دهمین کشور از به رسمیت شناختن کوزوو منصرف شد

تهران-ایرنا- مقامات صربستان می‌گویند، فهرست کشورهایی که از به رسمیت شناختن استقلال کوزوو منصرف می‌شوند، افزایش می‌یابد به طوری که دهمین کشور نیز به تازگی به این لیست پیوسته است.

به گزارش ایرنا، تارنمای روزنامه نووستی سه‌شنبه شب نوشت، ایویکا داچیچ وزیر امورخارجه صربستان بدون اشاره به نام کشوری خاص گفت که دهمین کشور نیز از تصمیم خود برای به رسمیت شناختن استقلال کوزوو منصرف شده‌ است.

مقامات صربستان نه تنها نام دهمین کشور بلکه تا حال نام هیچ‌یک از کشورهایی که در فهرست انصراف دهندگان از حمایت از استقلال کوزوو قرار دارد را فاش نکرده‌اند.

داچیچ اعلام کرد: صربستان اقدامات دیپلماتیک خود را در خصوص عقب‌نشینی سایر کشورها از به رسمیت شناختن کوزوو تشدید خواهد کرد.

به نوشته روزنامه نووستی چاپ صربستان، این پاسخی به تحرکات پریشتینا است که ناقض همه توافقات به‌ویژه سند واشنگتن است که در آن تصریح شده است کوزوو درخواستی برای عضویت در سازمان‌های بین‌المللی ارائه نخواهد کرد.

بر اساس این گزارش، آلبین کورتی نخست‌وزیر کوزوو و اعضای کابینه او در ماه‌های اخیر بدون توجه و تعهد به توافقات پیشین، با سفر به نقاط مختلف جهان سعی کرده‌اند کارت عضویت در مجامعی را کسب کنند که بر اساس هیچ معیاری به آنها تعلق نمی‌گیرد.

نقطه اوج این اقدامات، درخواست کوزوو برای پذیرش در اتحادیه اروپا بود که به نوعی آزمونی برای اعضای این اتحادیه محسوب می‌شود. البته اسپانیا قبلا اعلام کرده که از این درخواست پشتیبانی نخواهد کرد.

روزنامه نووستی تصریح کرد، تمام تلاش‌های کوزوو برای تصاحب یک کرسی در سازمان ملل است و آن را پنهان نمی‌کند. این موضوع حتی در طرح مشترک فرانسه و آلمان برای برگزاری مذاکرات میان بلگراد و پریشتینا نیز گنجانده شده بود که صربستان آن را رد کرد.

این روزنامه در ادامه افزود، با وجود حمایت قدرت‌های غربی از آلبانیایی‌ها، اختصاص یک کرسی سازمان ملل به پریشتینا از همه نظر دست‌نیافتنی است. حتی اگر مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصمیم بگیرد که سرنوشت پذیرش کوزوو در این سازمان را به صندوق رای بسپارد، اعداد و ارقام به نفع صربستان است.

پیش‌بینی‌های فعلی نشان می‌دهد که از مجموع ۱۹۳ عضو سازمان ملل، ۱۰۵ عضو استقلال کوزوو را به رسمیت نمی‌شناسند و تنها ۸۸ کشور آن را به رسمیت می‌شناسند (حتی از این تعداد نیز پنج کشور با وجود به رسمیت شناختن استقلال کوزوو، به درخواست عضویت آن در سازمان ملل رای مثبت نخواهند داد) و برای ورود عضو جدید به این سازمان، اکثریت دو سوم آرا لازم است.

از سوی دیگر رأی‌گیری در سازمان ملل بر اساس اصل «یک کشور – یک رأی» است، بنابراین قدرت‌های جهانی و کشورهای کوچک دارای قدرتی یکسان در زمان رأی‌گیری در این سازمان هستند.

وزیر امورخارجه صربستان در پاسخ به این سوال که چرا هنوز اسامی کشورهایی که تصمیم به عقب‌نشینی از به رسمیت شناختن استقلال کوزوو گرفته‌اند منتشر نشده است، گفت که صربستان به موضع آن کشورها احترام می‌گذارد و نمی‌خواهد آنها را در معرض هیچ فشاری از سوی پریشتینا، به ویژه از سوی متحدانش قرار دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha