوم واشنگتن به اوکراین برجسته میشود و تهدید شدیدتر «ترقیخواهان» چپگرا را نادیده میگیرند.
بولتون در پایان یادداشت خود نوشت: عملکرد نظامی روسیه در ۲۰۲۳ ادامه خواهد یافت. شاید موضع سیاسی پوتین ضعیفتر شده و مشکلات اقتصادی روسیه بیشتر شود. اما هر روز که عقبنشینی نیروهای مسکو از اوکراین به تاخیر میافتد به مشکلات داخلی غرب افزوده میشود. آمریکا و انگلیس همچنان به راهبردی نیاز دارند که بتوانند «سال نوی مبارک و پیروزیبخشی» را مردم اوکراین رقم بزنند.
**لاوروف : برای تماس با صربستان همیشه آماده هستیم
سرگئی لاوروف وزیر امورخارجه روسیه در پیامی به ایویکا داچیچ همتای صرب خود گفت که مسکو همیشه برای تماس با صربستان آمادگی دارد.
لاوروف در پیامی به مناسبت تعطیلات سال نو میلادی که روز دوشنبه توسط سرویس مطبوعاتی وزارت خارجه صربستان منتشر شد، افزود: ما همیشه برای تماس با دوستان صرب باز هستیم. بعداً لاوروف به صورت دستی به متن تایپ شده اضافه کرد که «اگرچه میدانم که شما در حال حاضر بسیار مشغول هستید».
لاوروف خاطرنشان کرد که در سال ۲۰۲۲، به رغم شرایط سخت بین المللی، "روابط روسیه و صربستان یک بار دیگر برای استحکام آزمایش شده است.
وزیر امور خارجه روسیه همچنین آمادگی خود را برای حفظ پویایی بالا در تعامل بین وزارتخانه های خارجه کشورها، هماهنگی نزدیک اقدامات در صحنه جهانی ابراز کرد و قول داد که به حمایت برادرانه از بلگراد در حفظ منافع مشروع ملی ادامه دهد.
لاوروف قرار بود در ۶ تا ۷ ژوئن سال گذشته از بلگراد بازدید کند که به دلیل امتناع بلغارستان، مقدونیه شمالی و مونته نگرو از ایجاد کریدور هوایی برای هواپیمای وزیرخارجه روسیه، این سفر شکست خورد و وی چنین تصمیمی را بی سابقه و غیرقابل تصور خواند.
پس از شکست سفر به بلگراد، رئیس وزارت امور خارجه روسیه از نیکولا سلاکوویچ همتای صرب خود برای بازدید از مسکو در آن زمان دعوت کرد. اما در رابطه با تشکیل دولت جدید صربستان، سمت وزیر امور خارجه را داچیچ که در صربستان به روسوفیلی شهرت دارد، بر عهده گرفت.
لاوروف در دوم آگوست دعوت از وزیر امور خارجه جدید برای سفر به روسیه را تکرار کرد. بلگراد دعوت وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه برای سرپرست وزارت خارجه صربستان را پذیرفت. با این حال، این بازدید تا پایان سال ۲۰۲۲ انجام نشد.
**دبیرکل عصائب اهل الحق عراق: ترامپ هزینه ترور سلیمانی و المهندس را خواهد داد
قیس الخزعلی دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق دوشنبه شب تصریح کرد: دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا عامل ترور شهیدان سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس و همرزمانشان در نزدیکی فرودگاه بغداد، هزینه این جنایت را خواهد داد.
الخزعلی اظهار کرد: با رهبران خود پیمان میبندیم که انتقام فرماندهان پیروزی و شهدایمان را خواهیم گرفت و هرگز از گفتن حقیقت ابایی نخواهیم داشت.
وی که در مراسم بزرگداشت سومین سالگرد شهادت فرماندهان پیروزی سخن می گفت، تأکید کرد: زمان آن رسیده که تمام زوایای جنایت ترور فرماندهان پیروزی آشکار شود.
فالح الفیاض رئیس سازمان الحشد الشعبی عراق نیز دوشنبه شب در این خصوص گفت: ما یک قدرت نظامی هستیم. الحشد الشعبی با صلابت و استواری که دارد، پاسخی به ترور سلیمانی و المهندس است.
سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حاج «ابومهدی المهندس» معاون پیشین سازمان الحشد الشعبی عراق و همرزمان آنها در ۳ ژانویه ۲۰۲۰ (۱۳ دی ماه ۱۳۹۸) به دستور دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا با حمله موشکی پهپاد آمریکایی در فرودگاه بغداد ترور شدند و چند روز پس از آن ترامپ به اجرای این جنایت تروریستی اعتراف کرد.
**اتحادیه اروپا درباره اعمال محدودیت برای ورود مسافر از چین تصمیمگیری میکند
اتحادیه اروپا اعلام کرد که بدلیل نگرانی از افزایش آمار مبتلایان به کرونا در چین روز چهارشنبه جلسهای با هدف اتخاذ یک موضع هماهنگ در مورد ورود مسافر از این کشور آسیایی برگزار میکند.
وزیر بهداشت بلژیک دوشنبه شب خبر داد که فاضلاب هواپیماهای ورودی از چین را برای یافتن سرنخی احتمال از سویههای جدید کرونا بررسی میشود.
فرانک واندنبروک به تلویزیون VRT گفت: باید با هماهنگی ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا کارهای بیشتری انجام شود. اگر کشورهای اروپایی با هم بگویند که برای ورود به اروپا ابتدا باید آزمایش بدهید، این پیام خوبی به چین میدهد.
سوئد که ریاست دورهای اتحادیه اروپا را برعهده دارد اعلام کرد که چهارشنبه برای اتخاذ تدابیر لازم در مورد ورود مسافر از چین تشکیل جلسه میدهد.
یاکوب فورسمد وزیر بهداشت سوئد گفت: مهم است که اقدامات ضروری بسرعت اتخاذ شود.
ایتالیا، فرانسه و اسپانیا پیش از این ارائه نتیجه آزمایش عدم ابتلا به کرونا را برای مسافران ورودی از چین الزامی کرده بودند.
آمریکا و برخی کشورهای دیگر خصوصا در آسیا نیز اقدامات مشابهی در مورد این مسافران در نظر گرفتهاند.
دور جدید شیوع گسترده ویروس کرونا در چین از اواخر ماه نوامبر آغاز شد؛ یعنی زمانی که سرانجام پکن در پی اعتراضات سراسری سیاست سختگیرانه «کووید صفر» را کنار گذاشت.
به گزارش رسانهها، میلیونها چینی در جریان افزایش اخیر گونههای اومیکرون در این کشور مبتلا شدهاند، امری که زنگ خطر را برای جهان به صدا درآورده است.
**روایتی جهانی از آینده اقتصاد ایرانی
سال ۲۰۲۲ با تمام رویدادهای اقتصادی پرفرازونشیبی که داشت، به پایان رسید. در این سال برخی از اقتصادها برنده میدان شدند و برخی نیز با مشکلات بزرگ و کوچک فراوانی دست و پنجه نرم کردند. اما باید دید در سالی که گذشت، بازارهای جهانی چه سرگذشتی داشتند؟!
**ابومجاهد: گسترش فرهنگ مقاومت نشان از تاثیر شهید سلیمانی دارد/ قدردان ایران هستیم
مدیر دفتر رسانه ای کمیته های مقاومت مردمی فلسطین گفت که شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نمونه و الگویی بی نظیر از فداکاری، شجاعت و از خودگذشتگی بود و گسترش فرهنگ مقاومت در بین ملت فلسطین نشان از حضور و تاثیر وی در زمان حیات و پس از شهادت دارد.
«محمد البریم» روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا درباره شخصیت و جایگاه شهید شپهبد سلیمانی و تاثیرگذاری وی در جبهه مقاومت افزود: شهید سلیمانی شخصا بر پشتیبانی از مقاومت و رساندن امکانات به مجاهدان و مقاومان نظارت می کرد.
وی اضافه کرد: شهید سلیمانی از هیچ تلاشی برای کمک به توسعه و پیشرفت مقاومت و رساندن آن به جایگاه کنونی دریغ نمی کرد و آن شهید بزرگوار به عنوان نماینده و مجری سیاست های جمهوری اسلامی ایران در همه دستاوردها و پیروزی های مقاومت فلسطین در مقابل رژیم صهیونیستی شریک است.
البریم گفت: ترور شهید سلیمانی خسارت بزرگی برای فلسطین، قدس و محور مقاومت بود بطوری که ایشان توانست موضوع و آرمان فلسطین را احیا و زنده کند و در همه میادین و جبهه های مقابله با دشمنان امت اسلامی حضور داشت.
وی افزود: از سوی دیگر خون این فرمانده بزرگ، انگیزه و قدرتی به مقاومت در منطقه و فلسطین داد و افزایش عملیات های مقاومت و گسترش فرهنگ مقاومت در میان اقشار مختلف مردم فلسطین نشان از حضور و تاثیر شهید سلیمانی در زمان حیات و پس از شهادت است.
مدیر دفتر رسانه ای کمیته های مقاومت فلسطین تصریح کرد: سردار شهید سلیمانی دستاوردهای بزرگی در منطقه داشت که تشکیل محور مقاومت، ائتلاف قدس، به شکست کشاندن توطئه های آمریکا از جمله معامله قرن و رساندن مقاومت به جایگاه کنونی نمونه ای از این دستاورد هاست که نبرد شمشیر قدس شاهدی بر این مدعا است.
ابومجاهد گفت: او خطری برای وجود رژیم صهیونیستی و منافع غربی ها و در راس آن ها آمریکا به عنوان راس شرارت به شمار می رفت و عامل اصلی شکست توطئه ها و نقشه های آن ها در عراق و سوریه بود به همین خاطر برای توقف پیروزی های محور مقاومت او را به شهادت رساندند.
وی اضافه کرد: انتقام اصلی خون شهید سلیمانی و همه شهدای مقاومت گرفته نخواهد شد؛ مگر با شکست کامل توطئه آمریکایی – صهیونیستی در منطقه، ریشه کنی رژیم صهیونیستی و آزادسازی قدس. این امر با اتحاد و همبستگی امت بر محور مقابله با استکبار جهانی و گسترش فرهنگ مقاومت به عنوان یک فرهنگ فراگیر در رفتار و گفتار امکان پذیر است.
البریم بیان کرد: بیش از ۴۳ سال است که جمهوری اسلامی ایران با کشورهای غربی و آمریکا و رژیم صهیونیستی در حال مقابله است و با انواع جنگ ها و تحریم های مختلف روبرو شده است و در این سال ها هرگز حتی یک قدم از اهداف انقلاب خود عقب نشینی نکرده است.
وی افزود: ملت و نظام ایران علی رغم همه تهدیدها و تشویق ها از هیچ کمک و تلاشی برای ملت فلسطین و لبنان و مقاومت امت اسلامی کوتاهی نکرده است و ملت و مقاومت فلسطین همواره قدردان این موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران است.
**السودانی: ترور شهیدان سلیمانی و المهندس در همه قوانین محکوم است
نخست وزیر عراق با بیان اینکه هدف قرار دادن فرماندهان پیروزی در همه عرف ها و قوانین بین المللی محکوم شده است، گفت که یادآوری جانفشانی آنها در تاریخ یک ضرورت به شمار می آید.
«محمد شیاع السودانی» به مناسبت سومین سالگرد ترور شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حاج ابو مهدی المهندس معاون سازمان الحشد الشعبی عراق در صفحه توییتر خود نوشت که به یاد آوردن فرماندهان عملیات پیروزی و جانفشانی های آن ها در مقابله با سفاک ترین گروهک تروریستی و افراطی در تاریخ معاصر واجب و ضروری است.
وی نوشت که هدف قرار دادن فرماندهان پیروزی در همه عرف ها و قوانین بین المللی محکوم شده است.
السودانی تاکید کرد که دولتش برای تثبیت حاکمیت عراق و ایجاد کشوری مستقل که توانایی محافظت از فرزندان خود را دارد، تلاش می کند.
۱۳ دی ماه ۱۳۹۸، پهپادهای آمریکایی کاروان حامل سهپبد حاج قاسم سلیمانی و حاج ابومهدی المهندس معاون سازمان الحشد الشعبی عراق را حین یک سفر رسمی و در خروجی فرودگاه بغداد مورد هدف تروریستی قرار داد و آنها را پس از عمری مجاهدت در مبارزه با تروریسم، به شهادت رساند.
**ترکیه: عضویت در ناتو مانعی برای همکاری با روسیه نیست
سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه اعلام کرد که عضویت آنکارا در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) منعی برای همکاری این کشور با روسیه ندارد.
ابراهیم کالین در مصاحبه با نشریه «کریتر» گفت: عضویت ترکیه در ناتو و روابطش با ایالات متحده جلوی روابط خوب با روسیه را نمیگیرد. اولویت ما تضمین صلح، ثبات و رفاه در منطقه و فراتر آن است.
کالین در اینباره توضیح داد که با چنین ذهنیتی و تعهد به سیاست خارجی سنتی، آنکارا به صورت همزمان افقهای سیاست خارجی خود را با رویکردهای جدید گسترش خواهد داد.
سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه همچنین معتقد است که عضویت کشورش در ناتو مانعی برای توسعه همکاری ها با چین، کشورهای آفریقایی، خاورمیانه و آمریکای لاتین نیست.
این مقام ارشد آنکارا همچنین درمورد وساطت برای حل بحران اوکراین نیز مدعی شد که ترکیه به تلاش برای حل این مساله در میز مذاکره ادامه خواهد داد و در این زمینه به سیاستی پایبند خواهد بود که منافع ملی خود را در نظر بگیرد.
به گفته کالین، ترکیه از همان آغاز جنگ به سیاست احترام به تمامیت ارضی، استقلال و حاکمیت اوکراین و حل مشکل از طریق دیپلماسی پایبند بوده است.
وی اضافه کرد که آنکارا تداوم گفتمان با روسیه و اوکراین در بالاترین سطح را حفظ میکند و هر دو کشور به آن اعتماد دارند.
ترکیه در چندین دوره مذاکرات بین روسیه و اوکراین میزبان مذاکرات مقام های دو کشور بوده اما در ماههای گذشته به علت بالا گرفتن تنش در جنگ دو طرف گفتگو را متوقف کرده اند.
**رئیس پلیس کنگره آمریکا، احتمال تکرار آشوب دو سال پیش را رد نکرد
حدود دو سال پس از یورش هواداران ترامپ به ساختمان کنگره، رئیس پلیس این نهاد قانونگذاری ضمن تشریح اقدامهایی که برای بهبود امنیت این مکان انجام داده هشدار داد که هنوز هم احتمال تکرار چنین آشوبی وجود دارد.
تارنمای شبکه ای بی سی به نقل از نامه دیروز (۱۲ دی) تام مَنگر به کنگره نوشت که نیروی تحت امر وی پس از یورش ۶ ژانویه (۱۶ دی) به کاخ کنگره و شورش مذکور ۱۰۰ مورد «پیشرفت قابل توجه» انجام داده که انتصاب هماهنگ کننده رویدادهای ویژه، استخدام یک هماهنگ کننده اطلاعاتی جدید و تقویت واحد اغتشاشات مدنی از جمله آنهاست.
وی افزود: جو تهدیدآمیز کنونی علیه مقام های منتخب، مستلزم هوشیاری مداوم و بیشتر است. با دودستگی حاکم بر کشور ما، احتمال وقوع حمله ای مانند حمله ۶ ژانویه ۲۰۲۱، هنوز وجود داشته و ما آماده خواهیم بود.
به گفته منابع رسمی، ۱۱۴ مامور پلیس کنگره در جریان درگیری های دو سال پیش مجروح شدند.
استیون ساند رئیس پلیس سابق کنگره که به دنبال یورش سال ۲۰۲۱ مجبور به استعفا شد، هشدار داده که هنوز این نهاد کنگره دچار ضعف در عملکرد است و اوضاع آن بهتر نشده است.
ساند در کتاب جدید خود با اذعان به «شکست» در عملکرد رده های بالای پلیس کنگره که زیر نظر او در زمان حمله به این نهاد قانونگذاری آمریکا فعالیت می کردند، نوشت: این ضعف باعث شد که پلیس در مقابل یورش ۶ ژانویه ۲۰۲۱ آمادگی لازم را نداشته باشد.
ساند در کتاب خود با عنوان «شجاعت زیر آتش» که قرار است امروز منتشر شود و یک نسخه از آن قبل از انتشار در اختیار روزنامه واشنگتن پست قرار گرفته، افزود: با گذشت تقریبا دو سال از این حمله، پلیس کنگره همچنان در وضعیت بهتری قرار نداشته و به اندازه کافی آماده نیست. معدود افرادی در پلیس کنگره آمریکا احساس می کنند که طرحی عملی برای سوق دادن به سمت جایگاهی بهتر وجود دارد. صدها نفر از افسران پلیس از زمان حمله ۶ ژانویه ۲۰۲۱ ترک خدمت کرده اند و بسیاری احساس می کنند که وضعیت پلیس کنگره روز به روز بدتر می شود.
**نگرانیهای سایبری آمریکا در سال ۲۰۲۳
تارنمای هیل با اشاره به تهدیدهای سایبری اخیر در آمریکا، اولویتهای این کشور در سال جدید میلادی را مقابله با حملات سایبری علیه بخشهای کلیدی همچون انرژی و مراقبتهای بهداشتی، حملات باج افزاری، نرم افزارهای جاسوسی و مقابله با کمبود نیروی کار در بخش مقابله با حملات سایبری برشمرد.
تارنمای هیل افزود: نظام مراقبت های بهداشتی و دیگر بخش های کلیدی به دلیل روند رو به توسعه بدافزارهایی مانند باج افزارها و ابزارهای جاسوسی به شکل فزاینده ای در معرض حملات دیجیتالی بوده اند.
سال گذشته، موضوع امنیت سایبری بار دیگر مورد توجه مقامات و قانونگذاران آمریکایی قرار گرفت و آنها به دنبال راه هایی برای حفاظت از بخش های مهم کشور در مقابل افزایش تهدیدهای سایبری بودند. انتظار می رود امنیت سایبری همچنان در سال جدید میلادی نیز محور توجه ویژه قرار گیرد.
