یک هنرمند:‌ تبلیغات شهری برای تئاتر، گره‌گشا است

شیراز-ایرنا-یک کارگردان تئاتر با بیان اینکه تئاتر اگر مخاطب و تماشاگر داشته باشد نیازی به حمایت مالی ندارد و می‌تواند روی پای خودش بایستد، گفت: با اختصاص دادن چند تابلوی تبلیغات شهری و بیلبورد به تئاتر و اجرای نمایش‌ها در شهرها بسیاری از مشکلات در عرصه تئاتر حل می‌شوند.

مرتضی مرتضوی‌راد هنرمند اهل استان قم که با هدف شرکت در جشنواره تئاتر مناطق کشور به شیراز سفر کرده است، چهارشنبه در گفت‌وگو با ایرنا به بیان مشکلات و دغدغه افراد فعال در این عرصه پرداخت و اظهار کرد: بدون شک مسائل مالی از مهمترین مشکلات در هر صنف محسوب می‌شود. هنر تئاتر نیز به دلیل مشکلات مالی با معضلات بسیاری روبه رو است.

حذف هنر از سبد اقتصادی خانواده‌ها
این کارگردان تئاتر ادامه داد: تورم و مشکلات مالی باعث شده تا فرهنگ و هنر از سبد اقتصادی خانواده‌ها حذف شود؛ بدون شک تا زمانی که خانواده‌ها مشکلات معیشتی داشته باشند، تماشای نمایش برایشان اولویتی ندارد.
مرتضوی‌راد بیان کرد: اگر در شهرها فضاهای تبلیغاتی اختصاصی و رایگان یا حداقل با قیمت مناسب در اختیار نمایش‌ها قرار گیرد در جبران نقصان مالی بسیار مؤثر خواهد بود.
وی افزود: معتقد هستم اجراهای عمومی پر قدرت و پیاپی در شهرستان‌ها اهمیت بیشتری از برگزاری جشنواره‌ها دارد چراکه تئاتر یک شهر با اجراهای عمومی مستمر مستحکم می‌شود.

حذف جشنواره منطقه‌ای تصمیم درستی نبود
کارگردان نمایش «فنجان در طوفان چای» که از استان قم در بیست و هفتمین جشنواره منطقه‌ای تئاتر شرکت کرده است، با بیان اینکه تولید اثر فقط برای حضور در جشنواره می تواند آسیب زا باشد، گفت: البته برگزاری جشنواره‌های منطقه‌ای قصه جداگانه‌ای است. از ابتدا حذف کردن جشنواره منطقه‌ای تئاتر در سال های گذشته تصمیم درستی نبود چراکه حضور در چنین جشنواره‌ای باعث انتقال تجربه هنری بین هنرمندان استان ها می شود.
مرتضوی‌راد ادامه داد: با این وجود برگزاری جشنواره به هر قیمتی درست نیست و اگر بناست جشنواره منطقه‌ای احیا شود باید حمایت تمام قد ارگان‌ها از جشنواره را شاهد باشیم.

نمایش«فنجان در طوفان چای»؛ اولین اجرا در جشنواره
کارگردان نمایش«فنجان در طوفان چای» در رابطه با سبک و شیوه اجرایی این نمایش گفت: نمایش «فنجان در طوفان چای» بر پایه نمایش‌های آیینی ایرانی ساخته شده و در آن از تکنیک‌های تئاتر مدرن هم استفاده شده است؛ قصه سراسر ایرانی نمایش و حضور شخصیت یاقوت و تحلیل‌ها و معنابخشی اثر، شیوه اجرایی را به سمت استفاده از المان‌های نمایش ایرانی سوق داد.
مرتضوی‌راد در رابطه با خلاصه قصه این نمایش عنوان کرد: قصه نمایش «فنجان در طوفان چای» رویدادهای کودتای ۲۸ مرداد را روایت می کند. می‌توان گفت نمایش در بستر تاریخ است اما تاریخ را روایت نمی‌کند و قصه متفاوتی اجرا می شود.

یک هنرمند:‌ تبلیغات شهری برای تئاتر، گره‌گشا است

این کارگردان اضافه کرد: قرار است این نمایش در روز پنجشنبه ۲۲ دی‌ماه و به عنوان اولین اجرا در این جشنواره به روی صحنه برود.

میزبانی شیراز از جشنواره
وی در خصوص میزبانی شیراز از این جشنواره گفت: بدون تردید شیراز با قدمت عظیمی که در هنر نمایش دارد میزبان بسیار خوبی برای این جشنواره خواهد بود؛ آثار راه یافته به جشنواره هم برترین‌های استان‌های خودشان بوده‌اند و حتما اجراهای خوبی را شاهد خواهیم بود.

بیست و هفتمین جشنواره تئاتر فجر مناطق کشور روز پنجشنبه ۲۲ تا روز یکشنبه ۲۵ دی‌ماه به میزبانی شیراز برگزار می شود و گروه‏‌های نمایشی از استان‏‌های اصفهان، کرمان، قم، سیستان بلوچستان، بوشهر، مازندران، یزد در این جشنواره به رقابت می‌پردازند.
نمایش‌ «فنجان در طوفان چای» به کارگردانی مرتضی مرتضوی‌راد از قم ساعت ۱۱ روز پنجشنبه ۲۲ دی‌ماه در تالار استاد لایق شیراز اجرا می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha