به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از تارنمای «سای تک دیلی»، این باور در مردم از گذشته وجود داشته است نوزادانی که از شیر مادر تغذیه میشوند نسبت به نوزادان شیرخشکی احتمال کمتری دارد که به بیماریهای آلرژیک مانند اگزما و حساسیتهای غذایی مبتلا شوند.
محققان در یک مطالعه جدید در کالج پزشکی دانشگاه ایالتی پنسیلوانیای آمریکا دریافتند که مولکولهای کوچک موجود در شیر مادران ممکن است به کاهش ریسک ابتلا به مشکلات آلرژی در نوزادان کمک کند.
شیر مادر غذای طبیعی برای نوزادان است که مواد مغذی و آنتیبادیهای لازم برای رشد مناسب را در اختیار نوزاد قرار میدهد. آنتیبادیهای موجود در شیر از نوزادان در برابر بیماری و عفونت محافظت میکنند.
محققان معتقدند: این یافته جدید میتواند به دیدگاه مادران مبنی بر ارتقای تغذیه نوزادان با شیر مادر یا مداخلات رژیم غذایی برای کاهش احتمال ایجاد آلرژی در کودکانشان کمک کند.
شرایط آتوپیک از جمله حساسیتهای غذایی، آسم و التهابات پوستی (atopic dermatitis) تقریبا یک سوم کودکان را تحت تاثیر قرار میدهد که علت آن فعالسازی نامناسب سیستم ایمنی در برابر مواد محیطی است.
دکتر استیون هیکس استادیار طب کودکان در بیمارستان کودکان دانشگاه پنسیلوانیا در مورد نتایج این یافته جدید گفت: نوزادانی که بیش از سه ماه از شیر مادر تغذیه میکنند با ریسک کمتری برای ابتلا به مشکلات آلرژی روبرو می شوند اما ما شرایط بیولوژی را در پس این موضوع به طور کامل پیدا نکردیم. تحقیقات جدید بر ارتباط بین محیط، بیولوژی و توسعه عصبی و رشد در کودکان متمرکز است.
مطالعات قبلی محققان نشان داده است که اسیدهای میکرو ریبونئوکلیک miRNAs (مولکولهای بسیار کوچکی که میتوانند بیان ژن در سرتاسر بدن را تنظیم کنند) چگونه میتوانند برای تشخیص مشکلات سلامتی خاصی مانند تکان مغزی (concussion ) یا اوتیسم استفاده شوند.
هیکس در این زمینه توضیح داد: در حدود یک هزار اسید میکرو ریبونئوکلیک (micro‑ribonucleic acid) مختلف در شیر مادر وجود دارد که ترکیبات آنها بر اساس خصوصیاتی مانند وزن، رژیم غذایی و ژنتیک متفاوت است. فرضیه ما این بود که چهار مورد از این اسیدها میتوانند تاثیرات محافظتی در برابر حساسیت در نوزادان داشته باشند.
این محققان شیر ۱۶۳ مادر که به نوزادان خود شیر می دادند شامل اسید میکرو ریبونئوکلیک در شیر آنها، میزان اسید مصرفی هر نوزاد و وضعیت حساسیت آنها را بررسی کردند.
این بررسی نشان داد: کودکانی که دچار مشکلات آلرژیک نشده اند به طور میانگین میزان بیشتری از اسید میکرو ریبونئوکلیک مصرف کرده اند.
به گفته استادیار طب کودکان بیمارستان کودکان دانشگاه پنسیلوانیا، یافتههای این تحقیق میتواند به مداخلات جدیدی برای کمک به جلوگیری از ایجاد آلرژی در نوزادان منجر شود.
وی یادآور شد: تحقیقات آینده با تمرکز بر تایید این یافتهها انجام می شود.
نظر شما