به گزارش ایرنا؛ نهضت ملی مسکن از مهمترین برنامهها و اولویتهای دولت سیزدهم در حالی کلید خورد که عزم مسئولان و دستاندرکاران برای اجرای این طرح جزم شده و هدف نهایی دولت این است که در بازه زمانی چهار ساله حدود چهار میلیون مسکن احداث و به متقاضیان واگذار شود.
از آنجا که ساختوساز هدفمند و برنامهریزیشده یکی از راهبردهای توسعه اقتصادی و اجتماعی است و افزون بر ایجاد تحول در تامین مسکن، ایجاد هزاران فرصت شغلی را نیز به دنبال دارد، به همین منظور دولت سیزدهم همه توان خود را برای تحقق برنامه هدفگذاری شده در جهش تولید مسکن به کار گرفته است.
در همین راستا شهرستان ملایر متفاوت از دورههای گذشته اجرای طرح نهضت ملی مسکن را دنبال میکند و با مدیریت و پیگیریهای شبانهروزی عالیترین مقام اجرایی این شهرستان، در تلاش است تا با یک کار کارشناسی و حسابشده در کنار توسعه مجتمعهای مسکونی طبقاتی و آپارتمانی، توسعه افقی شهری را در قالب احداث خانههای ویلایی عملیاتی کند.
الحاق 600 هکتار
الحاق ۶۰۰ هکتار زمین به شهر ملایر برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن خبر خوشی بود که فرماندار ویژه ملایر پس از ماهها و روزها تلاش و پیگیریهای مستمر اعلام کرد و قرار است با اجرای نهضت ملی مسکن به صورت خانههای ویلایی، وسعت شهر ملایر یک چهارم بزرگتر شود، اقدامی که شاید در استان بینظیر و الگویی موفق برای سایر شهرها باشد.
از زمان اعلام فراخوان اجرای طرح نضهت ملی مسکن، ۲۰ هزار نفر در شهرستان ملایر ثبتنام کردند که بیش از هفت هزار و ۳۰۰ نفر واجد صلاحیت شدند و قرار است زمین رایگان و تسهیلات ساخت مسکن برای احداث بیش از هفت هزار واحد مسکونی در اختیار متقاضیان قرار گیرد.
در کنار این امر، ابتدای امسال با حضور استاندار همدان عملیات اجرایی ۵۰۲ واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی مسکن در شهر ملایر آغاز شد که به گفته مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان، برای اجرای این پروژه، اعتباری بالغ بر ۴۲۰ میلیارد تومان هزینه خواهد شد و در قالب ۱۳ بلوک هفت طبقهای با اسکلت بتنی در زیربنای ۷۰ هزار مترمربع در شهرک ولیعصر(ع) بالای دریاچه کوثر در حال احداث است.
طبق گزارش بنیاد مسکن استان همدان؛ در سایتی که بالای دریاچه کوثر ملایر برای نهضت ملی مسکن در نظر گرفته شده، یکهزار و ۱۰۰ واحد مسکونی احداث خواهد شد که در فاز نخست عملیات اجرایی ۵۰۲ واحد آغاز شده و برای بیش از یکهزار نفر اشتغال ایجاد کرده است.
به منظور اجرای موفق طرح نهضت ملی مسکن در این شهرستان طبق سیاستهای دولت سیزدهم و در برنامه زمانبندی شده، فرماندار ویژه ملایر در کنار تامین زمین، همه دستگاههای خدماترسان، بانکهای عامل و ادارات و نهادهای ذیربط را برای تلاشی همهجانبه و جدی بسیج کرد تا بزرگترین پروژه عمرانی این شهرستان روند اجرایی خود را با موفقیت و در زمان مقرر طی کند.
طرح ۵۰۲ واحدی مسکن ملی ملایر در دست اجراست
در همین راستا نشست شورای مسکن شهرستان ملایر روز چهارشنبه با موضوع بررسی موانع و مشکلات پرداخت تسهیلات مسکن ملی، تسهیلات مقاومسازی مسکن روستایی و تامین زمین در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر به ریاست فرماندار ویژه ملایر و با حضور مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان، روسای بانکهای عامل و مدیران دستگاههای اجرایی شهرستان برگزار شد.
در این نشست معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر اجرای طرح نهضت ملی مسکن را بدون تعارف یکی از مهمترین وظایف و تکالیف مدیران و روسای بانکها دانست و تاکید کرد: آنچه در اجرای این طرح بزرگ عمرانی مهم است، اراده، انگیزه، همت بلند و وسعت نظر مدیران است که باید با جدیت و تمام توان پای کار بیایند.
«سلمان اسماعیلی» طرح نهضت ملی مسکن را فرصتی مغتنم و بیسابقه در دولت سیزدهم برشمرد و گفت: اجرای طرح نهضت ملی مسکن در دولتهای قبل به این شکل نبود و با توجه به سیاستهای دولت و پیگیریهای ویژه استاندار همدان، بنا نداریم برخی از تجربیات تلخ گذشته در اجرای طرح مسکن تکرار شود.
وی مقاومسازی مسکن روستایی را در کنار اجرای طرح نهضت ملی مسکن در شهرها، یکی از اولویتهای مهم برای خانهدار شدن روستاییان دانست و افزود: روسای بانکهای عامل این شهرستان باید کمک کنند تا تسهیلات و مصوباتی که برای مقاومسازی مسکن روستایی ابلاغ شده، به بهترین شکل اجرایی و پرداخت شود.
بانکهای عامل موظف به تسهیلگری در پرداخت تسهیلات مسکن هستند
فرماندار ویژه ملایر ادامه داد: با توجه به توافق بنیاد مسکن استان همدان با سرپرستان بانکهای عامل در راستای پرداخت تسهیلات مقاومسازی مسکن روستایی و تسهیلات مسکن، هیچ گونه کوتاهی از بانکهای عامل شهرستان در این حوزه پذیرفته نیست.
اسماعیلی ضمن قدردانی از تلاشهای خوب بانکهای عامل در این حوزه، تاکید کرد: پذیرش ضامن زنجیرهای در مقاومسازی مسکن روستایی، تکلیف قانونی برای بانکهای عامل این شهرستان است.
وی گفت: بانکهای عامل موظف به تسهیلگری در پرداخت تسهیلات مسکن ملی و مقاومسازی مسکن روستایی هستند و بخشداران، دهیاران و شهرداران پای کار باشند تا قراردادهای مسکن برای اخذ سهمیه تا پایان سال منعقد شود.
علاوه بر طرح مقاومسازی مسکن روستایی و اجرای طرح نهضت ملی مسکن، تامین زمین در شهرستان زیر ۲۵ هزار نفر برای اجرای مسکن ملی از دیگر دغدغههای فرماندار ویژه ملایر بود که در این نشست چند ساعته، وی شهرداران تابعه را موظف کرد روند تامین زمین به سرعت پیگیری کنند.
فرماندار ویژه ملایر: مردم مستحق بهترین خدمات هستند و با پیگیریهای انجام شده، ۶۰۰ هکتار زمین برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در ملایر تامین و به وسعت ۲ هزار و ۲۰۰ هکتاری ملایر الحاق خواهد شد.اسماعیلی خطاب به شهرداران ازندریان، زنگنه، جوکار، سامن و اسلامشهر آقگل تاکید کرد: در اجرای طرح نهضت ملی مسکن و تامین زمین، وسعت نظر و دید بلندمدت نسبت به آینده داشته باشند.
وی گفت: شهرداران تابعه ملایر موظف هستند تا اوایل بهمن نسبت به تعیین و معرفی زمین مورد نیاز نهضت ملی مسکن اقدام کنند و ضمن حفظ استقلال سیاسی، فنی و مهندسی، با نگاه بلند نسبت به توسعه شهر و فراهم کردن امکانات برای مردم و جوانان تلاش کنند.
معاون استاندار همدان با تاکید بر اینکه مردم مستحق بهترین خدمات هستند، خاطرنشان کرد: با پیگیریهای انجام شده، ۶۰۰ هکتار زمین برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در ملایر تامین و به وسعت ۲ هزار و ۲۰۰ هکتاری ملایر الحاق خواهد شد.
طبق اعلام بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و راه و شهرسازی استان همدان، این استان در تامین زمین و اجرای طرح مقاومسازی مسکن روستایی از استانهای پیشرو کشور است و با ۶۵ درصد مقاومسازی مسکن روستایی، ۱۳ درصد از میانگین کشوری جلوتر است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان نیز در این نشست به مقاومسازی سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی در استان اشاره و بیان کرد: دستور ضامن زنجیرهای برای پرداخت تسهیلات مسکن روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر به ۹ بانک عامل استان ابلاغ شد.
«مسعود رضایی» یادآور شد: علاوه بر تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی مقاومسازی مسکن روستایی، از اواخر مرداد امسال نیز این واحدها مشمول تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی و در مجموع ۲۰۰ میلیون تومان شدند که بانکها موظف به پذیرش ضامن زنجیرهای در پرداخت این تسهیلات هستند.
مقاومسازی ۶۵ درصد از واحدهای مسکن روستایی استان همدان
وی با بیان اینکه در این زمینه صورت جلسه با سرپرستان بانکها تنظیم و توافقهای لازم صورت گرفته است، بیان کرد: حدود ۲۰۰ هزار خانوار روستایی در استان زندگی میکنند که تاکنون ۱۰۷ هزار واحد مسکن روستایی معادل ۶۵ درصد در این استان مقاومسازی شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان با اشاره به اینکه شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر نیز مشمول جهش تولید مسکن هستند و میتوانند از تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی استفاده کنند، ادامه داد: طبق هماهنگیهای انجام شده مشکلی در پذیرش ضامن زنجیرهای و پرداخت تسهیلات در بانکهای عامل استان نداریم.
رضایی افزود: ۱۴ هزار و ۳۲۳ واحد مسکونی در شهرستان ملایر نیازمند مقاومسازی است و تسهیلات مسکن باید تا پایان سال تعیین تکلیف و امسال منتج به عقد قرارداد شود.
به گفته وی، تاکنون در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر و بالای ۱۰۰ هزار نفر ۱۳۱ هزار متقاضی برای نهضت ملی مسکن ثبتنام کردند که از این تعداد ۱۰۰ هزار نفر آنها واجد شرایط لازم هستند.
نظر شما