با وجود تشدید چنین تهدیدهایی، بخش مقابله با تهدیدهای سایبری در آمریکا در تلاش های خود برای تقویت مقابله با حملات سایبری همچنین با کمبود نیروی کار مواجه است.
هیل در ادامه اولویت های سایبری آمریکا در سال ۲۰۲۳ را تشریح کرده است:
تهدید بخش های کلیدی
بخش های انرژی، مالی و بهداشتی همچنان با آمار بالای حملات هکری مواجه هستند. حملات سایبری در صنایع مربوط به این بخش ها به سرقت صدها میلیون دلار منجر شده است. همچنین به درز اطلاعات در این بخش ها و حتی اختلال در ارائه خدمات اساسی انجامیده است. یک حمله بدافزاری به تعطیلی شرکت کلونیال پایپ لاین، بزرگترین شبکه خط لوله سوخت رسانی در آمریکا منجر شد و برخی از ایالت های این کشور را با کمبود گاز مواجه کرد.
بخش مراقبت های بهداشتی نیز به ویژه شاهد افزایش حملات سایبری در چند سال گذشته بوده است. این حملات به ویژه حمله باج افزارها به بیمارستان ها را شامل میشد که هدف از آنها دسترسی به اطلاعات حساس مانند اطلاعات مربوط به بیماران یا تحقیقات و فناوری های پزشکی بوده است.
قانونگذاران و کارشناسان صنعتی در ماه های اخیر از سازمان های فدرال خواسته اند تلاش های خود را برای مقابله با حملات سایبری افزایش دهند.
حملات باج افزاری
بخش های بهداشتی و مالی همچنین در سالهای اخیر هدف حملات باج افزاری بوده اند.
تنها در سال گذشته، گروههای باجافزار، سیستمهای بیمارستانی متعددی در آمریکا را مختل کردند. حملات باج افزاری همچنین مدارس را به طور موقت در بخشهایی از ایالات متحده تعطیل، چندین میلیون دلار را هک و کاستاریکا را وادار کرد تا به دلیل اختلال در خدمات دولتی، در ماه مه وضعیت اضطراری اعلام کند.
انتظار می رود مقابله با حملات باج افزاری داخلی و خارجی در سال جدید در اولویت آمریکا قرار گیرد زیرا واشنگتن و متحدانش در زمینه مقابله با تشدید چنین حملاتی توافق کرده اند. در سال ۲۰۲۱ دولت جو بایدن و چند کشور دیگر اولین طرح سالانه خود را به منظور مقابله با بدافزارها در جهان کلید زدند.
نرم افزارهای جاسوسی خارجی
سال گذشته نرم افزارهای جاسوسی خارجی به دنبال جنجال بر سر بدافزار رژیم صهیونیستی متعلق به شرکت «ان اس اُ گروپ» مورد توجه قرار گرفت. این شرکت در سال ۲۰۲۱ به اتهام تسهیل نظارت غیرقانونی علیه مقامات دولتی، روزنامه نگاران، مخالفان و فعالان حقوق بشر، در فهرست سیاه وزارت بازرگانی آمریکا قرار گرفت.
از آن زمان به بعد کنگره آمریکا اقداماتی را برای مقابله با چنین اتهاماتی بکار بسته است از جمله در ماه ژوئیه کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا بندی را به قانون مجوز اطلاعات اضافه کرد که جامعه اطلاعاتی این کشور را از خرید و استفاده از بدافزارهای خارجی منع می کند.
افزایش تهدیدات سایبری فوریت جدیدی را برای کمبود طولانی مدت نیروی کار در این صنعت ایجاد کرده است زیرا هم آژانس های فدرال و هم شرکت های خصوصی برای ایفای نقش های کلیدی سایبری تلاش کرده اند.
کمبود نیروی کار
هیل نوشت: صنعت سایبری در آمریکا باید کمبودهای خود را از طریق سرمایه گذاری در توسعه نیروی کار جبران کند و انتظار می رود در سال جدید میلادی به این روند ادامه دهد.
وزارت امنیت داخلی آمریکا اعلام کرده رفع کمبود نیروی کار در این صنعت اولویت اصلی این وزارتخانه را تشکیل می دهد.
به گفته کارشناسان، انتظار می رود بودجه بیشتری از دولت برای کمک به آموزش نیروی کار و ابتکارات آموزشی، از جمله مشارکت با بخش خصوصی و دانشگاه ها برای افزایش نیروی کار سایبری اختصاص یابد.
**بررسی لغو مصونیت ۲ قانونگذار پارلمان اروپا در ارتباط با پرونده «قطرگیت»
رئیس پارلمان اروپا از آغاز روند لغو مصونیت دو قانونگذار این نهاد خبر داد و از همه دستگاهها و کمیتهها خواست این مساله را در اولویت قرار دهند.
در پی درخواست مقامات قضایی بلژیک برای رسیدگی به رسوایی موسوم به «قطرگیت»، روبرتا متسولا رئیس پارلمان اروپا روندی فوری را برای لغو مصونیت دو قانونگذار آغاز کرد.
پارلمان اروپا دیروز دوشنبه اعلام کرد که متسولا از همه دستگاه ها و کمیته ها خواسته است که این روند را در اولویت قرار دهند و تا پایان ۱۳ فوریه (۲۴ بهمن) آن را به پایان برسانند.
متسولا افزود: پارلمان اروپا از همان نخستین لحظات افشای این رسوایی تمام تلاش خود را برای کمک به تحقیقات انجام داده و ما همچنان می خواهیم اطمینان داشته باشیم که هیچ معافیتی از مجازات در کار نباشد. تمامی مسئولان این پرونده متوجه قانونمداری پارلمان اروپا هستند؛ فساد جایی در آن ندارد و ما هر کاری برای مبارزه با آن انجام خواهیم داد.
همزمان سرویس مطبوعاتی پارلمان اروپا نیز ضمن تائید لغو مصونیت دو نماینده این نهاد از افشای نام آنها خودداری کرد. اما به گفته دو منبع آگاه آندرا کوزولینو ایتالیایی و مارک تارابلا بلژیکی دو قانونگذار یاد شده هستند.
تارابلا همان قانونگذاری است که ماه گذشته به خانهاش یورش برده شد و کوزولینو نیز تاکنون اتهام هرگونه تخلف را رد کرده است اما در عین حال این دو نفر عضویت خود را در گروه سوسیالیست و دموکراتهای (S&D) پارلمان را تعلیق کردند.
اوا کایلی سومین عضو پارلمان است که در همان روزهای نخست افشای رسویی قطرگیت از سمتش برکنار و مصونیتش هم لغو شد.
دادستان ها کایلی را به فساد، عضویت در یک سازمان جنایی و پولشویی متهم کرده اند. وی از تاریخ ۹ دسامبر (۱۸ آذر) در بازداشت به سر می برد.
در حال حاضر پارلمان اروپا کار بر روی پرونده های مربوط به قطر را متوقف کرده و در حال بررسی تاثیر رسوایی رشوه های نقدی و هدایا برای نفوذ است. اما قطر تاکنون هرگونه دخالت در این موضوع را به شدت رد کرده است.
**یورش وزیر کابینه افراطی نتانیاهو به مسجد الاقصی
وزیر جدید امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در اولین هفته کاری خود به همراه گروه دیگری از صهیونیست ها در اقدامی تحریکآمیز به مسجد الاقصی یورش برد.
ایتامار بن گویر در سایه حمایت نیروهای رژیم صهیونیستی صبح سه شنبه به همراه شماری از صهیونیست ها به مسجد الاقصی یورش برد.
پیش از این مصر و سازمان ملل متحد دوشنبه شب به رژیم صهیونیستی در خصوص هرگونه تعرّض بن گویر به مسجد الاقصی هشدار دادند.
شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی گزارش داد که سازمان ملل متحد و مصر در پیامی به دولت بنیامین نتانیاهو هشدار دادند که در صورت تعرض بن گویر به مسجد الاقصی، با مشکل بزرگی مواجه خواهند شد و هیج قدرتی نمی تواند مانع از واکنش حماس شود.
در همین راستا، حسین الشیخ دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف)، تهدید وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی برای یورش به مسجد الاقصی را یک همآوردی روشن و وقیحانه خواند و گفت که این اقدام مستلزم پاسخ روشن فلسطین، کشورهای عربی و دیگر کشورها برای مقابله با این اقدام است.
از سوی دیگر، روزنامه "یدیعوت آحارانوت" چاپ سرزمینهای اشغالی اعلام کرد که جنبش حماس به مصر اطلاع داده که در مقابله با سخنان بن گویر، دست بسته نخواهد بود.
حماس در پیام خود به طرفهای میانجی مصری و سازمان ملل متحد اعلام کرده است: اقدام بن گویر، انفجار خشم فلسطین در پی خواهد داشت.
رسانههای صهیونیستی پیش از این از عزم بن گویر برای یورش به مسجد الاقصی طی چند روز آینده خبر داده و نوشته بودند که او پلیس رژیم اشغالگر را از قصد خود مطلع کرده است و پیش از این نیز در سخنرانی خود در مراسم تحلیف کابینه جدید تاکید کرد که به یورش به اولین قبله مسلمانان ادامه میدهد.
در همین حال، یک رسانه رژیم صهیونیستی گزارش داد که جنبش حماس از طریق مصر و سازمان ملل پیامی شدیداللحن و هشدار آمیز به این رژیم درخصوص قصد «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی کابینه نتانیاهو برای یورش به مسجد الاقصی ارسال کرد.
همچنین شیخ «عکرمه صبری» خطیب مسجد الاقصی با توجه به جهت گیری کابینه جدید رژیم اشغالگر قدس و یورش مورد انتظار بن گویر به مسجد الاقصی به «عربی ۲۱» گفت: هر روز نیات مقامات رژیم اشغالگر نسبت به مسجد الاقصی و سیطره بر آن فاش میشوند و آنچه که به تازگی از یک سند اسرائیلی شامل ۱۱ بند منتشر شده است، خطری بزرگ برای مسجد الاقصی است و هر یک از بندهای آنها خطرناکتر از دیگری است.
خطیب مسجد الاقصی هشدار داد که نقشه وحشتناک مقامات رژیم اشغالگر اسرائیل تصرف مسجد الاقصی یعنی تحمیل حاکمیت خود بر این مسجد مقدس و سلب اختیارات اداره اوقاف اسلامی برای اداره امور آن است.
**شخصیت های اسپانیایی درباره حاج قاسم چه گفتند
شماری از فعالان فرهنگی و رسانه ای اسپانیا با تجلیل از مقام شامخ سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و شهدای مقاومت از این شهید والامقام به عنوان یک " قهرمان واقعی " یاد و خاطر نشان کردند که نتیجه مبارزات این سردار شهید با گروههای تروریستی نه تنها در غرب آسیا بلکه در کل اروپا و جهان اثرگذار بوده است.
در مراسمی که به مناسبت سومین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی از سوی رایزنی فرهنگی سفارت ایران در اسپانیا با حضور شماری از فعالان رسانه ای و فرهنگی اسپانیا برگزار شد ؛ کارلوس پاز، فعال رسانه ای و نویسنده اسپانیایی در سخنانی اظهار داشت : باعث افتخار است که این جمع به عنوان یکی از صدها جمعی که این روزها در نقاط مختلف جهان یاد شهید سلیمانی را زنده می دارند امروز دور هم جمع شده اند.
وی به مراسم سال گذشته به همین مناسبت در شهر مادرید اشاره کرد و گفت سال پیش من در سخنان خود درباره حضورم در عراق و سوریه صحبت کردم و تجربه هایی را نقل کردم از دیدن مستقیم جنگ هایی که به واسطه حضور گروه های تروریستی تکفیری و حامیان غربی آنها با هدف بی ثبات کردن خاورمیانه و تجزیه کشورهای آن در این دو کشور رخ داد و اینکه چگونه قاسم سلیمانی در مقابل این برنامه شوم ایستاد و آن را با شکست مواجه کرد.
«امروز می خواهم باز هم تاکید کنم آن که در مقابل تروریسم ایستاد نه آمریکا بود و نه ناتو، بلکه نیروهای مقاومت و حزب الله بودند. این موضوع مهم است چرا که افکار عمومی در غرب پس از گذشت سال ها هنوز هم از آن بی خبر اند. آنها نمی دانند که قاسم سلیمانی کسی بود که باعث شکست ده ها گروه تروریستی که متاسفانه ما در غرب تنها نام داعش از میان آنها به گوشمان خورده است، در منطقه شد.»
وی گفت : « قاسم سلیمانی یک شهید و قهرمان واقعی است. او تنها یک قهرمان ایرانی یا مسلمان نیست. او قهرمان همه کسانی است که به نبرد در مقابل دروغ، ظلم و تروریسم باور دارند. نتیجه مبارزه او تنها در منطقه خاور میانه اثرگذار نبود. همه ما حتی اروپا از این نبرد او در مقابل تروریسم بهره مند شدیم.»
کارلوس پاز در ادامه به دلیل این بی اطلاعی افراد در غرب اشاره کرد و گفت رسانه های جهانی و جریان اصلی در غرب از سانسور اطلاعات و فریب افکار عمومی سود می برند. این رسانه ها با بمباران مخاطبان به وسیله اخبار دروغ و اطلاعات نادرست به نوعی حقیقت را سانسور می کنند. وقتی از سفر خاورمیانه برگشته بودم، دیدم هیچ رسانه ای به آنچه من درباره رخدادها در این منطقه روایت کرده ام علاقه ای نشان نمی دهند. ترجیح می دهند سکوت کنند و یا وقایع رو طور دیگری نشان دهند. آنها علاقه ای ندارند این حقیقت بیان شود که چگونه ده ها اقلیت مسلمان ساکن منطقه و نیز اقلیتی هایی مسیحی اولین قربانیان تروریسم تکفیری هستند. آنها روایت دیگری را منتشر می کنند که تنها بر اساس تامین منافع برخی کشورها و به ویژه موجودیتی به نام رژیم صهیونیستی ساخته شده است. آنچه به نام تروریسم اسلامگرا معرفی می شود بیش از آنکه ربطی به اسلام داشته باشد، مربوط است به نیات حامیان و تامین کنندگان مالی آن در غرب که می خواهند کشورهای منطقه نتوانند تعیین کننده سرنوشت خود باشند.
این نویسنده اسپانیایی تاکید کرد همانطور که در جریان جنگ سوریه رسانه های مذکور با اطلاعات نادرست و تحلیل های دروغ مخاطبان خود را فریب می دادند، امروز نیز این جریان، وقایع رخ داده در ایران را وارونه جلوه دادند و کوشیدند با این کار ایران را بی ثبات کند.
وی افزود شهید سلیمانی همه این وقایع را پیش بینی کرده بود و سال ها به تنهایی در مقابل این جبهه بزرگ تروریستی شامل صهیونیسم و گلوبالیسم ایستاد.
یوسف فرناندز، دبیر شورای اسلامی اسپانیا و محقق اسپانیایی نیز در این مراسم به بیان نکاتی درباره شخصیت والای شهید سلیمانی پرداخت.
وی با اشاره به اینکه زندگی قاسم سلیمانی یک زندگی بسیار پرماجرا و حیرت انگیز بوده است گفت او در جنگ ایران و عراق تجربه نبردهای زمینی را به خوبی آموخت. در افغانستان با نفوذ و حضور قدرت های بزرگ اشغالگر کاملا آشنا شد و به این ترتیب بعدها در تنش ها و نبردهای منطقه ای نقشی کلیدی بر عهده گرفت. او در عراق، سوریه و یمن حضوری مهم و تعیین کننده داشت.
یوسف فرناندز با ارائه تحلیلی تاریخی از مبارزات شهید سلیمانی گفت او در لبنان با همراهی رزمنده های حزب الله موفق شد به اشغال جنوب این کشور از سوی صهیونیست ها خاتمه دهد. وی همچنین نقش موثری در پیروزی مقاومت لبنان در جریان جنگ ۳۳ روزه داشت و همراهی او با عماد مغنیه و سید حسن نصرالله یکی از مهمترین جنگ های منطقه ای را به نفع مقاومت برگرداند. در سوریه به ورود نیروهای حزب الله و مبارزه با گروه های تکفیری کمک کرد و در ۲۰۱۵ روسیه را متقاعد نمود که وارد جنگ سوریه شود. فرماندهی او در آزاد شدن شهر حلب و حمص و دیگر بخش ها موثر بود.
سلیمانی در عراق و زمانی که گروه دولت اسلامی (داعش) بخش های بزرگی از کشور را به اشغال خود درآورده بود به همراه ایت الله سیستانی موفق شد گروه های حشد الشعبی را تشکیل داده و به نبرد با داعش بپردازد و در مقابل پیشروی گروه داعش بایستد. در یمن نیز استراتژی او به توانمند شدن انصار الله و مقاومت در مقابل اشغال سعودی منجر شد به گونه ای که امروز بخش مهمی از سرزمین یمن در به منترل این گروه درآمده است. قاسم سلیمانی در تحولات مربوط به افغانستان نیز موثر بود و اعتقاد داشت آمریکایی ها توانایی مدیریت و حل مسائل پیچیده افغانستان را ندارند.
یوسف فرناندز در پایان سخنان خود گفت با ترور شهید سلیمانی، آمریکا تصور می کرد حضور و نفوذ منطقه ای ایران به پایان می رسد اما امروز می بینیم که اینگونه نیست. در سوریه کشورهای عربی در حال بازسازی رابطه خود با دولت اسد هستند، در عراق ایران کمک کرده است تا ثبات و ارامش با تشکیل دولت جدید برقرار شود، در یمن عربستان سعودی آتش بس را پذیرفته است. به همین دلیل نیز آمریکایی ها که دیدند در روی زمین شکست خورده اند تلاش کرده اند از طریق تحریم به ایران ضربه بزنند. پس از آن نیز سعی کردند در جریانات اخیر از طریق ایجاد ناامنی و اشوب کشور را به هم بریزند و آن را به سمت جنگ داخلی ببرند اما باز هم موفق نشدند. ماموریت قاسم سلیمانی به نظر من ساختن یک خاور میانه جدید بود. او قهرمان یک مبارزه چند جانبه بود که سرانجام توانسته ایران را نیز وارد نظم جدید جهانی کند.
حسن قشقاوی سفیر جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا نیز در این مراسم در سخنانی به تجربه حضور در جلسات محرمانه ای که شهید سلیمانی با سفرای جمهوری اسلامی در کشورهای مختلف جهان داشت اشاره کرد و گفت شهید سلیمانی در آن سخنرانی ها آینده را می دید و تغییرات ژئواستراتژیک و ژئوپولتیک جهان را پیش بینی می کرد.
قشقاوی افزود ایشان ده سال پیش با توجه به تحولاتی که در افغانستان در حال روی دادن بود، خروج آمریکا را پیش بینی کرد. همنیطور شکست سیاست های آمریکا در عراق را نیز پیش بینی کرده بود. این سخنرانی ها گنجینه ای است که امیدوارم از محرمانه بودن بیرون بیاید و خوانده شود.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا از «مقاومت» به عنوان مهمترین ویژگی شهید سلیمانی نام برد و از شهید دیگر حرکت تروریستی آمریکا در فرودگاه بغداد، شهید ابومهدی مهندس به عنوان یکی از قهرمانان ملی عراق نیز یاد کرد.
در این مراسم محمد مهدی احمدی رایزن فرهنگی کشورمان نیز ضمن خوشامدگویی به حاضران پیام محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را که به مناسبت رخداد رونمایی از کتاب زندگی آن شهید به زبان اسپانیایی ارسال شده بود قرائت کرد.
متن پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این شرح است :
«سپهبد شهید قاسم سلیمانی، نامی بلندآوازه و ماندگار در تاریخ مبارزه بشر عصر حاضر با تروریسم و مقابله با جریانهای تکفیری است.
سرداری وفادار که جان خود را بر کف نهاد و با اخلاصی بینظیر و مثالزدنی در خط مقدم مبارزه با داعش و تروریستهای منطقه خاورمیانه، لرزه به اندام جنایتکاران انداخت و سرانجام، خود قربانی تروریسم دولتی آمریکا شد و به یاران شهیدش پیوست. او یاور مظلومان و دشمن ظالمان بود و رمز ماندگاری «شهید سلیمانی» جز این نیست که شجاعت در دفاع از مظلوم و ستیز با ظلم، سرلوحه عمل او بود.
سردار سلیمانی برای ما یک شهید زنده است؛ چرا که او الگوی مجسم اخلاص، انسانیت و شجاعت بوده و خواهد بود و مردم همروزگار ما هرگز مجاهدتهای او در دفاع از کیان سرزمینی و امنیت منطقهای را از یاد نخواهند برد.
از اینرو زنده نگاه داشتن یاد و خاطرۀ آن سردار سلحشور اسلام، ارج نهادن به یک مکتب و اندیشه رهاییبخش است و با خون پاک آن شهید عزیز، مکتب مقاومت جان تازهای گرفت.
در آستانۀ سومین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی، ترجمه اسپانیایی کتاب خودنوشت آن شهید، با عنوان «از چیزی نمیترسیدم» به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی در مادرید، در راستای معرفی هرچه بهتر شهید سلیمانی و سیره و سلوک آن مرد خدایی، که در کتاب حاضر اشارهای گذرا بر زندگی پرتلاطم آن شهید شده، شایسته تقدیر است.
امیدوارم این اثر سترگ، قلبهای بیدار و وجدانهای آگاه در سراسر جهان را به سوی آزادگی، اخلاص و ظلمستیزی رهنمون سازد.»
**یک مقام روس: پیوند راهبردی روسیه و چین ضروری است
معاون وزیر امور خارجه روسیه پیوند راهبردی مسکو و پکن را در شرایط کنونی عیان دانست و آن را به ویژه در برابر اقدامات مخرب آمریکا و متحدانش ضروری ارزیابی کرد.
آندری رودنکو معاون وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه پیوند راهبردی روسیه و چین در حال حاضر آشکار است، افزود: اقدام اساسی در این خصوص در قالب یک گفتوگوی سیاسی قابل اعتماد بین رهبران دو کشور انجام می شود.
رودنکو تاکید کرد که مسکو و پکن ضرورت یک تعامل راهبردی میان دو کشور را در شرایط کنونی درک می کنند.
وی خاطرنشان کرد که افزایش احتمال بروز درگیری در جهان، سیاست های اخیر آمریکا و متحدانش با هدف انحراف نظام امنیت جهانی و تمرکز آنها بر مهار توسعه کشورهای ما، ضرورت تقویت همه جانبه پیوند راهبردی میان مسکو و پکن را بیش از پیش آشکار کرده است. پیوندی که هم می تواند در برابر اقدامات مخرب واشنگتن ایستادگی کند و هم قوای سازنده جامعه بین المللی را برای توسعه روابط جدید باز و عادلانه گردهم آورد.
این دیپلمات روس یادآور شد که نزدیکی سیاست خارجی روسیه و چین بر اساس رویکردی یکسان به مشکلات کلیدی جهان، تاثیر بسزایی در تثبیت نظام روابط بینالملل دارد و به عنوان یک کاتالیزور در گذار تدریجی آن به دنیای چندقطبی عمل میکند.
**رییس جمهوری تونس اعتصاب کنندگان را تهدید به برخورد کرد
رییس جمهوری تونس با تهدید اعتصاب کنندگان گفت که با افرادی که قصد بر هم زدن آرامش در کشور را داشته باشد، برخورد خواهد شد.
«قیس سعید» در بیانیه ای با تاکید بر لزوم تداوم ارائه خدمات عمومی در کشور و مقابله به هر طریق با کسانی که قصد برهم زدن آرامش عمومی را دارند، افزود که هیچ کس بالاتر از قانون نیست.
در پی اعتصاب کارکنان شرکت دولتی حمل و نقل تونس، صبح دیروز هزاران دانشجو و کارمند در پایتخت تونس سرگردان و ناچار شدند، پای پیاده به مقصد خود بروند.
این سخنان رییس جمهوری تونس در دیدارش با «نجلا بودن» نخست وزیر برای بررسی وضعیت عمومی کشور و اختلال در عملکرد برخی از مراکز و خدمات شهری مطرح شد.
در بیانیه کاخ ریاست جمهوری تونس آمده است که اختلال در خدمت رسانی مراکز و خدمات شهری، تاثیر منفی بسیاری بر زندگی شهروندان داشته است.
سعید هشدار داد که دولت در مقابل هر کسی که بخواهد به این روند عادی کشور آسیب برساند، دست بسته نخواهد ماند.
این رویدادها تنها چند روز پس از آن است که قیس سعید با آغاز سال جدید میلادی، وضعیت فوقالعاده در سراسر کشور را برای یک ماه دیگر تمدید کرد.
رییس جمهوری تونس تاکید کرد که دولت همانقدر که حامی حقوق و آزادی هاست، بر اجرای قانون و دفاع از نهادهای حکومتی و حقوق شهروندان برای برخورداری از امنیت و زندگی شایسته نیز اصرار دارد.
به گزارش رادیو محلی موزاییک، کارکنان شرکت حمل و نقل تونس در اعتراض به تاخیر در دریافت دستمزد ماه دسامبر ۲۰۲۲ و عدم دریافت کمک هزینه پایان سال که معمولاً در هفته آخر دسامبر توزیع می شد، دست به اعتصاب زدند.
بسیاری از شرکتهای دولتی تونس با بحرانهای مالی مواجه هستند و اصلاح شرایط آنها یکی از محورهای اصلی برنامه اصلاحاتی دولت است که قرار است در ازای دریافت وام ۱.۹ میلیارد دلاری از صندوق بینالمللی پول اجرا شود.
به باور کارشناسان، اوضاع وخیم و بحران بی سابقه اقتصادی تونس از زمان استقلال از استعمار فرانسه در سال ۱۹۵۶ نشان دهنده شکست اقدام های خودسرانه و فراقانونی قیس سعید است.
«قیس سعید» از ۲۵ ژوئیه (سوم مرداد ۱۴۰۰) سال ۲۰۲۱ میلادی مجموعهای از اقدامهای فوقالعاده را اتخاذ و با اعلام لغو اختیارات پارلمان، رفع مصونیت نمایندگان، انحلال هیات نظارت بر قانون اساسی و انحلال پارلمان این کشور بن بست سیاسی شدیدی در تونس ایجاد کرد که با موجی از مخالفتها و اعتراضهای احزاب و جریانهای سیاسی به ویژه جنبش النهضه این کشور روبرو شد و این اقدامات را یک کودتای تمام عیار به شمار می آورند.
https://irna.ir/xjLpJM
**افزایش فوتیهای کرونا در ژاپن/ آنفلوانزای پرندگان روی منحنی صعودی
در حالیکه ژاپن با افزایش مبتلایان و مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا در حال دست و پنجه نرم کردن است، شیوع انفلوانزای پرندگان نیز به مشکلات این کشور افزوده است.
بر اساس جدیدترین اخبار منتشر شده از سوی مقامات بهداشت ژاپن، شمار قربانیان کرونا در ماه دسامبر ۲۰۲۲ (اخرین ماه سال گذشته میلادی) رکود جدیدی را ثبت کرده است و به بیش از ۷ هزار و ۶۰۰ تن رسیده است.
شمار قربانیان کرونا در ژاپن در ماه دسامبر که موج هشتم کووید-۱۹ را تجربه می کند به بیشترین میزان خود در سال ۲۰۲۲ رسیده است.
درحال حاضر روزنه بیش از ۴۳۰ نفر در ژاپن به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست می دهند.
بنظر می رسد سویه جدید ویروس کرونا در ژاپن در مقایسه با اومیکرون شمار بیشتری از افراد را به کام مرگ کشانده است.
وزارت کشاورزی، جنگلداری و شیلات ژاپن امروز (سه شنبه) ۵۴ مورد انفلوانزای پرندگان در ۲۳ منطقه در ژاپن گزارش داده است.
افزایش شیوع آنفلوانزای پرندگان سبب شده است بیش از ۱۰ هزار طیور در نقاط مختلف در ژاپن امحا شوند.
**خالد الملا: امنیت بخشی به جامعه خط مشی شهیدان سلیمانی و المهندس بود
رئیس اتحادیه علمای اهل سنت عراق با تمجید از جانفشانی های سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حاج ابو مهدی المهندس معاون سازمان الحشد الشعبی عراق گفت که اطمینان، آرامش و امنیت بخشی به مردم خط مشی این دو شهید والامقام بود.
شیخ خالد الملا در اظهاراتی به مناسبت سومین سالگرد شهادت شهیدان سلیمانی و المهندس افزود که برخی ها تصور می کنند این دو شهید فقط در زمینه نبرد و مبارزه تخصص داشتند در صورتی که آن ها در همه زمینه ها متخصص بودند
وی با اشاره به جانفشانی ها و خدمات فرماندهان عملیات پیروزی برای مردم ادامه داد که اطمینان، آرامش بخشی و دادن احساس امنیت به مردم خط مشی شهید این دو شهید بود.
الملا با بیان اینکه صرف نظر از ملیت شهیدان سلیمانی و المهندس آنها فرزندان اسلام بودند، ادامه داد: برگزاری مراسم یادبود برای این دو شهید، پاسخی روشن به تمام کسانی است که قصد خدشه به ساحت آن ها را دارند.
پیش از این، شیخ «قیس الخزعلی» دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق گفت که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری پیشین آمریکا عامل ترور شهیدان سردار سلیمانی و المهندس و همرزمانشان در نزدیکی فرودگاه بغداد، هزینه این جنایت را خواهد داد.
شخ الخزعلی اظهار کرد: با رهبران خود پیمان میبندیم که انتقام فرماندهان عملیات پیروزی و شهدایمان را خواهیم گرفت و هرگز از گفتن حقیقت ابایی نخواهیم داشت.
وی که در مراسم بزرگداشت سومین سالگرد شهادت فرماندهان پیروزی سخن می گفت، تأکید کرد: زمان آن رسیده که تمام زوایای جنایت ترور فرماندهان پیروزی آشکار شود.
«فالح الفیاض» رئیس سازمان الحشد الشعبی عراق نیز در این خصوص گفت: ما یک قدرت نظامی هستیم. صلابت و استواری الحشد الشعبی پاسخی به ترور سلیمانی و المهندس است.
سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حاج «ابومهدی المهندس» معاون پیشین سازمان الحشد الشعبی عراق و همرزمان آنها در ۳ ژانویه ۲۰۲۰ (۱۳ دی ماه ۱۳۹۸) به دستور دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا با حمله موشکی پهپاد آمریکایی در فرودگاه بغداد ترور شدند و چند روز پس از آن ترامپ به اجرای این جنایت تروریستی اعتراف کرد.
**دیدار سفیر ایران با وزیر حمل و نقل عراق/ تاکید بر افزایش رایزنی و همکاری دوجانبه
سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق در دیدار با وزیر حمل و نقل این کشور افزایش رایزنی ها و همکاری دوجانبه برای توسعه مناسبات اقتصادی را بررسی کرد.
"محمدکاظم آل صادق" سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد روز دوشنبه در دیدار با «رزاق محیبس السعداوی» وزیر حمل و نقل عراق در خصوص همکاریها در زمینه های مختلف حمل و نقل بین دو کشور گفت وگو و تبادل نظر کرد.
طرفین در این دیدار ضمن اشاره به اهمیت موضوع حمل و نقل در توسعه مناسبات اقتصادی دو کشور، بر رفع مشکلات موجود و افزایش رایزنی ها دوجانبه در حوزه های مرتبط با حمل و نقل تاکید کردند.
**ادارات دولتی ۹ استان عراق در سالروز شهادت فرماندهان پیروزی تعطیل شد
همزمان با سالروز ترور شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حاج ابو مهدی المهندس معاون سازمان الحشد الشعبی عراق ادارات دولتی در ۹ استان این کشور تعطیل اعلام شد.
خبرگزاری «شفق نیوز» امروز (سه شنبه) نوشت: استانداری های بغداد، الواسط، دیوانیه، المثنی، ذی قار، بابل، دیالی، بصره و کربلای معلی به مناسبت سومین سالگرد ترور فرماندهان عملیات پیروزی فعالیت ادارات دولتی به استثناء برخی دوائر خدماتی و درمانی در این استان ها را در روز سه شنبه تعطیل اعلام کردند.
بر اساس این گزارش، دهها هزار عراقی دوشنبه شب با حضور در محل شهادت شهیدان سلیمانی و المهندس در جاده فرودگاه بینالمللی بغداد سومین سالگرد عروج آنها را گرامی داشتند.
شرکت کنندگان با روشن کردن شمع در محل شهادت شهیدان سلیمانی و المهندس و همرزمان و گذاشتن شاخههای گل یاد وخاطره آنها را گرامی داشته و با آنها پیمان دوباره بستند.
۱۳ دی ماه ۱۳۹۸ سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حین یک سفر رسمی که بنا به دعوت دولت وقت عراق انجام شده بود همراه با حاج «ابومهدی المهندس» معاون پیشین سازمان الحشد الشعبی عراق و همرزمان آنها به دستور «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا با حمله موشکی پهپاد آمریکایی در فرودگاه بغداد ترور شد و چند روز پس از آن ترامپ به اجرای این جنایت تروریستی اعتراف کرد.
**شیخ عکرمه صبری: کابینه نتانیاهو بدنبال سیطره بر مسجد الاقصی است
شیخ عکرمه صبری خطیب مسجد مبارک الاقصی در واکنش به یورش امروز سه شنبه یک وزیر صهیونیست به این مسجد هشدار داد کرد که کابینه افراطی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی بدنبال سیطره بر مسجد الاقصی است.
شیخ عکرمه صبری خطیب مسجد الاقصی در اظهاراتی گفت که اقدام امروز ایتامار بن گویر وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در یورش به مسجد الاقصی یک خیانت است لذا همه کابینه این رژیم در این جنایت شریک هستند.
وی افزود که کابینه رژیم صهیونیستی برای سیطره یافتن بر مسجد الاقصی به منظور ضربه زدن به حاکمیت عربی و اسلامی و سرپرستی اردن بر این مسجد مبارک تلاش می کند.
شیخ عکرمه صبری پیش از این نیز با توجه به جهت گیری کابینه جدید رژیم اشغالگر قدس گفته بود: هر روز نیات مقامات رژیم اشغالگر نسبت به مسجد الاقصی و سیطره بر آن فاش میشوند و آنچه که به تازگی از یک سند اسرائیلی شامل ۱۱ بند منتشر شده است، خطری بزرگ برای مسجد الاقصی است و هر یک از بندهای آنها خطرناکتر از دیگری است.
خطیب مسجد الاقصی هشدار داد که نقشه وحشتناک مقامات رژیم اشغالگر اسرائیل تصرف مسجد الاقصی یعنی تحمیل حاکمیت خود بر این مسجد مقدس و سلب اختیارات اداره اوقاف اسلامی برای اداره امور آن است.
بر اساس این گزارش ایتامار بن گویر در سایه حمایت نیروهای رژیم صهیونیستی صبح سه شنبه به همراه شماری از صهیونیست ها به مسجد الاقصی یورش برد.
پیش از این مصر و سازمان ملل متحد دوشنبه شب به رژیم صهیونیستی در خصوص هرگونه تعرّض بن گویر به مسجد الاقصی هشدار دادند.
جنبش حماس نیز در پیام خود به طرفهای میانجی مصری و سازمان ملل متحد اعلام کرده است: اقدام بن گویر، انفجار خشم فلسطین در پی خواهد داشت.
در همین راستا، شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی نیز گزارش داده بود که سازمان ملل متحد و مصر در پیامی به دولت بنیامین نتانیاهو هشدار دادند که در صورت تعرض بن گویر به مسجد الاقصی، با مشکل بزرگی مواجه خواهند شد و هیج قدرتی نمی تواند مانع از واکنش حماس شود.
**عضو جداشده منافقین: پرونده «حمید نوری» پروژه سفارشی منافقین است
«ابراهیم خدابنده» عضو جداشده منافقین معتقد است اصولا این گروهک همانند بنگاهی است که در ازای دریافت پول و امکانات، خواست سرویسهای اطلاعاتی کشورهای دیگر علیه ایران را عملیاتی میکند و پرونده شکایت از «حمید نوری» پروژه دشمنان جمهوری اسلامی برای ایجاد چیزی شبیه هولوکاست علیه ایران است.
حمید نوری، ایرانی در بند زندان سوئد بنا به شکایت اعضای گروهک منافقین پس از ورود به فرودگاه این کشور دستگیر شد و حدود سه سال است در زندان انفرادی به سر میبرد. به گفته پسر حمید نوری، وی در زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفته و زمانی که وکلایش بهدلیل شرایط بد او شکایت کرده و خواستار دیدن فیلم دوربین زندان شدند، مسئولان زندان جلوگیری کردند.
برای بررسی دلیل شکایت منافقین از حمید نوری در سوئد با «ابراهیم خدابنده» از اعضای جدا شده گروهک مجاهدین خلق گفتوگو کردیم. وی به مدت ۲۳ سال در بخش روابط بینالملل این گروهک فعالیت داشته است.
ایرنا: چه سالی از بدنه سازمان جدا شدید و چرا این اتفاق افتاد؟
در سال ۱۳۸۲ با عنوان یک تاجر ایرانی، ماموریتی از سوی سازمان به سوریه داشتم تا مبلغ ۲ میلیون دلار را جابهجا کنم. در جریان آن ماموریت دستگیر و بعد از ۲ ماه در زندان سوریه به ایران برگشت داده شدم. مدتی در زندان اوین بودم و در این مدت با مطالعه درباره ماهیت و عملکرد سازمان مجاهدین خلق، تصمیم گرفتم علیه آن فعالیت و افشاگری کنم.
کتابی که همه چیز را تغییر داد
ایرنا: به چه صورت جذب سازمان شدید و چه چیزی باعث شد دیدگاه شما در زندان تغییر کرد؟
اگر کارکرد سازمان را بررسی کنید خواهید دید که سازمان به صورت فرقهای عمل میکند، و نه به صورت تفکر یا ایدئولوژی. آنها به طور مرتب و به صورت روزانه مغزشویی انجام میدهند. در شرایطی که فرد از آن فضا دور نگهداشته شود، به تدریج آثار آن مغزشویی نیز رخت برخواهد بست.
من بعد از اینکه به زندان ایران منتقل شدم به شدت درصدد حفظ حریم خود با جمهوری اسلامی برآمدم؛ حتی در زندان روزنامه مطالعه نمیکردم و تلویزیون نمیدیدم. آن زمان برادرم کتابی را برای من فرستاد که آن را مطالعه کردم و به کارکرد فرقهها و بحث مغزشویی آگاهی یافتم. بنابراین دریافتم این متدولوژی و تکنیکهای روانی در داخل سازمان هم اجرا میشود. ضمن اینکه سالهای زیادی از ایران دور بودم و میدیدم واقعیت، مغایر با دادههایی بود که در غرب و از طریق رسانهها به ما داده میشد. بعد از مدتی متوجه شدم این همه مدت فریب خورده و اسیر شده بودم.
ایرنا: با رصد اخبار و فعالیتهای منافقین در بُعد بینالمللی میتوان به این نتیجه رسید که آنها از همین روش و با کمک رسانه برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی بهره میگیرند. نظر شما چیست؟
یکی از روشهایی که غرب علیه جمهوری اسلامی به کار گرفته، «ایران هراسی» است و آنها درصددند تصویری زشت و سیاه از ایران در غرب و جهان نشان دهند. سازمان نیز با دریافت پول به عنوان یک وسیله در این راستا عمل میکند.
ما در آن زمان دستکم ۷ تا ۸ ملاقات روزانه با یک فرد برقرار میکردیم و هدف این دیدارها آن بود که او را از ایران بترسانیم و اینگونه قلمداد میکردیم که ایران یک تهدیدی جدی برای همسایگان، غرب و جهان است.
در این میان تلاش میکردیم بر سوژه روز و چالشی تمرکز کنیم که ممکن بود موضوع هستهای، حقوق بشر، زنان و غیره باشد. به عنوان مثال متوجه میشدیم که بحث زنان بر غرب تاثیر زیادی دارد به ویژه اینکه در غرب، اسلامهراسی نیز به چشم میخورد. آنها درصددند اینگونه القا کنند که اسلام حقوق زنان را به رسمیت نمیشناسد. بنابراین سازمان مجاهدین خلق در این راستا مطابق با امیال غرب وارد گود میشود.
در داخل سازمان امکان هیچگونه مطالعه وجود ندارد. بنابراین ذهن اعضا متکی به دادههایی است که به آنها داده میشود. مطالعات بعدی که من در داخل زندان ایران انجام دادم، ذهن مرا باز کرد. بنابراین مطالعات هم به تجارب من افزوده شد و تصویر خوبی از سازمان پیدا کردم.
نگاه ویژه عربستان و اسرائیل به سازمان منافقین
ایرنا: برای اینکه شناخت بهتری از فعالیتهای بینالمللی مجاهدین خلق پیدا کنیم، توضیح دهد فعالیت آنها از نظر ساختاری به چه صورت است؟ به طور معمول برخی از فعالیتهای منافقین مخاطبان عام دارد و بخشی از دیگر آن به لابی و رایزنی با رسانهها و مقامهای کشورهای دیگر ارتباط پیدا میکند.
بنده با بخش اول صحبت شما مخالفم زیرا حتی بخشی از مخاطبان آنها نیز مردم عام نیستند. وقتی رسانههای آنها و بویژه صحبتهای «مریم رجوی» را رصد میکنیم به نظر نمیرسد که مخاطبان آنها مردم عادی باشند. ضمن اینکه حرفهای آنها جذابیتی برای مردم ایران ندارد. بنابراین به نظر میرسد مخاطب آنها بیشتر کشورهای اسرائیل، عربستان و غیره هستند.
شما اگر به رسانههای غیرفارسیزبان وابسته به مجاهدین خلق نگاه کنید به هیچ عنوان واژه «خلیجفارس» یا همان «پرشین گلف» را نمیبینید. حتی کوچکترین تلنگر و مطلبی علیه اسرائیل در رسانههای آنها به چشم نمیخورد؛ به گونهای که لیبرالهای غربی بیشتر از رسانههای وابسته به مجاهدین خلق، منتقد رژیم صهیونیستی هستند. این مسائل مشخص میکند که آنها همسو با کدام جریانها حرکت میکنند.
این موارد نشان میدهد آنها منابع مالی خود را از کجا تهیه میکنند. ایران اینترنشنال که وابسته به عربستان سعودی است و به طور مستقیم از آنها حمایتکرده و برنامههای آنها را پوشش میدهد. در مجموع تصور نمیکنم در سازمان، برنامهای برای جذب توده مردم داشته باشند. البته جذب به صورت موردی است؛ فردی را هدفگذاری کرده و او را بلافاصله وارد جریانهای خشونتآمیز میکنند یعنی هدف آن است که فرد به سرعت به آن نقطه برسد.
سازمان مجاهدین خلق تلاش میکند از اپوزیسیون عقب نماند؛ به عنوان نمونه وقتی همه گروههای مخالف جمهوری اسلامی علیه ایران موضعگیری میکنند، این سازمان علیه آنها موضع میگیرد با این هدف که رقبا را از میدان به در کند. این سازمان کمکهای مالی از عربستان دریافت میکند و حمایت اسرائیل و آمریکا را با خود دارد؛ بنابراین نمیتوان مجاهدین خلق را به عنوان سازمانی مستقل با سیاستهای مستقل در نظر گرفت. از این رو سازمان، تنها ابزاری در دست دشمنان جمهوری اسلامی است.
دلیل اشتیاق سرویسهای جاسوسی به گروهک منافقین
ایرنا: فرمودید که ۲۳ سال عضو مجاهدین خلق بودید. به طور حتم بحث لابیکردن با مقامها و رسانهها برای آنها اهمیت دارد و کار به صورت سیستماتیک صورت میگیرد. در این باره توضیح دهید.
ما در ظاهر قضیه با نمایندگان پارلمانی و شخصیتهای سیاسی مختلف صحبت میکردیم. معمولاً مقامهای دولتی کمتر با ما ارتباط میگرفتند و بیشتر سرویسهای اطلاعاتی، اشتیاق به همکاری با ما نشان میدادند. وقتی از آنها درباره موضوعی سؤالی میپرسیدیم، آنها به صراحت پاسخ میدادند ما آمدهایم که از شما سؤال بپرسیم نه اینکه سؤال جواب بدهیم. به عنوان مثال وقتی با مقامهای وزارت دفاع انگلیس دیدار میکردیم آنها به دلیل اینکه سازمان توانایی کسب اطلاعات از داخل ایران را داشت، بیشتر به دنبال آن بودند که اطلاعات دریافت کنند. بنابراین سازمان، اطلاعاتی را که از طریق فضای مجازی یا تخلیه اطلاعات به صورت تلفنی دریافت کرده بود در اختیار آنها قرار میداد که بیشتر به مسائل حقوق بشری و زنان ارتباط مییافت.
استقبال از ما بیشتر از طرف نمایندگان و مقامهایی انجام میشد که حامی اسرائیل بودند. «مسعود بنیصدر» که نماینده سازمان در آمریکا بود و بعدها جدا شد، میگفت من به این نتیجه رسیدهام که عمده لابیهای ما با سعودی و اسرائیلیهاست.
درآمدزایی کلان برای منافقین از خیریهها
ایرنا: من چنین برداشتی دارم که سازمان به بنگاهی تبدیلشده که فقط عامل اسرائیل، عربستان و برخی کشورهای دیگر است و اصولا به آنها به عنوان جایگزین جمهوری اسلامی نگاه نمیشود. این بنگاه هزینه دارد، هزینههای آن چگونه تامین می شود؟
سازمان برخی خیریههای پوششی در لندن داشت که آنها در ظاهر کمک مالی جمع آوری میکردند و ارتباط آنها با سازمان مجاهدین مشخص نبود. البته گاهی بعضی از آنها لو میرفتند و ناگزیر خیریه جدید ایجاد میشد. برخی مواقع پولهای هنگفتی وارد حساب این خیریهها میشد. این خیریهها، در لندن یا در آمریکا اعلام میکردند که پولها را برای بچههای یتیم در ایران یا افرادی که مثلاً پدر و مادرشان اعدام شدهاند، هزینه میکنیم.
خیریهها این پولها را به ترکیه، پاکستان و امارات منتقل میکردند و از طریقی دوباره به فرانسه بر میگرداندند. بنابراین کار این خیرهها پولشویی کمکهایی بود که به سازمان میشد تا منبع این پول مشخص نشود.
به عنوان نمونه یک تاجر عرب کمک هنگفتی به خیریه کرد تا برای کمک به مردم ایران خرج شود اما این ظاهر قضیه بود و در آخر پول به حساب مریم رجوی منتقل شد. هر زمان هم از مسئولان سازمان سؤال میشد که پولهای شما کجا هزینه میشود، اعلام میکردند برای مردم ایران.
سازمان به صورت سرسام آوری هزینه میکند. مقالههایی که در رسانههای بینالمللی و محلی منتشر میشود و به سخنرانان در همایشها پول پرداخت میکنند. این مبالغ در قالب پرداخت از طریق انجمنها انجام میشود. به عنوان نمونه وقتی فهرست پرداختیها به «جان بولتون»(مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ) منتشر شد، مبلغی از طرف «انجمن متخصصان ایرانی کالیفرنیا» واریز شده بود. ضمن اینکه در پویشهای انتخاباتی نیز رد پای این کمکها مشهود است.
دریافت پول، دلیل حضور مقامهای آمریکایی در مراسم منافقین
ایرنا: چندی پیش در گزارشی از منابع خارجی گزارشی منتشر شد که مقامهای کنونی یا سابق آمریکا که در مراسم مجاهدین خلق شرکت میکنند به ازای حضور در مراسم یا سخنرانی مبالغی را دریافت می کنند. بنابراین حضور آنان در اجلاس و همایشهای منافقین نه به دلیل اهمیت سازمان بلکه برای دریافت پول است.
افرادی که برای سخنرانی در مراسم مجاهدین خلق شرکت میکنند به طور عمده افرادی هستند که مناصب دولتی ندارند. به عنوان مثال «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه سابق آمریکا که برای نشست مجازی شرکت کرده بود، برای حضور در همایش و سخنرانی، مبالغ مشخصی را تعیین کرده بود. بنابراین سفر او به آلبانی و دیدار با اعضای مجاهدین خلق یک دلالی بود. این قضیه در مورد «مایک پنس» معاون اول ترامپ، کلینتون و دیگران نیز صادق است.
من زمانی که در انگلیس بودم «مارگارت تاچر» نخستوزیر انگلیس نبود اما قرار بر آن شد مجاهدین خلق ۱۳ هزار پوند به او بپردازند که او نرخ را بالا برد و این مبلغ را نه برای سخنرانی بلکه برای عکس انداختن تعیین کرد اما این معامله در نهایت جور نشد. سازمان مجاهدین خلق در حالی برای یک سخنرانی این میزان هزینه میکند که برای پرسنل خود از یک درمان ساده دریغ میکند و آنها را در پایینترین سطوح معیشتی نگه میدارد.
تحویل رجوی به صدام
ایرنا: شما میفرمایید سازمان مجاهدین خلق نه در ایران محبوبیت دارد و نه در جهان از محبوبیت و مقبولیت برخوردار است. پس هدف نهایی آنها از فعالیت چیست؟
«مسعود خدابنده» برادرم، از نزدیکان مسعود رجوی بود و خاطرهای را در کتابش با عنوان «زندگانی در اشرف» آورده است. او مینویسد وقتی مسعود رجوی در پاریس بود چهار خبرنگار آمریکایی به دیدارش آمدند. برخلاف همیشه که در چنین دیدارهایی با مترجم حاضر میشد، در این دیدار بدون مترجم حضور یافت و حتی یک نفر از اعضای سازمان به عنوان مترجم در آن جلسه شرکت نکرد.
بعد از صحبتهایی که بین آنها رد و بدل شد سازمان تصمیم گرفت عازم عراق شود. بعدها مشخص شد سازمان سیا مسعود رجوی را به صدام تحویل داده زیرا سازمان سیا به این نتیجه رسیده بود با وجود ترورهای مجاهدین خلق در ایران، آنها موفقیتی به دست نیاوردهاند و باید به عنوان بخشی از ارتش صدام دربیایند. سازمان در عراق به «عبدالجلیل حبوش» رئیس استخبارات این کشور تحویل داده شد تا با او همکاری داشته باشند. بنابراین، رجوی به عنوان بخشی از استخبارات عراق و تحت فرماندهی یک فرمانده عراقی درآمد تا اینکه صدام سقوط کرد و سازمان اسپانسر خود را از دست.
کاندید و اسپانسر بعدی، عربستان سعودی بود که رجوی در آن زمان تحویل «ترکی فیصل» رئیس استخبارات این کشور شد. دیدگاه ترکی فیصل با صدام متفاوت بود و او موافق نبود سازمان فقط درگیر عملیات نظامی و خرابکارانه شود.
او قصد داشت مجاهدین خلق فعالیتهای سیاسی تبلیغاتی علیه جمهوری اسلامی ایران را نیز شروع کنند. به این دلیل سازمان را به آلبانی انتقال دادند. از آن زمان، مجاهدین خلق به نیروهایی تبدیل شدند که به اصطلاح «ارتش صفحه کلید» نامیده میشدند. جمعیتی بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ نفر که صبح تا شب پشت صفحه کلید مینشینند و با اکانتهای فیک و با دروغ و شایعهسازی، آرامش فکری مردم ایران را هدف قرار میدهند. حتی برای اینترنت آنها در آلبانی دکلی اختصاصی برپا شد.
فرض کنید ۱۰۰۰ نفر هر کدام ۲۰ اکانت فیک داشته باشند که در مجموع ۲۰ هزار اکانت خواهد شد. در یک مورد فیسبوک ۳۰۰ اکانت آنها را بست؛ به این دلیل که اکانتهایی را مشاهده کرده بود که از ۸ صبح تا یک بعدازظهر و سپس از ۳ بعدازظهر تا ۸ شب فعال میشوند و در روزهای تعطیل فعال نیستند و همانند پرسنل ادارهها کار میکنند.
برخی مواقع آمریکا یا اسرائیل نیز برای اینکه به طور مستقیم به موضوعی همچون افشاگری هستهای ورود نکنند که دافعه ایجاد شود، از طریق فضای مجازی و نیروهای سایبری مجاهدین خلق آن را مطرح میکنند. «علیرضا جعفرزاده» در سال ۲۰۰۲ در سازمان ملل سایت هستهای نظنز را افشا کرد و بعد از آن آمریکا و اسرائیل سوار بر موج شدند. این موضوع در برابر تحریمهای ایران نیز صادق است. زمانی که تحریمی علیه ایران وضع میشود، آمریکا آن را مطالبه گروهی از ایرانیان و خواست اپوزیسیون قلمداد میکند. بنابراین غرب از سازمان مجاهدین استفاده ابزاری میکند.
ایرنا: امروزه غرب حتی اگر بهدلیل اعتراضها قصد سرنگونکردن نظام جمهوری اسلامی را داشته باشد، آیا از نظر مقامهای آنها سازمان مجاهدین خلق آلترناتیو و جایگزین خوبی است؟
غربیها نه فقط روی مجاهدین خلق به عنوان جایگزین جمهوری اسلامی حساب باز نمیکنند بلکه سرویسهای آمریکایی در موارد مختلفی در بیانیههایی تاکید کردهاند که مجاهدین جزو منفورترین اپوزیسیونهای جمهوری اسلامی به شمار میروند. وجهه مجاهدین خلق بسیار سیاه است زیرا هم در تیم صدام بازی کردند و هم دست به اقدام تروریستی در ایران زدهاند.
ایرنا: «حمید نوری» از جمله ایرانیهایی است که به دلیل شکایت همین سازمان در سوئد در زندان به سر میبرد. آیا شکایت از او توسط منافقین در سوئد میتواند پروژهای باشد که کشور دیگری تعریف کرده و بابت آن به منافقین و سوئد پول پرداخت کرده باشد؟
همانگونه که پیشتر توضیح دادم، سازمان مجاهدین خلق سازمانی نیست که به صورت مستقل سیاستگذاری، تصمیمگیری و اجرا کند. حتی با یک نگاه اجمالی و سطحی به خط خبری و تحلیلی آنها، جهتگیری این سازمان آشکارا مشخص میشود. آنها هرگز منافع ملی و منفعت مردم ایران را در نظر ندارند و خواهان ناامنی، تحریم و حمله نظامی به ایران هستند. به عنوان نمونه در شرایط کنونی درصددند اعتراضها جنبه خشونتآمیز و تخریبی به خود بگیرد؛ آن هم در حالی که مدعی آلترناتیو بودن، مستلزم دعوت به اعتراضهای مسالمتآمیز است.
غرب درصدد است از اعدامهای سال ۶۷ یک هولوکاست بسازد. همانگونه که یک هولوکاست خلق کردند تا اسرائیل را به وجود بیاورند، اعدامهای ۶۷ را نیز مبنایی برای جمهوری اسلامی قرار میدهند. در مجموع سازمان و غرب به دنبال ایجاد و تشدید تنفر نسبت به جمهوری اسلامی هستند که شلوغیهای کنونی در کشور نشانگر اوج تنفر است.
جزوهنویسی «شادی صدر» و «رها بحرینی» در آلبانی
حدود سه دهه بعد از سال ۶۷ سازمان عفو بینالملل یک جزوه ۱۴۰ صفحهای درباره وقایع آن سال منتشر کرد. من یک نامه به آنها نوشتم مبنی بر اینکه با گذشت ۳۰ سال از هر رخداد، آن اتفاق از دایره تحقیقات خارج میشود و فقط در سطح آکادمیک باقی میماند. عفو بین الملل ارگانی است که فقط به مسائل روز میپردازد؛ چگونه تحقیقات درباره موضوعی که بیش از ۳۰ سال از عمر آن میگذرد، انجام داده است؟
رئیس سازمان عفو بینالملل به نامه من پاسخ داد و نوشت این جزوه توسط خانمها «شادی صدر»، «رها بحرینی» و چند تن دیگر تدوینشده و خارج از فعالیت ما بوده است. مشخص شد این افراد در قرارگاه مجاهدین خلق در کشور آلبانی این جزوه را تهیه کردهاند. این جزوه در گفتوگو با نیروهایی از مجاهدین خلق تکمیل شده بود که مدتی را در زندانهای ایران گذرانده بودند. بعد از این گزارش، سر و صدای زیادی به پا شد. بسیاری از حکمهایی که در دادگاههای غرب توسط قضات صادر شده براساس همین جنجالهای رسانهای بوده است. به عبارتی علم قاضی، رسانهها بودهاند.
در ارتباط با پرونده حمید نوری نیز اصلاً سابقه نداشته قاضی برای شنیدن اظهارات شاهد، عازم آلبانی شود. این پرونده، برنامهای کاملاً مهندسیشده و فراتر از توان مجاهدین است. در پاسخ به این پرسش که «چرا سوئد انتخاب شده بود؟» باید گفت سوئد بیش از کشورهای دیگر به آمریکا و اسرائیل وابسته است. بنابراین آنها سوئد را انتخاب کردند و نمایشی را به اجرا گذاشتند تا بحث سال ۶۷ را زنده نگه دارند.
اکنون قلم دست دشمن است که هر چیزی بخواهد در مورد رخدادهای سال ۶۷ مینویسد؛ آن هم در حالی که نه آمار ارائهشده از اعدامها صحت دارد و نه کسانی که شهادت میدهند، شایستگی دارند. یک نقل قولی از مسعود رجوی وجود دارد مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی از معدود کشورهای مستقل در جهان و در زمره ۱۰ بازیگر اصلی صحنه بینالملل است. در بین این ۱۰ بازیگر، انگلیس، اسرائیل و عربستان سعودی قرار ندارند زیرا به قول معروف «از جیب پدر خود میخورند.»
حتی خود آمریکاییها پس از روسیه و چین، ایران را از نظر استقلال از آمریکا، در جایگاه سوم ارزیابی میکنند که البته دنیا نگاه خوبی به کشور مستقل ندارد زیرا این بازیگران به الگوهای بدی تبدیل خواهند شد. حتی وقتی ترامپ با اردوغان وارد تنش لفظی شد، اردوغان را متهم کرد که با پشتوانه ایران چنین واکنشهایی از خود نشان میدهد. با مطالعاتی که انجام دادهام، آمریکا اگر با رخدادهای اخیر در ایران طرح «ای - A» را اجرا کرده باشد، دیگر طرح «بی - B» برای اجرا در دست ندارد زیرا این آخرین زور و نفس آنهاست. طرح بعد از این یا «کودتا»ست یا «حمله نظامی» که هر دو را غربیها رد کردهاند.
در شرایط کنونی، آلترناتیوی برای جمهوری اسلامی وجود ندارد؛ حتی در تظاهراتی که مجاهدین خلق ترتیب داده بودند، ایرانیان حاضر در گردهمایی شعار میدادند «مرگ بر ستمگر، چه مسعود چه مریم». این سازمان حتی در میان مخالفان جمهوری اسلامی نیز جایگاهی ندارد اما منافقین پول، امکانات، افراد مغزشوییشده، تشکیلات و قدرت جاسوسی و کسب اطلاعات دارند.
**پیوستن نایاک به آرزومندان براندازی
شورای ملی ایرانیان آمریکا با اعلام حمایت از براندازی نظام جمهوری اسلامی، خواهان عدم مداخله دولت های دیگر در امور داخلی ایران شد.
نایاک دوشنبه شب (۱۲ دی) در توییتی از تغییر حکومت به دست مردم ایران حمایت کرد و نوشت: ما از حق بنیادین مردم ایران برای تصمیم گیری در مورد آینده خود حمایت می کنیم. نایاک از ایرانیان زمانی که خواهان اصلاحات و دیپلماسی بودند حمایت کرد و امروز از خواسته آنان برای پایان دادن به جمهوری اسلامی حمایت می کند.
این گروه همچنین در توییتی دیگر ضمن ابراز مخالفت با دخالت دولت های خارجی در امور داخلی ایران نوشت: ما از دولت آمریکا یا هر گونه تاثیرگذاری خارجی برای پیشبرد برنامه هایشان یا تحمیل تغییر حکومت از خارج، حمایت نمی کنیم.
شورای ملی ایرانیان امریکا ملقب به نایاک (National Iranian-American Council) یکی از نهادهای لابیگر امریکایی است که مدعی پیشبرد منافع جامعه ایرانیان امریکا است.
تریتا پارسی بنیانگذار و جمال عبدی رئیس فعلی شورای ملی ایرانیان امریکا (نایاک) هستند.
دولت بایدن به همراه متحدان غربی خود، از آغاز حوادث داخلی ایران، حمایت از ناآرامی ها را در دستور کار خود قرار داده و از برهم زنندگان نظم عمومی حمایت و با برگزاری نشست هایی با مخالفان جمهوری اسلامی ایران بر اقدامات ضد ایرانی خود شدت بخشیده و بر فهرست تحریم های ضد ایرانی به بهانه نقض حقوق بشر افزوده است.
دولت بایدن مدعی است که تغییر رژیم در ایران حمایت نمی کند اما از آغاز حوادث ایران، با مخالفان جمهوری اسلامی ایران همسو بوده و به صراحت اعلام کرده است که به جای تمرکز بر مذاکرات برای احیای برجام، بر حوادث داخلی ایران متمرکز شده اما نقش خود را در این ناآرامی ها منکر شده است.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه کشورمان پیشتر و در واکنش به اقدام برخی کشورهای اروپایی در حمایت از اغتشاشگران و اعمال تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران، تصریح کرد: دولت ایران، دولت مسئولیت پذیری است و این را در عمل اثبات کرد. دولت ایران، دولتی است که به نگاه شهروندان احترام میگذارد و در دوره چهار ساله با رأی مردم انتخاب میشود و به امنیت شهروندان توجه دارد.
وی افزود: اگر اغتشاشات در ایران باشد، این اغتشاش خوب است اما اگر در اروپا رخ دهد به آن اغتشاش بد میگویند و مقامات امنیتی با آن برخورد میکنند.
**رئیس جمهوری ترکمنستان در راه چین؛ عشق آباد-پکن در مسیر گسترش همکاری
عشق آباد و پکن درصدد گسترش همکاری های دوجانبه هستند، به همین منظور «سردار بردی محمداف» رئیس جمهوری ترکمنستان قصد دارد به چین سفر کند.
برنامه سفر وی به چین برای روزهای ۵ و ۶ ژانویه (۱۵ و ۱۶ دی) تعیین شده است.
پیشتر در سال جاری، رئیس جمهوری ترکمنستان و «وی فنگ هه» وزیر دفاع چین نسبت به ارتقا سطح همکاری های دوجانبه و تعمیق شراکت نظامی ابراز تمایل کردند.
بردی محمداف در نشستی با وی در عشق آباد گفت که ترکمنستان برای روابط خود با چین اهمیت زیادی قائل است.
وی تاکید کرد که دو کشور در زمینه های سیاسی، دیپلماسی، تجاری، فرهنگی، بشردوستانه و تبادلات مردمی همکاری بالایی داشته و شراکتی راهبردی ایجاد کرده اند.
رئیس جمهوری ترکمنستان با اشاره به اینکه چین یکی از شرکای بزرگ تجاری کشورش است، افزود بیش از یک هزار و ۴۰۰ دانشجوی ترکمنستانی در چین تحصیل می کنند و دانشجویان می توانند در بسیاری از دانشگاه های ترکمنستان به زبان چینی درس بخوانند.
وزیر دفاع چین نیز در جریان آن دیدار گفت که مناسبات چین و ترکمنستان تحت هدایت راهبردی سران دو کشور به توسعه دست یافته و در بهترین دوران خود در تاریخ است.
وی افزود همزمان با سی و امین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک دو جانبه، چین آماده است تا همبستگی خود را با ترکمنستان تقویت کند و یک جامعه نزدیکتر با آینده ای مشترک برای دو کشور بسازد.
وزیر دفاع چین گفت که در سال های اخیر، مناسبات نظامی بین دو کشور به طور پیوسته رشد داشته و سطح همکاری عملگرایانه دو طرف روز به روز عمیق تر شده است.
**اهمیت وجود تبعیض و نژادپرستی برای نظام سرمایهداری
«جیسون هیکل» استاد دانشگاه اسپانیا در توئیتی نوشت: «سیلویافدریکی»، پژوهشگر علوم اجتماعی میگوید، نژادپرستی و تبعیض جنسیتی، عنصر لازم برای وجود طبقه سرمایهداری است و سرمایهداری به عدهای در مستعمرات، آشپزخانه و مزارع نیاز دارد که در تبلیغ برای رشد ارزشهای مورد نظر خود، آنها را برجسته کند.
سرویس رصد یک خطی، محتواهای برگزیده پژوهشی از شبکههای اجتماعی خارجی و داخلی را به صورت کوتاه منتشر میکند.
**قدردانی مردم حلب از جانفشانی های شهید سلیمانی در سوریه
مردم شهر حلب سوریه به مناسبت سومین سالگرد شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حاج ابو مهدی المهندس معاون سازمان الحشد الشعبی عراق مراسم بزرگداشتی را برگزار کردند.
در این مراسم نمایندگانی از اقشار مختلف مردم و شخصیت های سیاسی و دینی شرکت داشتند و حاضران از تلاش های گسترده شهید سلیمانی در اواخر سال ۲۰۱۲ در محافظت از شهر حلب در مقابل ورود گروهک های تروریستی داعش تقدیر کردند.
آن ها همچنین از فداکاری های شهید سلیمانی و همه شهدای نبردهای آزادسازی و دفاع از شهر حلب در اواخر سال ۲۰۱۶ تقدیر و ستایش کردند.
شرکت کنندگان همچنین بر تداوم راه شهدا تا آزادی کامل خاک سوریه از اشغالگران و صهیونیست ها و نابودی رژیم صهیونیستی و آزادی قدس و مسجد الاقصی تاکید کردند.
شیخ احمد الویس مدیر روابط عمومی اداره اوقاف حلب در حاشیه این مراسم گفت: ما امروز برای گرامیداشت یاد و خاطره دلاورانی در اینجا جمع شده ایم که جان عزیز و گرامی خود را نثار کردند. ما در این مراسم تاکید می کنیم که در راه این شهیدان گام برمی داریم و خون آنها را عزیز و مقدس می شماریم.
وی افزود: ما در سوریه والاترین عشق و محبت خود را نثار حاج قاسم می کنیم که برادریِ جانفشان در خاک این کشور بود و ما با برگزاری این مراسم تقدیر خود را از نسبت به وی ابراز می داریم.
عبداللطیف تقی از حاضران در این مراسم نیز گفت: این مراسم را اهالی حلب برای گرامیداشت و ابراز وفاداری خود به حاج قاسم سلیمانی برگزار کرده اند. این فرمانده شهید یاور و مدافع مردم بود و در همه میادین نبرد حضور داشت. به روح شهید سلیمانی سلام و درود می فرستیم.
محمد ولید مجوز از اعضای هیئت علمی دانشگاه حلب نیز در حاشیه مراسم گرامیداشت شهید سپهبد سلیمانی گفت: این شهید عزیز هرچه داشت را نثار کرد و با کارها و اقدامات و شهادت خود، جانفشانی کرد. وی همواره مدافع حق و حقیقت و عاشق شهادت بود.
در این مراسم همچنین فیلمی کوتاه از نیروهای دفاع مردمی در حلب که سپهبد شهید سلیمانی در تشکیل آن مشارکت و بر آموزش های نظامی آن ها اشراف داشت، منتشر شد.
**عضو النجباء عراق: تاخیر در پرونده ترور فرماندهان پیروزی موجه نیست؛ گزینه مقاومت روی میز است
«فراس الیاسر» عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومتی «النجباء» عراق می گوید فاجعه ترور فرماندهان شهید پیروزی این پیام را داد که عراق، حاکمیتی در سایه حضور و جنایت های آمریکا ندارد و در صورت تاخیر متعمدانه بیشتر در پیگری پرونده های این شهیدان، گزینه های دیگری از سوی مقاومت آماده اجرا است.
الیاسر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در بغداد بیان می کند که «دیدگاه مقاومت اسلامی عراق این است که اشغالگر، فقط زبان رویارویی را می فهمد و بر سیاسیون به ویژه سیاستمداران شیعه که دولت را در دست دارند، واجب است که صفحه اشغالگری آمریکا را ببندند و دیدگاه مقاومت را جدی بگیرند زیرا ذائقه و احساس مردمی هم حامی هر جریانی است که مقابل اشغالگری بایستد.»
فراس الیاسر می افزاید: تا این لحظه، هنوز پرونده ترور شهدای مقاومت از سوی ریاست جمهوری، نخست وزیر و نهادهای ذیربط عراقی به نتیجه مورد نظر نرسیده است با وجود اینکه این طرف ها اطلاعات کاملی از دست داشتن برخی نیروهای سیاسی و شخصیت های شریک جنایت و فعال در دستگاه های امنیتی دارند.
عضو جنبش النجباء می گوید: دستگاه قضایی در دوران نخست وزیری «عادل عبدالمهدی» پرونده ای در این باره تشکیل داد اما نتیجه آن چه شد؟ این در حالی است که درباره این پرونده، جمهوری اسلامی ایران، گام های دقیقی در ابعاد امنیتی و قانونی برداشت. فرض بر این بود که این پرونده در عراق هم جدی تر فعال می شد؛ دستکم در سطح دستگیری همه شخصیت هایی که در این ترور دست داشتند.
الیاسر ادامه می دهد: این کوتاهی عمدی و ادامه ملاحظه از سوی برخی نیروهای سیاسی باعث خواهد شد که اولا حمایت توده های مردم و حتی روابط خود با آمریکا را هم از دست بدهند. فرض ما بر این بود که بعد از سه سال، پرونده قتل فرماندهان در فرودگاه بغداد، بُعدی بین المللی پیدا کند و شکایت رسمی به سازمان ملل تقدیم شود.
عضو دفتر سیاسی النجباء می گوید: همه اطلاعات موجود به سود طرف عراقی است اما چه در دستگاه قضایی عراق و چه در نخست وزیری یا حتی پارلمان، صدایی واقعی نمی شنویم.
الیاسر اشاره می کند که «پیشتر، مواجهه هایی بین گروه های مقاومت عراقی با اشغالگران رخ داده است» و «مقاومت اسلامی عراق، شرایط کشور و قواعد درگیری را رعایت می کند» اما «اکنون دیگر، چشم انداز و دیدگاه، آشکار شده است؛ حالا دیگر چارچوب هماهنگی، ماموریت مدیریت دولت را بر عهده گرفته است و اکنون، یکی از مسئولیت های آقای السودانی نخست وزیر عراق، باز کردن این پرونده است.»
وی می گوید: در غیر این صورت، مقاومت اسلامی عراق اعم از جنبش النجباء، «کتائب حزب الله» و «کتائب سیدالشهدا»، گام هایی را اتخاذ خواهد کرد که دولت را ملزم و مجبور به فعال سازی این پرونده خواهد کرد.
بامداد جمعه ۱۳ دیماه ۱۳۹۸ سپهبد حاج قاسم سلیمانی در حمله پهپادی آمریکاییها در فرودگاه بغداد به همراه ابومهدی المهندس، قائم مقام بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) و شمار دیگری از رزمندگان عراقی به شهادت رسیدند. همراهان عراقی شهید سلیمانی به فرودگاه آمده بودند تا از میهمان عراق استقبال کنند.
**شورای ریاستی لیبی خواستار توافق برگزاری انتخابات شد
شورای ریاستی لیبی در واکنش به بیانیه شورای عالی این کشور مبنی بر شرکت نکردن در نشست ۱۱ ژانویه که قرار بود در آن برای برگزاری انتخابات توافق شود، بار دیگر خواستار برگزاری این انتخابات شد.
شورای ریاستی لیبی اعلام کرد که شورای عالی کشور علیرغم استقبال قبلی و بدون ارائه دلیل، از شرکت در نشستی که قرار بود برای گفت وگو و نزدیک شدن گروه ها به یکدیگر باشد، صرف نظر کرده است.
به نوشته اسپوتنیک، شورای ریاستی لیبی اعلام کرد که بار دیگر درخواست از مجلس نمایندگان و شورای عالی کشور برای عمل به مسئولیت های میهنی خود و غلبه بر مشکلات و برآورده کردن انتظار همه مردم لیبی را که همانا برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری است، تکرار می کند.
شورای عالی کشور لیبی، دیروز ( دوشنبه) به از سرگیری گفت وگو با مجلس نمایندگان برای توافق بر سر یک مبنای قانون اساسی جهت برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و مجلس قانونگذاری و شرکت نکردن در نشست «غدامس» در تاریخ ۱۱ ژانویه رای داد. این نشست به دعوت «محمد المنفی» رئیس شورای ریاستی لیبی برنامه ریزی شده بود.
در همین حال شورای ریاستی لیبی اعلام کرد که نشست سه جانبه با مجلس نمایندگان و شورای دولتی ۱۱ ژانویه در غدامس برگزار می شود و هدف از آن ، آماده سازی جهت برگزاری یک کنفرانس ملی برای آشتی با حضور همه گروه ها بدون استثناء است.
«نجوه وهیبه» سخنگوی شورای ریاستی لیبی نیز در اظهاراتی، دلیل ادامه بحران در لیبی را تکمیل نشدن مراحل انتقالی و برگزار نشدن انتخابات دانست.
وی گفت: شورای ریاستی ابتکار عملی را برای برطرف کردن رکود سیاسی در لیبی و یافتن راه حل های فوری برای اختلافات مربوط به مسیر انتخاباتی کشور آغاز کرده است.
هم اکنون در لیبی دو دولت در سر کار است و هریک خود را دولت قانونی می داند. الدبیبه رئیس دولت وحدت ملی لیبی است که برآمده از توافقنامههای سیاسی زیر نظر سازمان ملل در بیش از یکسال پیش است و در آن سو، پارلمان لیبی که در منطقه طبرق در شرق لیبی مستقر است، به فتحی پاشاغا به عنوان نخست وزیر در ماه مارس گذشته رای اعتماد داد اما در مقابل، الدبیبه تحویل قدرت به پاشاغا را نمیپذیرد و میگوید که قدرت را تنها از طریق برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی، به یک دولت منتخب تحویل خواهد داد.
**قدردانی مسکو از حمایت کرهشمالی از روسیه در جنگ اوکراین
معاون وزیر خارجه روسیه اعلام کرد: مسکو از حمایت کره شمالی از عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین قدردانی میکند و این حقیقت را در توسعه روابط با پیونگ یانگ در نظر میگیرد.
آندری رودنکو معاون وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با تاس که امروز منتشر شد، گفت: کره شمالی در میان کشورهایی است که قاطعانه از تصمیم فدراسیون روسیه برای انجام عملیات نظامی ویژه در اوکراین و همچنین ادغام زاپوریژیا و مناطق خرسون، دونتسک و لوگانسک در روسیه حمایت کرد.
رودنکو اضافه کرد که از این حمایت قدردانی میکنیم و بدون شک توسعه همکاری و رابطه دوستی سنتی که در نشست رهبران روسیه و کره شمالی در ولادیوستوک در آوریل ۲۰۱۹ (فروردین ۱۳۹۸) مقرر شد، مد نظر قرار میدهیم.
این دیپلمات بلندپایه روسیه تاکید کرد: مسکو و پیونگ یانگ رویکردهای مشابهی را در مورد بسیاری از موضوعات بین المللی و سطح بالایی از گفتگوهای سیاسی و درک متقابل نشان می دهند.
روز ۱۳ ژوئیه ۲۰۲۲ (۲۲ تیر) کره شمالی استقلال جمهوریهای خلق لوگانسک و دونتسک را به رسمیت شناخت. به دنبال این موضوع، وزارت خارجه اوکراین اعلام کرد که روابط دیپلماتیک با کره شمالی را قطع میکند.
روز ۲۳ تا ۲۷ سپتامبر (۱ تا ۵ مهر) جمهوریهای خلق لوگانسک و دونتسک، مناطق زاپوریژیا و خرسون برای الحاق به روسیه همه پرسی برگزار کردند که طبق اعلام مسکو، اکثریت غالب ساکنین این اراضی حمایت خود را از این اقدام نشان دادند.
روز ۳۰ سپتامبر (۸ مهر) ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و سران این مناطق معاهدههای ادغام این اراضی به روسیه را امضا کردند و متعاقبا در روز ۴ اکتبر (۱۲ مهر) پوتین قوانین الحاق این مناطق را امضا کرد.
**فرزند دیکتاتور پیشین لیبی، نامزدی خود در انتخابات را قانونی دانست
رئیس تیم حقوقی و وکیل خصوصی سیف قذافی فرزند دیکتاتور پیشین لیبی گفت که برغم ادعای مخالفان، نامزدی موکلش در انتخابات ریاست جمهوری کاملا قانونی است.
"خالد الزیدی" گفت که به تعویق افتادن انتخابات با رویه های نامشخص به دلیل نقص در قانون انجام شد.
برپایه این گزارش، اظهارات رئیس تیم حقوقی و وکیل خصوصی سیف قذافی درباره قانونی بودن کاندیداتوری وی و اشاره به وجود برخی اقدامات برای کنار گذاشتنش از رقابت ها، واکنشها و ابهاماتی را درباره اهداف این سخنان در مقطع کنونی برانگیخت.
الزیدی گفت: "سیف قذافی و تیمش از بیانیه صادر شده از سوی کمیسیون انتخابات و درخواست آن برای بررسی برخی اعتراض ها به این نامزدی، شگفت زده شده اند، این یک اقدام خطرناک است که تاکنون در هیچ کشوری در جهان دیده نشده است".
وی گفت: تعویق انتخابات بر اساس رویه هایی انجام شد که معنای مشخص ندارد و ما در جریان استیناف، تخلفات فاحشی که در شهر سبها (جنوب لیبی ) در ارتباط با اخلال در رسیدگی انجام شد، ذکر خواهیم کرد، تخلفاتی که جرم قانونی است اما دادگاه هیچ عکس العملی در قبال آن انجام نداد.
تیم سیاسی ستاد انتخاباتی سیف قذافی دو روز پیش در بیانیه ای خواستار بازکردن راه برای برای حضور همه نامزدها در انتخابات ریاست جمهوری شده بود.
وی خاطرنشان کرد: توافق انجام شده میان نمایندگان مجلس و شورای ریاستی مبنی بر حذف افراد از کاندیداتوری در صورت صدور حکم دادگاه علیه آنها ولو این که حکم نهایی نباشد، به منزله حذف و کنار گذاشتن اشخاص معینی از جریان رقابت های انتخاباتی است.
عادل کارموس، رئیس کمیته حقوقی شورای ریاستی یمن نیز از محل اختفای سیف قذافی پرسید و همچنین به بی فایده بودن اظهار نظر در مورد موضوع اعتراضات انتخاباتی بدلیل منقضی شدن زمان اشاره کرد و گفت: طرح این مسائل در حال حاضر هیچ معنایی جز به دنبال سراب رفتن ندارد.
وی خاطرنشان کرد: صرف نظر از شرایط نامزدی و اجازه یا ممانعت از نامزدی سیف قذافی، از نظر عقل و منطق، چگونه فردی که مخفیانه زندگی میکند، میتواند در انتخابات شرکت کند که قاعدتا برای کارزار انتخاباتی می باید به تمام مناطق کشور برود؟
در همین حال، وسام الکبیر یک تحلیلگر سیاسی از جنوب لیبی گفت: «هدف از اظهارات تیم سیف قذافی در حال حاضر، تلاش برای اعمال فشار بر مجلس نمایندگان و دولت در آستانه پایان مهلت نامزدی برای ریاست جمهوری و حل و فصل موضوع قانون اساسی است.
وی افزود: سیف قذافی می خواهد از طریق این بیانیه به حامیان خود بگوید که از انتخابات ریاست جمهوری کنار گذاشته خواهد شد و به این شکل دست به تحریک افکار عمومی و به هم زدن اوضاع بزند اما من بر این باورم که هیچ نتیجه ای نخواهد گرفت.
کشور لیبی از سال ۲۰۱۱ تاکنون دچار بیثباتی شده و شاهد درگیری گروههای مختلفی بوده است تا جایی که گروههای مسلح در این کشور به دو بخش شرقی (طبرق) و غربی (طرابلس) تبدیل و با حمایت برخی کشورها با یکدیگر وارد جنگ شدند.
هم اکنون در لیبی دو دولت در سر کار است و هریک خود را دولت قانونی می داند. الدبیبه رئیس دولت وحدت ملی لیبی است که برآمده از توافقنامههای سیاسی زیر نظر سازمان ملل در بیش از یکسال پیش است و در آن سو، پارلمان لیبی که در منطقه طبرق در شرق لیبی مستقر است، به فتحی پاشاغا به عنوان نخست وزیر در ماه مارس گذشته رای اعتماد داد اما در مقابل، الدبیبه تحویل قدرت به پاشاغا را نمیپذیرد و میگوید که قدرت را تنها از طریق برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی، به یک دولت منتخب تحویل خواهد داد.
**آیت الله سیستانی: شورای علمای شیعه افغانستان راه درست و عاقلانه ای را در پیش گرفته است
آیت الله سیستانی، از مراجع تقلید شیعیان در دیدار هیات شورای علمای شیعه افغانستان در عراق گفته که شیعیان با امارت اسلامی مشی مسالمتآمیز را اتخاذ نمایند تا ازین طریق بتوانند حقوق مردم را پیگیری نمایند و راه درست و عاقلانه همین است که شورای علما در پیش گرفته است.
خبرگزاری صدای افغان (آوا) روز سه شنبه گزارش داد هیات عالیرتبه شورای علمای شیعه افغانستان در ادامه دیدار با مراجع تقلید شیعیان، به محضر آیتالله سیستانی در عراق رسیدند.
این هیات اوضاع جاری کشور افغانستان و موضع شورای علما را بیان کردند و ضمن تشریح وجود فقر جانکاه در کشور، از کمکهای ایشان به فقرای افغانستان، از جمله زلزلهزدگان پکتیکا تشکر و قدردانی کردند و خواهان استمرار و تقویت این نوع کمکها شدند.
آیتالله سیستانی هم در این ملاقات توصیه کرد که در این شرایط ایجاب میکند که شیعیان راه محبت و مودت و مراوده را در پیش بگیرند و با حکومت کنونی افغانستان مشی مسالمتآمیز را اتخاذ کنند تا ازین طریق بتوانند حقوق مردم را پیگیری نمایند.
آیت الله سیستانی بیان داشت که راه درست و عاقلانه همین است که شورای علما در پیش گرفته است.
وی در مورد مساعدتهای مالی به فقرا وعده دادند که همچنان ادامه دهند وتقویت نمایند و فرمودند که به وکلای خود سفارش کردهاند که به نیازمندان شیعه وسنی کمک کنند.
ایشان در بخشی از سخنانش ، تحکیم اخوت اسلامی بین برادران شیعه و سنی و ایجاد الفت ومحبت بین پیروان مذاهب اسلامی در افغانستان مورد تاکید خاص قرار داد.
خبرگزاری آوا در این گزارش یادآوری کرد با توجه به انتشار خبرهای متناقض از اوضاع جاری افغانستان در خارج از این کشور، مخصوصاً نزد مراجع عظام تقلید شیعه در حوزات علمیه مشهد، قم و نجف اشرف، شورای علمای شیعه افغانستان هیاتی را تحت ریاست محمد اکبری، معاون شورای علما برای تبیین اوضاع جاری کشور و بیان دیدگاهها و فعالیت های شورا، به کشورهای ایران و عراق اعزام کرده است.
**واکنش آشفته لندن به عملیات ضد جاسوسی سپاه/ پیروی از خودزنی ترامپ
یک نشریه انگلیسی به نقل از منابع ناشناس از تصمیم دولت لندن برای پیروی از خودزنی رئیس جمهوری سابق آمریکا در زمینه افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست گروههای تروریستی خارجی خبر داد.
سه سال بعد از آنکه انگلیس درخواست کاخ سفید برای تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران را رد کرد، نشریه دیلی تلگراف در گزارشی ادعا کرد که این طرح مورد حمایت «سوئلا براورمن» وزیر کشور و معاونش در حوزه امنیت «تام توگندهات» قرار گرفته که یکی از حامیان اصلی گروهک تروریستی منافقین بشمار میرود. بر اساس گزارش ادعایی این نشریه انگلیسی، قرار گرفتن نام سپاه در فهرست گروههای تروریستی به این معناست که تعلق به آن، شرکت در جلسات و همچنین حمل نشان آن در ملاء عام جرم محسوب خواهد شد.
نشریه انگلیسی ادعا کرده که وزارت کشور به پرسش درباره صحت این خبر پاسخی نداده اما آنچه نقشه سپاه برای آدمربایی یا قتل افراد در انگلیس نامیده میشود را دلیل اصلی تصمیم دولت نامیده است.
اما واقعیت این است که ضربه اخیر سپاه پاسداران به شبکه مرتبط با سرویس جاسوسی انگلیس در جریان آشوبهای اخیر، مقام های دولت لندن را بشدت برآشفته کرده و فشارها برای قرار دادن نام این نهاد رسمی ایرانی به فهرست گروههای تروریستی خارجی دولت انگلیس را توسط گروههای معاند افزایش داده است.
روابط عمومی سپاه ثارالله استان کرمان یکشنبه هفته گذشته با صدور اطلاعیهای از ضربه به شبکه سازمان یافته مرتبط با انگلیس و فعال در جریان آشوبهای اخیر در این استان و دستگیری هفت لیدر و عنصر اصلی آن خبر داد.
در این بیانیه آمده است: با الطاف الهی و اقدامات دقیق اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان (عج) در سازمان اطلاعات سپاه ثارالله استان کرمان شبکهای سازمان یافته با عنوان «زاگرس» که با هدایت مستقیم عناصری از کشور انگلیس و تشکیل تیم از عناصر فعال ضدانقلاب در داخل و خارج کشور به هدایت و راهبری توطئههای براندازی بویژه در جریان آشوبهای اخیر میپرداختند، شناسایی و در یک عملیات موفق، ضربه خوردند.
این اطلاعیه افزوده است: در جریان ضربه به این شبکه، تعداد هفت نفر از عناصر اصلی و لیدرهای آن در داخل کشور که در امر برنامهریزی، هدایت، تولید محتوا و اقدامات میدانی در اغتشاشات و آشوب های اخیر مشارکت داشتند، دستگیر و همزمان با اقدامات فنی و سایبری، گروهها و کانالهای مرجع آنان نیز از دسترس خارج و مسدود شد.
روابط عمومی سپاه ثارالله استان کرمان ادامه داد: همچنین بین عناصر دستگیر شده، برخی افراد دو تابعیتی نیز حضور داشتهاند که مترصد فرار از کشور بودند اما قبل از هر اقدامی در تور سازمان اطلاعات سپاه ثارالله استان کرمان گرفتار و روانه زندان شدند.
این بیانیه تاکید کرد: سازمان اطلاعات سپاه در حال شناسایی و تعقیب سایر عناصر داخلی و خارجی این شبکه است که اطلاعات تکمیلی متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد.
در پی صدور این بیانیه، وزیر امور خارجه انگلیس از فرط دستپاچگی به انتشار توئیتهای تکراری و اظهارات نخنما درباره ایران متوسل و مدعی شد: ما از زمان مرگ مهسا امینی ۴۷ نفر را تحریم و ایران را از کمیسیون مقام زن سازمان ملل اخراج کردیم. او در اظهاراتی متناقض با توئیت پیشین خود که گفته بود سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به طور کامل در فهرست تحریمهای انگلیس قرار گرفته است، افزود: به تحریم کامل سپاه ادامه میدهیم.
رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان انگلیس نیز در سخنانی که نشانگر خشم نامبرده از عملیات سپاه است، خواستار تحریم روزانه ایران شد. آلیسیا کرنز در واکنش به گزارش تلگراف ادعا کرد: تصمیم دولت درباره اعلام سپاه به عنوان یک گروه تروریستی ضروری بود و باید خیلی وقت پیش گرفته میشد.
این درحالیست که رسانههای گروهی انگلیس برای تحتالشعاع قرار دادن عملیات سپاه، به تکرار روایتهای نخنما درباره ایران از زبان کسانی چون نازنین زاغری متهم امنیتی که اسفند سال گذشته بنابه دلایل بشردوستانه و رافت حکومت اسلامی در آستانه عید سعید نیمه شعبان و نوروز باستانی آزاد شد، متوسل شدند.
جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه سپاه پاسداران یک نهاد نظامی رسمی کشور بشمار میرود هشدار داده است که تحریم آن اقدامی غیرقانونی خواهد بود. ناصرکنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در این باره گفته است که اظهارنظر مقامهای اروپایی «در ارتباط با تصمیم برای تحریم سپاه، در ادامه اقدامات غیرسازنده و غیرمسئولانه این کشور است که ناشی از ادامه رویکرد غلط اینها در ارتباط با دولت و ملت ایران است.»
کنعانی تاکید کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نهاد نظامی رسمی جمهوری اسلامی است و امیدواریم دولتهایی که در این زمینه اقدامی دارند، به نتیجه اقدامات غیرسازنده خودشان توجه کنند و به طور خاص منافع دوجانبه خودشان را قربانی مصالح سیاسی زودگذر و تصمیمات احساسی نکنند.
در همین پیوند پیتر فورد سفیر پیشین انگلیس در سوریه که به دلیل مواضع غیرهمسو با دولت لندن از سوی رسانههای این کشور بایکوت شده است به ایرنا گفت که اصرار لندن برای تحریم کامل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نشان دهنده «استیصال و ناتوانی انگلیس برای اعمال هر گونه نفوذ بر ایران است.» او همچنین محکوم نکردن شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده فقید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را «ریاکاری» انگلیس در قبال قوانین بینالمللی و حقوق بشر دانست.
«پتریک وینتور» سردبیر گروه سیاسی نشریه گاردین هم روز سهشنبه با انتشار پیامی در حساب توئیتری خود هشدار داد: اقدام بریتانیا برای قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک گروه تروریستی، تبعاتی را برای مذاکرات هستهای ایران که متوقف شده، خواهد داشت.
وی با بیان اینکه برخی دولت های اروپایی با فشار زیادی برای قرار دادن نام سپاه در فهرست گروههای تروریستی روبرو هستند افزود: اما دموکرات های ایالات متحده گفتهاند در صورت لزوم برای تضمین دستیابی به توافق با ایران، نام سپاه را از فهرست گروههای تروریستی خارجی خارج خواهند کرد.
**اسرائیل مسئول تبعات یورش به مسجدالاقصی است/ مقاومت در آمادگی کامل است
جنبش حماس و جهاد اسلامی فلسطین به یورش امروز سه شنبه وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی به مسجد الاقصی واکنش نشان داده و آن را اقدامی جنایتکارانه دانسته و تاکید کردند که مقاومت برای پاسخ به صهیونیستها در آمادگی کامل قرار دارد.
«طارق سلمی» سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین گفت که یورش «ایتامار بن گویر» وزیر فاشیستی و صهیونیستی به مسجد الاقصی، تجاوزگری علیه ملت فلسطین و تمام عرب ها و مسلمانان است.
وی تاکید کرد که مسئولیت این اقدامات که منجر به تشدید اوضاع می شود، با کابینه تندروی فاشیستی و صهیونیستی است و ملت مقاوم فلسطین بر سر حمایت از مقدسات خود نه تسلیم و نه سازش می کند.
سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین خواستار دفاع تمام مردم فلسطین از مسجد الاقصی و حضور در آن برای اقامه نماز در این مسجد مبارک شد و افزود که مقاومت اکنون در آمادگی کامل است و گلوله های مبارزان که در جنین و نابلس در حال شلیک است، حتما به قدس خواهد رسید.
سلمی اضافه کرد: این جنگ که ملت و سرزمین ما را هدف قرار داده منجر به وحدت ملی فلسطین خواهد شد.
از سوی دیگر جنبش حماس نیز در بیانیه ای تاکید کرد که یورش بن گویر، وزیر امنیت داخلی کابینه فاشیستی رژیم صهیونیستی به مسجد الاقصی یک اقدام جنایتکارانه است و رعب و وحشت رهبران صهیونیست در مقابله با حقوق فلسطینی ها در قدس و مسجد الاقصی را نشان می دهد.
این جنبش افزود که جنگ ما با دشمن صهیونیستی و کابینه تندرو و فاشیستی آن برای دفاع از خاک ملت فلسطین با تمام ابزارها ادامه دارد و تا نابودی رژیم صهیونیستی و آزادی فلسطین متوقف نخواهد شد.
بن گویر در سایه حمایت نیروهای رژیم صهیونیستی صبح امروز (سه شنبه) به همراه شماری از صهیونیست ها به مسجد الاقصی یورش برد.
پیش از این مصر و سازمان ملل متحد دوشنبه شب به رژیم صهیونیستی در خصوص هرگونه تعرّض بن گویر به مسجد الاقصی هشدار دادند.
شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی گزارش داد که سازمان ملل و مصر در پیامی به دولت «بنیامین نتانیاهو» هشدار دادند که در صورت تعرض بن گویر به مسجد الاقصی، با مشکل بزرگی مواجه خواهند شد و هیج قدرتی نمی تواند مانع از واکنش حماس شود.
https://irna.ir/xjLpSC
**ترکیه به دنبال گاز طبیعی آسیای مرکزی؛ ترکمنستان مهمترین مقصد
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه مشتاق است کشورش را به قطب انرژی تبدیل کند و آسیای مرکزی یکی از قطب های وارداتی انرژی محسوب می شود؛ در این میان ترکمنستان از جمله کشورهای این منطقه است که در این استراتژی جایگاه ویژه ای دارد.
آسیای مرکزی و قفقاز مدتهاست در مدار ژئوپلیتیک روسیه قرار دارند اما با شروع جنگ اوکراین، ترکیه به دنبال سود بردن از طریق افزایش نفوذ خود در مناطق مهم استراتژیک است.
بر کسی پوشیده نیست که آنکارا،جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان و ازبکستان را به عنوان کشورهایی میبیند که متعلق به جهان ترک هستند، ایدهای که عبدالله گل رئیسجمهور سابق ترکیه زمانی آن را به عنوان «یک ملت، شش دولت» فرموله کرد. با این حال، پیوندهای فرهنگی آن چیزی نیست که جانشین او، رجب طیب اردوغان، از آن بهره میگیرد، امروز همه چیز در مورد انرژی است.
در میان کشورهای آسیای مرکزی، روابط ترکیه با ترکمنستان اهمیت ویژه ای دارد. ترکمنستان به رغم عدم عضویت در سازمان کشورهای ترک، نقشی کلیدی در استراتژی آسیای مرکزی آنکارا ایفا می کند. همانطور که اردوغان ماه گذشته به صراحت بیان کرد: «امیدوارم گاز ترکمنستان به زودی از طریق دریای خزر به ترکیه جاری شود.»
ترکمنستان با این که یکی از منزوی ترین کشورهای جهان است، از نظر ذخایر گاز طبیعی پس از روسیه، ایران و قطر در رتبه چهارم جهان قرار دارد. اگرچه چین در حال حاضر خریدار اصلی گاز ترکمنستان است، اما آنکارا قصد دارد خرید انرژی از این جمهوری سایق اتحاد جماهیر شوروی را آغاز کند تا ترکیه را به یک مرکز گاز منطقه ای تبدیل شود.
روش کار ترکیه به این صورت است: با سرمایه گذاری در شرایط سیاسی و اقتصادی مورد نیاز برای واردات حجم زیادی از گاز طبیعی از روسیه، جمهوری آذربایجان، ایران و ترکمنستان، ترکیه می تواند انرژی را به اروپا هدایت کند و به یک واسطه در فروش گاز تبدیل شود.
در حالی که کرملین اصولاً از این ایده حمایت می کند، (به ویژه با توجه به اینکه دیگر نمی تواند گاز طبیعی اروپا را از طریق خطوط لوله نورد استریم تامین کند) استراتژی انرژی ترکیه با برخی مخالفت های روسیه مواجه شده است.
قابل توجهترین مخالف ترکیه، سناتور «الکساندر باشکین» است که اخیراً نوشت: مسکو اجازه ساخت خط لوله گاز ترانس خزر از ترکمنستان به جمهوری آذربایجان که بخش مهمی از هرگونه اتصال آینده به ترکیه است را نخواهد داد.
باشکین نگرانی های زیست محیطی را دلیل موضع مخالف خود دانست اما اثر ژئوپلیتیک بر دیدگاه او واضح است.
حتی اگر کرملین هم نظر باشکین را داشته باشد، بعید است که مسکو ابزاری برای عقب راندن ترکیه از اهداف خود پیدا کند، روسیه که در اوکراین گرفتار شده است، نمی تواند تصمیمات خود را به کشورهای دیگر و به ویژه به ترکیه دیکته کند.
به طور فرضی، مسکو می تواند خطوط لوله گاز خود را به ترکمنستان، قزاقستان و ازبکستان برای صادرات گاز به اروپا ارائه دهد اما با توجه به انزوای روسیه در عرصه جهانی و این واقعیت که ولادیمیر پوتین کشورش را به یک کشور منحوس تبدیل کرده است، این تردید وجود دارد که جمهوریهای شوروی سابق در آسیای مرکزی مایل به تجارت با کرملین باشند.
بنابراین، آنکارا به طور قطع به گسترش روابط انرژی با ترکمنستان، بدون ترس از انتقام روسیه ادامه خواهد داد.
ترکیه در حال حاضر در حال خرید انرژی از سایر نقاط منطقه است. آنکارا یکی از خریداران اصلی گاز طبیعی جمهوری آذربایجان است اما از آنجا که منابع باکو محدود است، آنکارا همچنان ترکمنستان را محور اصلی استراتژی ژئواکونومیک خود می داند.
در حالی که منافع انرژی و اقتصادی، استراتژی ترکیه را در فضای پس از فروپاشی شوروی هدایت می کند، اردوغان بدون شک بر اهمیت پان ترکیسم تاکید خواهد کرد، با توجه به اینکه اکثر ملت های ترک دارای پیوندهای تاریخی، قومی و فرهنگی با ترکیه هستند. پان ترکیسم به ترکیه کمک می کند تا اهداف بلندپروازانه خود را در قلب اوراسیا (یعنی رقابت با روسیه و چین در کشورهای اطراف دریای خزر) پیش ببرد.
ترکیه اولین کشور در جهان بود که استقلال جمهوری های آسیای مرکزی شوروی سابق را در دهه ۱۹۹۰میلادی به رسمیت شناخت. از آن زمان، ترکیه روابط نزدیک خود را با منطقه، مشارکت در پروژه های اقتصادی و آموزشی و افزایش همکاری نظامی خود حفظ کرده است.
ترکیه همچنین در حال نفوذ به قرقیزستان، با افتتاح مساجد و مدارس و تقویت همکاری انرژی خود است. در حالی که قرقیزستان متحد روسیه در سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) و عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU) به رهبری روسیه است، کرملین نیز در تلاش برای حفظ نفوذ فرهنگی خود در این کشور است.
در کشور همسایه قزاقستان (یکی دیگر از متحدان روسیه در سازمان پیمان امنیت جمعی و اتحادیه اروپا) ترکیه قصد دارد حدود ۲ میلیارد دلار سرمایه گذاری کند که عمدتاً در صنایع سبک است. حضور اقتصادی آنکارا در کشورهای نفت خیز آسیای مرکزی کم است. تجارت بین آنکارا و آستانه در سال ۲۰۲۱ کمی بیش از ۵.۳ میلیارد دلار بود، در حالی که گردش مالی تجاری بین قزاقستان و روسیه در شش ماهه اول سال ۲۰۲۲ به بیش از ۱۱.۶ میلیارد دلار رسید.
اخیراً قزاقستان نشانه هایی از فاصله گرفتن از روسیه را نشان داده است زیرا به دنبال تنوع بخشیدن به سیاست خارجی خود است. برای استفاده از این مزیت، آنکارا باید به نقطه ترانزیت نفت قزاقستان و فلزات کمیاب به مقصد اتحادیه اروپا تبدیل شود و یک کریدور انرژی ایجاد کند که ترکیه و آسیای مرکزی را به هم متصل می کند.
انتظار می رود قزاقستان پیش نویس توافقنامه ای را در مورد کریدور حمل و نقل که چین را از طریق قزاقستان و ترکیه به اتحادیه اروپا متصل می کند، تصویب کند. مسیر حمل و نقل بین المللی ترانس خزر که بیشتر به کریدور میانی معروف است، روسیه را دور می زند و ترکیه را به یک کشور ترانزیتی مهم تبدیل می کند.
ساختن همه این راههای ترانزیت و خطوط لوله زمان می برد. در حالی که ترکیه منتظر تحقق استراتژی انرژی خود است، می توان از رهبرانش انتظار داشت که از هر ابزاری که در اختیار دارند برای دستیابی به اهداف اقتصادی و انرژی در آسیای مرکزی استفاده کنند.
**ترمیم کابینه پرتغال پس از شوک یک رسوایی
کابینه پرتغال درپی تجربه جنجالی که این کشور را شوکه کرد با انتصاب دو وزیر ترمیم جزئی را شاهد بود.
آنتونیو کاستا نخست وزیر پرتغال پس از رسوایی بر سر پرداخت حقوق خاتمه خدمت توسط شرکت هواپیمایی «تپ ایر پرتغال» (TAP Air Portugal) اعلام کرد که دو وزیر جدید در دولت منصوب می شوند.
رئیس دولت سوسیالیست پرتغال در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت این پرونده که از سوی رسانه ها فاش شد، کشور را شوکه کرد.
هفته گذشته، افشاگری ها در مورد این شرکت هواپیمایی پرتغالی به استعفای پترو نونو سانتوز وزیر امور زیربنایی پرتغال منجر شد.
وی یکی از مدعیان اصلی جانشینی کاستا در حزب سوسیالیست پرتغال به حساب می آمد.
کاستا، جوآئو گالامبا و مارینا گونسالوز را به ترتیب برای برعهده گرفتن پست وزارت اموز زیربنایی و مسکن نامزد کرده است.
وی توجیه شد که این دو مقام را به خاطر توانایی هایشان در اجرای پروژه های مهم سرمایه گذاری برای احراز این دو سمت نامزد کند.
شرکت هواپیمایی تپ که در سال ۲۰۲۰ برای دریافت ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو کمک عمومی غیرخصوصی شد، زیر ذره بین قرار دارد و به طور معمول مباحث سیاسی حول آن مطرح میشود.
جنجال اخیر، دولت آنتونیو کاستا را که به رغم پیروزی بزرگ در انتخابات زودهنگام پرتغال در ژانویه گذشته، برای جان گرفتن تقلا می کند، ضعیف تر کرده است.
مردم پرتغال ۱۰ بهمن سال گذشته، بعد از سقوط دولت اقلیت این کشور در انتخابات سراسری پیش از موعد برای انتخاب اعضای مجلس جمهوری پای صندوقهای رای رفتند.
با بالاگرفتن اختلافها بر سر لایحه بودجه و رد آن توسط نمایندگان مجلس، همچنین سقوط دولت سوسیالیست پرتغال مردم این کشور دو سال زودتر از موعد تعیین شده قبلی، برای رای دادن پای صندوق ها حضور یافتند.
حزب سوسیالیست از سال ۲۰۱۵ در این کشور بر سر کار بوده و با چالشهای شدیدی از سوی رقیب سنتی خود حزب راست میانه سوسیال دموکرات روبرو بوده است.
**سفیر ایران: شهید سلیمانی هم در مبارزه و هم در دیپلماسی تبحر داشت
سفیر جمهوری اسلامی در لبنان با اشاره به اینکه شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم در مبارزه و هم در دیپلماسی تبحر داشت، تاکید کرد که این شهید والامقام نماد جهاد و فداکاری بود.
مجتبی امانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان در گفت وگو با رادیوی النور تاکید کرد که شهید سپهبد سلیمانی مردی مبارز و نیز دیپلمات بود و بسیاری از روسای کشورهای جهان به مهارت و کارکشتگی شهید سلیمانی در زمینه دیپلماسی معترف بودند.
وی خاطرنشان کرد که شهادت سپهبد سلیمانی تاثیر روحی عمیقی بر ملت ایران داشت.
سفیر کشورمان همچنین گفت که شهادت سپهبد سلیمانی به دست شیطان بزرگ و خبیث ترین افراد انجام شد و این امر نشان دهنده طهارت و پاکی آن شهید است.
وی گفت که شهید سلیمانی نماد جهاد و فداکاری بود و در مراسم تشییع پیکر او میلیون ها ایرانی مشارکت کردند.
۱۳ دی ماه ۱۳۹۸، پهپادهای آمریکایی کاروان حامل سهپبد حاج قاسم سلیمانی و حاج ابومهدی المهندس معاون سازمان الحشد الشعبی عراق را حین یک سفر رسمی و در خروجی فرودگاه بغداد مورد هدف تروریستی قرار داد و آنها را پس از عمری مجاهدت در مبارزه با تروریسم، به شهادت رساند.
https://irna.ir/xjLpWt
**اردن یورش عضو تندرو کابینه نتانیاهو به مسجد الاقصی را محکوم کرد
وزارت خارجه اردن اقدام تحریک آمیز عضو تندرو کابینه جدید رژیم صهیونیستی و هتک حرمت مسجد الاقصی توسط وی را محکوم کرد.
سنان الجمالی سخنگوی وزارت امور خارجه اردن در بیانیه ای اقدام ایتامار بن گویر وزیر امنیت داخلی کابینه بنیامین نتانیاهو نخستوزیر جدید رژیم صهیونیستی را "اقدامی تحریک آمیز" و در چارچوب "تشدید تنشها" ارزیابی کرد.
وی تاکید کرد: یورش به مسجد الاقصی توسط یکی از وزرای دولت اسرائیل و هتک حرمت آن اقدامی تحریک آمیز و محکوم است.
الجمالی افزود: این یک اقدام تحریک آمیز و نقض آشکار و غیرقابل قبول قوانین بین المللی و وضعیت تاریخی و حقوقی موجود در قدس و مقدسات آن است.
سخنگوی وزارت خارجه اردن همچنین بر ضرورت اقدام جامعه جهانی برای توقف این اقدامات و تجاوزات روزانه صهیونیستها به مناطق مختلف فلسطین تاکید کرد.
پیش از این نیز جنبش حماس و جهاد اسلامی فلسطین به یورش امروز سه شنبه وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی به مسجد الاقصی واکنش نشان داده و آن را اقدامی جنایتکارانه دانسته و تاکید کردند که مقاومت برای پاسخ به صهیونیستها در آمادگی کامل قرار دارد.
بر اساس این گزارش ایتامار بن گویر در سایه حمایت نیروهای رژیم صهیونیستی، صبح سه شنبه به همراه شماری از صهیونیست ها به مسجد الاقصی یورش برد.
پیش از این مصر و سازمان ملل متحد دوشنبه شب به رژیم صهیونیستی در خصوص هرگونه تعرّض بن گویر به مسجد الاقصی هشدار دادند.
**چرخش غرب به سوی منابع طبیعی آفریقا همزمان با بحران اوکراین
سفیر آنگولا در مسکو گفت: کشورهای غربی در نتیجه بحران اوکراین، به سمت منابع آفریقا گرایش یافتهاند و علاقمند به توسعه همکاری اقتصادی با این منطقه هستند.
آگوستا داسیلوا کونا (Augusto da Silva Cunha) سفیر آنگولا در مسکو، در گفتوگو با خبرگزاری اسپوتنیک از گرایش غرب برای همکاری با آفریقا سخن گفت.
سفیر آنگولا در روسیه درباره اوضاع ناشی از درگیری بین روسیه و اوکراین گفت: کشورهای غربی اکنون به معنای واقعی به سمت کشورهای آفریقایی از جمله آنگولا گرایش یافته اند تا همکاری اقتصادی با این منطقه را گسترش دهند. ما و کشورهای غربی هر دو می دانیم که منابع طبیعی فراوانی در آفریقا وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: آنگولا و دیگر کشورهای آفریقایی به طور مکرر برای شرکت در مجامع مختلف مانند مجمع تجاری آمریکا و آفریقا، اجلاس سران آفریقا- فرانسه، مجمع همکاری چین-آفریقا و غیره دعوت می شوند. این نشان می دهد که منابع لازم برای بقای بیشتر در آفریقا وجود دارد.
اسپوتنیک نوشت: آنگولا بعد از نیجریه و موزامبیک یکی از بزرگترین ذخایر گاز را در آفریقا را دارد. ذخایر گازی این کشور به میزان ۳۰۸ میلیارد مترمکعب است و این کشور همچنین از ذخایر قابل توجه نفت به میزان تقریبی ۷ میلیارد دلار برخوردار است.
ولادیمیر تاراروف (Vladimir Tararov) سفیر روسیه در آنگولا در ماه مه ۲۰۲۲ گفت به رغم طرح های دیپلمات های اروپایی،آنگولا هنوز نم تواند جایگزینی برای گاز روسیه برای اروپا باشد زیرا فاقد زیرساختارهای لازم است.
کشورهای غربی به دنبال عملیات نظامی روسیه علیه اوکراین در ۲۴ فوریه، تحریم های جامعی را علیه این کشور اعمال کردند. اتحادیه اروپا متعهد شده اند به وابستگی کشورهای این منطقه به ذخایر انرژی روسیه پایان دهد.
**استقرار نظامیان آمریکایی در رومانی؛ هشداری برای مسکو
روزنامه آمریکایی نوشت: استقرار نظامیان آمریکایی در رومانی به عنوان یک کشور عضو ناتو و هممرز با اوکراین، حامل پیام هشدار واشنگتن به مسکو برای جلوگیری از کشیدهشدن جنگ به خاک ناتو است.
سربازان لشکر ۱۰۱ هوابرد ارتش آمریکا، در بخشهای جنوب شرق رومانی که پرواز یک موشک از آن تا محل ذخایر مهمات روسیه در شبه جزیره کریمه هفت دقیقه زمان میبرد، مستقر هستند.
در مناطق شمالیتر، سربازان آمریکایی در حال برگزاری تمرینات نظامی و سنگرسازی و برگزاری رزمایشهای مشترک نظامی با سربازان رومانیایی هستند؛ در منطقهای نزدیک به شهر بندری «خرسون» که تا همین چند وقت پیش (نوامبر/ آبان) و قبل از عقب نشینی نیروهای روسیه، از خطوط مقدم جنگ اوکراین بود.
پس از جنگ جهانی دوم، این نخستین بار است که لشکر هوابرد ۱۰۱ آمریکا به اروپا اعزام میشود، اکنون این لشکر با حضور در خاک رومانی به عنوان یکی از کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بیش از هر واحد نظامی دیگر آمریکایی به جنگ نزدیک است.
بر اساس این گزارش، ماموریت آنها برای آمریکایی که پس از دو دهه حضور فعالانه در جنگها به تازگی به عقب نشسته، یک الگو و نمایش نظامی برای سیگنال دهی به رقیبان خود است.
بر این اساس، استقرار نظامیان آمریکایی در رومانی، یک هشدار از طرف جو بایدن رییسجمهوری آمریکا به مسکو و در راستای تعهد واشنگتن برای دفاع از خاک ناتو محسوب میشود ؛ البته هشداری که برنامهای برای وسوسه کردن ولادیمیر پوتین رییسجمهوری روسیه و تشدید تنشها ندارد.
با این وجود، هنوز گامهای بعدی ایالات متحده مشخص نیست. وزارت دفاع آمریکا به زودی تصمیم خواهد گرفت که آیا نیروهای نظامی و فرماندهان ارشد را در منطقه حفظ میکند یا خیر.
از طرفی دیگر در کنگره آمریکا، برخی از نمایندگان از جمله کوین مککارتی رهبر جمهوریخواهان مجلس نمایندگان این کشور درباره ادامه حمایت از اوکراین و هزینههای آن برای آمریکا محتاط هستند. به طوریکه وی به تازگی گفته بود حزبش حاضر نیست یک «چک سفید امضا» به اوکراین بدهد.
در مقابل، حامیان حضور پررنگ آمریکا در اروپای شرقی باور دارند که حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ (بهمن ۱۴۰۰) به دلیل ناتوانی واشنگتن و متحدانش در ناتو در بازدارندگی مسکو صورت گرفته است.
جوزف مکگی فرمانده گروه ۱۰۱ هوابرد آمریکا درباره اهمیت حضور در رومانی اظهار داشت: انجام رزمایش نظامی مشترک با سربازان اروپای شرقی، برای نیروهای آمریکایی ارزشمند است زیرا فرصت آماده سازی و رزمایش در خاکی که ممکن است ناچار به دفاع از آن باشند را در اختیارشان قرار میدهد.
همچنین، بکا واسر یک تحلیلگر مسائل مربوط به در یک موسسه تحقیقاتی در واشنگتن گفت که استقرار فرمانده و سربازان یک لشکر در نزدیکی مرز اوکراین در واقع بیش از یک حرکت نمادین است.
وی افزود: در صورتی که جنگ به داخل خاک ناتو کشیده شود، این اقدام امکان تصمیم گیری و اعزام سریع هزاران نیرو و سلاح را برای آمریکا فراهم میکند.
واسر در ادامه با اشاره به تغییر رویه رویکرد نظامی آمریکا در مقایسه با مداخله مستقیم نظامی در عراق و افغانستان، مدعی شد که این نه یک استقرار جنگی بلکه در حقیقت یک استقرار بازدارنده است.
گفتنی است که علاوه رومانی، گروههای دیگری از سربازان آمریکایی به منظور برگزاری رزمایشهای مشترک با اعضای ناتو به بلغارستان، آلمان، مجارستان و اسلواکی اعزام شدهاند.
این گزارش میافزاید که لشکر ۱۰۱ هوابر آمریکا اگرچه برای نزدیک بودن به میدان نبرد به خود میبالد اما آنها بزرگترین واحد نظامی آمریکا در منطقه نیستند؛ به گفته مقامهای رسمی، برآورد شده است که حدود ۱۲ هزار نیروی نظامی وابسته به لشکر اول پیاده نظام ارتش آمریکا در بخشهای غربی لهستان و منطقه بالتیک مستقر هستند.
نیروهای آمریکایی در تابستان امسال، مرکزی را در پایگاه هوایی ارتش رومانی ایجاد کرد که حدود چهار هزار و ۷۰۰ سرباز از نیروی هوابرد لشکر ۱۰۱ برای تقویت جناح شرقی ناتو در آنجا مستقر شدهاند.
**نامه سفیر ایران به سازمان ملل: جنایت ترور سردار سلیمانی نباید بیکیفر بماند
سفیر و نماینده دائم ایران در ژنو طی نامهای به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، خواستار پیگیری ترور ناجوانمردانه سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده فقید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد و تصریح کرد که این جنایت نباید بیکیفر بماند.
علی بحرینی در سومین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی طی نامه ای به آقای فولکر تورک کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو ضمن ارجاع به گزارش خانم اَگنس کالامارد گزارشگر پیشین سازمان ملل متحد در خصوص ترورهای فراقضائی و خودسرانه، که به شهادت رساندن سردار سلیمانی را خودسرانه، خلاف قوانین بینالمللی و منشور سازمان ملل متحد دانسته بود، درخواست کرد تا از هر ابزاری که در اختیار دارد برای جلوگیری از بی کیفر ماندن این جنایت استفاده کند.
در این نامه، سفیر ایران ضمن اشاره به گرامیداشت سالگرد شهادت سردار سلیمانی در ایران و کشورهای منطقه غرب آسیا، تاکید کرد که ترور سردار سلیمانی، بعنوان یک مدافع واقعی حقوق بشر و مخالف اشغالگری و تروریسم داعش، اقدامی وحشیانه، خودسرانه، ناعادلانه و غیر قانونی بود. این اقدام یک جنایت و عمل متخلفانه بینالمللی بود که صلح و امنیت بینالمللی را نیز تهدید کرد و وظیفه سازوکارهای بین المللی بویژه مکانیسمهای حقوق بشری است که بدان رسیدگی نمایند. در این نامه همچنین تصریح شده است که قصور دولت آمریکا و مسئولیت شخصی این جنایت از سوی آنهایی که در این ترور دخیل بودند به وضوح روشن است.
سفیر کشورمان در این نامه تاکید کرد که مردم ایران و بسیاری از کشورهای منطقه غرب آسیا سردار سلیمانی را یک سرباز نمادین می دانند که آزادی منطقه از شر داعش را مرهون ایثارگریهای او میدانند و هرگز از پیگیری اجرای عدالت در خصوص مرتکبین به این جنایت، دست نمیکشند. وی تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران مصمم است که عدالت را در این زمینه اعمال نماید و نظام قضایی ایران اقدامات لازم در بررسی و تعقیب این جنایت بزرگ را پیگیری می کند.
وی تصریح کرد: انتظار میرود که سازوکارهای حقوق بشری و نهادهای بین المللی ذیربط نیز به مسئولیت خود در این زمینه عمل کند. بحرینی در این نامه سکوت و بی تفاوتی نهادهای بین المللی درقبال این عمل متخلفانه بین المللی را موجب عادی شدن و جسارت بیشتر متخلفان در تکرار چنین جنایاتی در سطح بین المللی دانست که باید جلوی آن گرفته شود.
اگنس کالامارد گزارشگر پیشین سازمان ملل در زمینه قتلهای خودسرانه و فراقانونی با بیان اینکه ایالات متحده آمریکا نتوانسته اسناد و شواهدی محکم درباره ضرورت حمله به کاروان حامل سردار سلیمانی ارائه کند در سخنانی که در نشست ۴۴ شورای حقوق بشر در تیرماه ۱۳۹۹ ارائه داد اظهار داشت که ترور فرمانده سپاه قدس اقدامی خودسرانه، غیرقانونی و نقض حقوق بشر بوده است. وی این ارزیابی را طی گزارشی مکتوب به شورای حقوق بشر نیز ارایه داد.
سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس و ابومهدی المهندس معاون سازمان الحشد الشعبی عراق به همراه همراهانشان بامداد جمعه ۱۳ دی ۱۳۹۸در مسیر فرودگاه بغداد در اقدام تروریستی کاخ سفید و به دستور "دونالد ترامپ" رییسجمهوری وقت آمریکا و با شلیک موشکهای پهپادهای ارتش این کشور به شهادت رسیدند.
**نتانیاهو: علیه احیای توافق هستهای کار خواهیم کرد
نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفت که این رژیم برای جلوگیری از احیای توافق هسته ای تلاش خواهد کرد.
بنیامین نتانیاهو در نشست کابینه جدید این رژیم امروز سه شنبه گفت: ما از موضع قدرت و به صورت علنی علیه بازگشت به توافق هسته ای با ایران در جامعه بین المللی اقدام خواهیم کرد.
وی در راستای سیاست کهنه و همیشگی سران صهیونیست در ایران هراسی افزود: ما نه تنها پشت درهای بسته با رهبران جهان در مخالفت با بازگشت به توافق هسته ای با ایران گفت و گو خواهیم کرد بلکه افکار عمومی جهان را نیز به صورت علنی درباره خطر ایران آگاه خواهیم کرد.
این مقام صهیونیست، اغتشاشات اخیر ایران را مانع از احیای توافق هسته ای ندانست و افزود: برعکس آنچه فکر می کنند حوادث اخیر ایران موجب از بین رفتن فرصت خطرناک احیای توافق هسته ای نشده است. بنابراین ما هرکاری برای جلوگیری از بازگشت به این توافق بد خواهیم کرد.
نتانیاهو همچنین بدون توجه به یکپارچگی ارکان محور مقاومت در منطقه و ضعف و ناتوانی رژیم صهیونیستی به اذعان خود مقامات صهیونیست گفت: ما با قاطعیت برای جلوگیری از حضور نظامی ایران در سوریه و دیگر مناطق اقدام خواهیم کرد و منتظر نخواهیم ماند.
وی در بخش دیگری از سخنانش، از لزوم گسترش روابط تل آویو با کشورهای سازشکار عرب در چارچوب توافقنامه سازش موسوم به "ابراهیم" و امضای آن با حکام دیگر عرب در منطقه سخن گفت.
**نخستین اعتصاب گسترده انگلیس در سال تازه
اعتصاب روز سه شنبه کارکنان بخش راه آهن در نخستین روز کاری سال ۲۰۲۳ پس از تعطیلات سال نو، در آمد و شد شهروندان کشور بحران زده انگلیس اختلال ایجاد کرد.
ایستگاه های قطار معمولا پرتردد و ازدحام انگلیس، در پی آغاز تازه ترین اعتصاب کارگری در اعتراض به دشوارترین بحران هزینه زندگی در ده ها سال گذشته، ساکت و آرام بود.
کارکنان بخش های گوناگون اقتصاد انگیس شامل صنعت ریلی، بندری، نیروهای مرزبانی و پست به همراه وکیلان، پرستاران و کارکنان آمبولانس های انگلیس که در ۲۰۲۲ با تقاضای افزایش دستمزد برای زنده ماندن در میانه تورم بی سابقه در ده ها سال گذشته که اکنون به نزدیک ۱۱ درصد رسیده، اعتصاب کرده و به رویارویی با دولت ریشی سوناک نخست وزیر پرداخته بودند، قصد دارند در سال ۲۰۲۳ هم به این اقدام ادامه دهند.
شرکت "نتوورک ریل" بهره بردار و ارایه دهنده خدمات راه آهن بریتانیا به مسافران در باره کاهش چشمگیر خدمات ریلی و راه اهن یا حتی توقف کامل این خدمات تا یکشنبه آینده، هشدار داده است.
این اقدام پنج روزه شامل اعتصاب ۴۸ ساعته ۴۰ هزار عضو اتحادیه "آر ام تی" است که قرار است اتحادیه "اسلف" نیز از پنجشنبه به آن بپیوندد.
مارک هارپر وزیر ترابری انگلیس با ناکارآمد خواندن این تصمیم اتحادیه های تجاری که تنها به صنعت ریلی و منافع کارکنانش زیان می رساند، از اتحادیه های کارکنان راه اهن درخواست ازسرگیری مذاکره کرد.
سوناک به رغم اوج گیری درخواست های افزایش دستمزد، بر مبارزه با آنها و پایبندی دولتش به افزایش های بسیار ملایم تر دستمزد کارکنان بخش های دولتی تاکید کرده و بهترین راه کمک به اعتصابیون و شهروندان را مهار و کاهش هرچه زودتر نرخ تورم دانسته است.
به گزارش ۱۲ دی ماه ایرنا؛ صدها هزار تن از کارکنان مراکز درمانی در تداوم اعتراض به شرایط کاری و دستمزدهای خود برای اعتصاب در هفتههای آینده آماده میشوند. کارکنان آمبولانس قرار است در ۱۱ و ۲۳ ژانویه (۲۱ دی و ۳ بهمن) و پرستاران در ۱۸ و ۱۹ ژانویه (۲۸ و ۲۹ دی) دست از کار بکشند. پزشکان جوان و تازهکار نیز قرار است برای اعتصاب در روز نهم ژانویه (۱۹ دی) رایگیری کنند.
مسئولان بهداشت انگلیس میگویند که دسامبر یکی از چالشبرانگیزترین ماهها در تاریخ سازمان خدمات بهداشتی این کشور بوده است. دهها مرکز بهداشتی در انگلیس هم زمان با اعتصاب کارکنان بخش اورژانس و هنگامی که تعداد بیسابقهای از بیماران در راهروهای بیمارستان انتظار میکشیدند، وضعیت بحرانی اعلام کردند.
توبیاس الوود عضو رئیس کمیته پارلمانی دفاعی انگلیس میگوید که سازمان بهداشت انگلیس با کمبود جدی بودجه مواجه است. او گفت که پول زیادی به این سازمان تزریق شده اما واضح است که این میزان کافی نبوده است.
خدمات بهداشت ملی انگلیس (ان اچ اس) برای اولین بار در سال ۱۹۴۸ و پس از پایان جنگ جهانی دوم بهمنظور ارائه خدمات درمانی به آسیب دیدگان و مجروحین جنگی راهاندازی شد و در حال حاضر با داشتن یکمیلیون و ۶۰۰ هزار کارمند، بهصورت رایگان به مردم انگلستان خدمات بهداشتی ارائه میکند.
بودجه این سازمان در سال راهاندازیاش در سال ۱۹۴۸ میلادی، بالغبر ۴۳۷ میلیون پوند (به ارزش امروزیاش در حدود ۹ میلیارد پوند) بوده و این رقم در سال جاری میلادی به حدود ۱۳۶ میلیارد پوند رسیده که فشار زیادی را بر بودجه دولت این کشور وارد کرده است. دولت انگلیس در حال حاضر بهمنظور کاهش کسری بودجه و ساماندهی به اوضاع اقتصادی به دنبال کاهش هزینههای عمومی رفاهی از جمله در بخش بهداشت است.
نظر شما