محمدجواد عسکری روز چهارشنبه در نشست با تولیدکنندگان محصولات لبنی و نمایندگان تشکلهای بخش کشاورزی و دامپروری فارس نسبت به اهمیت پیشبرد سیاستهای توسعهای صنایع تبدیلی و تکمیلی با ایجاد زنجیره ارزش و رفع موانع بانکی در نظام تولید کشور تاکید کرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابعطبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید در نظام تولید کشور هدفمند عمل کرد، اظهار داشت: حمایت از تولیدکنندگان محصولات لبنی یکی از اولویتهای نظام تولید در بخش دامپروری محسوب میشود که در این راستا باید با پشتیبانی بخش کشاورزی، تامین اعتبارات یارانهای و سایر تسهیلات بتوانیم علاوه بر تولید نسبت به تحقق منافع حقوق مصرفکنندگان نقشآفرینی داشته باشیم.
وی با اشاره به اهمیت و ضرورت تامین نقدینگی لازم در فرآیند تولید، افزود: تامین مالی واحدهای تولیدی بایستی بر اساس شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه پیشبینی شود تا علاوه بر سرمایه در گردش امکان اجرای طرحهای توسعهای نیز فراهم باشد.
عسکری با تاکید بر اینکه برخی از کالاها در سبد مصرفی خانوارها نقش حیاتی دارد،گفت: باید در تولید محصولات و فرآوردههای لبنی از نظر کمی و کیفی در وضعیت مطلوبی قرار داشته باشیم که دستیابی به آن نیازمند رفع مشکلات موجود تولیدکنندگان این حوزه است.
وی در راستای لزوم مانعزدایی در بخش تولید محصولات لبنی، ادامه داد: در گذشته بیش از ۵۰ کارخانجات تولیدی در حوزه لبنیات در فارس فعال بودهاند که متأسفانه اکنون تنها ۲۰ کارخانه در این استان فعالیت دارد و دیگر واحدهای تولیدی به دلائل مختلف به ویژه موانع بانکی و مسائل مدیریتی نیمهفعال یا راکد شدهاند.
عسکری از تخصیص اعتبارات مورد نیاز کارخانجات لبنی خبر داد و گفت: ۳ هزار میلیارد ریال از محل منابع صندوق توسعه ملی، ۲هزار میلیارد بانک صادرات و ۲هزار میلیارد ریال نیز بانک تجارت برای کارخانه تولید محصولات لبنی رامک شیراز و ۵۰۰ میلیارد ریال شرکت لبنی پگاه فارس و همچنین مبلغ ۱۰۰ میلیارد ریال جهت راهاندازی شرکت لبنیات ۵۵۵ هخامنش مرودشت از محل منابع بانک کشاورزی به منظور تامین اعتبار لازم سرمایه ثابت و سرمایه در گردش این واحدهای تولیدی نیز مصوب شد.
عسکری خطاب به رئیس بانک مرکزی مبنی بر لزوم تداوم حمایت از تولیدکنندگان، تصریح کرد: بانک مرکزی نقش محوری در تامین مالی پروژهها و واحدهای تولیدی دارد که لازم است قوانین و مقررات ناکارآمد که منجر به ایجاد موانع بانکی برای تولیدکنندگان می شود، تسهیل شود.
این نماینده مجلس در پایان نسبت به اهمیت توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی و دامپروری، خاطرنشان کرد: ایجاد زنجیره ارزش و زنجیره تولید محصولات مورد نیاز کشور باید یکی از سیاستهای توسعهای مدنظر تمامی استانها باشد که در این راستا تمامی دستگاههای اجرایی دولت مکلف به اجرای قانون و پیادهسازی برنامههای بالادستی کشور هستند تا بتوانیم به رشد لازم در اقتصاد ملی دست پیدا کرد.
نظر شما