به گزارش روز سهشنبه ایرنا به نقل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر مجید جعفری نژاد افزود: این آزمایشگاه، علاوه بر فعالیتهای پژوهشی موفق به اخذ گواهی بین المللی در زمینه کشت و آنتی بیوگرام مایکوباکتریوم توبرکلوزیس در دوازدهمین مرحله کنترل کیفی خارجی شد که در سال ۲۰۲۲ با همکاری آزمایشگاه مرجع سلامت کشور و آزمایشگاه مرجع فراملی سوئد اجرا شد.
وی ادامه داد: سل یکی از مهم ترین بیماری های عفونی واگیردار است که توانایی درگیر کردن تمامی ارگان های بدن را دارد ولی ریه ها بیشتر به سل مبتلا می شوند.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: عامل این بیماری باکتری مایکوباکتریوم توبرکلوزیس است و امروزه یکی از مشکلات اساسی درمان بیماری سل، گسترش سویه های مایکوباکتریوم توبرکوزیس مقاوم به دارو است.
جعفرینژاد افزود: آزمایشگاه مرجع منطقهای سل شمال شرق کشور مستقر در بیمارستان شریعتی مشهد از سال۱۳۹۰ شروع به کار کرده است و خدمات تخصصی انجام آزمایشگاه اسمیر، کشت، تعیین هویت و آنتی بیوگرام و نیز تشخیص مولکولی را ارائه میدهد.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام است.
نظر شما