اصرار اکثریت نمایندگان بر اتمام بررسی لایحه بودجه تا پایان سال/ کشور را معطل برنامه هفتم نکنیم

تهران - ایرنا - نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۲ به صورت سه دوازدهم را سبب ضعف مجلس و دولت عنوان کرد و گفت: ارائه برنامه هفتم توسعه در سال آینده خللی در برنامه‌های دولت ایجاد نخواهد کرد.

محمدحسین فرهنگی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا با تاکید بر اینکه با تصویب لایحه بودجه به صورت سه دوازدهم مخالف هستم، گفت: تصویب بودجه به صورت سه دوازدهم موجب ضعف مجلس و دولت خواهد شد و در حقیقت کشور را معطل دیر رسیدن برنامه هفتم توسعه خواهیم کرد.

نماینده مردم تبریز،آذرشهر و اسکو افزود: برآوردها نشان می‌دهد اکثریت نمایندگان مجلس اصرار به اتمام بررسی لایحه بودجه در سال ۱۴۰۱ و رسیدگی به لایحه برنامه در سال آینده دارند. از طرفی اگر بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۲ هر چه زودتر در دستور کار قرار گرفته و برنامه هفتم بودجه در سال آینده بررسی شود، اتفاق خاصی رخ نمی‌دهد.

وی تاکید کرد: لازم است برنامه هفتم بدون عجله تدوین و به مجلس ارائه شود و پیشنهاد می‌کنم برنامه ششم توسعه یکبار دیگر برای مدت ۶ ماه تمدید شده و از ابتدای سال آینده بررسی برنامه هفتم توسعه در دستور کار بررسی نمایندگان قرار داده شود.

فرهنگی خاطرنشان کرد: البته لازم بود دولت در نحوه ارائه لایحه بودجه به مجلس عرف را رعایت کرده و رییس جمهور یا معاون اول وی، یا رییس سازمان برنامه و بودجه و حتی معاون پارلمانی رییس جمهور لایحه بودجه ۱۴۰۲ را به مجلس ارائه می‌دادند تا شرایط فعلی ایجاد نشود.

به گزارش ایرنا، رییس مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز یکشنبه - ۱۸ دی ماه - در این باره گفت: ما نمی‌توانیم مجلس را با سلیقه اداره کنیم ، معنای تعامل این نیست که پا روی قانون بگذاریم، ماده ۱۸۰ آیین نامه مشخص کرده است که روند بررسی بودجه چگونه انجام شود مگر ما می توانیم بودجه ای تصویب کنیم که قانون برنامه نداشته باشیم.

وی اضافه کرد: در ماده ۱۸۴ آیین نامه آمده است اگر دولت بودجه را بعد از ۱۵آذر ماه به مجلس ارائه کند باید لایحه سه دوازدهم ضمیمه آن باشد، امسال ماده ۱۸۲ عوض نشده و باید جداول و بودجه باهم به مجلس ارائه شود چون مصوبه مجلس در شورای نگهبان در این زمینه تایید نشده است و اجازه تمدید برنامه ششم را هم نداریم.

قالیباف گفت: توافق براین شد که دولت در دی ماه برنامه را تقدیم مجلس کند و با توجه به اینکه از ۱۵ آذر گذشته با سرعت برنامه را بررسی کنیم و بر اساس ماده ۱۸۴چون چند دوازدهم داریم اگر توانستیم چند دوازدهم را بررسی می کنیم و گرنه بعد از عید بودجه را تکمیل می کنیم نمی توانیم خلاف آیین عمل کنیم دوستان نظرات شخصی را به عنوان نظرات مجلس در مصاحبه ها بیان نکنند.

وی خاطرنشان کرد: یک سال برنامه ششم تمدید شده و یکسال دوم، برنامه هفت سال می‌شود نظر بر تمدید نیست.

به گزارش ایرنا، مجلس شورای اسلامی در حالی اعلام وصول لایحه بودجه ۱۴۰۲ را مشروط به ارائه لایحه برنامه هفتم کرده است، که دولت تحول در برنامه هفتم توسعه را در دستور کار دارد و تصویب بودجه سه دوازدهم پیام خوبی برای بازار و اقتصاد کشور ندارد.

علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در بیان دلایل حقوقی دولت درباره لوایح بودجه 1402 و برنامه هفتم با بیان اینکه بودجه ۱۴۰۲ منطبق بر سیاست‌های کلی برنامه هفتم تدوین شده است، افزود: پیش از این مجلس طرحی را در دست بررسی داشت که طبق آن می بایست بودجه به صورت چند مرحله‌ای به مجلس ارائه و از سوی نمایندگان محترم بررسی شود. طی توافق و تعاملی که با مجلس داشتیم، بنا شد در چارچوب همین طرح مجلس، بودجه به‌صورت چند مرحله‌ای ارائه گردد؛ به همین دلیل بودجه شرکت‌های دولتی زودتر به مجلس ارسال شد. از طرف دیگر، قانون دولت را مکلف کرده که تا ۱۵ آذر هر سال، لایحه بودجه سال آینده را به مجلس ارائه دهد. با توجه به نهایی نشدن طرح مجلس تا ۱۵ آذرماه، تاخیر بیشتر در ارسال لایحه بودجه به مجلس، مشکلاتی را در پی داشت، لذا دولت دو هفته پیش لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ را به مجلس ارائه کرد.

سخنگوی دولت با اشاره به این موضوع که اجرای بدون تبعیض قانون در چنین مواردی راهگشاست، تاکید کرد: قانون اساسی دولت را مکلف به ارائه لایحه بودجه و مجلس را ملزم به بررسی آن کرده است. پس از ارائه بودجه به دولت، مبنای قانونی عدم وصول آن برای دولت روشن نیست. توزیع به‌موقع بودجه بین نمایندگان، فرصت بیشتری در اختیار ایشان قرار می‌دهد تا به بررسی بودجه بپردازند.

وی در پاسخ به این سوال که چرا مجلس وصول و بررسی بودجه ۱۴۰۲ را به ارائه لایحه برنامه هفتم منوط کرده است، تصریح کرد: تدوین برنامه هفتم توسعه در مراحل نهایی است و به محض اتمام کار، به زودی به مجلس ارسال خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha