درخشش بیش‌ازپیش هلال سرخ در سرزمین مخاطرات

زاهدان- ایرنا- راه‌اندازی و توسعه خانه‌های هلال در سیستان و بلوچستان و به دنبال آن جلب مشارکت‌های محلی در مناطق مختلف این استان منجر به کاهش آسیب‌پذیری و توسعه ظرفیت‌های داوطلبانه با فعالیت حدود ۱۰ هزار نفر در جوامع محلی و مسوولیت‌های اجتماعی در سرزمین مخاطرات شده است.

به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان به سبب گستردگی زیاد (۱۱.۵ درصد گستره کشور) و موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی از جمله استانهایی است که احتمال وقوع چندین مخاطره طبیعی بطور همزمان در آن وجود دارد، در شمال این استان تندبادها و گرد و غبار شدید و خشکسالی، در مرکز سیل و زلزله و در جنوب نیز احتمال وقوع سونامی و دمای زیاد هوا بعضا تا بیش‌از ۵۰ درجه و ریزش باران‌های فصلی و جاری شدن سیل‌های مقطعی وجود دارد.

سیستان و بلوچستان با محیط زیستی مرکب از کویر، آتشفشان، دریاچه، جنگل، دریا، آفتاب و برف جلوه گاه تمام نمای طبیعتی متمایز است.
دریاچه هامون، آتشفشان نیمه خاموش تفتان، آبهای نیلگون دریای عمان، نخلستان‌های انبوه و درختان انبه بلوچستان، مزارع وسیع زیرکشت گونه‌های مختلف محصولات گرمسیری و پوشش گیاهی منطقه کویری این استان پهناور هر بیننده‌ای را مجذوب تنوع اقلیمی خود می‌کند.
سیستان و بلوچستان تمایزش را در حوادث طبیعی بهتر نشان شده و مامن حوادثی چون سیل، خشکسالی و طوفان شده است، بلایای طبیعی حد و مرزی نمی شناسند و گستره وسیعی از زمین لرزه، آتشفشان، سیل، قحطی و خشکسالی را در بر می‌گیرند.


هرگاه صحبت از بلایای طبیعی به میان می آید سهم استان سیستان و بلوچستان از خشکسالی، طوفان شن، سیل و زلزله پررنگ جلوه می‌کند

هلال احمر سیستان و بلوچستان به عنوان یک سازمان غیرانتفاعی و عضوی از نهضت بین المللی «صلیب سرخ و هلال احمر» همواره در همه حوزه‌های بهداشت، درمان، توانبخشی، داوطلبان، امور جوانان، امداد و نجات در حوادث طبیعی و غیر طبیعی پیشتاز بوده استخشکسالی‌ها و سیلاب‌ها عمده‌ترین بلایای طبیعی بوده که سالیان متمادی مردم محروم سیستان و بلوچستان با آنها دست و پنجه نرم کرده‌اند،بررسی تاریخی وقوع سیل نشان می‌دهد که بطور نسبی در هر دهه سیستان شاهد سیلاب عظیمی بوده که خسارت‌های جبران ناپذیری را بدنبال داشته و در بلوچستان نیز مساله سیل حادثه آفرین بوده و بارش‌های موسمی موجب سیل بردگی و خسارت‌های متعددی در این منطقه شده است.

جمعیت هلال احمر به عنوان یک سازمان پیشرو و پاسخگو در ارائه خدمات اولیه امداد و نجات در حوادث و سوانح تداعی‌گر زیباترین نوع خدمات عام المنفعه و بشردوستانه است.

نیروهای هلال احمر سیستان و بلوچستان با از خودگذشتگی زندگی شخصی را رها کرده و به همنوعان خود خداباورانه، انسان دوستانه، عاشقانه، عالمانه و مدبرانه در حد بضاعت و توان خود خدمات می‌دهند.

در این میان راه‌اندازی و توسعه خانه‌های هلال ابتکاری نوین در سال‌های اخیر بود که بدنبال جلب مشارکت‌های محلی از طریق شبکه‌سازی در مقایس کوچک است که منجر به کاهش آسیب‌پذیری با رویکرد تاب‌آوری و توسعه ظرفیت‌های داوطلبانه در جوامع محلی و مسوولیت‌های اجتماعی می‌شود.

خانه‌های هلال یک مدل خدمت و شیوه‌ای نوین برای استفاده از ظرفیت‌های جمعیت هلال احمر بویژه ظرفیت داوطلبی و توجه به توانمندسازی جوامع محلی است، در واقع طرح خانه‌های هلال به عنوان یک روش کارآمد مدیریت و اجرای فعالیت‌ها با رویکرد اجتماع محور است که اعتقاد و اتکا به حضور و مشارکت مردم محله و بهره‌مندی از ظرفیت مشارکتی آنها در ایجاد شرایط بهتر محیط زندگی و همچنین سهیم بودن آن‌ها در تصمیم سازی، مبنای اصلی در هدف گذاری های این روش محسوب می‌شود.

درخشش بیش‌ازپیش هلال سرخ در سرزمین مخاطرات

فعال بودن حدود ۳۰۰ خانه هلال در سیستان و بلوچستان

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: هم‌اینک ۲۹۷ خانه هلال در این استان با فعالیت ۹ هزار و ۹۵۴ نفر در راستای فراگیری آموزه‌های امدادی، ارزیابی صحنه و تیم‌سازی اعضای داوطلب فعال است.

علیرضا میر بهاء الدین افزود: خانه‌های هلال با هدف توسعه آموزش‌های امدادی، توسعه و تقویت خدمات داوطلبانه با استفاده از توان مردم از طریق گسترش خانه‌های هلال، آموزش و توانمندسازی مردم در مواجهه با مخاطرات و بحران‌ها، انجام فعالیت‌های بشردوستانه و فرهنگی و همچنین استفاده از ظرفیت‌های بومی و محلی در مدیریت بحران راه‌اندازی شده است.

وی گفت: آمار اعضای جمعیت هلال احمر در سیستان و بلوچستان در حال افزایش است که این امر نشان دهنده حضور پرشور مردم در انجام اقدامات داوطلبانه برای همنوعان است به طوریکه هم‌اینک حدود ۱۰ هزار نفر در خانه‌های هلال استان و بیش‌از سه هزار و ۵۰۰ نفر در این استان در حوزه امداد و نجات مشغول فعالیت هستند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان بیان کرد: افراد آموزش دیده در خانه‌های هلال می‌توانند برای انجام بهتر کارها و فعالیت‌های امدادی، مشارکت موثری داشته باشند چرا که فعالیت خانه‌های هلال مبتنی بر همکاری و مشارکت مردم محله است و مردم محله با آموزش‌های تخصصی توانمند شده و از آمادگی بیشتری در مقابله با حوادث برخوردار می‌شوند.

وی با اشاره به نقش مهم شهروندان در طرح خانه های هلال افزود: همه فعالیت‌های خانه‌های هلال به صورت داوطلبانه محور است و همین امر باعث می‌شود، آموزش‌ها به صورت کاربردی و بر اساس علایق و توانمندی‌های داوطلبان بوده و بازده بهتری هم داشته باشد.

میربهاء الدین از برگزاری ۱۲۵ دوره آموزشی در خانه‌های هلال سیستان و بلوچستان در سالجاری خبر داد و افزود: در قالب این دوره‌ها سه هزار و ۶۷۴ نفر از شهروندان استان آموزش‌های لازم امداد و نجات را فرا گرفتند.

بیشتر بخوانید:

۱۸۵ خانه هلال پارسال در سیستان و بلوچستان افتتاح شد

خانه‌های هلال در ۷ استان با همکاری یونیسف تجهیز می‌شوند

درخشش بیش‌ازپیش هلال سرخ در سرزمین مخاطرات

امدادرسانی به بیش‌از ۲۰ هزار نفر در سیستان و بلوچستان

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان گفت: ۲۰ هزار و ۵۸۰ نفر از مردم این استان از ابتدای امسال تا کنون در ۳۱۰ حادثه متفاوت از سوی نیروهای جمعیت هلال احمر امدادرسانی شدند.

وی اظهارداشت: حوادث جاده‌ای در سیستان و بلوچستان با ۲۰۵ مورد رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.

میربهاء الدین ادامه داد: همچنین سیل و آبگرفتگی، کوهستان، حوادث دریایی و ساحلی، زلزله و شهری در این مدت توسط نیروهای هلال احمر پوشش داده شده است.

وی گفت: در این مدت سه هزار و ۳۵۶ نیروی عملیاتی در قالب ۷۷۴ تیم عملیاتی با بکارگیری بیش‌از ۱۱۸ دستگاه آمبولانس و دستگاه خودروی نجات و خودروهای کمک دار خدمات امدادی به حادثه دیدگان را برعهده داشتند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان افزود: ۲۴۷ مورد رها سازی(محبوس در ماشین تصادفی) امسال توسط نیروهای جمعیت هلال احمر این استان انجام شده است.

وی بیان کرد: تمامی پایگاه‌های امداد ‌و نجات هلال احمر سیستان و بلوچستان در این استان برای خدمت رسانی به ‌حادثه دیدگان آمادگی کامل دارند و شماره ۱۱۲ "ندای امداد" نیز به صورت ۲۴ ساعته آماده پاسخگویی به هم استانی‌ها و هموطنان عزیز است.

میربهاء الدین خاطرنشان کرد: همچنین به منظور ارائه خدمات در مواقع اضطرار و نیاز علاوه‌بر پایگاه‌های امداد جاده‌ای، پایگاه‌های امداد هوایی، کوهستان، ساحلی و امداد دریایی در سیستان و بلوچستان فعال هستند.

جمعیت هلال احمر به عنوان یک سازمان پیشرو و پاسخگو در ارائه خدمات اولیه امداد و نجات درحوادث و سوانح تداعی گر زیباترین نوع خدمات عام المنفعه و بشردوستانه است.
سیستان و بلوچستان به سبب گستردگی زیاد (۱۱.۵ درصد گستره کشور) و موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی از جمله استانهایی است که احتمال وقوع چندین مخاطره طبیعی بطور همزمان در آن وجود دارد، در شمال این استان تندبادها و گرد و غبار شدید و خشکسالی، در مرکز سیل و زلزله و در جنوب نیز ریزش باران های فصلی و جاری شدن سیلاب های مخرب و دمای زیاد هوا بعضا تا بیش از ۵۰ درجه وجود دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha