به گزارش دریافتی ایرنا، دکتر عبدالجبار ذاکری روز دوشنبه در این خصوص افزود: لاستیکهای غیرقابل استفاده، زباله هایی مثل قوطی ها، بطری ها و ظرف های غیرقابل مصرف که امکان جمع شدن آب در آنها وجود دارد در واقع بهترین محل برای تکثیر پشه ها است لذا باید تمامی این زباله ها جمعآوری شده و درون سطل زباله انداخته شوند.
وی با اشاره به اینکه باید تمامی وسایلی که احتمال دارد آب باران در آن باقی بماند جمعآوری و بهسازی شوند، بیان کرد: موثرترین راه پیشگیری از رشد و تکثیر پشه آئدس از بین بردن آبهای راکد و بهسازی محیط است.
ذاکری درخصوص راه های مقابله با پشه آئدس در هرمزگان اظهار کرد: مقابله با پشه آئدس و بیماریهای ناشی از آن نیازمند عزم جدی و همکاری بین بخشی دستگاههاست و هراقدامی که لازم است باید در راستای مقابله با این پشه مهاجم انجام شود.
پیش از این، سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در بازدید از مرکز بهداشت بندرعباس گفته بود: تاکنون هیچ گونه پشه آئدس آلوده به بیماری در استان هرمزگان مشاهده نشده است.
شهرام عرشی افزود: تب دنگی یکی از بیماریهای بسیار نگران کننده است و باید اقدامات در مقابله با این پشه افزایش یابد.
وی بیان کرد: این پشه امکان انتقال بیماریهای بدون واکسن و شیوع آن در نقاط مختلف کشور را دارد و تا حدی با همکاری دستگاههای مختلف مقابله به این پشه در استان کنترل شده است.
پشه آئدس که ناقل بیماری های خطرناک و کشنده ای از جمله تب دنگی، زیکا و چیکونگونیا است؛ نزدیک به سه سالی می شود که در هرمزگان دیده شده اما جدی نگرفتن این موضوع با مشاهده و فرود مجدد آن در آذرماه پارسال در بندرعباس نگرانی جدی برای مردم ایجاد کرده است.
تب، استخوان درد شدید، سردرد، حساسیتهای پوستی و درد در ماهیچه و مفاصل و در نهایت خونریزی چشم، ناخن ها دست ها از نشانههای بیماری پشه آئدس است که به علت درد شدید به عنوان تب استخوانشکن نیز شناخته شده است.
نظر شما