فال نیک و حال خوش تئاتری‌ها با برگزاری جشنواره منطقه‌ای
برگزاری جشنواره تئاتر فجر منطقه‌ای سه کشور به میزبانی مازندران

ساری - ایرنا - برگزاری جشنواره تئاتر فجر پس از ۹ سال به صورت منطقه‌ای و حضوری برای اهالی نمایش ضمن اینکه رضایت و خرسندی را به بار آورد تداوم آن را نویدبخش روزهایی خوب برای این بخش از هنر می‌دانند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر طی ۹ سال اخیر در بخش مسابقه بزرگ صحنه‌ای؛ سهم مهمی از آثار خود را از میان خیل تولیدات هنرمندان تئاتر سراسر کشور که در جشنواره‌های تئاتر استانی حضور داشته‌اند انتخاب می‌کرد.

اما پیش از آن زمان و در سال‌های برگزاری جشنواره تئاتر فجر مناطق؛ شاهد حضور آثار برگزیده جشنواره تئاتر استان‌ها و رقابت آنها با یکدیگر در این رویداد بودیم و در نهایت آثار منتخب هیات داوران در جشنواره تئاتر فجر مناطق به عنوان خروجی نهایی تئاتر استان‌های کشور به جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر راه پیدا می‌کردند.

امسال همزمان با تغییرات صورت گرفته در چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر بار دیگر بنا به پیشنهاد دبیر این دوره جشنواره تئاتر فجر و مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، احیای جشنواره تئاتر فجر مناطق و برگزاری بیست‌وهفتمین دوره آن رقم خورده است.

شناسایی آثار برگزیده از سراسر کشور در جشنواره های تئاتر منطقه ای را می توان از جمله رخدادهای مهم و اثرگذار آن دانست که باعث می شود آثار برگزیده در جشنواره بین المللی فجر معرفی می شوند.

بیست و هفتمین جشنواره تئاتر منطقه ایی فجر در چهار منطقه برگزار شد و برگزاری جشنواره منطقه‌ سه کشور به مازندران سپرده شد.

این جشنواره از هجدهم تا ۲۱ دی ماه در ساری برگزارشد و ۱۸ گروه نمایشی از ۹ استان سمنان، تهران، گلستان، البرز، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، قزوین و گیلان در این دوره از رقابت ها حضور داشتند.

نمایش پیله های خیس، باروت، اسم شب، ضحاک زهرماری، تا آخر خط، نقطه صفر مرزی و آرامش در کالمیتی به ترتیب به کارگردانی فائزه نوآبادی از گرگان، حسن یوسفی از بیرجند، وحید درویشی از رشت، امید ابراهیمی از گرگان، محمدرضا عبادیانی از شاهرود و اکرم جلیلوند از کرج در روز نخست این جشنواره برگزار شد.

نمایش های قزل حصار به کارگردانی مسعود صنحتی از شاهرود، ترنج به کارگردانی مصطفی شکاریان از خراسان شمالی، پرواز با بال های سوخته به کارگردانی محمد ستوده از تهران، پاییز نگفته بود به کارگردانی سعید چگینی از قزوین، تهران کنار پنجره به کارگردانی علی سعادتی از خراسان شمالی و انتظار با بوی بوی نرگس (شیموئید) به کارگردانی احمد اکبرزاده از خراسان رضوی به روی صحنه رفت.

پهلوان قلیچ، نور مهتاب، جشن، دریازدگی و الهه سنگ به ترتیب با کارگردانی رضا محمدیان، سپیده توکلی، رضا فتوت خواه، میثم ملازینل و عبدالحکیم مشورتی درسومین و آخرین روز برگزاری این جشنواره به روی صحنه رفت.

پرونده جشنواره منطقه سه تئاتر کشور بسته شد اما تئاتری های حاضر در این جشنواره امیدوارانه تر در مسیر فعالیت هنری گام بر می دارند چرا که معتقد هستند برگزاری این جشنواره بعد از ۹ سال وقفه توانسته است روح تازه ای را به کالبد نمایش استان های کشور خواهد دمید.

فال نیک و حال خوش تئاتری‌ها با برگزاری جشنواره منطقه‌ای

جشنواره منطقه ای، بازگرداندن حیثیت دوباره تئاتر

کارگردان "جشن" دارنده عنوان اثر برگزیده سی و چهارمین جشنواره تئاتر استانی گیلان و از شرکت کنندگان جشنواره منطقه سه کشور برگزاری جشنواره به صورت منطقه ای و حضوری را از گامها و اقدامات موثر فرهنگی دانست.

رضا فتوت خواه افزود:به ضرس قاطع اعلام می کنم که چهل و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با همه موانع سرراهش تلاش کرده که حیثیت دوباره تئاتر را به اهالی مخلص آن پس از ۹ سال دوری و خون دل، دوباره برگرداند.

وی با تاکید بر اینکه این مهم را باید به فال نیک گرفت ادامه داد: چرا که همدلی قبیله تئاتر و آگاهی از دغدغه های مشترک، تبادل و همنشینی فرهنگ های اقوام مختلف، ویترین زیبایی برای برگزیده شدن آثاری فراهم کرده است که بدون شک به غنای اندیشه و خرد جمعی تئاتر کشور بسیار خواهد افزود.

این کارگردان نام آشنای تئاتر گیلان اظهار داشت : وقتی از تئاتر حرف می زنیم به یاد قصه ی پادشاهی می افتم که دریا را شلاق می زد تا آرامش کند؛ غافل از آنکه روح تئاتر، روحی ناآرام و پرسش گری ا ست و جامعه ای که جوینده و مطالبه گر نباشد اطمینانی به عالمان آن نیست و تئاتر در هر شرایطی، حتی صعب و دشوار، موانع را یکی پس از دیگری از مسیر خود برمی دارد تا به منشا اصلی اش که دوری از غرور و پاسداری از کرامت های انسانی است دست پیدا کند.

حمایت از تئاتر را تنها محدود به مسائل مالی نکنیم

کارگردان نمایش قزلحصار در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: ارتقاء و کیفیت و تبادل فرهنگی نیاز به حمایت دوستانی که این جشنواره های منطقه ای رو برگزار می کنند دارد.

مسعود صنحتی افزود:اگر مدیران و مسئولان از هنرمندان حمایت کنند هم تبادل فرهنگی و هنری شکل می گیرد هم کیفت آثار ها بالا می رود.

وی ادامه داد:اصلا هنر به تنهایی یعنی تبادل و فرهنگ پس اگر هنر و هنرمندان نباشند هر روز جشنواره باشد تأثیری ندارد هنرنیاز به حمایت دارد همیشه حمایت پول نیست حمایت یعنی توجه به هنرمندان است و برگزاری جشنواره منطقه ای از جمله این حمایت ها به شمار می رود.

صحنتی گفت:هنرمند به حمایت نیاز دارد و برگزاری جشنواره های منطقه ای تئاتر از جمله توجهات و حمایت های مسوولان در این بخش به شمار می رود که برگزاری جشنواره بعد از ۹ سال وقفه حکایتگر همین موضوع است.

فال نیک و حال خوش تئاتری‌ها با برگزاری جشنواره منطقه‌ای

شناخته شدن گروه‌های مهجور از دل جشنواره های منطقه ای

کارگردان پهلوان قلیچ از دیگر نمایش های اجرا شده در جشنواره تئاتر منطقه سه کشور است، گفت : بنده با سابقه فعالیت بیش از ۲ دهه ای در عرصه تئاتر و نمایش کشور می دانم و این را با تمام وجود حس کردم که برگزاری جشنواره ها به صورت منطقه ای راهی برای حضور و عرضه گروههای نمایشی از استان های کشور است.

رضا محمدیان ادامه داد : بسیاری از گروه های نمایشی در سطح استان های کشور فعالیت می کنند که شاید در طول مدت فعالیت هیچوقت به تهران معرفی نشوند و کارکردهای آنها هم دیده نشود.

وی از جشنواره منطقه ای به عنوان سکویی برای پرتاب هنرمندان در هر استان نام برد و گفت : طی ۹ سال اخیر به دلیل برگزار نشدن جشنواره تئاتر فجر به صورت منطقه ای و حضوری این خلا در بخش هنر تئاتر کشور احساس می شد که احیای این جشنواره منطقه ای می تواند راه عرضه و حضور نمایش ها باشد.

همچنین سعید گودرزوند چگینی که با نمایش پاییز نگفته بود در این جشنواره حضور داشت به خبرنگار ایرنا گفت: علاوه بر اینکه این جشنواره توانسته است زمینه حضور تمامی گروههای نمایشی از استان های کشور را فراهم کند به نوعی در پویایی هنر نمایش تاثیر دارد.

وی افزود: تئاتر هنر زنده به شمار می رود و برگزاری جشنواره ها می تواند در حفظ این بخش از هنر نمایش تاثیرگذار باشد تا زنده بودن و ماندگاری آن حفظ شود.

گودرزوند چگینی که سابقه فعالیت ۱۷ ساله در فعالیت های تئاتر دارد، ادامه داد: برگزاری جشنواره منطقه ای آنهم بعد از ۹ سال وقفه این ذهنیت را در هنرمندان تقویت کرده است که مسوولان برای حمایت از این هنر و هنرمندان در آن همکاری دارند و این روند حمایتی و همکاری با برگزاری جشنواره تداوم خواهد یافت.

کارگردان نمایش دریازدگی که به عنوان یکی از نماش های ارائه شده در جشنواره منطقه سه تئاتر کشور در ساری به خبرنگار ایرنا گفت : با توجه به سابقه بیش از سه دهه ای در عرصه تئاتر و نمایش همواره برگزاری جشنواره ها می تواند دستاوردهای خوبی داشته باشد.

میثم ملازنیل افزود : برگزاری این جشنواره ها باعث می شود تا ضمن انجام تبادل تجربیات میان گروههای نمایشی از سراسر کشور در بروزرسانی فعالیت های در این بخش نیز تاثیر گذارد.

وی ادامه داد : به طوریکه گروههای نمایشی در این جشنواره ها با متدها و روش های جدید اجرای نمایش آشنا می شوند و بدینگونه در ارتقای فعالیت آنها تاثیر گذارد.

این کارگردان مطرح از استان قزوین عنوان کرد:در این جشنواره های ارتباطات بین تئاتری نیز رقم می خورد و درس نقد و بررسی آثار نیز در این مجموعه ها اجرا و برگزار می شود.

وی از جشنواره منطقه ای تئاتر به عنوان اصلی ترین مسیر منتهی به جشنواره بین المللی فجر برشمرد وگفت که این راه منجر به شناسایی گروههای نمایشی ها معتبر و خوب در سطح کشور خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha