خدمات بیمارستان تامین اجتماعی دزفول در مسیر توسعه

دزفول-ایرنا- بیمارستان ۹۶ تختخوابی تامین اجتماعی دزفول به عنوان یکی از نیازهای بیمه شدگان این شهرستان روز به روز در حال توسعه خدمات است.

به گزارش ایرنا با توجه به جوابگو نبودن کلینیک چهارم خرداد تامین اجتماعی دزفول برای ارائه خدمات کافی به حدود ۲۲۰ هزار بیمه شده تامین اجتماعی کلنگ ساخت بیمارستان تامین اجتماعی دزفول در سال ۱۳۹۴ به زمین زده شد تا یکی از مطالبات جدی بیمه شدگان دزفول یعنی استفاده از خدمات پزشکی با کیفیت محقق شود.

بیمارستان ۹۶ تختخوابی تامین اجتماعی دزفول در زمینی به مساحت بیش از ۱۲ هزار مترمربع احداث شد و با فراهم کردن زیرساخت‌های آن که البته زمان بر بود، در مردادماه ۱۴۰۰ به بهره برداری رسید.

به لطف خیرین سلامت دزفول، همه بیمارستان‌های شهرستان دزفول توسط خیرین ساخته شده‌اند ولی بیمارستان تامین اجتماعی دزفول نخستین بیمارستانی بود که سنگ بنای آن توسط دولت در این شهرستان زده شد.

طبق اطلاعات دریافتی از مسوولان، برای راه اندازی یک تخت بیمارستانی از عملیات ساختمانی تا تجهیز و راه اندازی آن اعتباری افزون بر ۱۰۰ میلیارد ریال نیاز است؛ در واقع دولت برای ساخت بیمارستان ۹۶ تختخوابی دزفول حدود ۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال هزینه کرده است.

افتتاح بیمارستان تامین اجتماعی خبری خوش برای بیمه شدگان دزفول و فرصتی بود تا بتوانند نتایج سال‌ها واریز حق بیمه را با دریافت خدمات رایگان از این بیمارستان ببینند.

حدود یکسال از افتتاح این بیمارستان گذشت و برخی بخش‌های آن غیرفعال بودند که این موضوع به گلایه شهروندان و بیمه شدگان تبدیل شده بود و بارها در تماس با ایرنا این موضوع را گوشزد کرده بودند.

درنهایت پس از تغییر و تحولاتی که صورت گرفت و با پیگیری مسوولان شهرستان بخش‌های مختلف بیمارستان یک به یک افتتاح شدند و خدمات رسانی به مردم در مسیر بهتری قرار گرفت که انتظار می‌رود بخش‌های باقیمانده نظیر اتاق عمل و آی سی یو نیز هرچه سریعتر به مدار خدمت وارد شوند.

خبرنگاران ایرنا برای بررسی میدانی خدمات رسانی در بیمارستان حاضر شدند؛ با توجه به بازدیدهای قبل، نخستین چیزی که مشهود بود نظم حاکم در بیمارستان، رفع آشفتگی در ارائه خدمات و همچنین فعال شدن چند بخش جدید بیمارستان نظیر بخش سی سی یو بود.

بیماران در بخش‌های مختلف توسط کادر درمان در حال درمان بودند و افرادی برای راهنمایی بیماران به کار گرفته شده بودند.

خدمات بیمارستان تامین اجتماعی دزفول در مسیر توسعه

سرپرست بیمارستان تامین اجتماعی دزفول در پاسخ به سوالات خبرنگاران ایرنا درخصوص نحوه فعالیت این بیمارستان گفت: بیمارستان تامین اجتماعی دزفول مردادماه ۱۴۰۰ به بهره برداری رسید حال آنکه بهتر بود تجهیزات راه اندازی، کادر تکمیل و بعد اقدام به افتتاح می‌شد.

به گفته امیرصادق ایران باستان، مباحثی درخصوص ملکی بودن یا هیات امنایی بودن بیمارستان مطرح بود که برای مشخص شدن این امر چندماه زمان تلف شد ولی با پیگیری و تلاش فراوان، وضعیت به نفع بیمه شدگان پیش رفت و بیمارستان ملکی شد تا بیماران از خدمات صفر تا ۱۰۰ رایگان در این بیمارستان بهره مند شوند.

وی با بیان اینکه دزفول از نظر جمعیت شهر دوم خوزستان است و تعداد بیمه شدگان زیادی دارد، ادامه داد: به خاطر شرایط جغرافیایی، دزفول علاوه بر بیماران این شهرستان به بیماران شهرستان‌های شوش، گتوند، مسجد سلیمان، شوشتر، اندیمشک و حتی استان‌های همجوار نیز خدمات پزشکی ارایه می‌کند؛ ارایه خدمات به این جمعیت که معمولا از اقشار کم برخوردار جامعه بوده و خواستار ارایه خدمات رایگان پس از پرداخت سال‌ها حق بیمه هستند در یک بیمارستان تازه تاسیس با مشکلاتی همراه است.

ایران باستان با اشاره به رشادت‌های مردم دزفول در دوران دفاع مقدس گفت: دزفول در زمان جنگ بیشترین بمباران و موشک باران را تحمل کرده و به نسبت جمعیتش تعداد شهدای زیادی داده، در واقع مردم دزفول دین خود را به کشور ادا کرده‌اند و اکنون حق مردم این شهر است که از خدمات رایگان تامین اجتماعی بهره مند شوند.

سرپرست بیمارستان تامین اجتماعی دزفول هدف این بیمارستان را ارایه خدمات استاندارد، با کیفیت و رایگان با حفظ عزت و کرامت بیماران دانست و گفت: اهداف بیمارستان مرتب به پرسنل بیمارستان گوشزد می‌شود تا شاهد ارایه بهترین خدمات به بیماران باشیم.

فعال شدن بخش‌های بستری، فعالیت اورژانس ۲۴ ساعته، آزمایشگاه، داروخانه، فیزیوتراپی و رادیولوژی ۲۴ ساعته از جمله خدمات مورد اشاره ایران باستان در بیمارستان تامین اجتماعی دزفول است.

خدمات بیمارستان تامین اجتماعی دزفول در مسیر توسعه

داروخانه این بیمارستان به گفته او، قبلا تا ساعت ۲۰ فعال بود در حالی که افراد زیادی پس از این ساعت به ویژه در تابستان به داروخانه مراجعه می‌کردند به همین منظور چهار ساعت به ساعات کاری داروخانه بیمارستان اضافه شد و در صورت جذب نیروی داروساز و پرسنل، خدمات آن شبانه روزی می‌شود.

وی درخصوص ارایه خدمات دندانپزشکی در این بیمارستان نیز گفت: یک دندانپزشک جذب کرده بودیم که به علت شرایط خانوادگی امکان ادامه همکاری نداشت؛ ۲ دندانپزشک جدید نیز در حال جذب هستند که با شروع به کار آنها بیمه شدگان تامین اجتماعی از خدمات رایگان و با کیفیت دندانپزشکی بهره مند خواهند شد.

سرپرست بیمارستان تامین اجتماعی دزفول با بیان اینکه واحد تزریقات و نوار قلب این بیمارستان ۲۴ ساعته است، بیان کرد: درمانگاه عمومی این بیمارستان نیز ۲۴ ساعته برای پذیرش سرپایی و درمانگاه تخصصی نیز فعلا در رشته‌های داخلی، اطفال، زنان و زایمان و قلب فعال است و بزودی پزشکان متخصص بیشتری به کار گرفته می‌شوند.

وی به فعالیت بخش‌های بستری داخلی و اطفال در این بیمارستان اشاره کرد و افزود: بخش بستری اطفال در پیک آنفلوآنزا بیش از ظرفیت فعال و تخت‌هایی بدین منظور اضافه شد.

خدمات بیمارستان تامین اجتماعی دزفول در مسیر توسعه

راه اندازی بانک خون و افتتاح بخش سی سی یو بیمارستان تامین اجتماعی در ماه جاری نیز خبر خوش دیگری برای بیمه شدگان است؛ ایران باستان همچنین وعده فعال شدن اتاق عمل بیمارستان ظرف ۲ هفته آینده را داد و عنوان کرد: فعال کردن برخی بخش‌ها مانند سی سی یو، آی سی یو و اتاق عمل نیازمند زیرساخت‌هایی چون بانک خون بود که با فراهم کردم فرآورده‌های خونی شاهد فعال کردن سایر بخش‌ها از جمله اتاق عمل و زایشگاه نیز خواهیم بود.

استخدام نیروهای بومی در بیمارستان تامین اجتماعی، مطالبه شهروندان دزفول

سرپرست بیمارستان تامین اجتماعی دزفول با اشاره به راه اندازی زایشگاه این بیمارستان با ورود نیروهایی که به تازگی استخدام شده‌اند، گفت: سازمان تامین اجتماعی امسال ۲ آزمون استخدامی در شهریورماه و مهرماه برگزار کرده که نفرات پذیرفته شده مشخص شده‌اند و در حال طی مرحله گزینش هستند.

وی ادامه داد: قرار است ۳۰ پرستار و هشت ماما برای بیمارستان تامین اجتماعی دزفول جذب شوند که در مرحله مصاحبه هستند و اگر نیروی پرستار تامین شود می‌توانیم سایر بخش‌ها را نیز فعال کنیم.

ایران باستان به دغدغه مردم و مسوولان دزفول درخصوص بکارگیری جوانان جویای کار شهرستان در بیمارستان تامین اجتماعی اشاره و بیان کرد: سهم نیروهای بومی در آزمون‌های قبل چشمگیر نبود و با بررسی انجام شده مشخص شد نصف نیروها بومی و بقیه غیربومی هستند البته کار غیرقانونی در این خصوص انجام نشد و استخدام براساس آزمون انجام شد.

وی افزود: دغدغه مسوولان و مردم دزفول برای بکارگیری نیروهای بومی باعث شد رایزنی‌هایی در این خصوص با مسوولان تامین اجتماعی انجام و با توجیه منطقی، شرایط برای بکارگیری نیروهای بومی فراهم شد به طوری که ۹۰ درصد پذیرفته شدگان آزمون جدید بومی هستند.

سرپرست بیمارستان تامین اجتماعی دزفول در بخش دیگری از سخنان خود به چالش‌های این بیمارستان اشاره کرد و گفت: حقیقت این است که فعال کردن یک بیمارستان جدید کار راحتی نیست؛ درگیری و مسایل خاص خود را دارد البته برخی مسایل و مشکلات، طبیعی است ولی برطرف کردن آنها دشوار و زمان بر است در عین حال زمان بر بودن این فرآیندها برای ما قابل تحمل نیست.

وی با بیان اینکه بیمارستان تامین اجتماعی دزفول ۹۶ تخت مصوب دارد که این تعداد تخت شامل تخت‌های اورژانس نمی‌شود، افزود: بیمارستان در بخش مراقبت‌های ویژه نیز چهار تخت مصوب سی سی یو دارد ولی ۶ تخت در این بخش فعال است؛ آی سی یو نیز هشت تخت مصوب دارد ولی ظرفیت ۱۰ تخت فعال دارد.

بیمارستان تامین اجتماعی دزفول نیازمند تامین برخی تجهیزات پزشکی

بیمارستان تامین اجتماعی دزفول طبق بررسی میدانی همچنان نیازمند افزایش برخی تجهیزات است که مهمترین آنها دستگاه سی تی اسکن است؛ بنا به گفته ایران باستان، پیگیری‌ها و اقدامات در حال انجام است اگرچه روند خریداری، ترخیص از گمرک، انتقال، نصب و آموزش اپراتور زمان می‌برد.

وی هزینه خریداری این دستگاه را ۲۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: فضای فیزیکی برای نصب این دستگاه داریم و مجوزهای قانونی خریداری دستگاه نیز در نشست مشترک نماینده دزفول و معاون درمان سازمان تامین اجتماعی اخذ شده است ضمن اینکه تامین اعتبار این دستگاه نیز با پیگیری نماینده دزفول انجام خواهد شد.

سرپرست بیمارستان تامین اجتماعی دزفول با قدردانی از پیگیری‌ها و زحمات نماینده این شهرستان در مجلس و فرماندار برای رفع مشکلات بیمارستان اظهارکرد: پذیرش بیماران تصادفی بدحال نیازمند دستگاه سی تی اسکن است که اگر این دستگاه در بیمارستان نصب شود با توجه به موقعیت مکانی بیمارستان شاهد خدمات دهی خوب به بیماران تصادفی در این منطقه شهر دزفول خواهیم بود.

وی ادامه داد: تقاضای یک دستگاه دیگر هم داده شده که درصورت تامین، سی تی آنژیو قلب و عروق ریه نیز در این بیمارستان انجام خواهد شد.

ایران باستان با تاکید بر ارایه خدمات باکیفیت برای بیمه شدگان تامین اجتماعی اظهار امیدواری کرد با تلاش جهادی و فداکاری پرسنل بیمارستان، هر روز شاهد ارایه خدمات بیشتری به مردم باشیم.

وی افزود: با فداکاری پرسنل بیمارستان طی ماه‌های اخیر موفق شدیم بیشترین خدمات را به بیماران ارایه کنیم البته تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله داریم؛ خدمات و اقدامات بیمارستان هنوز ناشناخته‌اند و باید برای بهره مندی بیشتر شهروندان با همکاری رسانه‌ها اطلاع‌رسانی شوند.

یکی از مهمترین مطالبه مردم دزفول فعال شدن تمام ظرفیت‌های بیمارستان تامین اجتماعی است که سرپرست این بیمارستان عنوان کرد امیدواریم با همکاری مسوولان تا چند ماه آینده همه ظرفیت‌های بیمارستان فعال شوند.

وی همچنین درخصوص نحوه نوبت دهی برای ویزیت در درمانگاه تخصصی گفت: در حال حاضر نوبت دهی حضوری است ولی هدف ما رفتن به سمت نوبت دهی تلفنی و آنلاین است که در حال فراهم کردن زیرساخت‌های لازم در این خصوص هستیم.

خدمات بیمارستان تامین اجتماعی دزفول در مسیر توسعه

بعد از شنیدن سخنان سرپرست بیمارستان تامین اجتماعی دزفول که مهرماه امسال به این سمت منصوب شده است، از بخش‌های مختلف بیمارستان بازدیدی داشتیم؛ در این بازدید شاهد حضور بیماران در بخش‌های مختلف بودیم و پرسنل و پزشکان در حال مداوا و ویزیت بیماران بودند.

آمار مقایسه‌ای خدمات بیمارستان تامین اجتماعی در تابستان و پاییز امسال

طبق آمار ارائه شده از سوی سرپرست بیمارستان تامین اجتماعی دزفول، پنج هزار و ۶۷۰ بیمار در شهریورماه امسال، ۱۲هزار و ۱۸۳ بیمار در مهرماه، ۱۰ هزار و ۳۲۷ بیمار در آبان ماه و ۱۲ هزار و ۱۹۸ بیمار در آذرماه در کلینیک عمومی بیمارستان تامین اجتماعی دزفول ویزیت شده‌اند.

تابستان امسال، به طور میانگین روزانه ۱۴۹ بیمار و پاییز ۳۸۳ بیمار در کلینیک عمومی بیمارستان تامین اجتماعی دزفول ویزیت شدند به عبارت دیگر میانگین ویزیت روزانه در پاییز امسال نسبت به تابستان در کلینیک عمومی ۱۵۷ درصد رشد داشته است.

همچنین تابستان امسال، ۱۳هزار و ۹۱۴ بیمار و پاییز ۳۴ هزارو ۵۳۳ بیمار در کلینیک داخلی بیمارستان تامین اجتماعی ویزیت شده‌اند.

خدمات بیمارستان تامین اجتماعی دزفول در مسیر توسعه

در کلینیک اطفال نیز تابستان امسال ۸۴۱ بیمار و در پاییز ۲هزار و ۲۵۶ بیمار ویزیت شدند؛ در تابستان امسال به طور میانگین روزانه ۹ بیمار و پاییز امسال ۳۱ بیمار در کلینیک اطفال ویزیت شده‌اند که میانگین روزانه ویزیت در کلینیک اطفال طی پاییز امسال نسبت به تابستان با رشد ۲۴۴ درصدی روبرو بوده است.

بخش بعدی که مورد بازدید قرار گرفت، بخش زنان بود؛ تابستان امسال ۹۹۰ بیمار و پاییز یکهزار و ۶۳۸ بیمار در این کلینیک ویزیت شده‌اند که میانگین ویزیت آمار روزانه این کلینیک رشد ۱۸۱ درصدی در پاییز نسبت به تابستان داشته است.

تابستان امسال ۲۹۵ نفر و پاییز ۸۱۳ نفر در کلینیک قلب وعروق بیمارستان تامین اجتماعی دزفول ویزیت شده‌اند که میانگین ویزیت‌های روزانه در پاییز نسبت به تابستان ۴۶ درصد رشد داشته است.

کلینیک دندانپزشکی بیمارستان تامین اجتماعی دزفول در تابستان امسال غیرفعال بوده ولی در پاییز امسال ۹۰ بیمار در کلینیک دندانپزشکی بیمارستان تامین اجتماعی ویزیت شده است.

تابستان امسال ۱۰۲ بیمار و پاییز ۳۹۸ بیمار در اورژانس بیمارستان تامین اجتماعی دزفول بستری شدند که میانگین بستری روزانه پاییز نسبت به تابستان رشد ۲۹۰ درصدی را نشان می‌دهد.

خدمات بیمارستان تامین اجتماعی دزفول در مسیر توسعه

در بخش اطفال نیز، در تابستان امسال ۱۶ بیمار و در پاییز ۱۹۷ نفر بستری شدند که نمودار آماری رشد یکهزار و ۱۳۱ درصدی طی این فصول را نشان می‌دهد.

تابستان امسال ۵۰ نفر و پاییز ۱۶۳ بیمار نیز در بخش داخلی این بیمارستان بستری شدند که رشد ۲۲۶ درصدی را نشان می‌دهد.

در حوزه پاراکلینیک نیز تابستان امسال ۱۳هزار و ۷۶۴ نسخه و پاییز امسال ۴۱هزار و ۱۱۹ نسخه در داروخانه این بیمارستان دریافت شده است که میانگین روزانه پاییز نسبت به تابستان رشد ۲۰۸درصدی را نشان می‌دهد.

در آزمایشگاه این بیمارستان نیز طی تابستان امسال، ۱۸هزار و ۹ مورد آزمایش و در پاییز ۲۷هزار و ۷۵۸ مورد آزمایش انجام شده و میانگین روزانه مراجعه کنندگان به آزمایشگاه این بیمارستان در پاییز نسبت به تابستان ۶۴ درصد رشد داشته است.

۸۹۳ عضو بیماران طی تابستان و یکهزار و ۷۹۴ عضو در پاییز در بخش رادیولوژی خدمات دریافت کرده‌اند و میانگین مراجعات روزانه به این بخش در پاییز نسبت به تابستان ۱۲۸ درصد رشد یافته است.

چهار هزار و ۵۸۶ عضو در تابستان امسال و ۱۱هزار و ۱۸۵ عضو در پاییز امسال از خدمات فیزیوتراپی این بیمارستان استفاده کرده‌اند و میانگین مراجعات روزانه به فیزیوتراپی بیمارستان در پاییز ۲۷ درصد نسبت به تابستان رشد داشته است.

اشغال تخت بخش اطفال در شهریورماه امسال ۰.۶ درصد، در مهرماه ۱۲.۵ درصد، در آبان‌ماه ۴۴.۲ درصد و در آذرماه امسال ۴۷ درصد بوده است.

درصد تخت روز اشغالی بخش داخلی بیمارستان تامین اجتماعی دزفول در شهریورماه ۴.۳ درصد، در مهرماه ۶.۶ درصد، در آبانماه ۴۷.۸ درصد و در آذرماه ۲۴ درصد بوده است.

آمار نشان می‌دهد کمبودها در حال رفع شدن و خدمات در حال تکمیل شدن است.

در بازدید میدانی انجام شده از بخش‌های مختلف بیمارستان تامین اجتماعی دزفول از جمله درمانگاه، بانک خون، بخش‌های داخلی و اطفال، داروخانه، آزمایشگاه، فیزیوتراپی و رادیولوژی با بیماران مختلف نیز مصاحبه شد که اغلب از خدمات ارائه شده رضایت داشتند.

خدمات بیمارستان تامین اجتماعی دزفول در مسیر توسعه

غلام خیره کار یکی از بیماران که برای مشکل قلب به کلینیک تخصصی بیمارستان تامین اجتماعی دزفول مراجعه کرده با اعلام رضایت از خدمات ارایه شده توسط این بیمارستان خواستار تداوم این خدمات شد.

یک مرد حدودا ۷۰ ساله که با مشکل داخلی در بیمارستان تامین اجتماعی بستری بود نیز در گفت و گو با خبرنگار از رسیدگی پزشکان و پرستاران این بیمارستان قدردانی کرد و گفت: اگرچه از خدمات راضی هستم ولی انتظار دارم نظارت‌ها همچنان ادامه داشته باشند.

وی افزود: خوشبختانه با ارایه چنین خدماتی دغدغه‌ای جز درمان ندارم.

مادر یک کودک هفت ساله که فرزندش را به علت عفونت ریه در بخش اطفال بیمارستان تامین اجتماعی دزفول بستری کرده نیز با اعلام رضایت از خدمات این بیمارستان عنوان کرد: اقدام دولت در ارایه خدمات رایگان همراه با رسیدگی مطلوب پرستاران و پزشکان ستودنی است.

رضایت بیماران از ارایه خدمات بیمارستانی هدفی است که همواره کادر درمان دنبال می‌کنند و در واقع با چنین بازخوردی خستگی از تنشان بیرون و به ارایه خدمات بیشتر دلگرم می‌شوند.

انتظار می‌رود مسوولان مربوطه نهایت تلاش و پیگیری را برای رفع مشکلات این بیمارستان دولتی داشته باشند تا بیمه شدگان تامین اجتماعی از ۱۰۰ درصد خدمات و ظرفیت بیمارستان استفاده کنند تا بیمار دغدغه‌ای جز بیماری نداشته باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha