به گزارش ایرنا؛ استان کرمانشاه با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت، دارای سه میلیون و ۳۰۰ هزار دام سبک و نزدیک به ۲۷۵ هزار دام سنگین است و سالانه در استان ۴۰ هزار تن گوشت قرمز تولید میشود و با این حجم دام و میزان تولید، کرمانشاه یکی از قطب های دامپروری و تولید گوشت قرمز کشور محسوب می شود.
میزان مصرف سالانه گوشت قرمز در استان کرمانشاه ۲۳ هزار تن است و به نسبت ۴۰ هزار تولید این محصول، ۱۷ هزار تن سالانه مازاد بر نیاز استان گوشت تولید می شود اما باوجود این همه تولید و مازاد، قیمت این محصول در استان بسیار بالا است و به نسبت سایر استانها تفاوت فراوانی دارد.
قیمت گوشت در یک هفته اخیر در کرمانشاه به طور بی سابقه ای افزایش یافته است به طوری که در برخی قصابی ها هر کیلوگرم گوشت گوسفندی به بهای ۳۲۰ هزار تومان عرضه می شود و برخی از قصابی ها نیز به دلیل گرانی گوشت گوسفندی عرضه نمی کنند.
انتقاد مسوولان ارشد استان از افزایش بی ضابطه قیمت گوشت قرمز
افزایش قیمت گوشت قرمز، صدای مسوولان ارشد استان کرمانشاه را نیز بارها درآورده که در آخرین مورد آن سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه ۱۰ دی ماه امسال و در جلسه کارگروه تنظیم بازار استان بر ضرورت حذف واسطهها در توزیع کالا و خدمات در استان تاکید کرد و گفت: باتوجه به ظرفیت ویژه دامپروری در استان، افزایش بیضابطه قیمت گوشت قرمز در کرمانشاه پذیرفتنی نیست و جهاد کشاورزی و صمت موظفند تا ۲ هفته آینده بازار گوشت را ساماندهی کنند.
«عبدالوحید محمدی» با انتقاد از گرانی بی ضابطه قیمت گوشت قرمز در استان نسبت به دیگر استان ها اظهار داشت: با توجه به اینکه دامپروری در استان از وضعیت خوبی برخوردار است اما قیمت گوشت قرمز در استان نسبت به دیگر استان ها بالاتر است که هیچ توجیهی ندارد.
وی با تعیین یک مهلت زمانی برای دستگاه های مسئول مانند جهاد کشاورزی و صمت، تصریح کرد: ظرف مدت ۲ هفته این ۲ دستگاه با همکاری دیگر ارگان های ذیربط موظف به تعیین نهایی قیمت گوشت قرمز در استان و کاهش قیمت آن هستند و در جلسات آینده به هیچ عنوان قبول نخواهیم کرد که قیمت این مواد غذایی در کرمانشاه از دیگر استان ها بالاتر باشد.
بازدید میدانی استاندار از کشتارگاه دام بیستون و بازار میوه و ترهبار
استاندار کرمانشاه نیز در ادامه نظارت بر بازار و بررسی وضعیت قیمت گوشت قرمز از کشتارگاه دام بیستون بازدید کرد و با تاکید بر اینکه قیمت گوشت قرمز در بازار کرمانشاه باید منطقی شود، گفت: قیمت گوشت قرمز در بازار کرمانشاه فاصله معناداری با دیگر شهرها دارد که این تفاوت، باید با اقدام کارشناسی هر چه زودتر اصلاح شود.
«محمدطیب صحرایی» با بیان اینکه استانی که تولید کننده گوشت در کشور است باید شهروندانش هم به گوشت بهداشتی با قیمت مناسب دسترسی داشته باشند، افزود: در برنامه بازدید از کشتارگاه بیستون، آخرین وضعیت تامین و عرضه گوشت قرمز و دلایل قیمت نامناسب آن در بازار کرمانشاه، بررسی شد.
وی بر ضرورت ساماندهی بازار گوشت بر اساس یک برنامه مدون و در یک زمان قابل قبول تاکید کرد و در ادامه گفت: اگر همه کسانی که در چرخه تامین و عرضه گوشت فعال هستند، با دغدغه مندی و دلسوزی در این عرصه فعالیت کنند حتما قیمت و کیفیت گوشت در استان بهتر خواهد شد.
وی یکی از عوامل افزایش قیمتها در بازار گوشت را قاچاق دام دانست که باید مسیرهای آن مسدود شود و تصریح کرد: امکان صادرات دام مازاد استان نیز تنها در صورتی فراهم خواهد شد که اینکار به افزایش قیمت ها دامن نزند.
استاندار کرمانشاه همچنین عرضه غیربهداشتی گوشت را یکی دیگر از معضلات این حوزه دانست و گفت: روند عرضه گوشت حتما باید به صورت سالم و بهداشتی باشد و سلامت شهروندان را به خطر نیاندازد.
توزیع گوشت قرمز منجمد برای ایجاد تعادل در بازار
با افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار کرمانشاه، ستاد تنظیم بازار استان برای ایجاد تعادل در قیمت از ۱۰ دی ماه امسال اقدام به توزیع گوشت قرمز منجمد تنظیم بازار به نرخ دولتی در ۱۳ میدان اصلی و فروشگاههای زنجیرهای این شهر کرد.
«محمدرضا عباسی» معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه دراین ارتباط به ایرنا توضیح داد: با توجه به نوسانات افزایشی در قیمت گوشت قرمز و اهتمام ویژه دولت در تامین سبد پروتئین خانوار با قیمت مناسب، سازمان جهاد کشاورزی به توزیع گسترده گوشت قرمز منجمد گوسفند و گوساله با قیمت مناسب در بازار کرمانشاه اقدام کرده است.
وی با بیان اینکه گوشت قرمز منجمد گوسفند و گوساله به اندازه کافی در سردخانه های استان ذخیره شده است افزود: هم اینک توزیع گوشت منجمد از طریق کامیون های یخچال دار در ۱۳ میدان اصلی شهر با اولویت مناطق حاشیه ای در حال انجام است.
معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه اضافه کرد: بر همین اساس قیمت گوشت گوسفندی ران ۱۵۵ هزار تومان، سردست ۱۴۵ هزار تومان، گردن ۱۳۵ هزار تومان، راسته ۱۴۰ هزار تومان، قلوهگاه ۱۳۰ هزار تومان و گوشت گوساله نیز با قیمت ران ۱۵۵ هزار تومان، سردست ۱۵۰ هزار تومان، گردن ۱۵۰ هزار تومان، قلوهگاه ۱۳۰ هزار تومان و راسته ۱۶۰ هزار تومان عرضه میشود.
عباسی تاکید کرد: جهاد کشاورزی از آمادگی کامل برای تامین گوشت استان برخوردار بوده و هر اندازه که مورد نیاز فروشگاههای زنجیرهای باشد در صورت داشتن امکانات و یخچال های مورد نیاز توزیع خواهد کرد.
ساماندهی بازار و قیمت گوشت قرمز در سال های اخیر به یکی از دغدغه ها و مطالبات به حق مردم کرمانشاه تبدیل شده و در برخی از مقاطع در سال، شهروندان با افزایش ناگهانی قیمت این محصول روبرو می شوند که خوشبختانه اکنون با عزم راسخ مسوولان دولت سیزدهم و حضور میدانی آنها، امیدها برای ساماندهی بازار این محصول و اصلاح قیمت آن افزایش یافته است.
نظر شما