حسینعلی محمدی شیرکلایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: باتوجه به تشدید سردی هوا و افزایش مصرف گاز، کمیته اضطرار انرژی در مازندران تصمیم به قطعی گاز صنایع بزرگ استان در صورت ایجاد ناترازی در شبکه را گرفت.
وی با بیان این که، قطعی گاز در صنایع بزرگ به معنای توقف تولید نیست، گفت: واحدهای صنعتی بزرگ در استان مجاز خواهند بود که از سوخت جایگزین گازوئیل استفاده کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران با رد شایعه استفاده واحدهای صنعتی بزرگ مازندران از سوخت جایگزین مازوت در شرایط اضطرار انرژی، ادامه داد: طبق تصمیماتی در سطح ملی تنها نیروگاه برق شهید سلیمی نکا در استان مجاز به استفاده از سوخت مازوت است.
محمدی شیرکلایی اضافه کرد: باتوجه به این که در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری طبق اطلاعیه هواشناسی تشدید سردی هوا و همچنین یخبندان را در استان خواهیم داشت، از سایر واحدهای تولیدی در حوزه گلخانه، دامداری و طیور هم خواسته شد تا نسبت به کاهش مصرف انرژی در بنگاه های اقتصادی خود اقدامات لازم برای جلوگیری از قطعی گاز را انجام دهند.
لزوم صرفهجویی در مصرف گاز
پیشتر مدیر عامل شرکت گاز مازندران نسبت به احتمال کاهش افت فشار گاز هشدار داد و از شهروندان خواست با توجه به سرمای هوا، در مصرف گاز طبیعی صرفهجویی کنند تا استان با کاهش افت فشار طی هفته جاری مواجه نشود.
قاسم مایلی رستمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به برابری ورودی روزانه ۳۳ میلیون متر مکعب و مصرف همین اندازه گاز در استان اشاره کرد و گفت: با ورود موج سرمای فراگیر و پایدار در سطح کشور و افزایش بیسابقه مصرف گاز، صرفهجویی سراسری برای عبور از روزهای سرد زمستان را بیش از پیش ضروری ساخته است.
وی با بیان این که مازندرانی ها در شب گذشته بیش از۳۳ میلیون متر مکعب گاز مصرف کردند، ادامه داد: این مقدار مصرف گاز در واقع رسیدن به مرز هشدار است، اگرچه این مقدار مصرف گاز در استان نرمال محسوب می شود، اما از آن جایی که مازندران در آخر خط لوله گاز قرار دارد و ورودی گاز نیز به همین اندازه است، تمامی مشترکان خانگی باید مدیریت مصرف را مورد اهتمام قرار بدهند.
مدیر عامل شرکت گاز مازندران با ذکر این نکته برای پایداری گاز خانگی حدود ۶۵درصد مصرف گاز در بخش صنعتی استان با محدودیت مواجه هستند، تصریح کرد: به طور یقین صنایع پر مصرف در زمان افت فشار گاز باید از سوخت دوم استفاده کنند.
وی با بیان این که طبق دستورالعمل ملی ادارات و دستگاه های دولتی باید نسبت به مصرف بهینه گاز اهتمام ویژه ای داشته باشند، گفت: از یک ماه گذشته تا کنون ۵۳۰ دستگاه دولتی در استان هشدار قطع گاز دریافت کردند که ۱۸۰ دستگاه به دلیل تکرار بی توجهی، گازشان قطع شده است.
مایلی رستمی از دستگاه های اجرایی هم درخواست کرد تا برای صرفهجویی در مصرف گاز و جلوگیری از افت فشار، با خاموش کردن وسایل گرمایشی یک ساعت قبل از پایان وقت اداری، کمک کار شهروندان باشند.
وی با اظهار این که مازندران با یک میلیون و ۴۷۷هزار مشترک خانگی از استان های پرمصرف انرژی گاز در منازل کشور محسوب می شود، توضیح داد:جریان مصرف گاز این خطه شمالی همواره با فراگیری برف و باران و سرمای زیر صفر درجه در مناطق مختلف کشور تحت شعاع قرار می گیرد، چراکه لوله گاز مازندران بیشترین فاصله را از منابع گازی کشور دارد به همین دلیل برقراری توازن در مصرف و تولید این انرژی ضروری است.
مایلی رستمی افزود: براساس بخشنامه ابلاغی صرفهجویی در مصرف گاز از سوی معان اول رئیس جمهور، تشکیل جلسات مرتبط در استانداری، مکاتبه و ابلاغ به کلیه ادارات و نهادهای دولتی در جهت رعایت حداکثر صرفهجویی در مصرف گاز، شرکت گاز مازندران اقدام به تشکیل گشتهای پایش مصرف گاز ادارات و ارگانهای دولتی نموده است.
وی تاکید کرد: مدیریت مصرف گاز یکی از مهمترین موضوعاتی است که در صورت رعایت آن از سوی مشترکان، علاوه بر صرفه اقتصادی برای آنان، از بروز مشکلات در پیک مصرف جلوگیری می کند.
وی استفاده از پوشش مناسب، استفاده از پردههای ضخیم، استفاده از شیرهای ترموستاتیک و رعایت دمای ۱۸ تا ۲۱ درجه و پوشش مناسب موتورخانهها و تعمیرات لازم آنها را به عنوان بخشی از راههای مصرف بهینه گاز برشمرد.
طبق پیشبینی هواشناسی میانگین دمای هوای امروز در مناطق ساحلی و جلگه ای مازندران بین ۱۳ تا ۱۵ درجه سانتی گراد بالای صفر در نوسان خواهد بود که با تقویت سامانه پرفشار بارشی، دمای هوا نیز در این مناطق تا پایان هفته روند کاهشی را در پیش خواهد گرفت به گونه ای که این کاهش دما بین مناطق مرکزی و شرقی نین هفت تا هشت و در مناطق غربی نیز بین ۱۰ تا ۱۱ درجه خواهد بود.
جدول پیش بینی پنج روزه هواشناسی مازندران نشان می دهد که میانگین دمای هوا در مناطق مرکزی و شرقی از ۱۳ تا ۱۵ درجه سانتیگراد بالای صفر در روز جاری با هفت تا هشت درجه کاهش در روز پنجشنبه به پنج تا هفت درجه سانتیگراد بالای صفر میرسد و در مناطق غربی نیز میانگین دمای هوا از ۱۳ تا ۱۴ درجه سانتیگراد بالای صفر در طی امروز، با ۱۰ تا ۱۱ درجه کاهش در روز پنجشنبه به سه درجه سانتیگراد بالای صفر میرسد.
مناطق کوهستانی نیز در طی این مدت همانند شهرهای ساحلی و جلگهای شاهد کاهش محسوس دمای هوا خواهند بود به گونه ای که میانگین دمای هوا در ارتفاعات مازندران از چهار تا هشت درجه سانتیگراد بالای صفر در روز جاری با ۱۰ تا ۱۳ درجه کاهش در روز پنجشنبه بین منفی یک تا منفی چهار درجه در نوسان خواهد بود.
در حال حاضر حدود ۶۵۰ هزار خانوار شهری استان برابر با ۹۹.۹ درصد و ۴۴۵ هزار خانوار روستایی معادل ۹۵درصد به شبکه گاز سراسری وصل هستند.
ترافیک روان در محورهای ارتباطی مازندران
همچنین مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران با بیان این که، در زمان حاضر تمامی محورهای ارتباطی کوهستانی مازندران با بارش خفیف برف و پدیده مهآلودگی همراه است، گفت: ترافیک در این محورها روان و تردد خودروها طبق شرایط معمول در جریان است.
وی از آغاز بارش برف در نقاط جلگهای شهرستان های رامسر، تنکابن و عباس آباد خبر داد و گفت: به احتمال فراوان در ساعت های آینده شاهد بارش برف در بیشتر نقاط شهری و روستایی استان خواهیم بود.
محمدی شیرکلایی با اعلام این که تمامی دستگاه های اجرایی و خدماتی استان برای مدیریت بحران احتمالی در آماده باش کامل به سر می برند، گفت: نیروهای اورژانس، پلیس راه، جمعیت هلال احمر و نیروهای مدیریت بحران در تمامی جاده های استان حضور دارند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران تاکید کرد: آن دسته از مسافرانی که قصد سفر به استان را دارند زنجیر چرخ، تغذیه گرم، پتو و لباس گرم به همراه داشته و از ایمنی و سلامت خودرو خود مطمئن شوند.
مرکز کنترل ترافیک پلیس راه مازندران با شماره ۲۱۸۲۴۴۳۴ و ۲۱۸۲۴۴۲۰ با پیش شماره ۰۱۱ به طور شبانه روز آماده پاسخگویی در خصوص وضعیت راههای استان است. برابر آمار، سالانه بیش از ۵۰۰ میلیون دستگاه خودرو در محورهای مازندران تردد دارند که ۱۱ درصد از این ترددها در محورهای اصلی و بقیه درون شهری است.
نظر شما